Mountfield HK – Liberec 4:3 (2:1 po s.n.) | Pardubice – Zlín 0:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 4:2 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Berani Zlín
Neděle 27.09.2020, 17:00 • enteria arena • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemné nedělní odpoledne z Pardubic! Po nezdaru v Olomouci čeká hráče Dynama další domácí zápas. V rámci čtvrtého kola se Pardubičtí pokusí na ledě enteria areny obrat o body Ševce, kteří zatím ani jednou nebodovali.
     
    Dynamo ani druhé venkovní utkání letošní sezóny nezvládlo. Z Hané odjelo po prohře 2:3 bez bodů. Pardubicím chyběl především důraz v útočném pásmu, který se jasně podepsal na neproměněných šancích. „Málo chodíme před bránu a my to víme. Jednou jsme tam šli a padl z toho druhý gól. Je vidět, že to funguje," vysvětloval po zápase s Olomoucí brankář Pavel Kantor, který až na jednu chybu vychytal několik velkých šancí Kohoutů.

    I když asistent trenéra Michal Mikeska nebyl s výkonem spokojený, neklesá na mysli: „Těch věcí, co nás vedou k neúspěchu, tam dnes bylo hodně. Můžu ale říct, že od třetího gólu domácích jsme hráli solidně, z čehož pramenilo i snížení. Bohužel to ale na víc nestačilo."
     
    Zatímco Pardubice své první body vybojovaly, Zlín prozatím nikoliv. V prvním kole Ševci nestačili na Olomouc. V zápase Zlín nezvládl především první třetinu, ve které dostal tři branky. Druhý souboj v pražské O2 Aréně vypadal dlouho vyrovnaně, když po prostřední části Sparta vedla těsně 1:0. Nakonec ale domácí tým bez problémů bral tři body, v poslední části přidal dva góly a došel si pro pohodové vítězství 3:0.

    V pátečním duelu Berani hostili Hradec Králové. S pardubickým rivalem odehráli zatím nejvyrovnanější zápas nového ročníku, i když ze souboje opět vyšli naprázdno. Rozhodla opět první část, v níž hradečtí Lvi vstřelili dvě rychlé branky. „Nám se nepodařil opět vstup do utkání, proti takovému mančaftu se to pak těžko otáčí. Určitě nám nepomohlo po dvou prohrách znovu hned od začátku prohrávat," hodnotil prohru asistent trenéra, Martin Hamrlík.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Dynamo Pardubice: Kantor (Klouček) – Vála, Nakládal (C), Mikuš, Bučko, J. Kolář (A), S. Zacharčuk, Oliva – M. Kaut, R. Kousal, Tybor (A) – Mandát, Poulíček, Svačina – Blümel, Claireaux, Zeman – M. Kratochvil, Anděl, Pochobradský.

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Řezníček, Gazda, Suhrada, Nosek (C), M. Novotný, Ferenc, Hamrlík – Herman, Fořt, J. Ondráček – Okál (A), Honejsek, Šlahař – Köhler, Fryšara, Karafiát – Kubiš (A), P. Sedláček, Sebera.

    Rozhodčí: Hradil, Veselý – Rampir, Špringl.
     
    Téměř prázdná enteria arena v Pardubicích vítá na ledě rozhodčí a obě mužstva. Divácká kulisa dnes vinou pandemie koronaviru nebude stát za moc, přesto věřím, že uvidíme kvalitní extraligový zápas.
     
    Ještě před úvodním vhazováním došlo na státní hymnu České republiky, nyní již přichází na řadu hokej!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Úvodní vhazování patřilo pardubickému Dynamu, které se zatím marně pokouší o kvalitnější založení útoku.
     
    00:44
    Nyní se již tým Milana Razýma dostal do útočného pásma, zadovka Mandáta před branku ale našla jen hokejisty ve žlutém.
     
    01:08
    Mnohem zajímavěji vypadaly dvě střely Mikuše v těsném sledu. První rána byla sražena mimo branku, ta druhé prosvištěla vedle bez cizího přičinění. Kašík ale nemohl v daném případě vidět vůbec nic.
     
    01:43
    Kantor si úvodní zákrok zatím nezapsal, zlínský útok totiž ztroskotal na nepřesné přihrávce z levého kruhu.
     
    02:18
    Gazda nechal Kratochvílovi až příliš mnoho prostoru v útočné třetině, novic v pardubické sestavě ale nic kloudného vymyslet nedokázal.
     
