Slavia – Vrchlabí 4:3 (3:0 po s.n.) | Litoměřice – Kladno 3:2 (po pr.) | Poruba 2011 – Šumperk 4:1 (kon.)
Frýdek-M. – Ústí n/L 6:0 (kon.) | Vsetín – Kadaň 4:2 (kon.) | Jihlava – Sokolov 2:3 (po pr.)
Prostějov – Benátky n/J 6:5 (po pr.)
po prodl.
HC Dukla Jihlava
2:3 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
HC Baník Sokolov
Sobota 26.09.2020, 17:30 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Chance liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:00 Tomáš ROHAN - 2:3
     
    62:00
    Baník právě vstřelil branku!
    Baník nakonec přesilovku využívá a odváží si domů druhý bod! Tůma vyhrál buly a sklepl puk pod sebe na Martina Janduse, který si vybrusilil blíže k modré čáře a křižnou přihrávkou našel zcela volného TOMÁŠE ROHANA před brankou. Hostující kapitán pak překonal Fučíka a uzavírá tento zápas – 2:3! Asistence: Martin Jandus, David Tůma.
     
    58:14
    Jiří Fronk (JIH) způsobil do posledních minut zápasu domácím velké nepříjemnosti! Už mimo hru v souboji sekl obránce Sokolova Houdka, který se na ledě poté svíjel v bolestech. Dlouhá porada a Fronk je odeslán 106 sekund před koncem do kabiny za sekání! Jedná se tak o trest 5+20 minut.
     
    57:46
    Illéš měl na holi neskutečnou gólovku! Eliáš mu nezištně nabídl místo vlastního zakončení z levého kruhu puk zcela před prázdnou branku, jenže domácí útočník zblízka minul!
    56:27 Daniel KOLÁŘ - 2:2
     
    56:27
    Dukla právě vstřelila branku!
    I druhý gól Jihlavy padá z přesilové hry, což zaručuje srovnaný stav tři a půl minuty před koncem! DANIEL KOLÁŘ zvolil na modré čáře naprosto nejjednodušší řešení a od modré, navíc přímo proti brance, nedal přesnou střelou do šibenice Hamrlovu šanci reagovat – 2:2! Asistence: Tomáš Chlubna.
     
    55:42
    Adam Rulík (SOK) zasáhl za vlastní brankou Čachotského holí do obličeje, za což dostává menší trest. Ačkoliv domácí ikona reklamuje krev v obličeji, zůstává se u dvou minut.
    49:27 Michal GUT - 1:2
     
    49:27
    Baník právě vstřelil branku!
    Tenhle tlak už nemohla jihlavská čtyřka ustát a Sokolov otáčí vývoj zápasu! Baník sehrál přesilovou hru velice dobře, Kadlecovu střelu od modré vyrazil Fučík před sebe na Šika, který se pokoušel překonat Fučíka podruhé, i tentokrát ale jihlavský gólman odolal. Vyražený kotouč nicméně poslal přímo na hůl MICHALA GUTA, který už do prázdné branky puk dostal – 1:2! Asistence: Otakar Šik, Michal Kadlec.
     
    48:03
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Lukáš Mareš – 2 min., držení).
     
    43:09
    Jiránek vypíchl přihrávku mezi beky na modré a využil toho, že Přindiš při návratu podklouzl a šel k ledu. Jiránek tak neměl problém s únikem, který ale namířil jenom do břevna sokolovské branky!
     
    39:56
    Martin Kadlec (SOK) těsně před vypršením druhé třetiny zahákoval při zakončení Poletína, za což je adekvátně potrestán.
     
    37:12
    Vlastimil Bilčík (JIH) se sice diví, výrok sudího ale nezmění a za nedovolenou hru vysokou holí musí na 120 sekund ze hry.
     
    34:40
    Prymula na hraně zákona (v dnešní době poměrně krásné slovní spojení) zastavil Havránka u mantinelu a ihned otáčel hru, načež vyslal do úniku Jiskru. Jeho střelu do horních pater branky však vylapil Fučík!
     
    33:20
    Houdek zachytil vyhození a vybruslil si do střeleckého úhlu. Jeho zakončení bekhendem pořádně vystrašilo Fučíka, kterému přepadl puk přes rameno a nebýt Bilčíka, pravděpodobně by to bylo 1:2!
     
    30:03
    Tomáš Harkabus (JIH) nicméně rychle výhodu svého týmu ukončuje. Za zbytečný faul vysokou holí v útočném pásmu už míří na trestnou.
     
    29:42
    Jan Pohl (SOK) je průběžně nejtrestanějším bekem dnešního zápasu. Za stejný prohřešek jako poprvé, tedy podrážení, jde opět na trestnou lavici.
     
    27:24
    Přindiš zachytil vyhození jednoho z beků Dukly, jenže pak nepřesně rozehrál. To dalo základ tlaku Jihlavských, který vyvrcholil střelou Černohorského, končící na tyčce sokolovské branky!
     
    26:02
    Matěj Pekr si na první dobrou křižnou přihrávku před branku nezpracoval. Následná střela po zpracování skončila jenom na bližší tyčce, kterou Hamrla neměl problém utěsnit.

