Slavia – Vrchlabí 4:3 (3:0 po s.n.) | Litoměřice – Kladno 3:2 (po pr.) | Poruba 2011 – Šumperk 4:1 (kon.)
Frýdek-M. – Ústí n/L 6:0 (kon.) | Vsetín – Kadaň 4:2 (kon.) | Jihlava – Sokolov 2:3 (po pr.)
Prostějov – Benátky n/J 6:5 (po pr.)
po prodl.
HC Dukla Jihlava
2:3 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
HC Baník Sokolov
Sobota 26.09.2020, 17:30 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Chance liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásné sobotní odpoledne z Jihlavy! Navzdory opatřením Chance Liga pokračuje dále bez jakýchkoliv problémů a společně se tak budeme moci těšit na další kolo této zajímavé ligy.

    Sobotní večer svede dohromady týmy, které mohou být se začátkem ročníku spokojeny. Dukla zažívá vstup, jaký už dlouho ne a pod vedením jihlavského dua Nekvasil – Ujčík velice dobře šlape. To samé si může říci i Sokolov, který posílil a pomýšlí na mnohem lepší výsledky oproti loňsku.

    Čeká nás rozhodně zajímavé utkání, tentokrát snad pod dozorem nějakého toho doktora. V Jihlavě začínáme 17:30, příjemnou zábavu!
     
    HC BANÍK SOKOLOV
    5. místo, 7 bodů, skóre 18:12, bilance 2-0-1-1

    Během léta Sokolov hodně obměnil svůj kádr a do současného ročníku vstoupil s několika velice zajímavými jmény v rámci první ligy. Brankoviště bude pravděpodobně výsadou talentovaného brankáře Jakuba Neužila, který se tak z loňské štace v Kadani stěhuje o pár kilometrů na západ.

    Defenziva bude stát pravděpodobně na Janu Pohlovi, který se dvě sezony představoval pravidelně v dresu Jihlavy. Pro něj se tak bude jednat o pikantní návrat. V útoku najdeme taktéž velice zajímavé jméno, kterým není nikdo jiný, než šutér David Tůma. I on pomohl jeden čas na Dukle, letos už stihl pět bodů (1+4).

    A výsledky Sokolova? První dva zápasy se Baníku pořádně povedly, vždyť v dalekém Havířově bodoval naplno (1:2), aby při domácí premiéře totálně rozšvihal Litoměřice poměrem 12:5! Po šestibodovém zisku přišly ale první ztráty. Nejprve Sokolovští padli na Slavii 2:3 v prodloužení a stejným výsledkem, akorát bez nastavení, podlehli i favoritovi z Poruby.
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    2. místo, 9 bodů, skóre 14:9, bilance 3-0-0-1

    Jihlava po loňském nepovedeném ročníku, kdy hrála spodní nadstavbu a s Porubou bojovala v předkole play-off, zásadně rozčísla hráčské stavy a nový ročník zahájila s několika nadějnými hráči. 10 odchodů vynahradilo osm příchodů, především do obranné fáze. Nejvýraznějším jménem je brankář Tomáš Fučík, který se navrátil z polského Jestřebí.

    Na hostování z Liberce se povedlo opětovně dotáhnout Daniela Bukače, dalším významným jménem do obrany je bojovník Jan Strejček z Litoměřic, kde zaznamenal ohromný vzestup. Třetí z kvarteta je Tomáš Černý, bek se zkušenostmi z KHL a posledním do party jest Daniel Krenželok.

    Útok naopak významných změn nedoznal, povedla se udržet kostra ofenzivy. Návrat do Jihlavy hlásí Tomáš Havránek, k němuž ze Sokolova přibyl Matěj Zadražil. Nový tým vstoupil do ročníku velice dobře, nejprve doma přetlačil vždy nepříjemný Prostějov 3:2, jenže pak nezvládl zápas v neoblíbených Benátkách a prohrál hladce 1:4. Zbylé dva zápasy s týmy ze spodních pater tabulek ale zvládl, nejprve doma vymazal Ústí 5:0 a i přes nepříjemnosti v Kadani dokázal vyloupit sluj Trhačů poměrem 5:2
     
    -30
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Fučík (Jan Brož) – D. Krenželok, T. Černý, D. Kolář (A), Eliáš, Bilčík, Mareš, Černohorský – Čachotský (C), M. Zadražil, Illéš – Jiránek, Fronk, Pekr – T. Harkabus, Poletín, Chlubna – T. Havránek, Lichanec, V. Brož.

