Warriors Brno – Technika Brno 0:0 (odl.) | Havlíčkův Brod – Kralupy n. Vltavou 2:3 (po pr.) | Ústí n/L – Kobra 4:8 (kon.)
Vsetín – Poruba 2011 3:4 (1:2 po s.n.) | HK MD Šumperk – Přerov 0:5 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
4:8 (0:2, 3:5, 1:1)
HC Kobra Praha
Pátek 25.09.2020, 18:45 • Zimní stadion Ústí nad Labem • DHL Extraliga juniorů • 3. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    Zdravím vás u 3. kola Extraligy juniorů. Proti sobě nastoupí dva týmy, které spolu v tabulce sousedí. Jen hosté HC Kobra Praha mají v tabulce o jeden bod více. Tentokrát ovšem míří na led HC Slovanu Ústí nad Labem, který Branickým určitě nic nenechá zadarmo.
     
    Pro hráče Slovanu se bude jednat o první domácí utkání. Zatím mají za sebou dvojici venkovních utkání, a to v Písku a v Kralupech nad Vltavou. Na písecké Krále dokázali Ústečtí vyzrát a odvézt si výhru 4:2. V Kralupech už ale obrat soupeře o body nedokázali a soupeři podlehli 2:6. Tahouny Ústí nad Labem jsou Jan Tůma a Jan Macel, oba shodně s bilancí jedné gólové trefy a dvou asistencí. Brankoviště pak v obou dosavadních zápasech hájil Petr Kmoch a to s úspěšností 85,71 %.
     
    Pražané naopak odehráli jeden zápas venku a jeden doma. Sezonu začínali v Chrudimi, kde ovšem vzájemnou přestřelku zvládl lépe domácí tým, který získal v prodloužení bonusový bod. Druhý zápas už Kobře vyšel o poznání lépe. Braničtí přestříleli Písek 5:2 a doma se tak poprvé představili vítězně. I díky tomu jsou nyní na druhém místě s dvoubodovou ztrátou na první Kralupy. Bodově se Kobra může spolehnout také na dva Jany. Ovšem v tomto případě se jedná o Jana Ksandra s bilancí třech gólů a jedné asistence, a Jana Výruta s dvěma góly a dvěma asistencemi. Brankoviště pak hájil v obou utkáních Adam Dusil a to s úspěšností 90,12 %.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Ústí nad Labem: Kmoch (Müller) – Tomšík, Chlapec, Šešina (C), Polata – Čermák, Tůma, Hampl, Macel, Macek, Čermák (A), Matloch, Prchal, Kušej, Koval, Průša.

    HC Kobra Praha: Dusil (Peyerl) – Šesták, Bucek, Jiráček, Stejskal O., Ženíšek (A), Stejskal J. – Černý, Výrut, Rejna, Borodenko, Míšek, Novák, Nápravník, Svoboda, Bauer, Ribarovski, Ksandr (C), Procházka.

    Rozhodčí: Vyštejn – Sýkora, Povová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    První kotouč vybojovali hráči Slovanu. Nedokázali ale přejít do útočného pásma, naopak Kobra si přivlastnila kotouč k sobě.
     
    00:55
    Od vlastní branky se pokusil vyvézt kotouč podél mantinelu Ladislav Průša. Stíhán protihráčem ale pouze odevzdal puk do volného prostoru, kde se jej zmocnili Braničtí.
     
    01:37
    Nevydařená Hamplova střela umožnila cestu ke kotouči pro Ondřeje Šestáka. Hráči Kobry se ale nikam daleko nedostali, naopak celkem rychle museli čelit náporu na branku Adama Dusila.
     
    02:37
    Celkem nadějnou ústeckou akci zarazil Mark Jefferson Rejna, kterému se povedlo překazit soupeřovu rozehrávku. Následně se vydal na opačný konec kluziště, sám ale nic velkého nedokázal a o puk přišel.
     
    03:55
    Nepřesná zadovka Jana Macela umožnila volnou rozehrávku pro beky Kobry. Toho hosté využili a zabrali pozice před Kmochem.
     
    04:51
    Zpoza branky rozehrál Vojtěch Chlapec. Příliš daleko se ovšem nedostal a na puku jsou opět hráči Kobry, kteří se tlačí ke Kmochovi.
     
