Sparta – Pardubice 7:1 (kon.) | Litvínov – Plzeň 1:4 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 4:5 (kon.)
Třinec – Kometa Brno 4:3 (po pr.)
konec
HC VERVA Litvínov
1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
HC Škoda Plzeň
Sobota 07.11.2020, 15:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Po téměř měsíční pauze se vrací česká nejvyšší soutěž, a sice Tipsport extraliga, která byla téměř měsíc pozastavena, stejně jako ostatní tuzemské soutěže. Ovšem vláda povolila restart pouze profesionálních klubů, a to jen v případě velmi přísných opatření a také pravidelného testování. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme nad duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Škoda Plzeň v rámci čtvrtého kola.
     
    HC VERVA Litvínov

    Hokejisté litvínovské Vervy stihli zatím v nové sezóně odehrát tři zápasy a zatím ani jednou nebodovali. V tabulce je tedy najdeme na posledním čtrnáctém místě s nulovým počtem bodů. V září nestačili na hradecký Mountfield, se kterým doma padli 2:4 a také další domácí duel jim nevyšel. Třinečtí Oceláři si z ledu Litvínova odvezli tři body za výhru 6:3. I třetí zápas sehráli Litvínovští ve svém teritoriu, bylo to 11. října s pražskou Spartou, ta brala tři body za výhru 3:1. A krátce poté vláda rozhodla, že se opět sportovní dění v zemi přeruší a nakonec z toho byl takřka měsíc. Verva by už ráda bodovala a proti Plzni se pokusí o první úspěch, ale nebude to vůbec jednoduché.
     
    HC Škoda Plzeň

    To hosté ze Škody Plzeň mají o tři zápasy na svém kontě více a nachází se na opačné straně tabulky, než jejich soupeř. Zatímco domácí jsou na úplném spodku, hosté jsou naopak postavení nejvýše. Zatím drží první příčku se ziskem patnácti bodů za pět výher a jednu prohru. Indiáni postupně porazili Spartu, Mladou Boleslav, České Budějovice, Vítkovice a Kometu Brno. Jednou neuspěli, když je hned ve druhém utkání v sezóně porazily Pardubice. Na svou úspěšnou jízdu budou chtít navázat i dnes na severu Čech, uvidíme, co s týmem udělala dlouhá pauza. Čeká nás zajímavý duel, který si nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    V probíhající sezóně se oba celky pochopitelně ještě nestihly utkat. Sehrály spolu ale letní turnaj Generali Česká Cup, ve kterém ve čtvrtfinále došlo na remízu 2:2, poté vyhráli hráči Plzně 5:2 a postoupili v turnaji dále. Litvínovští tak mají svému soupeři dnes co vracet.
    Indiáni se na restart připravovali mimo jiné na venkovním kluzišti v Dobříši
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Honzík (Godla) – Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Kudla, Demel, Štich (A) – Mahbod, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Látal, Gerhát, P. Zdráhal – Zygmunt, Helt, M. Havelka.

    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – Lang, Stříteský, Budík, Čerešňák, Kvasnička, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Mertl (A), Gulaš (C) – Stach, P. Musil, Rob – Kantner, Kracík, Suchý – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

    Rozhodčí: Kika, Micka – Hlavatý, Lederer.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Domácí hokejisté jdou poprvé do útočné akce a pokusí se o první střelu zápasu.
     
    00:32
    Samson Mahbod se o to pokoušel, ale nakonec ho o puk hosté obrali a následně pak rychle otočili hru před Davida Honzíka, jenž musí být pozorný.
     
    01:05
    Po střele hostů, která skončila v ochranné síti, je hra přerušena a vhazovat se bude po pravé ruce Davida Honzíka. Indiáni si tak pobyt v litvínovském teritoriu ještě prodlouží.
     
    01:20
    Domácí se pak okamžitě dostali před Dominika Frodla, jenž kryl pokus Patrika Zdráhala a hru zastavil. I před jeho brankou se nyní bude vhazovat.
     
    01:43
    Patrick Kudla dorážel puk před Dominikem Frodlem, ten podruhé v krátkém sledu po sobě zakročil a hra je opět pozastavena.
     
    01:55
    Další přerušení hry v pásmu hostů. Došlo tam k posunutí branky a ta musí být umístěna zpět do svého postavení. Následuje tedy kratičká pauza a po ní bude buly vhozeno po levici plzeňského Frodla.
     
