Nové Zámky – Vlci Žilina 0:0 (zruš.) | Martin – Spišská N. Ves 3:6 (kon.) | Zvolen – Lipt. Mikuláš 7:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
3:6 (1:2, 1:2, 1:2)
HK Spišská Nová Ves
sk Úterý 22.09.2020, 18:00 • Martinské hokejové centrum • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Róbert Spišák (tréner HK Spišská Nová Ves): "Pre nás bolo toto stretnutie generálkou na zápas v utorok, so Slovenskou "18"-kou. Z nášho pohľadu sa jednalo o mimoriadne dôležité stretnutie, aj keď bolo iba prípravným. Na vedenie domáceho tímu sme dokázali odpovedať a otočiť výsledok. Mrzí hra v oslabení, takisto sme našou nekoncentrovanosťou dovolili súperovi znížiť na 3:4. Vzniknutú situáciu sme riešili oddychovým časom. Stretnutie sme od tohto momentu kontrolovali a podarilo sa nám vedenie navýšiť."

    Marek Žila (asistent trénera HK Martin): "Podarilo sa nám opäť využiť dve presilové hry. Pri jednej z nich sa nám podarilo tečovať puk do bránky, vďaka čomu sme viedli 1:0. Súper sa ale dvoma gólmi dostal do vedenia. Tu sme opäť zle riešili situáciu pred bránkou. V príprave sa nám to stalo už po štvrtý- alebo piatykrát. Potrebovali sme zdvojovať situáciu, napokon bol z toho pokus, kedy šiel súper sám do bránky. Pri prvom aj druhom góle išlo o naše hrubé chyby. Súper nám následne odskočil na rozdiel troch gólov. Úvodných desať minút z tretej tretiny bolo z našej strany najlepších. Znížili sme na 3:4. Aj napriek ďalším príležitostiam sme už nedokázali skórovať, súper si vedenie poistil a zápas kontroloval do jeho záveru. Dnes Spišská Nová Ves zvíťazila zaslúžene, bola lepším tímom."

    Lukáš Vartovník (útočník HK Spišská Nová Ves): "V príprave sme ešte nezvíťazili, preto hodnotíme dnešné víťazstvo veľmi pozitívne. Nevedeli sme, čo čakať od domáceho tímu, ktorý nastúpil s mnohými mladými hráčmi pod vedením nového trénera. Viedli sme 1:4, mladí hráči na domácej strane ale zabojovali a zrazu to bolo o gól. Nepodľahli sme ale panike, zomkli sme sa a zápas dobojovali. Oba tímy môžem určite pochváliť, predviedli výborný hokej, ktorý musel diváka baviť. Určite by sme sa nebránili, ak by sme dokázali nad Martinom víťaziť rovnako aj počas sezóny. Bude to ale určite náročné, tak ako v uplynulom ročníku, kedy to boli veľmi vyrovnané duely. V Martine sa vždy bojuje do samého záveru, ani jedno víťazstvo nebolo jasným rozdielom. Každý takýto zápas je ale aj veľkým plusom pre samotnú súťaž. Za stavu 3:4 sme museli siahnuť k oddychovému času, ukľudniť hru a niečo si povedať. Robili sme v tejto fáze hry zmätky, puk nám skákal. Potrebovali sme sa vrátiť k našej hre a povedané slová padli na úžitok. V utorok už hráme prvé súťažné stretnutie s tímom "SR 18". Pre nás bol preto zápas s Martinom generálkou keďže plánované prípravné stretnutie vo štvrtok nebudeme hrať. Budeme sa už len takticky pripravovať na úvodný zápas sezóny. Zároveň dúfame, že vírus časom ustúpi a ľudia budú môcť prísť na štadión vo vyššom počte a nebude potrebné izolovať tímy."