    05:47
    Ústeckým se povedlo zastavit soupeřův tlak. Braničtí tak musí rozehrát od vlastní branky.
     
    06:13
    A přineslo to kýžené ovoce v podobě zakončení z hole Dejana Ribarovskiho. Petr Kmoch ale zůstal pozorný a kotouč lapil.
     
    06:55
    Daleká Čermákova střela nečinila Adamu Dusilovi vůbec žádný problém.
     
    07:44
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Adam Jiráček – 2 min., držení).
     
    07:51
    Nádherný únik Robina Míška ve vlastním oslabení! Útočník Kobry se ocitl tváří v tvář gólmanu Kmochovi, leč vyzrát na něj z těsné blízkosti nedokázal.
     
    08:05
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Robin Míšek – 2 min., vysoká hůl).
     
    08:24
    Tlak Ústí na Dusila neměl dlouhého trvání, Kobře se povedlo celkem brzy vyhodit kotouč.
     
    08:55
    Další ústeckou kombinaci ukončil krátce po vhazování Jan Ksandr, který neváhal ani nejmenší okamžik a puk vyhodil.
     
    09:42
    Domácím se ale stále daří držet před brankou soupeře. Adam Dusil tak musí být enormně na pozoru.
     
    10:05
    Hosté v plném počtu.
     
    10:39
    Z úhlu vypálil na Kmocha Volodymyr Boroděnko. Ústeckému gólmanovi se ovšem podařilo kotouč vyrazit nad sebe do ochranné sítě.
     
    11:16
    Pavel Tomšík bojoval celkem obětavě o udržení puku za vlastní brankou. Nakonec ho pro větší bezpečí vyhodil k Samuelovi Hamplovi, který jej odevzdal do moci soupeře.
     
    12:15
    Slovanu se dařilo držet před brankou soupeře. Málokdy se ovšm odhodlal ke střele. Pro Adama Dusila tak velké nebezpečí nevzniklo.
     
    13:05
    Kobra právě vstřelila branku!
    Kobra jde do vedení! Po neustále se přibližující souhře ke Kmochově brance našel volnou skulinu u jeho levé tyče ONDŘEJ NÁPRAVNÍK a naprosto nekompromisně ji vytrestal. Asistence: Kristián Ženíšek.
     
    13:51
    Branické gól viditelně probudil a snaží se být o poznání aktivnější. Slovan sice občasně narušuje rozehrávku soupeře, zcela převzít puk do vlastní moci ale nezvládá.
     
    15:06
    Tomu se říká smůla! Slovanu se povedlo pěkně rozehrát a následně se otevřela zcela volná branka před Tomášem Čermákem. Ten ovšem nedokázal do ní přesně tečovat nahrávku od mantinelu.
     
    16:16
    Jan Macel zblokoval ve vlastní obranné třetině střelu Mikuláše Černého. Ani v této chvíli ale nedokázal puk udržet dlouho na své holi a Kobra mohla nadále útočit.
     
    17:30
    Naopak momentálně zažívá těžké chvilky Adam Dusil. Slovanu se daří útočit. Sužuje ho ale nepřesnost v zakončení.
     
    18:16
    Braničtí se celkem obětavě brání před vlastní svatyní. To ovšem nezabránilo Janu Tůmovi od střely. Gólman Dusil ale proti kotouči včas vytasil betony.
     
    18:28
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jan Tůma – 2 min., sekání).
     
    19:02
    Kobra právě vstřelila branku!
    Ukázková trefa DEJANA RIBAROVSKIHO vrací Tůmu předčasně na led. Po rychlé a důrazné kombinaci Kobry se opřel u mantinelu do kotouče, propálil vše, co mu stálo v cestě a ještě rozvlnil síť Kmochovy branky. Asistence: Tomáš Bucek a Patrik Bauer.
     
    19:02
    Domácí v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvod třetiny patřil celkem jednoznačně domácím hokejistům. Ti ovšem nedokázali využít ani tak velkou výhodu, jakou byla dvojnásobná přesilovka. Naopak v závěru musel skousnout dvě přesné trefy hostů, díky čemuž vstupuje Kobra do další fáze utkání ve značné výhodě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Hráči Kobry rozehrávají od vlastní branky. Ústečtí tomu sice důrazně brání, zcela zamezit v tom ale soupeři nedovedou.
     
