Jablonec – Opava 4:1 (kon.) | Plzeň – Brno 4:1 (kon.) | Pardubice – Liberec 3:0 (kon.)
Příbram – Sparta 1:3 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
4:1 (2:0)
FC Zbrojovka Brno
Neděle 27.09.2020, 15:30 • Doosan Arena, Plzeň • FORTUNA:LIGA • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásné nedělní odpoledne z Plzně!

    Vítám všechny fotbalové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na nedělní den dopřát trochu nejlepšího fotbalu u nás. Od půl čtvrté se totiž v plzeňské Doosan Aréně hraje páté kolo FORTUNA:LIGY, ve kterém domácí FC Viktoria Plzeň přivítá na svém zeleném pažitu tým FC Zbrojovka Brno.

    Plzeňská Viktoria je po čtyřech zápasech prozatím na třetí příčce se ziskem devíti bodů. Na své pražské kolegy ztrácí dva respektive tři body na první Spartu. Červenomodří zahájili sezónu doma proti Opavě a slavili zisk tří bodů za výhru 3:1. Následně přišla krutá prohra na půdě nizozemského Alkmaaru, kde Viktorka neúspěšně bojovala o možnost si zahrát Ligu Mistrů. Smolná prohra se zřejmě přenesla i do českého prostředí a výsledkem z toho byla porážka 1:4 v Liberci. Vzápětí už přišly jen výhry. Nejprve na domácím trávníku porazili těsně 2:1 Mladou Boleslav a o týden později i s čerstvou posilou Zdeňkem Ondráškem zvítězili jednoznačně 4:1 v Ďolíčku nad Bohemians 1905. Zatím poslední utkání sehráli svěřence Adriana Guly ve čtvrtek proti dánskému SønderjyskE a po výhře 3:0 se může těšit na play-off Evropské ligy, kde se setká s dobře známo izraelskou Beer-Shevou.

    Zbrojovku Brno, jako staronového účastníka nejvyšší soutěže, dnes čeká křest ohněm. Svěřenci Miloslava Machálka zahájili nový ročník domácím zápasem se Spartou a na domácím trávníku prohráli 1:4. Ani ve druhém zápase na svém stadionu se výhry diváci nedočkali, k vidění nebyl příliš atraktivní fotbal a po výsledku 0:0 se body dělily. První venkovní zápas Brno sehrálo v nedalekém Zlíně a po prohře 1:3 se vraceli s prázdnou. Malou náplastí je výhra 3:0 v MOL Cupu proti Rosicím. Zatím poslední duel Zbrojovka sehrála proti Olomouci, která díky výhře 4:2 brala všechny tři body. V dnešním utkání proti favorizované Plzni tak mohou jen překvapit.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné odpoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – J. Kovařík, Brabec (C), Pernica, Řezník – Al. Čermák, Kalvach, Bucha – J. Kopic, Beauguel, Kayamba.
    Náhradníci: Staněk – Hejda, M. Havel, Hořava, Káčer, Ba Loua, Ondrášek.

    FC Zbrojovka Brno: Šustr – Jakub Šural, Hlavica, Gajić, Štepanovský (C) – Vaněk, J. Sedlák, Pachlopník, Reiter – Přichystal, Růsek.
    Náhradníci: Floder – Jambor, Černín, Koudelka, Šumbera, Hladík, Ševčík.

    Rozhodčí: Ginzel – Melichar, Poživil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Ještě jednou krásné odpoledne z Doosan Arény, do začátku utkání nám zbývá zhruba deset minut, plzeňský stadion se pomalu plní, ale díky hygienickým nařízením může být na utkání pouhé dvě tisícovky utkání.
     
    Na západ Čech se po pěti letech vrací záložník Ondřej Vaněk, nyní ovšem v barvách soupeře. Vaněk nastupuje v základní sestavě a o motivaci jistě nebude mít nouzi.
     
    Na poslední vzájemné utkání jistě bude rád vzpomínat plzeňský záložník Aleš Čermák. Na konci dubna roku 2018 vyhrála Plzeň na půdě Zbrojovky s přehledem 4:1 a Čermák vstřelil svůj premiérový hattrick v nejvyšší soutěži.
     
