Jekatěrinburg – Viťaz 3:4 (po pr.) | Čeljabinsk – Čerepovec 0:1 (kon.) | Ufa – Soči 2:3 (kon.)
Riga – N.Novgorod 0:0 (odl.) | Kunlun – Jaroslavl 5:0 (kont.) | Kazaň – Omsk 2:1 (1:0 po s.n.)
Nižněkamsk – Chabarovsk 3:2 (3:2 po s.n.)
konec
Traktor Čeljabinsk
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Severstal Čerepovec
Úterý 22.09.2020, 16:00 • Ledová aréna Traktor • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Roman Will (CLJ) náhradník
    Lukáš Sedlák (CLJ) 0+0, 2 střely, čas na ledě 18:45
    Tomáš Hyka (CLJ) 0+0, 0 střel, čas na ledě 18:17
    Jindřich Abdul (CER) 0+0, 1 střela, čas na ledě 11:22
    Adam Liška (CER) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:07 (18:12:01)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 21:26.
    Zblokované střely – 18:15.
    Vyloučení – 3:3.
    Využití přesilovek 0/3 – 0/3.
    Vhazování – 33:17.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo jedinou branku, o kterou se necelých sedm minut před koncem zápasu postaral hostující Garejev. Poslední perioda jednoznačně navázala na obě předchozí, ani tentokráte jsme nesledovali zrovna pohlednou podívanou, nicméně směrem dopředu byl o něco nebezpečnější Čeljabinsk. Ten ovšem zapomněl na zakončujícího Garejeva, který se tak stal hrdinou tohoto zápasu. Dva body tak putují na konto celku Severstalu!
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Puk plachtil do domácí branky, nakonec se zastavil pouze o tyčku!
     
    59:11
    Domácí jsou v šesti!
     
    57:26
    Dlouhá kombinace domácích zatím nepřináší nic moc nebezpečného. Navíc do rozehrávky vložil hokejku Morozov, kterému se povedlo dotlačit puk do bezpečí.
     
    56:34
    Jeden z hostujících hráčů předvedl hraniční zákrok u hrazení, přičemž se Traktor dožadoval dalšího vyloučení. To nepřichází, mezitím Lalonde vyhodil kotouč.
     
    55:48
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Denis Vicharev – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:34
    Z hodně velké vzdálenosti nahazoval kotouč obránce Pilut, který trefil pouze Kalinina do zad. Od tohoto spoluhráče se puk odrazil na zem, kde číhal pozorný brankář.
     
    55:12
    Na vhazování byl úspěšnější Byvalcev, kterému se povedlo na buly přetlačit Lišku. Najednou se domácí dostali k tlaku, avšak Podjapolskij už delší dobu čeká na zákrok.
     
    54:08
    Na řadu přichází poslední komerční přestávka tohoto zápasu, která se Traktoru hodí. Hlavní lodivod dává taktické pokyny, to samé se děje na hostující střídačce.
     
    53:23
    Čeljabinsk to bude mít nyní nesmírně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu nezbývá zrovna moc času, výsledek se ale dá v klidu úplně otočit.
    52:33 Arťom GAREJEV - 0:1
     
    52:33
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom tu máme první zásah, do vedení se dostává Čerepovec, který byl v posledních minutách pod mírným tlakem! Domácí obrana si totiž nedokázala pokrýt ARŤOMA GAREJEVA, který se zjevil sám před brankářem Fedotovem. Jeho rána zápěstím navíc velice přesně směřovala pod horní konstrukci branky.
    Asistence: Andrej Alexejev.
     
    52:15
    Nyní byl k vidění celkem dlouhý souboj o kotouč za brankou Čerepovce. Nakonec byl nejúspěšnější domácí Äberg, který okamžitě u modré čáry hledal obránce Manuchova.
     
    51:36
    Ani Byvalcev se daleko s pukem nedostal, u mantinelu čelil hned dvojici protihráčů. Sledujeme hodně nezáživnou pasáž, která nenabízí vůbec nic zajímavého.
     
    50:23
    Sedlák přišel u levého hrazení o kotouč, jenomže soupeř se nedostal ani za opačnou modrou čáru. První formace domácích zůstává na ledě, o rozehrávku se stará Bailen.
     
    49:34
    Čerepovec to v krátkém časovém sledu zkoušel dalším nahozením od modré čáry, avšak to nedoletělo ani k Fedotovovi. Domácí tak zakládají rychlý protiútok.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 53. A. Garejev (A. Alexejev)


    Traktor Čeljabinsk: Fedotov (Will) – Bailen (A), Karpuchin, Manuchov, Pilut, Jasinskij, Ogurcov, Kirpičnikov, Jevenko – Hyka, Sedlák (A), Kravcov – Äberg, Byvalcev, Kalinin (C) – Kosov, Polygalov, Avcin – A. Lazarev, Šarov, Osnovin.
    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (Šugajev) – Lalonde (A), Kudako, Vittasmäki, Provolněv, M. Chabarov, Adamčuk, Rogov – J. Morozov, Vicharev (A), A. Garejev – Liška, Abdul, Kapustin – Petunin, Kodola, Vovčenko – Kazakov, Trubačjov (C), Kara – A. Alexejev.

    Rozhodčí: Kulakov, Frano – Gorděnko, Sysujev

    Diváci: 2987
    thejrc.org