    02:53
    Na opačné straně dvakrát po sobě zasahoval gólman Pavel Kantor. Velmi nepříjemně se jevila především střela Jakuba Hermana zpoza kruhů, která trefila pardubického gólmana do pravého ramene. Dalším zákrokem následně přichází úvodní přerušení hry v dnešním utkání.
     
    03:09
    Poulíčkovi byl odpálen kotouč z útočné třetiny, Dynamo musí zakládat další akci z vlastní poloviny.
     
    03:59
    Ostrá rána Stěpana Zacharčuka zaduněla o plexisklo za Kašíkovou brankou.
     
    04:28
    Zatím největší šance dnešního utkání prvním gólem v síti Beranů nekončí! Robert Kousal šikovným křižným pasem přes celé útočné pásmo našel volného Radoslava Tybora, který měl dost času si srovnat puk na hokejce a vypálit. Libor Kašík schytal jeho ránu do hrudi, kterou zabránil úvodní změně stavu!
     
    05:33
    Pardubice jsou v úvodních minutách aktivnějším celkem, za tím si ale lámou zuby na Kašíkovi. Naposledy zlínský brankář vyrazil do rohu jedovatou střelu Kratochvíla.
     
    06:10
    Pro domácí mohlo být rázem zle, nehlídaný Tomáš Fořt střílel zápěstím z mezikruží. Svižná rána ale měla velkou výšku a do prostoru třech tyčí pardubické klece se vejít nedokázala.
     
    06:55
    Ofsajd Dynama.
     
    07:18
    Krátce po komerční přestávce se situace opakuje téměř identicky – postavení mimo hru v podání pardubického celku.
     
    07:40
    Daniel Gazda nepříjemným bekhendovým nastřelil vyrážečku Pavla Kantora, další tlak Zlína maří úmyslný ofsajd.
     
    08:46
    Pavel Kantor si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže, nyní ho ostrým projektilem protáhl Pavel Kubiš. Na místě byl ale levý beton pardubického gólmana.
     
    09:20
    Domácí sice zvyšují aktivitu směrem dopředu, Berani ale výborně brání střední pásmo a nepouští soupeře do šance.
     
    09:43
    Útok hostujícího celku maří nepřesná rozehrávka, která končí až zakázaným uvolnění. Hra se tak vrátí před Libora Kašíka.
     
    09:53
    A další technický přestupek ve hře Zlína, píská se ofsajd.
     
    10:18
    S nepřesnostmi jedeme směle dál – na řadě je zakázané uvolnění Dynama Pardubice.
     
    10:47
    Domácí mohli znovu udeřit, hned dva členové čtvrté formace postupovali do přečíslení proti poslednímu bránícímu hráči Zlína! Anděl se rozhodl těsně před gólmanem přihrávat, Pochobradský ale jeho přihrávku podjel a vůbec jí nedokázal zachytit. Z nebezpečné situace nakonec nevzniklo vůbec nic!
     
    12:05
    Na druhé straně si na střele kapitána Davida Noska smlsl lapačkou Pavel Kantor.
     
    12:38
    Zlínský Jiří Karafiát si velmi dlouho hledal dobrou palebnou pozici, nakonec ale prudkým zakončení trefil jen Koláře. To střela pardubického beka na opačné straně skončila po zákroku Kašíka až v ochranné síti.
     
    12:54
    Hra se nyní velmi kouskuje, po dalším přerušení se bude vhazovat po pravé ruce pardubického Pavla Kantora.
     
    13:47
    Michal Pochobradský dostal šanci, za kterou se trenérům snaží odvděčit. A zatím je jedním z hráčů, kteří jsou opravdu vidět. Nyní se protáhl podél pravého mantinelu, klička do středu hřiště už byla však navíc.
     
    14:25
    Šlahař bekhendovým pokusem trefil jen hruď Kantora, neujala se ani následná dorážka hostujícího týmu. A tak na první branku v Pardubicích stále čekáme...
     
    15:00
    Další zákrok na konto Libora Kašíka zapsali domácí hokejisté střelou Svačiny od pravého mantinelu. Nic náročného pro zkušeného zlínského gólmana.
     
    16:16
    A zase Michal Pochobradský, který byl blízko první brance! Tentokrát se z otočky opřel do puku na hranici brankoviště, Kašík v nehokejové, ležící pozici vykopl puk betonem mimo! To byla zřejmě největší šance dosavadního průběhu zápasu!
     
    17:19
    Pavel Kantor skvělým zákrokem podržel Dynamo! Zacharčuka ztráta na červené čáře vybídla Šlahaře vést na branku Pardubic přečíslení dva na jednoho, šikovným pasem vybídl k šanci Zdeňka Okála, který ale bekhendovým blafákem ztroskotal na pardubickém brankáři!
     