    HC Baník Sokolov: Hamrla (Cichoň) – J. Pohl (A), Houdek, M. Jandus, A. Rulík, Přindiš (A), D. Zeman – M. Kadlec, Gut, Šik – Vracovský, Vrána, D. Tůma – Švec, T. Rohan, Prymula – Kropáček, Jiskra.

    Rozhodčí: Barek, Pilný – Jindra, Roischel.
     
    -28
    Krásné, i když chladné odpoledne z jihlavského chrámu plechu a ledu! Dnešní šlágr bude premiérový pro sokolovského gólmana Patrika Hamrlu, který jako teprve třetí gólman ročníku 2003 okusí start v první lize. A i druhý brankář Baníku, Oldřich Cichoň, je věkem stále ještě junior, ačkoliv je o rok starší oproti Hamrlovi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Úvodní buly vyhrávají domácí hráči, kteří zásluhou Krenželoka okamžitě nabruslili do útočného pásma. Jenže nahození účel nepřineslo a šlo se na druhou stranu, Fučík zapisuje první zákrok.
     
    00:29
    Jiránek si nabruslil před Janduse a získal tak nahozený puk. Jihlavský golem rozehrál kotouč zpoza branky na modrou čáru, kde ale převzali puk hosté.
     
    01:35
    Patrik Prymula vyvezl puk do neutrální zóny a stříleným nahozením poslal puk na Fučíka, který nepřidržel puk, nýbrž hned rozehrál.
     
    02:06
    Vracovský schytal tvrdý hit od rozjetého Krenželoka, čímž si vysloužil potlesk nepříliš zaplněného stadionu, i v rámci kapacity.
     
    02:52
    Sokolov do toho v úvodu zápasu pořádně šlápl a Jihlavské přehrává. Nyní spustil před brankou Fučíka velký závar, domácí brankář to ale řešil ke spokojenosti všech.
     
    03:09
    Kadlec po vyhraném buly nečekal a po přihrávce na modrou okamžitě pálil z jedničky, střela rozezvučela tyčku Fučíkovy kasy!
     
    03:50
    David Tůma (SOK) v Jihlavě sice chvíli za domácí hrál, tentokrát ale v roli soupeře během druhého střídání jde na trestnou lavici. Důvodem je podražení Chlubny u jeho vlastní branky.
     
    04:14
    Chlubna z mezikruží promáchl, kotouč však propadl na Harkabuse na levý kruh, jehož pokus však zastavil bez potíží sokolovský gólman Havrla. Tlak Dukly ale pokračuje.
     
    04:47
    Dukla právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita jest a Jihlava se dostává do brzkého vedení! Během početní výhody si Zadražil vybruslil zpoza branky až na pravý kruh a křížem našel naprosto volného TOMÁŠE HARKABUSE na vrcholku kruhu levého. Harkabus na nic nečekal a propálil všechno před sebou, včetně Hamrly – 1:0! Asistence: Matěj Zadražil, Jakub Illéš.
    04:47 Tomáš HARKABUS - 1:0
     
    05:10
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Peter Lichanec – 2 min., držení hole).
     
    05:16
    Dukla první sekundy početní nevýhody zvládá dobře, vyhazuje kotouče a v obranné fázi neměla zatím moc práce. Spíše žádnou...
     
    05:58
    Fučík vyrazil střelu Guta jenom před sebe, k odraženému puku si sjel Patrik Prymula a dorážel zblízka, střelou křížem na zadní tyč však těsně minul!
     
    06:21
    Baník právě vstřelil branku!
    Nakonec však Baník přesilovou hru využívá a dorovnává tak náskok Jihlavy! Kadlec vracel puk zpět na hranici útočného pásma pro Jandusa, který vyslal na branku Dukly tvrdou střelu. Fučík jí ve výstroji neudržel, puk mu vypadl přímo před PATRIKA PRYMULU, na jehož druhý pokus během chvilky už neměl domácí brankář nárok – 1:1! Asistence: Martin Jandus, Martin Kadlec.
    06:21 Patrik PRYMULA - 1:1
     
    07:50
    Nepřesnou rozehrávku hostí zachytil Mareš ještě v útočném pásmu a snažil se hned vytvořit pro spoluhráče nějakou šanci, avšak bezúspěšně. Protiútok Baníku pak skončil ofsajdem a máme tu první komerční pauzu.
     
