Slavia – Vrchlabí 4:3 (3:0 po s.n.) | Litoměřice – Kladno 3:2 (po pr.) | Poruba 2011 – Šumperk 4:1 (kon.)
Frýdek-M. – Ústí n/L 6:0 (kon.) | Vsetín – Kadaň 4:2 (kon.) | Jihlava – Sokolov 2:3 (po pr.)
Prostějov – Benátky n/J 6:5 (po pr.)
konec
HC Frýdek-Místek
6:0 (1:0, 5:0, 0:0)
HC Slovan Ústí nad Labem
Sobota 26.09.2020, 17:00 • Zimní stadion, Frýdek-Místek • Chance liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:19:59)
     
    Dnešní utkání sledovalo 721 diváků.
     
    Střely na branku: 38 – 30
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině už žádná branka nepadla a domácí celek tak pohodlně dokráčel ke třem bodům, Nick Malík navíc uhájil své čisté konto. Hosté se prosadit nedokázali a z Frýdku-Místku tak pojedou bez bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Ještě jedna rána domácích z hole Daniela Kurovského a zákrok Petra Hamalčíka. Ještě se tak bude vhazovat před jeho klecí.
     
    59:25
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    59:05
    Přemysl Svoboda si sjel na levou stranu a ještě se snažil vsítit alespoň čestný úspěch, ale beton Malíka byl přilepen k ledu a puk se od něj odrazil.
     
    58:30
    Domácí se dostali na kotouč a Adam Raška ho poslal až před branku Petra Hamalčíka. Šetří tak vteřiny z domácího oslabení.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:25
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Ondrej Šedivý – 2 min., hákování).
     
    56:47
    Domácí se vydávají znovu do útočného pásma a zápas už jen v poklidu dohrávají. Je nad slunce jasné, že o tři body dnes určitě nepřijdou.
     
    56:38
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    55:11
    Hamalčík má pod sebou kotouč po střele Filipa Hamana a poté znovu nechal hru pozastavit.
     
    54:59
    Daniel Kurovský chtěl dorážet před Hamalčíkem pokus z mezikruží, ale nepovedlo se. Hra je přerušena a vhazovat se bude před hostující svatyní.
     
    54:38
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Vladimír Brož – 2 min., hákování).
     
    54:28
    David Klimša se zjevil tváří v tvář Hamalčíkovi, ale nepřekonal ho. Hosté pak otočili hru, ale počínali si velmi nepřesně.
     
    53:54
    Další pěkná akce hostů, kteří nyní znovu prověřili Nicka Malíka. Brankář Frýdku-Místku však má dnes prostě den a zatím chytí naprosto vše.
     
    53:12
    Střela Kurovského minula hostující branku, ovšem domácí hokejisté neustále atakují Petra Hamalčíka, který musí být ve svém brankovišti zase pozorný.
     
    51:54
    Z otočky střílel hostující Ondřej Bláha, puk ale poslal jen nad branku domácích. Následovala akce na druhé straně, která však nebyla přesná.
     
    51:10
    Adámek nahodil puk před branku hostů, bylo to ale z velkého úhlu a svatyni Slovanu neohrozil.
     
    49:38
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    49:09
    Ve vlastním oslabení se do zakončení dostal Pšenička, ale Nick Malík znovu zaúřadoval a nedovolil, aby ho hosté obrali o čisté konto.
     
    48:40
    David Klimša si od mantinelu sjel před Petra Hamalčíka, ale jeho zakončení šlo přímo do něho. Hra je přerušena a vhazuje se po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    47:38
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Michal Trávníček – 2 min., sekání).
     
    45:50
    Daniel Kurovský neudržel puk u modré čáry a hosté tak mohli jít do útoku, ale nestalo se tak. Místo toho se Frýdek-Místek vrátil rychle zase do útočné třetiny.
     
    45:16
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    43:48
    Nadvakrát nepřekonali hosté Nicka Malíka, který poté ukryl puk pod lapačku a následně přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    43:16
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Jakub Adámek – 2 min., držení).
     
    43:16
    Drtina nezachytil přihrávku od Michala Trávníčka. Akce hostů skončila. Ale bude se znovu vylučovat a hosté si zahrají pět na tři.
     
    42:52
    Hosté se usadili v pásmu soupeře, ten ale puk zachytil a hned ho poslal do středního pásma.
     
    41:40
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Radek Veselý – 2 min., nedovolené bránění).
     
    41:40
    Domácí se radovali z gólu Hrachovského, ale marně. Jeho vstřelené brance předcházel domácí faul a místo změny skóre tak uvidíme přesilovku hostů.
     
    40:45
    Štěpán Havránek je odnášen na nosítkách a zápas pro něj určitě skončil. Doufejme, že bude v pořádku a neodnese to nějakým vážnějším zraněním.
     
