Vlci Žilina – Košice 6:3 (kon.) | Martin – Levice 4:5 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:5 (0:0, 3:3, 1:2)
HK Levice
sk Čtvrtek 24.09.2020, 18:00 • Martinské hokejové centrum • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Jozef Kováčik (tréner HK Auto-Rácz Levice): "Do Martina sme cestovali s cieľom vyhrať zápas na ľade súpera, čo sa nám podarilo. Aj napriek rozkúskovanému zápasu a vysokému počtu vylúčených sa nám tento cieľ podarilo splniť. Nevyvarovali sme sa mnohých zbytočných vylúčení, čo si ešte pri analýze ukážeme. Ideme sa z chýb poučiť, na druhej strane sa mi páčilo nasadenie. Neboli sme z dôvodu maľovania na ľadovej ploche tri dni, pričom som si myslel, že to s naším výkonom zamáva. Prvú tretinu sme celkom dobre ustáli, zápas sme zvládli a som rád, že berieme víťazstvo s tak kvalitným tímom akým je Martin."

    Miroslav Mosnár (tréner HK Martin): "Z našej strany to nebol ideálny zápas. Viedli sme 2:0, nevyvarovali sme sa vylúčení a po dvoch využitých presilových hrách sme prehrávali o gól. Podarilo sa nám do prestávky vyrovnať, mali sme výhodu presilovej hry o dvoch hráčov. Ako sa ale hovorí: Tím, ktorý neskóruje počas takejto výhody, si nezaslúži zvíťaziť. Nám sa tento moment vypomstil, pričom v závere zápasu sme sa dopustili chyby, kedy išiel hráč sám na bránku. Sú to hrúbky, ktoré by sa v seniorskom hokeji nemali stávať."

    Juraj Cebák (obranca HK Auto-Rácz Levice): "Niekedy vyhráte, niekedy prehráte. Doteraz sme nehrali na ľade súpera, boli sme preto zvedaví, ako to dopadne. Pripravovať sme sa veľmi nemohli, keďže máme isté problémy s ľadom. Nakoniec to dopadlo pre nás dobre. Síce sme dokázali domácich hráčov ubrániť v úvode tretej tretiny, i napriek tomu sme ale v zápase inkasovali štyrikrát v oslabení. Minimálne vieme, na čom musíme do začiatku súťaže popracovať. Súper mal vysokú efektivitu pri trestaní našich chýb. Samozrejme, snažili sme sa to dohnať v podobe efektivity pri premieňaní našich príležitostí. Uplynulá sezóna bola z môjho pohľadu zaujímavá. S ponukou som pred aktuálnym ročníkom bol oslovený aj zo strany Martina, napokon som zostal v Leviciach. Do konca sezóny je ale dlhá doba, čokoľvek sa môže stať a opäť môžem ročník dohrať v Martine. Teraz ale bojujem za Levice. Je ešte určite predčasné hodnotiť ostatné kluby. V Pohári ale prvoligové tímy ukázali kvalitu, vo väčšine zápasov boli vyššie postaveným tímom rovnocenným súperom. Viem, že pred sezónou posilnila Spišská Nová Ves, ktorá má aktuálne aj hráčov z Extraligy. Žilina takisto, rovnako ako Topoľčany, ktoré mali výbornú prípravu. Tímy ako aj my, máme o čo bojovať, kvalita bude v tomto ročníku na vyššej úrovni. Našu prípravu hodnotím pozitívne. Takisto sme mali možnosť hrať s Extraligistami, vieme, aká je naša kvalita, na čo máme. Ešte nás čaká jeden prípravný duel, následne už máme na pláne zápas so Skalicou, pričom nevieme, či ho budeme môcť odohrať. Budeme ale veriť, že súťaž sa začne, pretože je to pre hokej mimoriadne dôležité. Takisto budeme veriť, že sa nič zlé nestane počas súťaže."