    Hostující gólman pak ale udělal velkou botu, když nepřesvědčivou rozehrou někde na kruzích daroval puk zpět Pekrovi, který zkoušel zakončení do prázdné branky, tyč ale zastavila jeho radost!
     
    24:12
    Další rychlý brejk, tentokrát se zprava řítil vstříc Hamrlovi Tomáš Havránek. Zkoušel zakončení na blizší tyč, jenže Hamrla si toto dokázal pohlídat!
     
    23:26
    Daniel Krenželok se odhodlal po vedení kotouče ke střele z modré, která Hamrlovi propadla za záda, avšak vracející se obránce Baníku dokázal kotouč vyškrábnout ještě před brankovou čárou!
     
    19:41
    Hosté sice opticky zavřeli modrou čáru, přesto se však nevyvarovali chyby. Po jedné takové se rozjel do brejku Tomáš Jiránek, s Pohlem na zádech však Hamrlu mezi betony neprostřelil!
     
    14:34
    Vlastimil Bilčík (JIH) hasil nebezpečný útok Sokolova, když Zemana, který se tlačil do zakončení, z boku holí podrazil. Proto dvě minuty a Sokolov, dříve známý pod jménem Falknov, má další přesilovku.
     
    09:50
    Jan Pohl (SOK) musel užít krajního řešení, když Fronka, který se už napřahoval ke střele v brejku, zezadu podrazil. Jasné dvě minuty a Dukla má druhou přesilovku.
     
    09:16
    Hamrla měl nyní pořádnou kliku, když Mareš z druhé vlny střílel do jeho protipohybu. Mareš však napálil jenom svého spoluhráče Illéše a ani Illéš nedokázal kotouč dostrkat do branky!
     
    08:29
    Emotivní momenty na sebe nenechaly dlouho čekat a máme tu pořádnou výměnu názorů! Tomáš Vracovský byl moc důrazný v předbrankovém prostoru, což se nelíbilo Lichancovi, který se hned ujmul vyjednávání a s Vracovským se pustil do strkanice.

    Tohle ještě rozhodčí jakžtakž rozehnali, Vracovský si však našel další cíl v podobě Vítězslava Brože, se kterým si vyměnil názory. Nakonec to rozhodčí řeší pouhou domluvou.
    06:21 Patrik PRYMULA - 1:1
     
    06:21
    Baník právě vstřelil branku!
    Nakonec však Baník přesilovou hru využívá a dorovnává tak náskok Jihlavy! Kadlec vracel puk zpět na hranici útočného pásma pro Jandusa, který vyslal na branku Dukly tvrdou střelu. Fučík jí ve výstroji neudržel, puk mu vypadl přímo před PATRIKA PRYMULU, na jehož druhý pokus během chvilky už neměl domácí brankář nárok – 1:1! Asistence: Martin Jandus, Martin Kadlec.
     
    05:58
    Fučík vyrazil střelu Guta jenom před sebe, k odraženému puku si sjel Patrik Prymula a dorážel zblízka, střelou křížem na zadní tyč však těsně minul!
     
    05:10
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Peter Lichanec – 2 min., držení hole).
    04:47 Tomáš HARKABUS - 1:0
     
    04:47
    Dukla právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita jest a Jihlava se dostává do brzkého vedení! Během početní výhody si Zadražil vybruslil zpoza branky až na pravý kruh a křížem našel naprosto volného TOMÁŠE HARKABUSE na vrcholku kruhu levého. Harkabus na nic nečekal a propálil všechno před sebou, včetně Hamrly – 1:0! Asistence: Matěj Zadražil, Jakub Illéš.
     
    03:50
    David Tůma (SOK) v Jihlavě sice chvíli za domácí hrál, tentokrát ale v roli soupeře během druhého střídání jde na trestnou lavici. Důvodem je podražení Chlubny u jeho vlastní branky.
     
    03:09
    Kadlec po vyhraném buly nečekal a po přihrávce na modrou okamžitě pálil z jedničky, střela rozezvučela tyčku Fučíkovy kasy!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 5. T. Harkabus (M. Zadražil, Illéš), 57. D. Kolář (Chlubna) – 7. Prymula (M. Jandus, M. Kadlec), 50. Gut (Šik, M. Kadlec), 62. T. Rohan (M. Jandus, D. Tůma)


    HC Dukla Jihlava: Fučík (Jan Brož) – D. Krenželok, T. Černý, D. Kolář (A), Eliáš, Bilčík, Mareš, Černohorský – Čachotský (C), M. Zadražil, Illéš – Jiránek, Fronk, Pekr – T. Harkabus, Poletín, Chlubna – T. Havránek, Lichanec, V. Brož.
    HC Baník Sokolov: Hamrla (Cichoň) – J. Pohl (A), Houdek, M. Jandus, A. Rulík, Přindiš (A), D. Zeman – M. Kadlec, Gut, Šik – Vracovský, Vrána, D. Tůma – Švec, T. Rohan, Prymula – Kropáček, Jiskra.

    Rozhodčí: Barek, Pilný – Jindra, Roischel

    Diváci: 694
    thejrc.org