    08:29
    Emotivní momenty na sebe nenechaly dlouho čekat a máme tu pořádnou výměnu názorů! Tomáš Vracovský byl moc důrazný v předbrankovém prostoru, což se nelíbilo Lichancovi, který se hned ujmul vyjednávání a s Vracovským se pustil do strkanice.

    Tohle ještě rozhodčí jakžtakž rozehnali, Vracovský si však našel další cíl v podobě Vítězslava Brože, se kterým si vyměnil názory. Nakonec to rozhodčí řeší pouhou domluvou.
     
    09:16
    Hamrla měl nyní pořádnou kliku, když Mareš z druhé vlny střílel do jeho protipohybu. Mareš však napálil jenom svého spoluhráče Illéše a ani Illéš nedokázal kotouč dostrkat do branky!
     
    09:50
    Jan Pohl (SOK) musel užít krajního řešení, když Fronka, který se už napřahoval ke střele v brejku, zezadu podrazil. Jasné dvě minuty a Dukla má druhou přesilovku.
     
    10:35
    Tomáš Rohan, kapitán Sokolova, nyní získal po osobním souboji kotouč a vyhodil jej až k Fučíkově brance. Tuto přesilovku zvládá Sokolov bránit dobře.
     
    11:17
    Marek Švec podél pravého mantinelu protáhl sebe i puk až do situace 2 na 1, kdy vybídl krosovou nahrávkou ke střele Kropáčka, jenže přihrávka byla moc prudká a Kropáček neměl šanci kloudně vystřelit.
     
    11:59
    Kadlec se odhodlal ke střele z mezikruží při útoku, který valil před sebou. Jeho pokus tečoval ještě Černý do ochranné sítě a následovalo nařízení komerční přestávky.
     
    12:18
    Čachotský s opravenou výstrojí se vrhl do útočení a podržel dobře puk u mantinelu. Přes Illéše pak vrátil hrací předmět na modrou, odkud přišla střela na hostujícího brankáře, jenž si nebyl jist, kde vůbec v brankovišti stojí. Nakonec byl hodně rád, když mu puk propadl mimo branku.
     
    13:49
    Sokolov opět zahrozil, tentokrát rychlým přechodem do pásma a další nepříjemnou situací v předbrankovém prostoru, obránci domácích společně s Fučíkem ale kryjí.
     
    14:34
    Vlastimil Bilčík (JIH) hasil nebezpečný útok Sokolova, když Zemana, který se tlačil do zakončení, z boku holí podrazil. Proto dvě minuty a Sokolov, dříve známý pod jménem Falknov, má další přesilovku.
     
    15:21
    Ze souboje u mantinelu šel puk na obránce Janduse, který na nic nečekal a z první vystřelil okamžitě na branku. Jeho pokus zablokoval Mareš a vyhodil puk až za branku hostí.
     
    16:04
    Pohl se dral před branku velice důrazně a ihned jej Černý chytil do kravaty, aby mu ukázal, že takhle se u Fučíka chovat zkrátka nebude. Vznikla z toho další potyčka a čtveřice sudích dnes nebude mít moc lehkou práci. Zatím vše řeší domluvou.
     
    16:30
    Bilčík po návratu z trestné rozjel s Čachotským brejk 2 na 1, finální přihrávka na prvně jmenovaného do oblasti levého kruhu ale skončila jenom na holi vracejícího se beka.
     
    17:33
    Icing Jihlavy pískal čárový rozhodčí Roischel a i přes protesty jihlavské střídačky vrací těžiště hry zpátky k jihlavské brance.
     
    18:02
    Krenželok předvedl na levém křídle krásný výpad, kličkou se dostal rovnou přes dva beky a střílel na delší tyč, Hamrla ale svůj celek podržel.
     
    18:47
    Rozhodčímu se ztratil puk ve valné hromadě v rohu kluziště, nakonec tak logicky přerušuje a za místo vhazování určuje kruh po levici Fučíka.
     