    Na hrací plochu už odděleně nastupují obě mužstva, zápas bude každou minutou zahájen.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí dnes poprvé pískl do píšťalky, což značí jediné – dnešní utkání může odstartovat, pojďme na něj. Výkop měli na starosti hosté, kteří v prvním poločase budou útočit zleva doprava.
     
    1
    Hned po pár vteřinách hry centroval z levé strany do pokutového území Jan Kovařík, brankář Šustr ukryl míč ve svém náručí. Hráč mohou poprvé hosté.
     
    2
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň hned po minutě vede! Hostující Jakub Přichystal na levé straně netrefil míč, dostatek prostoru tím pádem dostal Pavel Bucha, ten následně přízemní centrem našel ve vápně ALEŠE ČERMÁKA, který míč pohodlně uklidil k levé tyči.
    2. Aleš ČERMÁK - 1:0
     
    3
    Hosté se snažili vzápětí něco vymyslet na pravé straně, Rudolf Reitar nicméně nezpracoval balon, který dostal na paty a hrát mohou opět červenomodří.
     
    4
    Jean-David Beauguel byl přistrčený na půlce hřiště, Viktoria má k dispozici volný přímý kop.
     
    4
    Lukáš Kalvach poslal míč na Radima Řezníka, tomu ovšem nevyšel první dotek a nadějná situace skončila dříve než pořádně začala.
     
    5
    Ve skvělé formě hrající Jan Kopic dostal pas za obránce, zpětnou přihrávkou se snažil v pokutovém území oslovit opět Aleše Čermáka, úspěšnější ale byla nyní hostující obrana.
     
    6
    Hosté kombinují na své polovině hřiště, výsledkem toho byla přihrávka za obranu, která ale větší nebezpečí nenadělala.
     
    7
    Antonín Růsek se ocitl nedovoleně na trávníku, míč si následně postavil bývalý Viktorián Ondřej Vaněk, po několika odrazech nakonec sám Vaněk zakončil, ale v těžké pozici branku netrefil.
     
    9
    Kayamba podržel balon v těžké pozici, následně ale Aleš Čermák nepřihrál. Přesto Plzeň díky skvělému kontra presinku zůstává u balonu.
     
    10
    Jean-David Beauguel měl na kopačce druhou branku Plzeň, plzeňský útočník se natahoval na přihrávku Jana Kovaříka, snajpr Viktorie ale mířil těsně vedle.
     
    12
    Viktorka mohla jít do rychlého brejku, Jan Kopic hledal na pravé straně Kayambu, míč mu ovšem poslal na paty a kulatý nesmysl skončil až za čárou. Vhazovat budou hosté.
     
    13
    Kopic dlouhým balonem opět hledal Kayambu, nejvýše ale vyskočil kapitán Brna Štěpanovský, který zabránil prvotnímu nebezpečí.
     
    14
    Balon se nakonec dostal až k brankáři Hruškovi, který si po dlouhé době sáhl na míč a nyní pomáhá s rozehrávkou.
     
    15
    Hosté drželi balon, ale špatnou přihrávkou o něj sami přišli. Rudolf Reiter se natahoval jak mohl, ale míč na hrací ploše neudržel. VIktoria následně drží míč na své polovině hřiště.
     
    16
    Další vyložená šance červenomodrých. Dlouhé vteřiny jakoby Plzeň uspávala Brno na své polovině, následně po pár rychlých pasech se dostala dopředu, Kayamba centroval z pravé strany na Beauguela, který opět mířil mimo bránu.
    16. Krásná kombinace Viktorie, Beauguelovi rána nesedla
     
    17
    Aleš Hruška dlouhým výkopem hledal Kayambu na pravé straně, míč si ovšem vzali pod svá bedra hráči Brna.
     
    18
    Domácí na polovině ztratili balon a Joel Kayamba následně taktickým faulem zastavil rozvíjející se akci Zbrojovky.
     
    19
    Šlapák Čermáka na půli hřiště neunikl očím hlavního rozhodčího, volný přímý kop rozehraje stoper Zbrojovky.
     
    20
    Opět plno prostoru dostala pravá strana Viktorie, kde úřaduje Joel Kayamba, ten opět dlouhým balonem hledal své spoluhráče v pokutovém území, míč ovšem skončil v rukavicích brankáře.
     