    02:24
    Po delší době se do pásma Litvínova dostala Plzeň, ale její počínání bylo neúspěšně. Hra se zase zastavuje a bude se vhazovat před Davidem Honzíkem.
     
    02:40
    Dominik Frodl se musel opět činit mezi třemi tyčemi. Oskars Cibulskis si udělal útočný výlet před jeho branku, obránce Vervy ale nasměroval puk jen do lapačky Frodla.
     
    03:19
    Viktor Hübl z otočky vyslal směrem na hostující branku velmi nepříjemnou střelu, kterou ještě chtěl dorážet Tomáš Pospíšil. Ten ale spadl společně s hostujícím brankářem a hra je pozastavena.
     
    03:49
    David Stach se řítil na branku Vervy, ovšem obrana Litvínova se stihla vrátit a nebezpečí zastavila. Rázem pak domácí hokejisté otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    04:42
    Aaron Irving vybojoval puk v obranném pásmu, rodila se velká šance Litvínova a do akce šel opět Frodl. Pawel Zygmunt dostal nabito od Gerháta na levou stranu, kde před ním zívala odkrytá klec. Ovšem brankář Plzně zareagoval okamžitě a pokus lapil! Dosud největší šance zápasu.
     
    05:20
    A také hosté se hned po vhazování před Frodlem dostali k puku a dalším pokusem pak nechali vyniknout Davida Honzíka, který zapisuje důležitý zákrok.
     
    05:59
    František Lukeš střílel z prostoru mezi kruhy a jeho pokus zachytil Petr Kodýtek, který pomohl obraně svého celku.
     
    06:17
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Tomáš Pospíšil – 2 min., podrážení).
     
    06:17
    Jako první si přesilovou hru zahrají hosté, když se na trestnou lavici poroučel Tomáš Pospíšil za podrážení.
     
    06:33
    Domácí se hned po vhazování ve vlastním obranném pásmu dostali na kotouč a okamžitě ho poslali až před hostující branku.
     
    06:56
    Poté se Plzeňští vrátili zpět a z levé strany napřáhl k tvrdé ráně Milan Gulaš, ale jeho pokus si u své pravé tyče pohlídal David Honzík a poté hned přerušil dění na ledové ploše.
     
    07:17
    Tomáš Mertl vyslal střelu, která byla sražena mimo, poté se k puku dostal opět stejný hráč, ale ani tentokráte Honzíka nepřekonal. Litvínovští se poté osvobozují odpalem puku.
     
    08:11
    A další osvobození domácích, zdá se, že už tohle své oslabení zvládnou bez úhony.
     
    08:17
    Je to tak. Litvínov je v plném počtu a hned jde do útočné akce před branku Dominika Frodla.
     
    09:28
    Po dalším pokusu Samsona Mahboda z pravého kruhu zachytil kotouč Dominik Frodl a zapsal tak další zákrok na své dnešní statistické konto. Hra je pozastavena, buly se vhodí po jeho levici.
     
    10:17
    Polovina první části hry je za námi a stále jsme se nedočkali úvodní branky. Největší šanci měl Pawel Zygmunt, kterého fantasticky vychytal hostující brankář.
     
    10:36
    A Dominik Frodl byl opět v akci, chytil další domácí pokus a poté znovu hru pozastavil. Poté si upravil ještě svoji masku a může se jít vhazovat.
     
    11:03
    Také Honzíkova branka byla vychýlena ze svého postavení a bude se tedy vracet zpět. Až bude vše v pořádku, vhazování bude po jeho levé ruce.
     
    11:18
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Matyáš Kantner – 2 min., držení).
     
    11:18
    Také Litvínovští si vyzkoušejí svoji první početní výhodu a pokusí se ji na rozdíl od hostů, využít.
     
    11:49
    Balinskis napřáhl ke střele v blízkosti Frodlovy branky, ale brankář Plzně vše jistil. Nicméně stále nemá kotouč ve své moci a pokračuje přesilovková akce Litvínova.
     
    12:24
    A další pokus Balinskise, ale ten byl tenkráte pro Frodla spíše lahůdkou. Puk vytěsnil mimo a hned po zisku touše pak hosté posílají tento až před Davida Honzíka a šetří cenné vteřiny.
     
    13:10
    Ani domácím se zatím přesilovka nedaří a hosté se velmi dobře brání. Vypadá to, že i oni se v prvním oslabení ubrání a přečkají ho bez úhony.
     
    13:18
    Plzeň je v plném počtu.
     