    18:18
    Rána Řezníčka od modré prosvištěla mimo branku.
     
    18:46
    Souvislý tlak zlínských Beranů ukončuje Dynamo jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    18:59
    Kaut zadovkou posunul puk na najetého Martina Bučka, který se do puku opřel příklepem. Což o to, rána to byla dobrá, trnem v oku však byl fakt, že Kašík vše viděl a v pohodě si pokus domácího beka pohlídal.
     
    19:30
    Poslední minuta zatím probíhá v útočném pásmu Pardubic, domácí pětice ale honí puk pouze po rozích.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi úvodní perioda souboje Pardubic se Zlínem. Viděli jsme několik zajímavých příležitostí na obou stranách, zatím velmi dobrým dojmem působí čtvrtá pardubická formace, Matouš Kratochvíl má na svém kontě již čtyři střelecké pokusy. Skóre se však nemělo, druhá třetina začne zhruba v 17:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Úvodní pardubická formace se velmi rychle usadila v pásmu, Kautova přihrávka zpoza branky do předbrankového prostoru je ale ještě rychleji vyhnala ven.
     
    20:44
    Ofsajd na zlínské straně.
     
    21:40
    A o chvíli později další problém při přechodu přes útočnou modrou čáru v podání hokejistů Zlína.
     
    22:14
    Kratochvílovo nahození od mantinelu z nouze nakonec vypadalo poměrně zajímavě. Kašík musel ven z branky a přikryl puk pod svojí lapačkou.
     
    22:43
    Dynamo je i ve druhé třetině výrazně aktivnější a snaží se otevřít střelecký účet zápasu. Pokus Martina Kauta z pravého kruhu vypadal velmi zajímavě, Kašík nic neviděl a měl z pekla štěstí, že ho kotouč trefil do pravého betonu.
     
    23:25
    Domácí pokračují v silné převaze a kombinují v obranné třetině soupeře.
     
    23:52
    Poprvé ve druhém dějství zasahoval také Kantor, Fořtův příklep těsně nad ledem mu ale výrazné starosti nepřidělal.
     
    25:05
    Zacharčukův pokus z pravé strany branku Beranů minul.
     
    25:26
    Z ničeho nic mohl udeřit Zlín! Antonín Honejsek vyrazil k pardubické brance středem hřiště, nakonec posunul kotouč doleva na volného Zdeňka Okála. Ten byl sice už v ostrém úhlu, nakonec si ale posunul kotouč na bekhend a výrazně ohrozil Kantora. Pardubický gólman ale znovu své mužstvo podržel!
     
    25:59
    Zlín se ještě chvilku motal v útočném pásmu, ostřelování ale výraznější nebezpečí nenabídlo. A tak se vše vrací před Kašíka.
     
    26:36
    Nejen, že v Pardubicích stále čekáme na úvodní gólovou radost, neviděl jsme ještě žádné vyloučení. Co rozčísne zdánlivě poklidný duel?
     
    27:31
    Útok Beranů skončil jen v levém rohu útočného pásma bez jakéhokoliv zakončení, domácí celek okamžitě obrací hru dopředu.
     
    28:02
    Šlahař prudkou ranou nastřelil Radoslava Tybora do kolene, pardubický útočník odjíždí na střídačku s bolestivou grimasou. Oddychnout si bude moci při komerční přestávce.
     
    29:44
    Icing Dynama přinese vhazování v útočné třetině Beranů Zlín.
     
    30:15
    Zápas se nám překlápí do druhé poloviny, na úvodní trefu na východě Čech stále čekáme.
     
    31:19
    Obléhání zlínské branky ukončil střelou příklepem Juraj Mikuš, jehož rána zaplula přímo do připravené lapačky Libora Kašíka.
     
    32:08
    Nyní se po nepřesné rozehrávce Beranů píská další zakázané uvolnění.
     
    32:43
    Seriál šancí ze začátku druhé třetiny se výrazně zpomalil, nyní sledujeme především technické chyby na obou stranách. Věřme, že si hráči o komerčním brejku odpočinou a v závěru druhého dějství nám ukážou to nejlepší.
     
    33:38
    Zatím to tak nevypadá, Dynamo se provinilo jen zakázaným uvolněním.
     
    34:40
    Vladimír Svačina mohl poslat Dynamo do vedení, v největší příležitosti druhé třetiny ale Libora Kašíka ve zlínské brance neprostřelil! Mířil mu pod ruku, volné místo si ale hostující jistota dokázala pokrýt.
     