    21
    Když to nešlo zprava, tak to Plzeň zkusila z levé strany a hned to bylo znát. Jan Kovařík poslal přesný balon do vápna, tam se po souboji dostal k volnému Janu Kopicovi, který z dobré pozice přestřeluje.
    21. Šustr neudržel míč v rukavicích, Kopic dorážel nad bránu!
     
    22
    Zápas se hraje ve velmi komorní prostředí, plzeňským fanouškům se nedá upřít snaha, ale k tradiční atmosféře v Doosan Aréně to má hodně daleko. Spousta fanoušků fandí i za branami stadionu, kde nyní odpálili několik světlic.
     
    23
    Plzeň měla k dispozici první rohový kop v zápase, balon skákal v pokutovém území z hlavy na hlavu, úspěšnější nakonec byly hlavy Brna, kteří míč na bránu nepustili.
     
    24
    Plzeň se nechtěla dopustit nějaké hloupé chyby, Radim Řezník tak zahrál zpátky až na Aleše Hrušku.
     
    26
    Radim Řezník se s balonem rozběhl směrem dopředu, poblíž pokutového území se rozhodl pro pas na Kayambu, ten ovšem balon nedoběhl na hrací ploše. Plzeňský krajní obránce se teď rozčiluje, ale spíš než máchání rukama by si měl sypat popel na hlavu, jelikož přihrávka to opravdu nebyla dobrá.
     
    27
    Skvělá práce Jana Kopice u levé čáry, efektní patičkou vysunul dopředu Jana Kovaříka, který nacentroval do vápna, tam ale nezapršelo pro Plzeň.
     
    28
    Plzeň přesto zůstala u balonu, Pavel Bucha rozehrál rohový kop, po jeho odrazu mířil k balonu domácí kapitán Jakub Brabec, bliž k míči měl ale brankář Šustr, který ho ukryl do svých rukavic.
     
    29
    Jan Kopic je hned hodně vidět, říká si často o balon. Nyní si pro něj sběhl ke kruhu na středu hřiště, kde ho hráči Zbrojovky faulovali.
     
    30
    Po půl hodině hry se k zakončení ve vápně dostal opět Jean-David Beauguel, ten se snažil vystřelit přes hlavu, ale trefil jen obránce.
     
    31
    Konečně se ke střele dostali i hosté, Reiter kličkoval v pokutovém území, kulatý nesmysl se následně dostal až na levou stranu šestnáctky, kde byl kapitán Peter Štepanovský, ten je vyprášil rukavice Aleše Hrušky.
     
    32
    Opět menší zaváhání v defenzivě Plzně, vše vyřešil stoper Pernica, který odkopl balon do bezpečí.
     
    33
    Skvělý obranný zákrok v podání Jana Kovaříka na levé straně, přesně načasovaným skluzem si vzal balon, se kterým hned pelášil dopředu.
     
    34
    Jan Kopic už se chystal zakončovat, avšak gól by stejně neplatil. Plzeňská desítka byla v ofsajdu a čároví rozhodčí to moc dobře viděl.
     
    35
    Jakub Přichystal to má v útoku velice těžké, nyní se snažil zkrotit dlouhý balon za obranu, Jan Kovařík mu ale drsným způsobem ukázal, že tady cesta nevede.
     
    36
    Plzeň si občas koleduje a riskuje zbytečnými přihrávkami, jednu z nich vystihl Jan Sedlák, leč tomu míč v poslední fázi utekl a hostující záložník nakonec sám fauloval.
     
    37
    Jan Kovařík se nedostal před bránícího Rudolfa Reitera, ten míčem zahrál nakonec tak šikovně, že se kulatý nesmysl odrazil od plzeňského krajního obránce a Zbrojovka může vhazovat.
     
    38
    Řezník našel na středu hřiště Lukáše Kalvacha, který se z první snažil zrychlit hru, přihrávka to ale nebyla vůbec přesná.
     
    39
    Zápas nám upadl do kategorie nezáživných, k vidění je spousta ztrát míče a diváci nevypadají na první pohled, že by se fotbalem bavili.
     
    40
    Rudolf Reiter zbytečně šel po balonu, hostující hráč byl v evidentním ofsajdu, kdyby neprojevil tolik snahy, hrát mohl jeho spoluhráč na křídle, který mohl utíkat do brejku.
     