    19:12
    Poslední minutu první třetiny zahájil Eliáš přihrávkou před branku na najíždějícího Illéše. Ten však na puk těsně nedosáhl, Baník pak kontroval vyhozením na icing.
     
    19:41
    Hosté sice opticky zavřeli modrou čáru, přesto se však nevyvarovali chyby. Po jedné takové se rozjel do brejku Tomáš Jiránek, s Pohlem na zádech však Hamrlu mezi betony neprostřelil!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Dynamická první třetina je pryč a nabídla nám skutečně zajímavou hokejovou podívanou. Domácí do vedení poslal v páté minutě Tomáš Harkabus díky využité přesilovce, reakce Baníku na sebe nenechala dlouho čekat. Využitá přesilová hra i na druhé straně, kdy se prosadil z dorážky Patrik Prymula, ustanovila průběžný stav 1:1. Sokolov byl navíc v útoku aktivnější a vyslal na kasu dvakrát více střel, než Dukla (10 – 20).

    Zápas má poměrně solidní emoce, což je jedině dobře. Mimojiné současně se sirénou Matěj Pekr střelou seslal k ledu Denise Zemana a sokolovská střídačka požadovala trest, který však nepřišel. K vidění je také hodně strkanic v předbrankovém prostoru. Čeká nás tak určitě ještě zajímavá podívaná.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Vyhrané buly převzal na sebe Pohl a vysokým obloukem jej nahodil na kasu. Fučík raději přikryl na vhazování, neboť si nechtěl dělat problémy před vlastní svatyní.
     
    20:31
    Do vnitřku stadionu se stále trousí davy z přestávky, někteří tak přišli o výpad Tomáše Čachotského, který se obtočil okolo beka a z mezikruží střílel, nicméně branku minul.
     
    22:01
    Chlubna vybruslil po pravém křídle až do pásma, kde se zaparkoval před branku a čekal na teč Bilčíkova pokusu. Úspěch to však nepřineslo, Hamrla neměl problém se zákrokem.
     
    22:57
    Sokolov dokázal v tomto střídání přehrát Jihlavu, domácí vyhodili kotouč jenom na zakázané uvolnění.
     
    23:26
    Daniel Krenželok se odhodlal po vedení kotouče ke střele z modré, která Hamrlovi propadla za záda, avšak vracející se obránce Baníku dokázal kotouč vyškrábnout ještě před brankovou čárou!
     
    24:12
    Další rychlý brejk, tentokrát se zprava řítil vstříc Hamrlovi Tomáš Havránek. Zkoušel zakončení na blizší tyč, jenže Hamrla si toto dokázal pohlídat!
     
    25:19
    Zeman se sice dostřel ke střele z druhého sledu, jenže byl pískán úmyslný ofsajd. Domácí tak prakticky zadarmo získávájí útočné pásmo a čeká se na vhazování před Hamrlou.
     
    26:02
    Matěj Pekr si na první dobrou křižnou přihrávku před branku nezpracoval. Následná střela po zpracování skončila jenom na bližší tyčce, kterou Hamrla neměl problém utěsnit.

    Hostující gólman pak ale udělal velkou botu, když nepřesvědčivou rozehrou někde na kruzích daroval puk zpět Pekrovi, který zkoušel zakončení do prázdné branky, tyč ale zastavila jeho radost!
     
    27:02
    Zakázané uvolnění Dukly stěhuje rozháranou hru zase zpátky před Fučíka.
     
    27:24
    Přindiš zachytil vyhození jednoho z beků Dukly, jenže pak nepřesně rozehrál. To dalo základ tlaku Jihlavských, který vyvrcholil střelou Černohorského, končící na tyčce sokolovské branky!
     
    28:40
    Vracovského přihrávku podél prken tečoval Havránek mimo ledovou plochu. Čárový rozhodčí v přerušené hře pak měl velkou práci, protože musel najednou sbírat tři hole, které zůstaly ležet na ledové ploše.
     
    29:42
    Jan Pohl (SOK) je průběžně nejtrestanějším bekem dnešního zápasu. Za stejný prohřešek jako poprvé, tedy podrážení, jde opět na trestnou lavici.
     
    30:03
    Tomáš Harkabus (JIH) nicméně rychle výhodu svého týmu ukončuje. Za zbytečný faul vysokou holí v útočném pásmu už míří na trestnou.
     