    Pavol Maťovčík (brankár HK Martin): "V stretnutí sme urobili veľké množstvo chýb, pričom za zlomový moment považujem nevyužitú presilovú hru o dvoch hráčov. Práve to nás takpovediac stálo zápas. Škoda, nakoľko sme mohli prípravu zakončiť víťazstvom. Určite veľmi dobrý zápas, keďže divák mal možnosť vidieť deväť gólov. Je to však stále len príprava, ostré súboje ešte len prídu. Máme veľa mladých hráčov, ktorých potrebujeme zapojiť do zápasovej praxe, určite nám takéto duely prišli vhod. S Braňom si myslím, že tvoríme vyrovnanú dvojicu, ktorá sa vzájomne podporuje. Či sa jedná o nasadenie v zápasoch, jeden druhému prajeme, vieme, že každý z nás je pre tím dôležitý. Ako budeme nasadzovaní počas súťaže, tak túto otázku určite necháme na rozhodnutí trénera. Podľa môjho názoru bude túto sezónu ťahúňom Žilina, ktorá sa posilnila o mnohých nových hráčov. Z pohľadu fanúšika môže byť takéto derby určite zaujímavé, najmä ak to podmienky dovolia." (00:20:38)
     
    Levice oplatili Martinu prehru a na jeho ľade zvíťazili 4:5. Góly: 22. Poliaček (Lavička), 24. Smidžár (Poliaček, Tabaček), 39. Dírer (Smidžár, Lavička), 51. Smidžár (Poliaček, Tabaček) – 31. Svitana (Vitaloš, Uhnák), 34. Žitný (Tužinský, Hudec), 36. Kohút (Hřebíček, Kompas), 49. Ďurech (Saliji, Žitný), 57. Múčka (Šimko, Hudec).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Lavička ešte skúša dostať puk z obrannej tretiny. Do konca zostáva niekoľko sekúnd.
     
    59:14
    Svitana z pravej strany. Domáci pritom potrebujú opustiť vlastné pásmo.
     
    58:50
    Vitaloš zakončil vedľa domácej bránky. Hostia naďalej v útočnom pásme.
     
    58:06
    Michal Dvořák (MAR) inkasuje dvojitý menší trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    57:28
    Dvořákom poslaný puk do útočného pásma. Hosťujúci Hřebíček je pri ňom skôr.
     
    56:52
    HK Levice dávajú gól! Zle pokrytý útočiaci hráč. MÁRIO MÚČKA sa dostal do úniku, ktorý zakončuje ponad brankára. Asistencie si pripisujú Jakub Šimko a Sebastián Hudec.
     
    55:48
    Na opačnej strane sa do príležitosti dostával Tužinský. Zatiaľ bez streleckého pokusu.
     
    55:21
    Pokračujúci tlak zo strany domáceho tímu. Lavička spoza pravého kruhu.
     
    54:46
    Tužinský radšej poslal puk cez všetky čiary. Domáci sú však pri ňom skôr ako prišlo k zakázanému uvoľneniu.
     
    54:01
    Barto v útočnom pásme. Domáci zatiaľ bez streleckého pokusu.
     
    53:31
    František Smidžár (MAR) inkasuje dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    53:21
    Tabaček triafa Salijiho. Puk opúšťa útočné pásmo.
     
    53:01
    Ligasov pokus. Hra je prerušená.
     
    52:49
    Dvořák s Jurášekom na modrej. Domáci s jednoznačným cieľom využiť túto presilovú hru.
     
    52:22
    René Svitana (HCL) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    52:04
    Mário Múčka (HCL) inkasuje dvojitý menší trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 22. Poliaček (Lavička), 24. Smidžár (Poliaček, Tabaček), 39. Dírer (Smidžár, Lavička), 51. Smidžár (Poliaček, Tabaček) – 31. Svitana (Vitaloš, Uhnák), 34. Žitný (Tužinský, Hudec), 36. Kohút (Hřebíček, Kompas), 49. Ďurech (Saliji, Žitný), 57. Múčka (Šimko, Hudec)


    HK VITAR Martin: Maťovčík (Bernát) – Lavička, Tabaček – Dvořák, Ligas – Bakala, Burzík – Fatul, Belica – Babka, Dírer, Poliaček – Nauš T., Barto, Jurášek – Smidžár, Grega, Melcher – Rešetár, Sleziak, Kočalka
    HK Levice: Kompas (Belányi) – Kohút, Cebák – Vitaloš, Hřebíček – Hudec, Kobolka – Ďurech, Mahfouz – Macko, Tužinský, Saliji S. – Svitana, Uhnák, Žitný – Múčka, Šimko, Gubo – Adámik, Klenko, Suľovský

    Rozhodčí: Vido – Danko, Hanko

    Diváci: 242
    bahis siteleri