    41
    Pomalu se nám blíží závěr prvního poločasu, dočkáme se ještě nějaké vyložené šance na některé straně, krom branky hned v úvodu utkání toho moc k vidění nebylo.
     
    42
    Kayamba centrem trefil obránce Brna, čímž Plzeň dostala k dispozici rohový kop, ten ovšem odvrátila obrana Zbrojovky.
     
    42
    Plzeňští fanoušci se rozčilují, k vidění byla ruka obránce Brna, hlavní rozhodčí je nicméně v klidu a ani videorozhodčí zřejmě nedává pokyn k přezkoumání situace.
    42. Růsek si při odkopu trefil ruku, penalta se správně nepískala
     
    43
    Peter Štepanovský házel balon poblíž rohového praporku, místo svého spoluhráče ale našel kopačky Pavla Buchy, který míč odrazil a vykopávat tak může gólman Aleš Hruška.
     
    44
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Viktoria těsně před odchodem do šaten přidává druhou branku v zápase. Pavel Bucha hlavou vysunul do úniku JANA KOPICE, který s pomocí tyče poslal podruhé v zápase balon za Šustra.
    44. Jan KOPIC - 2:0
     
    45
    Na druhé straně byl evidentně faulován Ondřej Vaněk a Zbrojovka má před koncem poločasu šanci na zkorigování skóre.
     
    45+1
    Míč si postavil sám faulovaný Vaněk, po jeho centru balon ve vápně propadl, ale plzeňská obrana následně brankáři pomohla. Nyní už to vypadá pro Plzeň dobře.
    45+1. Obří šance hostů, Beauguel vykopával z brankové čáry!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas, který nabídl dvě branky. Ta první padla hned ve druhé minutě, kdy Pavel Bucha přízemní centrem našel Aleše Čermáka. Následně se hra zklidnila a moc toho k vidění nebylo, až v závěru poločasu Viktoria udeřila podruhé. Asistoval opět Pavel Bucha a s pomocí tyče pálil Jan Kopic, který pokračuje v dobré formě.

    Po přestávce jsme zpět, buďte u toho s námi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jakub Šural, přichází Jakub Černín.
     
    47
    Domácí hned zkraje druhé půle drží balon a kontroluje hru. Kayamba hledal centrem ve vápně Beauguela, ten míč ale nedostal dle svých představ.
     
    48
    Jakub Brabec nejprve trošku zachyboval, následně ale kvalitním skluzem vše napravil. Zbrojovka zůstává u balonu.
     
    49
    Aleš Čermák se šikovně uvolnil na hranici pokutového území a proti jeho střele k pravé tyči se blýskl Šustr.
    49. Čermák si skvěle zpracoval a vystřelil, Šustr ale výborně zasáhl
     
    49
    Následoval rohový kop, po kterém měl obrovskou šanci na hlavě Jean-David Beauguel, ale sám z malého vápna netrefuje bránu.
     
    50
    Máme za sebou pět minut a Plzeň evidentně neměla klidnou poradu v šatně, jelikož na její hře to je vidět. Nyní se pokoušel zleva oslovit své spoluhráče Jan Kovařík, míč ovšem špatně trefil a ten skončil až za základní čárou. Šustr bude vykopávat.
     
    52
    Kayamba na pravé straně centrem trefil pouze Hlavicu, následovat bude rohový kop.
     
    53
    Pavel Bucha našel na zadní tyči Jana Kovaříka, který míč napálil z voleje, místo branky ale spíše ohrozil diváky v horních řadách stadionu.
     
    54
    Hlavní rozhodsčí zkoumá ještě celou situaci s videorozhodčím, jelikož před střílejícím Kovaříkem Gajič trefil rukou Kopice.
     
    55
    Verdikt je jasný – penalta pro Plzeň!
     
    56
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Míč si na značku pokutového puntíku postavil JEAN-DAVID BEAUGUEL a s velkou dávkou paní štěstěny prostřelil Šustra. Hostující brankář vystihl směr střely, ale míč dostatečně neutlumil a ten nakonec skončil v síti.
    56. Jean-David BEAUGUEL - 3:0
     
    57
    Další akci táhl po pravé straně Kayamba, nyní ale skvěle zasáhl obránce Hlavica, který svůj tým zachránil.
     
    58
    Pavel Bucha se snažil ke dvěma asistencím přidat i branku, plzeňský záložník natáhl ze střední vzdálenosti a pořádně protáhl brankáře Šustra.
    58. Buchovu pěknou dělovku s problémy kryl Šustr
     
    59
    Nyní ale Bucha zachyboval ve středu hřiště, míč si vzal Ondřej Vaněk, který se zlatou českou uličkou snažil vysunout svého spoluhráče, vše pro Viktorii vyřešil kapitán Jakub Brabec ,který celou situaci přečetl.
     