    35:36
    Velmi nebezpečně pálil z otočky také Anděl, i tentokrát ale ze vzájemného souboje vyšel lépe Kašík.
     
    36:19
    Dynamo je stále častěji v útočném pásmu s pukem, na kostce se ale jeho snaha nijak neprojevila. Vypadá to, že dnes bude rozhodovat každičký detail.
     
    37:22
    První formace znovu zatápí zlínským Beranům, Tyborova střela ale skončila mimo. Nyní se obě pětice přetlačují za brankou Kašíka.
     
    38:14
    Zbytečně ukvapená rozehrávka Šebery znamená zakázané uvolnění a nemožnost unavené pětce Zlína vystřídat. Že by šance pro domácí?
     
    38:38
    Nikoliv, hosté dostali puk do středního pásma a poslali na led čerstvou pětici.
     
    38:44
    Michal Pochobradský ostrou ranou z levého kruhu protáhl Kašíka! Ten si vyjel, zmenšil střelecký úhel a pokus pardubického mladíka však zastavil.
     
    39:42
    Hrdinou poslední minuty druhé třetiny se mohl stát Martin Kaut, který měl na kruzích dostatek času zamířit a otevřít skóre. Nestalo se, branku Libora Kašíka zcela minul.
     
    39:49
    Pardubické snažení ukončuje postavení útočícího hráče v brankovišti, ani druhé dějství s největší pravděpodobností branku nenabídne.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Čtyřicet minut hry je za námi, gól jsme v pardubické enteria areně neviděli. Pardubice hrají se Zlínem nerozhodně 0:0. Domácí celek je střelecky výrazně aktivnější, ani ze své převahy ale nedokázal vytěžit kýženou vedoucí branku.
     
    Co ve třetím dějství? Zpět budeme zase v 18:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:02
    Ani úvodní minuta třetí dvacetiminutovky nepřinesla nijak pohlednou podívanou. Konkrétně tedy několik nahození a zakázané uvolnění Zlína.
     
    41:32
    Blümelova střela od levého mantinelu přestřelila branku Libora Kašíka.
     
    42:19
    Na ledě velmi drzý a namotivovaný Michal Pochobradský se hnal do další dobré šance, tentokrát mu ale kotouč přeskočil čepel a k zakončení se nedostal.
     
    42:59
    Na druhé straně se píská ofsajdové postavení Šlahařovi.
     
    43:18
    Na začátku čtyřiačtyřicáté minuty zde máme první vyloučení. Za podrážení míří na trestnou lavici Antonín Honejsek (ZLN).
     
    43:39
    Bedřich Köhler zachytil kotouč vysokou holí, je pískáno. První pardubická přesilovková formace dostane ještě jednu šanci.
     
    44:24
    Nepovedlo se, po nepřesném pasu Kauta Zlínští vyhazují až za Pavla Kantora.
     
    44:36
    Poměr sil na ledě se vyrovná. Podrážením se provinil francouzský útočník Valentin Claireaux (PCE). Po čtyřiceti vteřinách odstartuje zkrácená zlínská přesilovka.
     
    45:12
    Antonín Honejsek nabral rychlost ještě ve vlastní obranné třetině, dostal se až za útočnou modrou čáru a tahem poslal puk do Kantorovy výstroje.
     
    45:18
    Hosté v plném počtu.
     
    46:03
    Ani přesilová hra Beranů zatím nic zázračného nepřináší.
     
    46:36
    Pardubický útočník Claireaux je na ledě, domácí v pěti.
     
    46:49
    Zlín právě vstřelil branku!
    Na konci 47. minuty utkání dochází na první změnu stavu, do vedení se dostávají hosté! Dynamo sice přežilo hru v oslabení, chvíli po návratu vyloučeného hráče tečoval nahození od modré čáry ideálně do protipohybu Pavla Kantora BEDŘICH KÖHLER, který posílá Berany do vedení – 0:1! Asistence: Dalibor Řezníček a Tomáš Fořt.
    46:49 Bedřich KÖHLER - 0:1
     
    48:00
    Domácí jsou opařeni inkasovanou brankou a nyní mají dvanáct minut na to, aby s nepříznivým vývojem něco udělali. Začínají ofsajdem.
     
    48:30
    Na řadu přichází pro změnu zakázané uvolnění Zlína.
     
    48:49
    Domácí přeřadili na vyšší rychlost a rázem pořádně zatápí zlínské defenzívě. Kousalova střela byla sražena, ta Mikušova pro změnu skončila mimo.
     
    49:28
    Po zákroku Pavla Kantora se bude vhazovat v obranné třetině Dynama.
     