    13:40
    Nyní následuje komerční přestávka.
     
    13:50
    Hosté drží puk v pásmu domácího celku, ale nemohou se před Davidem Honzíkem střelecky prosadit. Obrana Vervy pak bere puk na svou stranu a okamžitě otáčí hru před Dominika Frodla.
     
    14:31
    Pawel Zygmunt nabral rychlost a mezi kruhy si klepl o přihrávku, té se dočkal až o chvilku později. Jeho nepříjemná střela pak končí jen na hostujícím gólmanovi.
     
    15:21
    Nyní se hrálo nahoru dolů, akce střídaly akce, ale nikdo z hráčů se prosadit nedokázal. A to ani teď Milan Gulaš, jenž nebezpečnou střelu poslal pouze do Davida Honzíka.
     
    15:51
    Frodl si povyjel ze své branky k zadnímu mantinelu, poté trochu riskantně přihrál puk, který získali domácí, ale to se už brankář Plzně stihl vrátit zase zpátky do brankoviště.
     
    16:30
    Jaroslav Kracík naznačil střelu na pravém kruhu, poté zvolil přihrávku do mezikruží, ale tam ji ale jeho spoluhráč nezachytil.
     
    17:10
    Dominik Frodl zastavil další nebezpečnou střelu soupeře a kryje kotouč před svou brankou. Opět tak svému týmu hodně pomohl.
     
    17:34
    Jan Eberle skrze obranu Litvínova neprocpal puk na svého spoluhráče. Nakonec ho získali domácí a na druhé straně pak vyslal střelu Aaron Irving, ale hůl Frodla byla na místě.
     
    18:41
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení. TOMÁŠ MERTL převzal puk a poté si po levé straně nabruslil do kruhu a svižnou ranou nedal Davidu Honzíkovi žádnou šanci – 0:1. Verva tak inkasuje gól do šatny. Bez asistence.
    18:41 Tomáš MERTL - 0:1
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:38
    Domácí se v samotném závěru první třetiny ještě pokusili ohrozit Dominika Frodla, ale to se jim nepovedlo. Naopak ještě musel zastavit akci hostů Jan Ščotka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina duelu mezi Litvínovem a Plzní je minulostí. V ní se jako první k velké šanci dostali domácí hráči, Pawla Zygmunta ale vychytal Dominik Frodl. Dlouho se pak skóre neměnilo, oba brankáři byli pozorní a drželi svá čistá konta. O to své ale přišel v devatenácté minutě David Honzík, když ho překonal Tomáš Mertl a hosté se tak ujali vedení gólem do šatny. Uvidíme, co nám nabídne druhé dějství, ve kterém bude domácí Verva usilovat o vyrovnání.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:19.
     
    Střely na branku: 10 – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Richard Jarůšek byl zastaven obranou hostů, ale přesto se vrátil k puku a domácí pokračovali v útočném tažení. Ale nakonec ztratili touš a hosté míří na opačnou stranu.
     
    20:57
    David Stach bojoval o puk v rohu útočného pásma, nakonec se ale dostal do středního pásma a rázem je po akci Plzně.
     
    21:16
    Vhazovalo se po pravé ruce Davida Honzíka a hosté stále drželi útočnou třetinu, ale před brankou Litvínova se jim nepovedlo nijak zakončit.
     
    21:48
    Filip Suchý hledal zadovkou mezi bruslemi někoho ze svých spoluhráčů, ale neúspěšně. Do akce se tak dostali zase domácí hráči, ale ta neměla vůbec žádné gólové parametry.
     
    22:23
    Hosté se dopustili postavení mimo hru, ta je vykázána zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat blíže brance litvínovské Vervy.
     
    22:56
    Richard Jarůšek se dostal k dobré střelecké pozici těsně před Dominikem Frodlem, ale jeho pokus mezi třemi tyčemi nekončí!
     
    23:37
    David Štich dobruslil kotouč v obranné třetině a poté ho vyvezl ven. Následovala další akce Litvínova, která však měla pouze a jen jepičí život.
     
    24:11
    Delší dobu se hraje bez přerušení, domácí se stále snaží o vyrovnání, hosté v čele s brankářem Dominikem Frodlem jsou ale zatím proti.
     
    24:40
    Verva ubránila další útok soupeře a rázem pak otočila dění na ledě před Dominika Frodla. Ten zavřel svou bránu a žádnou střelu soupeře do ní nepustil.
     