    60
    Hodina hry za námi, Plzeň už vede tříbrankovým rozdílem a nyní už to Zbrojovka bude mít opravdu těžké. Plzeň navíc po změně stran hraje opravdu skvěle.
     
    61
    Jan Kovařík se dalším centrem snažil oslovit Beauguela, první u balonu byl ovšem brankář Zbrojovky.
     
    61
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Antonín Růsek, přichází Jan Hladík.
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Ondřej Pachlopník, přichází Jan Koudelka.
     
    62
    Aleš Čermák napřáhl za pokutovým územím, jeho rána byla dobrá, ale nepřesná. Míč o dobré dva metry branku hostí přeletěl.
    62. Čermák si vyměnil míč s Buchou, pálil ale nad bránu
     
    63
    Pernica autovým vhazováním vrátil hru až k Hruškovi, který rozehrává.
     
    63
    Nadějný brejk Viktorie skončil předčasně. Jan Kopic si předkopl míč a ten hosté odvrátili do zámezí.
     
    64
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jan Kopic, přichází Adriel D´Avila Ba Loua.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Aleš Čermák, přichází Tomáš Hořava.
     
    65
    Míč se po dlouhé době opět dostal na obrannou polovinu Viktorie, defenziva Západočechů ale dnes pracuje dobře a hosté se do žádné střely nedostali.
     
    Dnešní utkání sleduje 1911 diváků.
     
    66
    Plzeň rozehrála rohový kop, míč se odrazil na hranici pokutového území, odkud z první pálil Kalvach. Míč plzeňskému záložníkovi ale nesedl a branku neohrozil.
     
    67
    Jean-David Beauguel šlapákem podrazil obránce Brna, ti mohou podniknout výpad dopředu.
     
    68
    Brno právě vstřelilo branku!
    Zbrojovka snižuje na rozdíl dvou branek. JAN HLADÍK dostal balon za obranu, udělal kličku Hruškovi a po sedmi minutách na hřišti dává hostům ještě naději na zvrat.
    68. Jan HLADÍK - 3:1
     
    70
    Kayamba poslal míč na střed hřiště, kde ovšem nikdo z jeho spoluhráčů nebyl. Zbrojovka cítí šanci.
     
    71
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Fantastická akce domácího mužstva! Radim Řezník vysunul dopředu Ba Louu, ten se na pravé straně neukvapil, počkal si na náběh TOMÁŠ HOŘAVI, který ranou z voleje vrací Viktorii tříbrankový náskok.
    71. Tomáš HOŘAVA - 4:1
     
    72
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jean-David Beauguel, přichází Zdeněk Ondrášek.
     
    73
    Tomáš Hořava si nechal na pravé straně uniknout protihráče, taktickým faulem rozvíjejí se akci Brna zastavil.
     
    74
    Dlouhý balon za obranu se snažil doběhnout Kayamba, ač je plzeňské křídlo opravdu rychlé, tento balon by nedoběhl ani Usain Bolt v nejlepší formě.
     
    75
    Ba Loua se rozhodl pro střelu ze střední vzdálenosti, skákavá střela skončila vedle pravé tyče.
    75. Skákavá Ba Louova rána málem zaplavala za Šustra!
     
    76
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Peter Štepanovský, přichází Šimon Šumbera.
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jan Sedlák, přichází David Jambor.
     
    77
    Míč se pohyboval u pokutového území Viktorie, Plzeň vše nakonec vykombinovala na jeden dotek a nyní už může v poklidu hrát.
     
    78
    Nemělo to ale dlouhého trvání, hosté dostali k dispozici rohový kop, Vaněk našel na první tyči Jakuba Přichystala, který hlavou přestřeluje.
    78. Přichystalova hlavička na bližší tyči div že nezapadla do sítě!
     