    40:45
    Na ledě už jsou lékaři a Havránek je v jejich péči. Uvidíme, zda budou muset na řadu přijít nosítka. Nešťastný moment na hostující straně.
     
    40:45
    Trávníčkovi se nepovedlo vyhodit puk do bezpečí, následně pak se srazili dva hráči a na ledě zůstal ležet Štěpán Havránek. Od vlastního spoluhráče Trávníčka nechtěně inkasoval loktem do obličeje a je hodně otřesen.
     
    40:22
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jiří Severa – 2 min., hákování).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 29 – 13
     
    Také druhé dějství je minulostí a hosté si ho za rámeček zrovna nedají. Inkasovali totiž rovných pět gólů a v celkovém součtu tak prohrávají už o šest branek. O osudu tohoto zápasu je tak zřejmě rozhodnuto. Hosté se však pokusí alespoň ještě vykřesat malou jiskru naděje a s utkáním se pokusí něco udělat. Třetí třetina začne přibližně v 18:35.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:39 David KOFROŇ - 6:0
     
    39:39
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Tak nakonec se ještě mění skóre. Daniel Kurovský našel v prostoru mezi kruhy svého spoluhráče DAVIDA KOFRONĚ, jenž poté pohodlně zakončil a puk je znovu v hostující síti – 6:0. Asistence: Daniel Kurovský.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:09
    Adam Raška se protlačil na levou stranu, kde byl ale tísněn obranou Slovanu a jeho pokus z levé strany byl sražen mimo tři tyče.
     
    37:42
    Domácí se nikam neženou a snaží se v poklidu dohrát prostřední dějství.
     
    36:40
    Nejprve skórovali hosté, ale jejich branka nemohla být kvůli vysoké holi uznána. Na druhé straně pak Rostislav Martynek trefil tyč hostující brány!
     
    35:20
    Střídání v týmu HC Slovan Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Radek Haas, přichází Petr Hamalčík.
    35:20 Jonáš PETEREK - 5:0
     
    35:20
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    S hosty už to moc dobře nevypadá. Kofroň v tandemu poslal puk na JONÁŠE PETERKA, který se dostal za obranu soupeře a poté z pravé strany poslal kotouč za bezmocného Radka Haase – 5:0. Asistence: David Kofroň a Nick Malík.
     
    34:45
    Kofroň posílal puk do mezikruží pro Kurovského, ale ten ho nedokázal dobře zpracovat a akce domácích skončila. Nicméně poté se dostali zpět na puk a opět kombinují před Haasem.
     
    33:48
    Aleš Furch se proháčkoval až před branku Nicka Malíka, dostal se až do zakončení, ale jeho pokus nakonec mezi třemi domácími tyčemi nekončí.
    32:05 Ondrej ŠEDIVÝ - 4:0
     
    32:05
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Nyní platí pravidlo nedáš-dostaneš. Po nevyužitém trestném střílení hostů na druhé straně přetavil pěkně sehranou kombinaci Frýdku-Místku ONDREJ ŠEDIVÝ a domácí zvyšují už na 4:0. Asistence: Milan Mikulík a Jonáš Peterek.
     
    31:48
    Domácí faulovali ve střelecké příležitosti soupeře a sudí nařídili trestné střílení. Toho se ujal Anatolij Protasenja, který pak svou střelu poslal jen do betonu Nicka Malíka!
     
    31:48
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Ondřej Hrachovský – trestné střílení, hákování).
    30:45 Rostislav MARTYNEK - 3:0
     
    30:45
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Přesilovky domácím jdou. V pořadí už třetí využitá a Frýdek-Místek má luxusní tříbrankový náskok. Milan Mikulík poslal puk na levou stranu, odkud se zkušeně nemýlil ROSTISLAV MARTYNEK – 3:0. Asistence: Milan Mikulík a Ondrej Šedivý.
     
    30:35
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Martin Tůma – 2 min., vysoká hůl).
     
    28:59
    A další pokus Severy. Malík byl připraven, pokus lapil a následně pak hru raději přerušil.
     
    28:30
    A další Malíkův zákrok, ten vykopl betonem pokus Jiřího Severy a obrana Frýdku-Místku pak pohotově odpálila puk do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    27:22
    Dlouho se hraje bez přerušení, hra se odehrává v pásmu domácích. Nick Malík pak zakročil proti střele Anatolije Protasenji, jenž tak byl blízko gólu.
     
    26:28
    Po další akci ústeckého Slovanu získal puk jeden z beků Frýdku-Místku a poté ho od svého brankáře zavezl na druhou stranu. Domácí však tentokráte Haasovu klec neohrozili.
     
