Havířov – Poruba 5:0 (kon.) | Přerov – Vsetín 5:4 (kon.) | PZ Kladno – Plzeň 0:0 (odl.)
Liberec – Kladno 0:0 (odl.) | Chomutov – Mladá Boleslav 5:8 (kon.) | Slavia – Sparta 2:4 (kon.)
Jihlava – Technika Brno 4:0 (kon.) | Kobra – Mountfield HK 3:7 (kon.) | Zlín – Olomouc 6:0 (kon.)
Třinec – Vítkovice 0:5 (kon.) | K. Vary – Třemošná 3:4 (1:2 po s.n.) | Kobra – Motor ČB 0:0 (odl.)
Kometa Brno – HK MD Šumperk 3:1 (kon.) | HC Litvínov – Hvězda Praha 0:0 (odl.) | Havlíčkův Brod – Mountfield HK 0:0 (odl.)
konec
Berani Zlín
6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
HC Olomouc
Sobota 26.09.2020, 13:00 • PSG aréna, Zlín • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého, nejenom dorosteneckého, hokeje! Vítám Vás při sledování Extraligy dorostu, ve které se dnes mimo jiné odehraje utkání zlínských Beranů proti Olomouci, které spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Málek (Malota) – Žižka, Stuchlík, Sýkora, Mojžíš, Špaňhel, Šišák – Jecho, Tomeček, Ramert (C), Horský, Holba, Kaláč, Heš, Matúšů, Babulík, Leška

    HC Olomouc: Kubík (Holada) – Drábek, Němec, Polýnek, Mudrák, Brančík, Tlach, Vrána, Galvas, Sedláček – Šulgan, Šenk, Miškovský, Stodůlka, Pastrnek, Izák, Unzeitig, Neoral, Ševčík

    Rozhodčí: Šico – Wesley, Poláček.
     
    PSG Berani Zlín

    Pouze jeden zápas mají odehraný domácí Berané, a to kvůli pozitvnímu testu na Covid-19. Nicméně i toto jediné utkání se dorostencům z východu republiky moc nevydařil. Bez jediného bodu na jejich kontě jsou v tabulce východu na prozatímním osmém místě.

    Poslední utkání:
    HC Kometa Brno vs. PSG Berani Zlín – 7:3
     
    HC Olomouc

    První zápasy olomouckých dorostenců nebyli o moc slavnější než ty zlínské. Po třech odehraných utkáních uzavírají dno tabulky s až hrůzostrašným skóre 5:23, ke kterému jim pomohl hlavně obrovský debakl s vítkovickými bruslaři, kdy prohráli 15:1. V ostatních zápasech se jim podařilo na tento zážitek aspoň částečně zapomenout, byť zatím bez úspěchu zisku bodů.

    Poslední tři utkání:
    VHK ROBE Vsetín vs. HC Olomouc – 3:2
    HC Olomouc vs. HC RT TORAX Poruba – 2:5
    HC Vítkovice Ridera vs. HC Olomouc – 15:1
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Úvodní buly vyhráli domácí a ihned se vrhají do útoku kde ale ztrácí kotouč a dávají příležitost k první akci hostů.
     
    01:12
    Zatím ani jeden z týmu si nevytvořil nějakou větší šanci a střel taky zatím bylo pramálo.
     
    02:25
    Přece jenom se domácím podařilo na minutku udržet se v útočném pásmu kde ale ztratil u modré kotouč Šišák a vystavil tím své hráče do ofsajd.
     
    03:19
    Olomoučtí se přece jenom osmělnili a dostali se do jedné z jejich prvních větších akcí. Nicméně kotouč po střele Němce skončil pouze na betonech brankáře soupeře.
     
    05:10
    Burman svou nebezpečnou a hlavně ostrou střelou ohrozil Kubíka. Ten ale vytáhl pohotový zákrok lapačkou a puk nakonec skončil pod jeho tělem.
     
    06:17
    Domácí Berani mají zatím jednoznačně více ze hry. Soupeře přebruslují a i díky tomu se jim daří mnohem více střílet.
     
    07:02
    Šulganovi se podařilo vystřelit jedovatou střelu od modré kterou Málek vyrazil pouze před sebe kde se jako první zorientoval Izák. Ten nerozhodně vystřelil pouze do betonu Málka, který měl poté zákrok poměrně jednoduchý.
     
    07:09
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Polýnek – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    08:48
    Hostům se dlouhodobě nedaří vymanit se z vlastního pásma, v tom jim navíc moc nepomáhá ani jejich oslabení po docela zbytečném trestu.
     
    10:35
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto byl opravdu ukázkový gól. MATYÁŠOVI HORSKÉMU se podařilo získat zbloudili kotouč u modré ze které bleskový tempem předvedl individuální akci díky které se dostal až před samotného brankáře kde zakončil přímo mezi betony Kubíka.
     