    79
    Hosté nyní drží balon a Zbrojovka si vytvořila mírný tlak, který končí dalším rohovým kopem.
     
    80
    Vaněk nyní poslal balon na penaltu, kde nejvýše vyskočili hráči Viktorie. Aleš Hruška bez práce.
     
    81
    Ondřej Vaněk trefil ruku Lukáše Kalvacha, Zbrojovka zůstane u balonu.
     
    81
    Kde se vzal, tu se vzal Jan Koudelka, většina hráčů si myslela, že byl v ofsajdu, to se však mýlili. Koudelka nakonec centrem hledal někoho v pokutovém území, našel, ale jen hráče Viktorie.
     
    82
    Šimon Šumbera fauloval u postranní čáry Ba Louu, hra se načíná hodně kouskovat. Například Zděněk Ondrášek se nedostal za deset minut k jedinému balonu.
     
    83
    Na hřišti zůstává ležet jeden z hráčů Plzně, kterému se nyní na nohy vůbec nechce. Už k němu spěchají kluboví lékaři.
     
    84
    Tím hráčem je kapitán Jakub Brabec, který nadále zůstává ležet na trávníku.
    84. Brabec po nešťastném souboji s Přichystalem musí střídat
     
    85
    S plzeňským hráčem to nevypadá dobře, jen za pomoci lékařů opouští hrací plochu, zřejmě se bude střídat.
     
    85
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jakub Brabec, přichází Lukáš Hejda.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Lukáš Kalvach, přichází Miroslav Káčer.
     
    86
    Koudelka dalším přízemním centrem hledal své spoluhráče v pokutovém území, ti podnikli dobrý náběh, ale nikdo z nich kulatý nesmysl netrefil.
     
    87
    Zápas se pomalu dohrává, nyní se hraje převážně ve středu hřiště.
     
    88
    Luděk Pernica nadvakrát pomohl brankáři Hruškovi. Plzeňský stoper byl ve správný čas na správném místě.
     
    89
    Ba Loua vysunul Zděnka Ondráška, ten zpětnou přihrávkou ještě připravil pozici Miroslavu Káčerovi, který branku těsně minul.
    89. Ondrášek sám před Šustrem, ještě hledal Káčera
     
    90
    Radim Řezník fauloval na půlicí čáře. Stejným prohřeškem se ale vzápětí provinili i hráči Brna.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Jakub Přichystal (FC Zbrojovka Brno).
     
    90+2
    Aleš Hruška dlouhým balonem chtěl oslovit nabíhajícího Zděňka Ondráška, ten ale k balonu nedostal. To zřejmě byla poslední akce dnešního utkání.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 10:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:19.
     
    Je dobojováno. Plzeňská Viktorie poráží Zbrojovku Brno vysoko 4:1 a po zásluze bere všechny tři body. Ve druhém poločase z penalty navýšil vedení Plzně Jean-David Beauguel, vzápětí ale po chybě zadělal na drama Jan Hladík, nicméně poslední slovo měli opět domácí, Tomáš Hořava z voleje dal razítko na dnešním vítězství Západočechů.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku nedělního dne se s vámi loučím a u dalších zápasů z Doosan Arény se opět budu těšit, na shledanou. (17:23:47)

    Jakub Štěrba

    Branky: 2. Al. Čermák (Bucha), 44. J. Kopic (Bucha), 56. Beauguel (pen.), 71. Hořava (Ba Loua) – 68. Hladík

    Karty:   90+1. Přichystal (BNO)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 10:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:19.
    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – J. Kovařík, Brabec (C) (85. Hejda), Pernica, Řezník – Al. Čermák (64. Hořava), Kalvach (85. Káčer), Bucha – J. Kopic (64. Ba Loua), Beauguel (72. Ondrášek), Kayamba.
    Náhradníci: Staněk – Hejda, M. Havel, Hořava, Káčer, Ba Loua, Ondrášek.

    FC Zbrojovka Brno: Šustr – Jakub Šural (46. Černín), Hlavica, Gajić, Štepanovský (C) (76. Šumbera) – Vaněk, J. Sedlák (76. Jambor), Pachlopník (61. Koudelka), Reiter – Přichystal, Růsek (61. Hladík).
    Náhradníci: Floder – Jambor, Černín, Koudelka, Šumbera, Hladík, Ševčík.

    Rozhodčí: Ginzel – Melichar, Poživil

    Diváci: 1911
    thejrc.org