    Jakub Burzík (obranca HK Martin): "Mladí chlapci dnes bojovali o príležitosť. Chýbalo nám v tíme viacero opôr, pre tých, ktorí nastúpili to bolo ale o veľkej motivácii. Nebolo to iba o líderských pozíciách, v dobrom svetle sa chceli ukázať aj mladí hráči, ktorí v takýchto zápasoch nenastupujú. Každý musel odovzdať na ľade maximum, je úplne jedno či je to hráč z Juniorky. Dnes som bol so sebou celkom spokojný. Dostal som oveľa väčší priestor ako v iných zápasoch. Pri gólovej akcii som bol už pomerne rozbehnutý, ukázala sa mi cesta a mohol som ísť k bránke. Veľmi rád hrám takéto zápasy, aj keď ešte pred súťažou máme čo zlepšovať. Vôbec nehodnotím zle dnešné prípravné stretnutie. Nás čaká generálka vo štvrtok v súboji s Levicami. Naposledy sme tam odohrali prípravné stretnutie v piatok, vieme čo od nich očakávať. Ku každému zápasu pristupujeme s rovnakým cieľom. Keďže máme nového trénera, musíme sa ukazovať. Súťaž sa blíži, v každom zápase musíme doladiť, čo sa dá. Úvod sezóny nás musí zastihnúť v najlepšej forme. Extraligové zápasy, ako sme sa mali možnosť prednedávnom presvedčiť, sú rýchlejšie. Viacero hráčov sa ľahšie prispôsobí lepšiemu súperovi. Sme nútení dávať si pozor na chyby, byť pozornejší. Určite badať rozdiely medzi oboma súťažami. Slovenská hokejová liga ale bude určite ťažká, zápasov bude veľa. Ani slabšiemu súperovi sa ale nemôžeme prispôsobiť, čo by sa nám mohlo vypomstiť. Musíme ukázať neustále sa zlepšujúcu hru, a to už v najbližších stretnutiach. Dnes sme inkasovali góly z predbránkového priestoru, čo musíme určite zmeniť. Tréner nás nabáda byť nepríjemnejší a dôraznejší." (21:52:51)
     
    Martin dnes podľahol Spišskej Novej Vsi 3:6. Góly: 16. Nauš (Burzík, Barto), 35. Burzík (Jurášek, Barto), 49. Poliaček (Jurášek) – 17. Tyczynski, 19. Jakúbek (Matej), 22. Vartovník (Chovan, Tábi), 30. Matej (Hančák), 55. Hvila (Tyczynski, Rapáč), 56. Tomala (Saluga).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Novákov pokus bol posledným. Bernát mu odolal.
     
    59:47
    Dírer na Poliačeka. Jedna z posledných akcií v zápase.
     
    59:08
    Lavička s Vartovníkom v ostrej výmene názorov. Vylučovať sa nebude.
     
    58:56
    Domáci v plnom počte. Burzík na ľadovej ploche.
     
    58:50
    Hančákova prudká strela. Bernátov betón.
     
    58:38
    Tomala na Tyczynskeho. Vrátený puk strelu nepriniesol.
     
    58:05
    Tyczynski takmer urobil dieru do brankára. Ten si pozíciu ustrážil.
     
    57:28
    Fabianov pokus nájsť Vartovníka. Hostia ešte nepoľavujú v aktivite.
     
    56:55
    Jakub Burzík (MAR) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    56:45
    Babka na Bartu. Domácim puk ušiel.
     
    56:14
    Poliaček sa pokúsil dostať do streleckej príležitosti. Šimo hru prerušil.
     
    55:33
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Pekne pripravená pozícia zo strany Martina Salugu pre TIMOTEJA TOMALU. Tomu spoluhráči berú puk na pamiatku.
     
    54:56
    Saluga v súboji so Smidžárom. Domáci vytláčajú súpera.
     
    54:14
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Prečíslenie dvojice hráčov z ktorých Damian Tyczynski našiel lepšie postaveného LUKÁŠA HVILU, ktorý vracia dvojgólové vedenie na hosťujúce hokejky. Druhú asistenciu si pripisuje Richard Rapáč.
     
    53:54
    Jakubek triafa domáceho brankára. Domáci okamžite posielajú puk na zakázané uvoľnenie.
     
    53:21
    Vartovník v súboji s Dvořákom. Domáci potrebujú vyhodiť puk.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 16. Nauš (Burzík, Barto), 35. Burzík (Jurášek, Barto), 49. Poliaček (Jurášek) – 17. Tyczynski, 19. Jakúbek (Matej), 22. Vartovník (Chovan, Tábi), 30. Matej (Hančák), 55. Hvila (Tyczynski, Rapáč), 56. Tomala (Saluga)


    HK VITAR Martin: Bernát (Maťovčík) – Lavička, Burzík – Dvořák, Ligas – Bakala, Belica – Fatul – Smidžár, Dírer, Poliaček – Nauš T., Barto, Jurášek – Kočalka, Grega, Babka – Rešetár, Sleziak
    HK Spišská Nová Ves: Šimo (Černák) – Hančák, Chovan – Fabian, Romaňák – Alvo, Semaňák – Korenko, Petrek – Matej, Vartovník, Jakubek – Rapáč, Tyczynski, Hvila – Olejník, Piačka, Tábi – Tomala, Saluga, Novák

    Rozhodčí: Valach – Jakubec, Mišek

    Diváci: 225
    thejrc.org