    49:28
    Zápasu mezi Pardubicemi a Zlínem v enteria areně přihlíží 1000 diváků.
     
    50:29
    Hosté brání velmi obětavě a padají do střel, Mikuš si zapsal hned dvě zablokované střely během jediného střídání. Tlak Dynama ale roste.
     
    50:58
    Zlín odpaluje kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    50:58
    Zcela logicky přichází z hostující lavičky pokyn na oddechový čas. Hostující pětice tak dostane půlminutku na odpočinek.
     
    51:13
    Obrovský závar na brankovišti Zlína končí rozmíškou, ve které hlavní roli hráli Hamrlík s Kautem. Vylučovat se nakonec nebude, domácí jsou však vykázáni z útočné třetiny.
     
    51:45
    Zlín právě vstřelil branku!
    Pardubický tlak byl k ničemu, Berani totiž odskakují na rozdíl dvou branek! Zcela sám zůstal na brankovišti JAKUB HERMAN, jehož dvě dorážky lapil Pavel Kantor, na tu třetí již ale neměl šanci dosáhnout – 0:2! Asistence: Jiří Suhrada a Jiří Ondráček.
    51:45 Jakub HERMAN - 0:2
     
    52:39
    A mohlo být definitivně hotovo! Bučko se totiž na modré čáře nechal obrat o kotouč Antonínem Honejskem, který ale vstříc Kantorovi nedokázal uspět!
     
    52:59
    Icing Zlína.
     
    54:13
    Fořt s Hermanem měli na hokejce třetí branku v síti Dynama! Prakticky byli sami dva před osamoceným Kantorem, který však spolu s vracejícími se zadáky zuby nehty ubránili jen dvoubrankové manko!
     
    54:24
    Po komerční přestávce přišly Pardubice jen se zakázaným uvolněním.
     
    55:00
    Ne, zdá se, že Zlín má utkání pevně ve svých rukou a míří vstříc prvnímu vítězství v novém extraligovém ročníku.
     
    55:36
    Další rána pod pás pro pardubický výběr. Dvouminutový trest si za sekání odsedí Jan Mandát (PCE).
     
    56:49
    Druhá zlínská přesilovka v zápase vypadá mnohem sympatičtěji, brankář Kantor si připsal již dobré čtyři zákroky.
     
    57:36
    Domácí v plném počtu.
     
    57:55
    Mandát s Kousalem mohli ještě zdramatizovat průběh zápasu, na brankovišti ani při sérii dorážek puk do sítě nedotlačili!
     
    58:21
    Pavel Kantor již sedí na střídačce, Dynamo to zkouší v šesti. Hosté se navíc dopustili zakázaného uvolnění.
     
    58:21
    To je pochopitelně pravý čas na time out!
     
    58:48
    Dynamo je ve vlastní obranné třetině a musí založit novou akci od nuly.
     
    59:08
    Ještě jeden icing Zlína, situace je pro hosty stále více veselá.
     
    59:44
    V jedné z posledních šancí lapil ránu příklepem v podání Vladimíra Svačiny Libor Kašík. Hostující brankář předvádí dnes fantastický výkon a tříbodový zisk jde z velké části právě na jeho vrub!
     
    59:55
    Ještě jedno zakázané uvolnění na straně zlínských Beranů.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Berani Zlín vykradli led pardubické enteria areny a po gólech Köhlera a Hermana si odváží tři body za vítězství 2:0! Hosté předvedli velmi disciplinovaný a soustředěný výkon, naopak Dynamo prohloubilo svoji střeleckou impotenci a bude muset zabrat v úterý proti Spartě. (19:28:50)
    Marken.cz

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 47. Köhler (Řezníček, Fořt), 52. Herman (Suhrada, J. Ondráček)


    HC Dynamo Pardubice: Kantor (Klouček) – Vála, Nakládal (C), Mikuš, Bučko, J. Kolář (A), S. Zacharčuk, Oliva – M. Kaut, R. Kousal, Tybor (A) – Mandát, Poulíček, Svačina – Blümel, Claireaux, Zeman – M. Kratochvil, Anděl, Pochobradský.
    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Řezníček, Gazda, Suhrada, Nosek (C), M. Novotný, Ferenc, Hamrlík – Herman, Fořt, J. Ondráček – Okál (A), Honejsek, Šlahař – Köhler, Fryšara, Karafiát – Kubiš (A), P. Sedláček, Sebera.

    Rozhodčí: Hradil, Veselý – Rampir, Špringl

    Diváci: 1000
    ocianews.com