    25:40
    Michal Trávníček se za brankou soupeře zbavil Adámka a poslal puk na Tomáše Pšeničku, ale ten jeho výzvu nepřijal a puk nezpracoval.
     
    24:50
    Adam Raška pálil z levého kruhu a jeho bombu chytil Radek Haas. Nyní jsou k vidění akce na obou stranách, skóre na ukazateli se ale nezměnilo.
     
    24:20
    David Klimša chtěl akci domácích ještě vyšperkovat přihrávkou na Tomiho, který ale poté branku soupeře minul. Na druhé straně pak zasahoval také Nick Malík.
     
    24:20
    Radek Haas čelil dalšímu domácímu pokusu, jeho hůl však u pravé tyče byla připravena a kotouč pak brankář hostů vytěsnil mimo.
     
    23:03
    Domácí jsou při chuti a znovu se natlačili před domácí klec. Ovšem tentokráte si Haas poradil a po zákroku nechal hru přerušit. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
    21:55 Radek VESELÝ - 2:0
     
    21:55
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Druhá využitá přesilová hra Frýdku-Místku a druhý gól. Husák našel na pravé straně volného RADKA VESELÉHO, který poté ránou z první propálil Radka Haaseho – 2:0. Asistence: Patrik Husák a David Kofroň.
     
    21:25
    Hosté vyhodili puk až před Nicka Malíka a hráči Frýdku-Místku tak musejí další akci zakládat z hloubi vlastního obranného pásma
     
    20:48
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Štěpán Havránek – 2 min., hákování).
     
    20:48
    Ovšem ne na moc dlouho. Znovu se bude vylučovat na staně Slovanu Ústí nad Labem.
     
    20:40
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 10 – 6
     
    První třetina tohoto duelu je minulostí. V ní se domácí hráči dostali do vedení v šestnácté minutě, kdy využili Tomášem Klimšou přesilovou hru. Hosté se snažili o vyrovnání, ale to nepřišlo. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně v 17:46.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:30
    Radek Haas vyrazil puk do rohu kluziště a znovu pomohl svému týmu. Nicméně ten stále čelí domácímu tlaku.
     
    19:12
    David Klimša se natlačil před Haase a snažil se usměrnit puk tečí za jeho záda. Brankář hostů ale nic takového nedovolil a svůj tým podržel.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:40
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Martin Tůma – 2 min., vysoká hůl).
     
    17:51
    Ústečtí se dostali do útočné třetiny, ale dlouho se tam nezdrželi, když brzy přišli o puk.
     
    16:52
    Štěpán Havránek se zjevil před Nickem Malíkem, ale tomu pomohla obrana Frýdku-Místku, která pak dostala puk do středního pásma.
    15:52 David KLIMŠA - 1:0
     
    15:52
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a jdou do vedení. Z pravého kruhu poslal puk na druhou stranu pro DAVIDA KLIMŠU, kterému jen stačilo nastavit hůl a poslat kotouč do částečně odkryté hostující klece – 1:0. Asistence: Milan Mikulík a Patrik Husák.
     
    15:08
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Ondřej Bláha – 2 min., držení).
     
    14:37
    Závar před brankou Haase, hosté situaci ustáli a hned se vydali na druhou stranu, kde svým pohybem a důrazem donutili zakročit Malíka.
     
    13:29
    Zpětná přihrávka na Šedivého nevyšla a puk končí ve středním pásmu. Domácí tak musí zakládat další akci od svého brankáře.
     
    12:34
    Jan Tlačil se dostal do úniku po levé straně a poté pěknou střelou z levého kruhu vyzkoušel pozornost domácího brankáře, který proti němu vystavil efektní semafor.
     
    11:58
    Nick Malík musel být ve střehu, když před něho mířilo trio ústeckých hokejistů, ovšem obrana domácích vše zvládla a dostala puk do bezpečí.
     
    10:30
    Rostislav Martynek se rozjel před Haase, ale nezakončil přesně. Kotouč tak má v moci brankář Slovanu a rozehrává ho mezi své spoluhráče.
     
    10:05
    Po snaze hostů ohrozit domácí branky získali puk znovu hráči Frýdku-Místku, ale nakonec ho do útočné třetiny nezavezli.
     
    08:25
    Lukáš Kaukič měl velkou šanci. Z pravého kruhu vyslal hodně svižnou střelu, kterou ale pohotově do lapačky kryje Radek Haas a drží svůj tým. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    07:12
    David Vala clonil před brankou Frýdku-Místku, ale byl tam osamocen a neměl komu přihrát. Beci domácích si ho tedy pohlídali a poté kotouč z pásma vyhodili.
     