    20:56
    Braničtí kombinují po vnějším obvodu útočného pásma. Domácí je ovšem nepustí ke střele.
     
    21:29
    Kobra právě vstřelila branku!
    Tedy až do této chvíle! ROBIN MÍŠEK si všiml zcela volného kotouče za modrou a nic už mu nebránilo v cestě mezikružím ke střele. Přesně si poradil s gólmanem Kmochem a navyšuje tak vedení Kobry. Asistence: Jan Ksandr a Ondřej Stejskal.
     
    23:09
    Jaroslavu Šešinovi se povedlo vyvézt kotouč k útočnému pásmu. Dál do něj ale neprostoupil, naopak vyhodil vysokým obloučkem kotouč do moci hostů.
     
    23:40
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Ondřej Stejskal – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:00
    V této přesilovce se Slovanu daří kombinovat po obvodu útočné třetiny. Prostor těsně před brankou ale drží ve své moci Kobra.
     
    24:48
    Po vyhození kotouče pokračuje Ústí ve své kombinaci. Tu zakončil svou důraznou střelou Matěj Koval. Gólman Dusil ale puk lapil.
     
    25:30
    Braničtí se snaží vyhodit puk podél mantinelu. Úkol to je ale velmi těžký a naopak končí Čermákovou střelou v náručí Adama Dusila.
     
    25:40
    Hosté v plném počtu.
     
    26:20
    Slovanu se podařilo narušit soupeřovu kombinaci a naopak se sám vydal do útoku. Tentokrát to ovšem ke střele na Dusila Ústečtí nedotáhli.
     
    27:21
    Krásně si vybruslil Jáchym Čermák po vhazování. Sám ovšem díky sevření protihráčů vystřelit nemohl, tak našel lépe postaveného Pavla Tomšíka. Přihrávka mu ale nevyšla.
     
    27:59
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Slovanu se podařilo snížit! Po několika odražených střelách Jana Tůmy se chopil kotouče dojíždějící TOMÁŠ ČERMÁK, který ihned uklidil puk do Dusilovy branky. Asistence: Jan Tůma.
     
    29:02
    Vystřelit se podařilo Samuelu Hamplovi, byť pod velkým úhlem. Dusil puk vyrazil.
     
    29:43
    Kobra právě vstřelila branku!
    Rychlá odpověď Kobry! Chaosu před brankou Kmocha využil VOLODYMYR BORODĚNKO, který našel dost volného prostoru v ústecké kleci a naprosto přesně do ní umístil kotouč. Asistence: Ondřej Stejskal a Patrik Bauer.
     
    30:31
    Jan Ksandr ve středním pásmu zachytil ústeckou rozehrávku a naopak započal souhru svého týmu.
     
    31:20
    Domácí se dostali přesně do útočného pásma. Naráží ale na připravenou kobří obranu.
     
    31:42
    Dva na nula nevyšlo. O celkem snadnou souhru se pokusil Mikuláš Černý se svým spoluhráčem, s podobnou lehkostí, s jakou si přihrávali, ale Černý i vystřelil. Petr Kmoch tak puk zachytil celkem snadno.
     
    32:54
    Ústečtí drží puk za vlastní brankou a čekají na vhodnou příležitost pro výjezd. To se nakonec zadařilo a Patrik Matloch z kruhu vypálil. Ovšem přímo do Dusilovy lapačky.
     
    33:31
    Nic to ale nemění na tom, že Ústí momentálně ostřeluje branku Kobry. Braničtí se tak musí držet na pozoru, situaci ale víceméně mají pod kontrolou.
     
    34:47
    Domácím se probili do útočného pásma. Výraznější šanci si připravil Jan Macel, Dusil ovšem zvládl vyrazit. Naopak díky tomu vyjeli do protiakce hosté.
     
    35:45
    Kobra právě vstřelila branku!
    Petr Kmoch nepřesně vyrazil a Kobra si připisuje pátý gól! Zcela volný prostor brankoviště vytrestal JAN KSANDR a poslal tak Kmocha ven z klece. Asistence: Ondřej Nápravník a Tomáš Bucek.
     
