Brighton – Manchester Utd. 2:3 (kon.) | Crystal Palace – Everton 1:2 (kon.) | West Brom – Chelsea 3:3 (kon.)
Burnley – Southampton 0:1 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
2:3 (1:1)
Manchester United
Sobota 26.09.2020, 13:30 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek dne. (15:50:14)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:1. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 18:16.
     
    Takové drama jsme na trávnících Premier League dlouho neviděli. Brighton byl lepším týmem, ale nakonec nebere ani bod. Naopak United musí děkovat fotbalovým nebesům, dnes si totiž dopředu vybrali štěstí na celý zbytek sezony. Ale pojďme postupně. První poločas nabídl převahu Seagulls, Trossard dvakrát trefil tyč. Do vedení poslal domácí z penalty Neal Maupay, o tři minuty později bylo srovnáno, když si vlastní gól dal Lewis Dunk.

    Krátce po přestávce hlavní sudí nejprve odvolal další pokutový kop pro Brighton. Manchester byl na koni, což potvrdil krásným gólem Marcus Rashford. Jenže svěřenci trenéra Pottera se nehodlali vzdát. Nastřelili další dvě tyče a štěstí se na ně usmálo až v páté minutě nastavení, kdy už několikátou chybu v defenzivě soupeře potrestal Solly March. Zdálo se, že si oba celky rozdělí po bodu. V samotném závěru ale zahrál ve vápně rukou Maupay. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil Bruno Fernandes, který přisoudil svému týmu první body v sezoně.
     
    90+11
    Konec zápasu.
    90+10. Bruno FERNANDES - 2:3
     
    90+10
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Obrovská euforie pro Manchester United, sportovní tragédie pro Brighton. Hosté si z dnešního utkání odnesou všechny tři body, nařízený pokutový kop totiž naprosto suverénním způsobem proměnil BRUNO FERNANDES!
     
    90+8
    Žlutou kartu dostává Alírezá Džahánbachš (Brighton & Hove Albion FC).
    90+8. Maupayova ruka a Marchova záchrana na brankové čáře
     
    90+8
    Tak pozor, nečekaný zvrat je na světě! Hlavní sudí si předchozí situaci ještě prohlédl u videa a správně odhalil Maupayovu hru rukou. Manchester tak bude kopat penaltu!
     
    90+7
    Manchester si ale v samotném závěru málem vzal ztracené vedení zpět! Po rohovém kopu hlavičkoval Harry Maguire, načež Ryana na brankové čáře zastoupil March.
    90+5. Solly MARCH - 2:2
     
    90+5
    Brighton právě vstřelil branku!
    Tak nakonec to tam domácím přeci jen spadlo, Brighton v páté minutě nastavení srovnává na 2:2. Manchester si nepohlídal centr z pravé strany, Wan-Bissaka s Fernandesem nezachytili náběh SOLLYHO MARCHE, který hlavou uklidil míč za záda bezmocného de Gey.
     
    90+4
    Do protiakce se vydali Rashford se střídajícím van de Beekem, první jmenovaný si ale nepohlídal náběh a spadl do ofsajdové pasti domácí obrany.
    90+3. De Gea skvěle vychytal Trossarda.
     
    90+3
    I tentokráte ale defenziva Red Devils přežila. Dost možná klíčový zákrok předvedl David de Gea, který se zaskvěl proti Trossardově pokusu z bezprostřední blízkosti.
     
    90+2
    Velice aktivně hrající Solly March opět trápil obranu United. Cestu přes Wan-Bissaku si tentokráte nenašel, po skluzu mladého Angličana čeká domácí další roh.
     
    90+1
    Domácí mají na vyrovnání ještě pět minut.
     
    90+1
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Anthony Martial, přichází Donny van de Beek.
     
    90
    K hlavičce se posléze sice dostal Džahánbachš, ale brankář de Gea mohl zůstat v klidu. Na trávníku navíc zůstává ležet Harry Maguire, k němuž spěchá hlavní sudí.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 40. Maupay (pen.), 90+5. March (Džahánbachš) – 43. Dunk (vla.), 55. Rashford (B. Fernandes), 90+10. B. Fernandes (pen.)

    Karty:   42. Trossard (BRN), 74. White (BRN), 83. Dunk (BRN), 90+8. Džahánbachš (BRN) – 22. B. Fernandes (MAN), 41. N. Matić (MAN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:1. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 18:16.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – White, Dunk (C), Webster – Lamptey, Lallana (74. Groß), Alzate, March – Trossard, Connolly (74. Džahánbachš), Maupay.
    Náhradníci: Steele – Bernardo, Burn, Veltman, Groß, Molumby, Džahánbachš.

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Maguire (C), Lindelöf, Shaw – N. Matić, P. Pogba (65. Fred) – Greenwood (83. Bailly), B. Fernandes, Rashford – Martial (90+1. van de Beek).
    Náhradníci: D. Henderson – Bailly, Fosu-Mensah, Fred, Lingard, McTominay, van de Beek.

    Rozhodčí: Chris Kavanagh – Sian Masseyová-Ellisová, Constantine Hatzidakis
    thejrc.org