    30:43
    Fronk se dostal do kontaktu s brankářem hostí, což stačilo k tomu, aby bylo pískáno postavení Fronka v brankovišti a z toho pramenící vykázání hry do středního pásma.
     
    31:25
    Po další nepřehledné situaci došlo k potyčce, ve které se angažoval nejvíce Martin Kadlec. Jako další hráč v sérii tak míří na kobereček k hlavnímu sudímu Pilnému.
     
    31:42
    Do hry se vrací Pohl, Duklu čeká zhruba 20 sekund ještě v oslabení. To zahájí vhazováním před brankou Sokolova.
     
    32:01
    Vracovský se vymotal na hranici ofsajdu a dokázal rozjet rychlý protiútok, který i sám zleva zakončoval, leč jeho pokus skončil jenom na zadním mantinelu.
     
    32:26
    Další přerušení hry, po kterém následuje komerční přestávka.
     
    32:40
    Krenželok se propracoval přes beka k tažené střele po ledě, jeho pokus byl opět sražen do ochranné sítě. Druhá třetina zatím za moc skutečně nestojí.
     
    33:20
    Houdek zachytil vyhození a vybruslil si do střeleckého úhlu. Jeho zakončení bekhendem pořádně vystrašilo Fučíka, kterému přepadl puk přes rameno a nebýt Bilčíka, pravděpodobně by to bylo 1:2!
     
    34:06
    Tůma byl oproti svému kolegovi na protější straně ledu pomalejší, tudíž při útoku vzniklo ofsajdové postavení Sokolova.
     
    34:40
    Prymula na hraně zákona (v dnešní době poměrně krásné slovní spojení) zastavil Havránka u mantinelu a ihned otáčel hru, načež vyslal do úniku Jiskru. Jeho střelu do horních pater branky však vylapil Fučík!
     
    36:09
    Pokud čtenáři dnešního přenosu v dřívější době četli onlajny z Pelhřimova, nelze si nevzpomenout na legendární pelhřimovský zámek. Ten předvádí v současné době Sokolov, který nepouští Duklu v posledních minutách do jakékoliv útočné akce.
     
    36:43
    Další zakázané uvolnění z červenožluté dílny. Baník má nyní kontrolu pod zápasem a Jihlava se stěží dostává zpátky do hry.
     
    37:12
    Vlastimil Bilčík (JIH) se sice diví, výrok sudího ale nezmění a za nedovolenou hru vysokou holí musí na 120 sekund ze hry.
     
    37:59
    Dukla však oslabení zvládá naprosto skvěle. Sokolov se prakticky ani neseřadil v útoku, domácí nemají problém s bráněním.
     
    38:38
    82 sekund před vypršením druhé třetiny je potřeba ukotvit znovu branku Fučíka, která při zákroku domácího gólmana vyskočila z postavení.
     
    38:49
    Jihlava skutečně nemá problém s oslabením, tuto přesilovku si Sokolov ani náhodou neodškrtne jako něco povedeného, na čem se dá stavět.
     
    39:35
    Zakázané uvolnění Sokolova na posledních pár sekund stěhuje těžiště hry před Hamrlu.
     
    39:56
    Martin Kadlec (SOK) těsně před vypršením druhé třetiny zahákoval při zakončení Poletína, za což je adekvátně potrestán.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    O poznání slabší druhá třetina nenabídla ani jeden gól, za to však mnoho přerušení a méně hokejových momentů. Větší část periody patřila Jihlavě, která s postupem času ale ztrácela herní jistotu a Sokolov toho využil. Zhruba od 32. minuty se hrál vyrovnaný hokej, více ze hry ale měl Sokolov. Tak či tak, na gól stále čekáme a uvidíme, zda nám ho nabídne třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:25.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Fronk okamžitě po přejezdu do útočného pásma nahrával před branku na najetého Poletína, který se však nedokázal dostat na puk.
     
    40:55
    Dukla ještě dohrává přesilovou hru, Baník se však ale zvládá poměrně v pohodě bránit a nepřipouští žádné drama u vlastní branky.
     
    41:42
    Až v posledních sekundách se povedlo domácím usadit se před Hamrlou, Kadlec ale i tak může být spokojen, protože jeho vyloučení Dukla nepotrestá.
     