    35:45
    Střídání v týmu HC Slovan Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Petr Kmoch, přichází Matěj Müller.
     
    37:11
    Kobra právě vstřelila branku!
    Netrvalo to dlouho a máme tu další gól Kobry! Chyby v ústecké obraně využil ONDŘEJ ŠESTÁK, který prostřelil přesně zdaleka a navýšil tak vedení hostů. Asistence: Patrik Bauer.
     
    37:42
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Po vhazování ale Ústí velmi rychle odpovídá! Bleskovou kombinaci proměnil v přesnou trefu TOMÁŠ ČERMÁK, který si tak připisuje již druhou dnešní trefu. Asistence: Jan Tůma.
     
    38:13
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Jan Ksandr – 2 min., podrážení).
     
    38:47
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    TOMÁŠ ČERMÁK kompletuje hattrick a to vskutku výstavní trefou! Z otočky z hranice kruhu vypálil zcela přesně a Dusil už jen mohl sledovat rozvlněnou síť. Asistence: Jan Macel a Jan Tůma.
     
    39:06
    Kobra právě vstřelila branku!
    A přestřelka pokračuje! Tentokrát gólem Kobry. Trochu nešťastně si gólman Muller srazil do své branky nahození JANA VÝRUTA, čímž se Kobra dostává opět na rozdíl čtyřech branek. Asistence: Dejan Ribarovski.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina už byla o poznání dramatičtější. Kobra se sice zprvu dostala do vedení, Slovan sám ale záhy dokázal také útočit. Výsledkem toho byla dramatická přestřelka v samém závěru, přesto i z ní vyšla vítězně Kobra, která vstupuje do další fáze utkání s čtyřbrankovým náskokem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu HC Slovan Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Matěj Müller, přichází Patr Kmoch.
     
    40:15
    První nájezd Ústí narušil celkem brzy Jan Ksandr. Ten neváhal ani nejmenší chvíli a vydal se rychle na opačný konec ledové plochy.
     
    41:11
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Jan Výrut – 2 min., podrážení).
     
    41:27
    Přesilovková kombinace Slovanu celkem dlouho vycházela. Tedy až do chvíle, kdy chtěl Jan Macel přihrát Pavlu Tomšíkovi. Přihrál přesně přes bránícího hráče Kobry, který střelu zblokoval. I tak se ale domácí drží těsně před brankou.
     
    42:33
    Slovan je stále v útočném pásmu. Stále také pokračuje ve své hře, ze které se málokdy dostane do střeleckého zakončení.
     
    43:11
    Hosté v plném počtu.
     
    43:26
    Krátce po vyrovnání početních sil na Jan Výrut mohl uvést gólově po Boroděnkově přihrávce. Puk ovšem namířil pouze do těla gólmana Kmocha.
     
    44:40
    Na puku se tentokrát drží hosté. Ti se celkem snadno dostali do útočného pásma, dokonce i ke střele. Postupně ale Ústečtí začali důrazněji bránit.
     
    45:49
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Ondřej Polata – 2 min., hákování).
     
    46:04
    Pavel Tomšík těsně před brankou zabránil inkasování gólu a následně vyhodil puk podél mantinelu. Vzápětí se ale do větší šance dostal Jan Výrut. Proti němu vytáhl až Kmoch celkem precizní zákrok.
     
    46:36
    Přesilovkový tlak pokračuje. Častokrát ale dochází k přerušování hry, neboť Kmoch drží u sebe všechny kotouče, které na něj letí.
     
    47:45
    Málo chybělo Kobře ke vstřelení dalšího gólu. Na branku přesně vypálil Kristián Ženíšek, už ale nikdo nedokázal tečovat a Kmoch si puk přidržel.
     
    47:49
    Domácí v plném počtu.
     
    48:17
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Slovanu se opět podařilo snížit! Z těsné blízkosti zavěsil k levé tyči Dusilovy branky TOMÁŠ ČERMÁK, který si tak připisuje již čtvrtou svou branku. Asistence: Matěj Koval.
     
    49:03
    Po vhazování se ihned ke střele dostal Jan Macel. I tuto příležitost ale Dusil zneškodnil.
     
    49:09
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Jan Výrut – 2 min., podrážení).
     