    12:28
    Domácím první gól zápasu jenom prospěl jejich tlak je o to větší a díky tomu mají i mnohem více času stráveného v jejich útočném pásmu. Naopak domácí by se měli osmělnit jestli si chcou z tohoto zápasu odvézt aspoň nějaké body.
     
    14:23
    Zlínský Tomeček se po pěkné přihrávce Sýkory mohl dostat do samostatného úniku. Na poslední chvíli ho ale dost nevybiravym způsobem složil k zemi Sedláček.
     
    15:35
    Zlín právě vstřelil branku!
    Autorem branky je JAN RAMERT. Asistence: Jecho a Gerych.
     
    17:00
    V tlaku pokračující domácí tým nedává olomouckým brulasřům nejmenší šanci vystřelit, natož skórovat.
     
    18:17
    Tak přece jenom tu pár chvil před koncem prvního dějství máme akci hostů. Ta ale konci v lapačce Málka. Nicméně hosté budou moct pokračovat v akci dal pokud se jim podaří vyhrát následující buly.
     
    19:09
    Probíhá poslední minuta první třetiny a i ta probíhá zatím klasickým stylem a to tlakem domácích. K pěkně střele od modré se dostal Šišák, naštěstí pro Kubíka jeho střela mířila vedle.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:43.
     
    V první třetině jsme viděli že začátku spíše vyrovnanou hru. Později se však podařilo Beranům postupně přebrat otěže zápasu a to i díky jednomu vyloučení z týmu hostů. Z tohoto tlaku vytěžili dvě branky a únavu olomouckých dorostenců.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:42
    Úvodní buly druhého dějství vyhráli domácí a tak můžou pokračovat v jejich tlaku což také dělají. Stihli už i ohrozit bránu Kubíka, ten ale měl výhled odkrytý takže jeho práce byla velmi snadná.
     
    21:42
    Trenér hostů měl určitě svým svěřencům o přestávce hodně co říct. A zda se ze to také udělal jelikož hrají jako vyměnění. Převaha to sice není ale pokrok oproti první třetině tam znát určitě je.
     
    22:46
    Hra je teďka dost ze strany na stranu ale přece jenom pořád mají lehce víc že hry Berani kteří hrají na svém domácím stadionu ve velké pohodě.
     
    23:53
    Hráči jsou zatím na sebe poměrně mírní. Žádné vyhrovené momenty i nebezpečné zákroky k vidění nebyli, což může dokazovat jenom to že oba týmy chcou mít těch vyloučení co nejmíň.
     
    25:15
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Čechmánek – 2 min., pozdní dohrání).
     
    26:21
    Hosté mají nyní jedinečnou šanci k vyrovnání. Jejich hra ale tomu moc nenapovídá jelikož se kotouč ocitá více před branou Kubíka než u brány domácích.
     
    27:46
    Vrána poměrně dost hrubým způsobem přirazil Čechmanka k mantinelu. Ten zůstal ležet na zemi a hra je pozastavena. Nyní už se ale zvedá a zda se ze všechno je v pořádku.
     
    28:46
    Už máme téměř půlku zápasu za sebou a tlak domácích neústává ani při nejmenším. Už je to nějaká ta minuta co jsme viděli jakoukoli střelu aspoň směrem na Málkovu bránu.
     
    30:07
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Miškovský – 2 min., hákování).
     
    31:25
    Nyní mají naopak ještě větší šanci na vstřelení prvního gólu druhého dějství domácí. A vypadá to že tady tuto šanci propadly za pačesy jelikož jedna rána střídá druhou.
     
    32:08
    Zlín právě vstřelil branku!
    Toto byla pěkná souhra všech Beranů. Postupnými rychlými prihravkami z první se jim podařilo najít ROBINA GERYCHA, který stál nikým nehlidanym před branou Kubíka, který pak měl zakončení velmi snadné. Asistence: Remert a Tomeček.
     
    33:37
    Po poměrně dlouhé době se podařilo domácím vystřelit na bránu. Nicméně touto střelou spíš jenom prověřili jestli Málek ještě nespí, jelikož byla poměrně pomalá a navíc i z velké vzdálenosti.
     
    35:13
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Galvas – 2 min., hákování).
     
    35:59
    Pěknou kombinační hrou zkusili domácí napodobit situaci že které padl poslední gól. Kubík však při přesouvání v brankovisti omylem vyhodil jeho hokejovou svatyni a tak je hra pozastavena
     
    36:19
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Stodůlka – 2 min., hákování).
     
    36:51
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Mojžíš – 2 min., sekání).
     
    37:28
    Domácí se připravili o výhodu hry 5 na 3 vyloučením, které bylo vyhodnocené poměrně přísně a nikdo si není jistý za co vlastně bylo.
     
    38:32
    Hosté mají po dlouhé době aspoň pulminutovou šanci na snížení ale zatím se jim moc nedaří ani zůstat u kotouče.
     