    42:19
    K Havránkovi vyplaval puk a mladý útočník Jihlavy se rozhodl pro palbu z první, jenže trefil jenom Hamrlovu nastavenou lapačku.
     
    43:09
    Jiránek vypíchl přihrávku mezi beky na modré a využil toho, že Přindiš při návratu podklouzl a šel k ledu. Jiránek tak neměl problém s únikem, který ale namířil jenom do břevna sokolovské branky!
     
    44:07
    Chlubna i přes absenci hokejky dokázal fotbalovým způsobem posunout puk na lépe postavené spoluhráče. Žádný valný efekt to však pro Jihlavu nemělo, přesto však drží Dukla pásmo.
     
    45:25
    Vracovský z otočky hledal mezi kruhy lépe postaveného Vránu, jenže se do toho zamotal, upadl a nedostal prostor na přihrávku. Dukla následně reagovala icingem.
     
    45:47
    Zakázané uvolnění přichází i na druhé straně. Kvalita hry notně trpí a je potřeba pochválit skromný jihlavský kotel, který se fanděním baví bez ohledu na výsledek.
     
    46:56
    Černohorský se z ostrého úhlu pokusil překvapit Hamrlu, který si však prostor na bližší tyči pohlídal. A povedlo se mu vykrýt i střelu Pekra z pravého kruhu z následného útoku.
     
    47:42
    Po dalším zákroku sokolovského gólmana následuje komerční přestávka.
     
    47:47
    Adam Rulík ostře nakoupil střelu Bilčíka z bezprostřední blízkosti a v přerušené hře je rád, že na jedné brusli míří na střídačku ke klubovému lékaři.
     
    48:03
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Lukáš Mareš – 2 min., držení).
     
    48:20
    Po pěkné kombinaci si mezi kruhy vyjel Kadlec, jenže slabou střelu nasměroval jenom do betonů Fučíka. Následně domácí čtveřice dokázala vyhodit.
     
    49:27
    Baník právě vstřelil branku!
    Tenhle tlak už nemohla jihlavská čtyřka ustát a Sokolov otáčí vývoj zápasu! Baník sehrál přesilovou hru velice dobře, Kadlecovu střelu od modré vyrazil Fučík před sebe na Šika, který se pokoušel překonat Fučíka podruhé, i tentokrát ale jihlavský gólman odolal. Vyražený kotouč nicméně poslal přímo na hůl MICHALA GUTA, který už do prázdné branky puk dostal – 1:2! Asistence: Otakar Šik, Michal Kadlec.
    49:27 Michal GUT - 1:2
     
    51:35
    Ve zbytku zápasu má tak Jihlava co dělat, aby vyválčila ze zápasu alespoň bod. Tentokrát se však bude muset bránit bez možnosti střídání, neboť vyhodila na další icing.
     
    52:20
    Hosté se propracovali do souvislého tlaku, který korunoval Přindiš tvrdým, avšak čistým hitem na Čachotského. V současnosti je to tak trochu na jednu branku.
     
    53:37
    Po ofsajdu najíždějícího Rohana do útočného pásma následuje poslední komerční přestávka v tomto zápase.
     
    54:03
    Pokračujeme dále v zápase, který už poměrně hodně ztratil ze svého dobrého tempa během první třetiny. Sokolov předvádí takticky velice dobrý výkon a drží těsný náskok.
     
    55:15
    Střela Krenželoka od modré končí odpískáním postavení Fronka v brankovišti. Tím pádem se hra přesunuje zase do středního pásma.
     
    55:42
    Adam Rulík (SOK) zasáhl za vlastní brankou Čachotského holí do obličeje, za což dostává menší trest. Ačkoliv domácí ikona reklamuje krev v obličeji, zůstává se u dvou minut.
     
    56:27
    Dukla právě vstřelila branku!
    I druhý gól Jihlavy padá z přesilové hry, což zaručuje srovnaný stav tři a půl minuty před koncem! DANIEL KOLÁŘ zvolil na modré čáře naprosto nejjednodušší řešení a od modré, navíc přímo proti brance, nedal přesnou střelou do šibenice Hamrlovu šanci reagovat – 2:2! Asistence: Tomáš Chlubna.
    56:27 Daniel KOLÁŘ - 2:2
     
    57:46
    Illéš měl na holi neskutečnou gólovku! Eliáš mu nezištně nabídl místo vlastního zakončení z levého kruhu puk zcela před prázdnou branku, jenže domácí útočník zblízka minul!
     