    49:17
    Slovanu se nadále daří kombinovat v útočném pásmu. Navíc čím dál tím více i zakončovat. Adam Dusil tak musí být neustále ve střehu.
     
    49:39
    Záhy ovšem Kobra dokázala vyhodit kotouč do bezpečí a domácí museli rozehrát od vlastní branky.
     
    50:11
    Janu Tůmovi se nepodařilo vystřelit. Naopak Kobra záhy dokázala obloukem vyhodit puk zpět ke Kmochovi.
     
    51:09
    Hosté v plném počtu.
     
    51:55
    Jan Ksandr si poradil s Janem Macelem. Daleko ale hra Kobry nevedla, puk byl ihned v moci Pavla Tomšíka.
     
    52:23
    Kobra právě vstřelila branku!
    Je to ovšem Kobra, která dokázala vstřelit gól! Až celkem jednoduchý gól mohl vstřelit ONDŘEJ NÁPRAVNÍK a také se mu to zadařilo. Kmochovi umístil kotouč přesně nad vyrážečku a vrátil tak svému týmu čtyřbrankový náskok. Bez asistence.
     
    53:38
    Sám proti čtyřem se vydal Jan Výrut. I tak mu chyběly jen centimetry ke vstřelení gólu. Petr Kmoch ovšem dokázal uzamknout prostor u tyče a nepovolil nájezdníkovi Kobry se prosadit.
     
    54:52
    Pavel Tomšík dlouho kličkoval vlastním obranným pásmem ve snaze dostat se ven ze třetiny. Celkem rychle si ale k němu sjeli hráči Kobry, kteří ho zblokovali.
     
    56:10
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Jan Ksandr – 2 min., vysoká hůl).
     
    56:23
    Slovanu se po delší době podařilo dostat do útočného pásma. Tam ale musel svádět boj o puk v rohu, výsledkem čehož byl vyhozený kotouč zpět ke Kmochovi.
     
    56:47
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jáchym Čermák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:07
    Macel při svém nájezdu nevyzrál na Ženíška. Na druhé straně ale sám ubránil Michala Nováka. Hra se tak přerývá od jedné modré k druhé.
     
    57:46
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Ondřej Stejskal – 2 min., podrážení).
     
    57:50
    Mikuláš Černý dokázal hned zkraje vyhodit kotouč obloukem přes celou délku ledové plochy.
     
    58:27
    Tlaku ale musí nadále čelit hosté, domácí se snaží o další snížení, chybí jim ovšem potřebný důraz v zakončení.
     
    58:47
    Domácí v plném počtu.
     
    59:07
    V posledních vteřinách to je Ústí, které se drží v útočném pásmu. Chybí ale jeden podstatný moment, a sice střela.
     
    59:46
    Hosté v plném počtu.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce. Poklidná třetí třetina už jen stvrdila vítězství Kobry, a to vysoko o čtyři branky. Braničtí si tak připsali první venkovní výhru v této sezoně.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, loučím ze se stadionu v Ústí nad Labem a někdy příště na počtenou! (20:53:53)
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 28. T.Čermák (Tůma), 38. T.Čermák (Tůma), 39. T.Čermák (Macel, Tůma), 49. T.Čermák (Koval) – 14. Nápravník (Ženíšek), 20. Ribarovski (Bucek, Bauer), 22. Míšek (Ksandr, O.Stejskal), 30. Boroděnko (O.Stejskal, Bauer), 36. Ksandr (Nápravník, Bucek), 38. Šesták (Bauer), 40. Výrut (Ribarovski), 53. Nápravník


    HC Slovan Ústí nad Labem: Kmoch (36. – 40. Müller) – Tomšík, Chlapec, Šešina (C), Polata – Čermák J., Tůma, Hampl, Macel, Macek, Čermák T. (A), Matloch, Prchal, Kušej, Koval, Průša.
    HC Kobra Praha: Dusil (Peyerl) – Šesták, Bucek, Jiráček, Stejskal O., Ženíšek (A), Stejskal J. – Černý, Výrut, Rejna, Borodenko, Míšek, Novák, Nápravník, Svoboda, Bauer, Ribarovski, Ksandr (C), Procházka.

    Rozhodčí: Vyštejn – Sýkora, Povová.
    thejrc.org