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny a zdá se že domácí ji chtějí zakončit ve stejném duchu jako tu první a to tlakem na Kubikovu bránu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:34.
     
    Druhá třetina probíhala ve stejném duchu jako ta první. Dá se říct že domácí toho tlaku měli dokonce i víc a jednoznačně přehrávali soupeře téměř celou dobu. Naopak hosté se k žádnému extra výkonu nedostali. Uvidíme jak bude probíhat první třetina ale jestli si chcou bruslaři z Olomouce odvést aspoň nějaké body, budou muset zabrat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Úvodní buly poslední třetiny vyhráli opět domácí a o pár vteřin později hned z toho byla první střela kterou ale Kubík pohotově vykryl.
     
    41:38
    Po téměř dvou odehraných minutách to vypadá že i poslední třetina, bude probíhat stejným způsobem jako ty dvě uplynulé, jelikož zlínský tlak je stále neústupny.
     
    42:06
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Babulík – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    43:24
    Hosté mají opět šanci na dotahujicí gól a a za ním si taky jdou jelikož se jim už podařilo vystřelit pár ran na Málkovu bránu. Jednu z nich musel dokonce schovat pod svými betony.
     
    43:56
    Už se blíží konec přesilovky a s největší pravděpodobností ji domácí prezijou bez jakékoli újmy na skóre jelikož kotouč se opět nachází u Kubíkovi brány.
     
    44:50
    Sotva skončila přesilovka olomouckých dorostenců tak se soupeř dostal do dalšího drtivého tlaku, který střídá jednu střelu za druhou. Nicméně pramálo z těch střel míří na bránu.
     
    46:50
    Do konce zápasu zbývá už jenom pár minut a pravděpodobně i toto motivuje domácí hráče kteří jejich dobrou kombinační hrou přehrávaji soupeře na plné čáře.
     
    48:21
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Stuchlík – 2 min., podrážení).
     
    48:48
    Zlín právě vstřelil branku!
    Autorem branky je ADAM BURIAN.
     
    49:54
    Po 4 gólech domácích se hráči Zlína už vidí v kabině při oslavách zisku 3 bodů.
     
    52:08
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté už moc do hry nedávají a toho využívají domácí, konkrétně ADAM Jecho, který střelou od modré vymetl všechny pavučiny za pravým ramenem Kubíka. Asistence: Kaláč.
     
    53:31
    Oba týmy už hrají na půl plynu čímž se však hra lehce vyrovnala a hosté se toho snaží využít a aspoň poupravit skóre zápasu. V tom jim však brání Dobře hrající zlínský útok který si nedovolí ani nejmenší zaváhání.
     
    54:43
    Další prověrku udělil Kubíkovi Jacho, tentokrát však trefil pouze jeho betony z kterých se puk svezl do pravého rohu kluziště.
     
    55:52
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Heš – 2 min., podrážení).
     
    56:23
    Toto by mohla být poslední větší šance hostů na vstřelení gólu. To by však nesměli bruslit domácí tak dobré jak to dělají. I díky tomu se jim daří přehrávat hosty i ve vlastním oslabení.
     
    57:36
    Konec přesilovky se blíží nenavratnym tempem a zda se ze olomoučtí nevyužijou ani této přesilovky která by mohla být poslední v tomto zápase.
     
    57:49
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Sedláček – 2 min., držení).
     
    58:11
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácí už očekávají tři body z dnešního zápasu což je motivuje ke stále dobrému výkonu, kterého využívá LUKÁŠ HEŠ střelou přímo mezi Kubíkovi betony. Asistence: Žižka a Mojžíš.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas probíhal jednoznačné v režii domácích kteří celý zápas měli naprosto pod svou kontrolou. V první třetině se jim I díky tomu podařilo vstřelit dva góly, které postupně odrovnali výkon olomouckých hráčů, kteří pak dopustili vstřelení dalších 4 branek na konečný stav 6:0.
     
    To bude ode mě pro dnešek vše. Já vám děkuji za pozornost a při dalším hokejovém klání nashledanou. (15:09:54)
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 11. Horský, 16. Ramert (Jecho, Gerych), 33. Gerych (Remert, Tomeček), 49. Burian, 53. Jecho (Kaláč), 59. Heš (Žižka, Mojžíš)


    Berani Zlín: Málek (Malota) – Žižka, Stuchlík, Sýkora, Mojžíš, Špaňhel, Šišák – Jecho, Tomeček, Ramert (C), Horský, Holba, Kaláč, Heš, Matúšů, Babulík, Leška
    HC Olomouc: Kubík (Holada) – Drábek, Němec, Polýnek, Mudrák, Brančík, Tlach, Vrána, Galvas, Sedláček – Šulgan, Šenk, Miškovský, Stodůlka, Pastrnek, Izák, Unzeitig, Neoral, Ševčík

    Rozhodčí: Šico – Wesley, Poláček
    thejrc.org