    58:14
    Jiří Fronk (JIH) způsobil do posledních minut zápasu domácím velké nepříjemnosti! Už mimo hru v souboji sekl obránce Sokolova Houdka, který se na ledě poté svíjel v bolestech. Dlouhá porada a Fronk je odeslán 106 sekund před koncem do kabiny za sekání! Jedná se tak o trest 5+20 minut.
     
    58:38
    Jihlava oslabení ale zvládá, každopádně ale v případném prodloužení bude mít problémy, neboť bude muset bránit přesilovku Baníku 4 na 3.
     
    59:24
    Pohl dostal nabito na modrou a vypálil, Sokolov se nicméně v samotném závěru o rozhodnutí připravuje sám nepřesnou nahrávkou zpět na modrou.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině jsme viděli po jednom zásahu na každé straně. Sokolov od 50. minuty zásluhou Michala Guta šel do jednobrankového vedení, které však v 57. minutě umazal Daniel Kolář. Jihlava se však v prodloužení bude muset bránit tři minuty a 13 sekund dlouhému oslabení po vyloučení Fronka do konce zápasu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:02
    Sokolov tak má ještě v prodloužení dlouhou přesilovku, kterou bude moci využít. Povede se mu to?
     
    60:33
    První část výhody ale sehráli hosté špatně, riskantní přihrávku křížem zachytil Jiránek a okamžitě vyhodil.
     
    61:03
    Pohl utahoval smyčku zvrchu, nakonec se rozhodl pro střelu, kterou ale neměl povedenou a Fučík ji bez problémů podržel ve výstroji.
     
    61:34
    Fučík si připsal další zákrok, tentokrát jej nepřekonal Jandus od modré. Sokolovu se začíná čas na využití pomaličku krátit.
     
    61:38
    Vyhrané buly po Fučíkově zákroku znamená vyhození kotouče přes celou délku kluziště až za Hamrlovu branku.
     
    62:00
    Baník právě vstřelil branku!
    Baník nakonec přesilovku využívá a odváží si domů druhý bod! Tůma vyhrál buly a sklepl puk pod sebe na Martina Janduse, který si vybrusilil blíže k modré čáře a křižnou přihrávkou našel zcela volného TOMÁŠE ROHANA před brankou. Hostující kapitán pak překonal Fučíka a uzavírá tento zápas – 2:3! Asistence: Martin Jandus, David Tůma.
    62:00 Tomáš ROHAN - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Divoký, i když nepříliš záživný zápas (to platilo především o posledních dvou třetinách), nakonec našel svého vítěze, kterým je Sokolov. Ten byl střelecký aktivnější, v některých pasážích zápasu měl navrch. Přesto to byl však remízový zápas. Baník přesilovku 4 na 3 po vyloučení Fronka do konce zápasu využil zásluhou Tomáše Rohana a domů si tak odveze druhý bod, Jihlava navíc zaznamenala doma první ztrátu.
     
    Z mé strany je to dnes vše. Přeji vám krásný zbytek prodlouženého víkendu a zase až po delší době se budu na vás z CZ LOKO Arény těšit napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 694 diváků. (20:16:50)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 5. T. Harkabus (M. Zadražil, Illéš), 57. D. Kolář (Chlubna) – 7. Prymula (M. Jandus, M. Kadlec), 50. Gut (Šik, M. Kadlec), 62. T. Rohan (M. Jandus, D. Tůma)


    HC Dukla Jihlava: Fučík (Jan Brož) – D. Krenželok, T. Černý, D. Kolář (A), Eliáš, Bilčík, Mareš, Černohorský – Čachotský (C), M. Zadražil, Illéš – Jiránek, Fronk, Pekr – T. Harkabus, Poletín, Chlubna – T. Havránek, Lichanec, V. Brož.
    HC Baník Sokolov: Hamrla (Cichoň) – J. Pohl (A), Houdek, M. Jandus, A. Rulík, Přindiš (A), D. Zeman – M. Kadlec, Gut, Šik – Vracovský, Vrána, D. Tůma – Švec, T. Rohan, Prymula – Kropáček, Jiskra.

    Rozhodčí: Barek, Pilný – Jindra, Roischel

    Diváci: 694
    thejrc.org