    25:38
    Petr Straka kroužil kolem pravého kruhu, přihrávky se nedočkala a poté hosté ztratili puk. Do akce se tak derou litvínovští hokejisté.
     
    26:19
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Ovšem z akce Vervy nebylo nic a z velmi rychlého protiútoku se pak prosadili hosté. PETR KODÝTEK dostal na levou stranu přihrávku od Jana Eberleho a pohotovou střelou zakončil nad beton Davida Honzíka – 0:2. Indiáni tak jdou do dvoubrankového náskoku. Asistence: Jan Eberle.
    26:19 Petr KODÝTEK - 0:2
     
    27:55
    Nyní následuje komerční přestávka.
     
    27:57
    Musil neuspěl na vhazování před brankou Litvínova a následně pak se Litvínov dostal před Dominika Frodla. Tam chvíli pobyl, ale překonat gólmana Plzně se mu nepovedlo.
     
    28:36
    David Honzík nyní čelil další střele soupeře a u své levé tyče zakročil. Následně pak nechal hru zastavit a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    28:58
    Filip Suchý objel branku Honzíka, ten se ve svém brankovišti roztáhl, protože čekal střelu zblízka. Ale útočník Plzně nakonec nezakončil a puk mu sebrala obrana Vervy.
     
    30:18
    Jsme za polovinou řádné hrací doby a domácí stále nemohou dosáhnout na kontaktní branku. Před malou chvílí se o to pokoušeli znovu, ale v cestě jim stál další zákrok Dominika Frodla.
     
    30:32
    Frodl píše další zákrok a hra je přerušena. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    30:49
    Verva byla znovu hodně aktivní před plzeňskou brankou, ale další pokus Viktora Hübla končí znovu na Frodlovi, jenž stále drží své čisté konto.
     
    31:02
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Dva velezkušení hráči plzeňského týmu jeli na Davida Honzíka. Milan Gulaš pak poslal přesnou přihrávku na levou stranu TOMÁŠI MERTLOVI a druhý jmenovaný pak svižnou ranou prostřelil brankáře Vervy a má tak zaděláno na hattrick – 0:3. Asistence: Milan Gulaš.
    31:02 Tomáš MERTL - 0:3
     
    31:47
    No s domácími to už moc dobře nevypadá, hosté vedou o tři góly a mají tak dobře nakročeno k výhře na půdě soupeře. Před chvílí ale zakončil nebezpečně Jarůšek, s jeho projektilem si poradil kdo jiný než Dominik Frodl.
     
    32:58
    Rodilo se další nebezpečí před brankou domácích, ale obrana Vervy zakročila a pomohla Davidu Honzíkovi.
     
    33:04
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Petr Kodýtek – 2 min., sekání).
     
    33:04
    Následuje komerční přestávka a po ní si litvínovský celek zahraje přesilovou hru.
     
    33:17
    Rána Tomáše Pospíšila končí na Dominiku Frodlovi, který sklapl betony a připsal další zákrok, po kterém hru raději přerušil. Buly bude vhozeno po jeho levé ruce.
     
    33:36
    Pospíšil poslal puk na Viktora Hübla, jeho následná střela byla sražena Čerešňákem do bezpečí a hned na to se i Plzeň osvobozuje.
     
    34:15
    Richard Jarůšek dobře vystřelil a jeho pokus pak ještě dorážel před Frodlem Patrik Zdráhal, ale hostující brankář znovu zamkl vše a přerušil hru.
     
    34:48
    Samson Mahbod nahrával puk spoluhráči, ale tuto souhru domácích přečetl Jakub Pour a odpálil puk až před branku Davida Honzíka.
     
    35:04
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    35:57
    Viktor Hübl si sjížděl těsně před Dominika Frodla, ale jeho přízemní pokus, který nebyl nebezpečný, raději hostující brankář kryje.
     
    36:33
    Verva se dostala do další šance, domácí hodně střílí, ale zatím tomu chybí to důležité, a sice branky. Proto hosté nadále drží své velmi slibné vedení v podhůří Krušných Hor.
     
    37:00
    A další pokus Viktora Hübla, který srazil Dominik Frodl do bezpečí. Domácím se tak stále nedaří obrat ho o čisté konto.
     
    37:51
    Filip Suchý převzal kotouč od Matyáše Kantnera a zblízka vyslal na Honzíka přízemní střelu, ale tu domácí brankář pokryl a hned kotouč rozehrál svým spoluhráčům.
     