    06:10
    Jeden z beků Frýdku-Místku sebral puk v obranném pásmu a zavezl ho do středu pole. Zatím se ale domácím nedaří rozvinout další útočnou akci a soupeř se brání.
     
    05:20
    David Klimša objel ústeckou svatyni a poté poslal puk pro Vojtěcha Tomiho, jenž přízemní střelou Haase nepřekonal a hra je pozastavena.
     
    04:49
    Vhazuje se ve středním pásmu blíže hostující brance.
     
    04:35
    Frýdek-Místek se ubránil a už je v plném počtu.
     
    03:29
    Po dlouhém obléhání domácí branky pak Slovan puk ztratil a domácí hráči ho rychle vyhodili až před branku Radka Haase a šetří vteřiny z oslabení.
     
    02:53
    Hosté jako první mají k dispozici přesilovou hru a už se natlačili do útočného pásma. Kapitán Michal Trávníček číhá před brankovištěm, ale zatím se k němu puk nedostal.
     
    02:35
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Patrik Husák – 2 min., vysoká hůl).
     
    02:08
    Domácí hokejisté vypíchli puk soupeři a hned se drali do další útočné akce, Ondřej Hrachovský pálil od modré čáry a puk končí jen v ochranné síti.
     
    00:58
    Milan Mikulík se prodral z pravého kruhu až před Radka Haase, ale nakonec ho zblízka neprostřelil. Ústecký brankář si poradil a zakročil.
     
    00:20
    Hosté získali ve vlastním obranném pásmu puk a poté ho zavezli do útoku. Před Nickem Malíkem ale nic nevymysleli.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Frýdek-Místek: Suchánek (Malík) – Haman, Husák, J. Michálek, Zahradníček, Hrachovský, J. Adámek – Kurovský, R. Veselý, Kofroň – Mikulík (C), Peterek, Šedivý – Martynek (A), Klimša (A), Tomi – Kaukič, Stuchlík, Raška – Przybyla.

    HC Slovan Ústí nad Labem: Haas (Hamalčík) – J. Drtina (A), Š. Havránek, Vl. Brož (A), Vala, Zich, M. Voženílek – Trávníček (C), Pšenička, Severa – Tůma, P. Svoboda, Houška – Grim, Protasenja, Matějček – O. Bláha, Furch, Tlačil.

    Rozhodčí: Fiala, Koziol – Hanzlík, Dohnal.
     
    HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM

    Ústí nad Labem má zatím padesátiprocentní úspěšnost. Na kontě má totiž jednu výhru a jednu výhru po základní hrací době a taktéž jednu prohru a jednu prohru po základní hrací době. Ze čtyř zápasů tedy Ústí získalo šest bod. Nastřílelo dvanáct branek, ovšem inkasovalo jich čtrnáct. Za zmínku ale určitě stojí Výhra 1:3 nad pražskou Slavií v úvodním kole a nebo prohra se silnou Porubou 5:4 až po nájezdech.

    Poslední zápas:
    Ústí nad Labem – Litoměřice 5:4pp
    Jihlava – Ústí nad Labem 5:1
    Ústí nad Labem – Poruba 3:4sn
     
    HC FRÝDEK-MÍSTEK

    Frýdek-Místek musel odložit tři své úvodní utkání kvůli rozšíření koronaviru v klubu. Své první utkání tedy odehrál až ve středu v Benátkách nad Jizerou. Zde je ale domácí tým velmi zaskočil když po dvou třetinách vedl již 4:0 a nakonec vyhrál celkovým výsledkem 5:2. V průběžné nekompletní tabulce mu tedy patří po jedné prohře až sedmnácté místo.

    Poslední zápas:
    Benátky nad Jizerou – Frýdek-Místek 5:2
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 16. Klimša (Mikulík, Husák), 22. R. Veselý (Husák, Kofroň), 31. Martynek (Mikulík, Šedivý), 33. Šedivý (Mikulík, Peterek), 36. Peterek (Kofroň, Malík), 40. Kofroň (Kurovský)


    HC Frýdek-Místek: Suchánek (Malík) – Haman, Husák, J. Michálek, Zahradníček, Hrachovský, J. Adámek – Kurovský, R. Veselý, Kofroň – Mikulík (C), Peterek, Šedivý – Martynek (A), Klimša (A), Tomi – Kaukič, Stuchlík, Raška – Przybyla.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Haas (36. Hamalčík) – J. Drtina (A), Š. Havránek, Vl. Brož (A), Vala, Zich, M. Voženílek – Trávníček (C), Pšenička, Severa – Tůma, P. Svoboda, Houška – Grim, Protasenja, Matějček – O. Bláha, Furch, Tlačil.

    Rozhodčí: Fiala, Koziol – Hanzlík, Dohnal

    Diváci: 721
    thejrc.org