    38:35
    Martin Látal nyní na druhé straně nepříjemně vystrašil Frodla, ten poté jeho pokus ukryl a hosté tak hned otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    38:47
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Samson Mahbod – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:14
    Kapitán Plzně Milan Gulaš si žádal přihrávku, tu mu Tomáš Mertl poslal a hned na to pak prvně jmenovaný vystřelil, jeho pokus ale kryje domácí brankář.
     
    39:50
    Hosté se drží dlouho v útočném pásmu, nakonec z toho byla jen rána vysoko nad a domácí se stihli ještě osvobodit. Už se v této části hry patrně nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je za námi. V ní se v sedmadvacáté minutě trefil z rychlého protiútoku Petr Kodýtek a Plzeň vedla o dva góly. O pět minut později zužitkoval pěkný pas od Gulašiho Tomáš Mertl, jenž se tak stal dvougólovým střelcem a může tak zkompletovat hattrick. Domácí mají dvacet minut na to, aby se pokusili dorovnat tříbrankovou ztrátu.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:07.
     
    Střely na branku:
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hosté pokračují a dohrávají svou přesilovou hru, kterou zastavila druhá siréna a pokusí se své vedení navýšit.
     
    40:47
    Litvínov je v plném počtu.
     
    40:59
    Hned po návratu Samsona Mahboda z trestné lavice šli domácí do akce, ta ale nebyla úspěšná. Po zisku puku pak míří hosté na opačnou stranu.
     
    41:08
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Peter Čerešňák – 2 min., vysoká hůl).
     
    41:59
    Nyní mají k dispozici přesilovku domácí hráči, kteří se na delší dobu usadili v pásmu soupeře, ale nedokázali Frodla ohrozit. Následně pak šli hosté do akce ve vlastním oslabení, ale neuspěli.
     
    42:32
    Richard Jarůšek měl puk na své holi, soupeř ho ale i s ním vytěsnil do středního pásma, kam se také přestěhovala hra. Vhazuje se blíže brance Plzně.
     
    43:08
    Plzeň už je v plném počtu.
     
    43:29
    František Gerhát napřáhl ke střele z vrcholu pravého kruhu zpoza beka Vráblíka, ale kotouč nakonec skončil jen mimo branku Plzně.
     
    44:45
    David Stach to zkoušel kousek před Honzíkem, ale jeho pokus byl nepřesný. Na druhé straně pak nepovedenou střelu vyslal Viktor Hübl.
     
    45:32
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to je pro domácí další velká rána. Ti už totiž prohrávají 0:4 a už pro ně bude hodně těžké tuto ztrátu dohnat. Viktor Lang načasoval přihrávku těsně před Honzíka, kde puk do odkryté klece sklepl PAVEL MUSIL. Asistence: Viktor Lang.
    45:32 Pavel MUSIL - 0:4
     
    46:19
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    46:55
    Domácí z vlastního obranného pásma poslali puk do neutrální zóny a poté šli až do akce před Dominikem Frodlem, ale ten si své místo v brankovišti opět uchránil.
     
    47:41
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Milan Gulaš – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    47:52
    Hanzl našel Jarůška, druhý jmenovaný ještě akci vyšperkoval na volného Mahboda, který ale neuspěl. Poté šli hosté do akce ve vlastním oslabení a v ní Eberle orazítkoval brankovou konstrukci!
     
    49:35
    Domácím se přesilovka vůbec nedaří, hosté se velmi dobře brání a vyhazují puky do bezpečí. Stále tak hájí čtyřbrankový náskok.
     
    50:06
    Látal poslal puk Demelovi na modrou čáru, ten tak puk udržel, ale nevzniklo znovu žádné nebezpečí před Dominikem Frodlem.
     
    50:37
    Zygmunt nyní pálil z pravé strany, ale i s jeho střelou si hosté poradili a následně pak poslali puk až před domácí klec. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    51:41
    Hosté se z dlouhého oslabení ubránili a nyní jsou už v plném počtu.
     
    52:45
    Čas domácím velmi rychle plyne a na to, aby se zápasem ještě něco udělali, mají něco málo přes sedm minut. To určitě není mnoho a hosté se už nikam nepoženou. Své vedení budou spíše bránit.
     
    54:00
    Viktor Lang sebral puk soupeři a následně pak šli hosté do další akce, ale tu Pavel Musil nezakončil přesnou střelou mezi tři tyče.
     
    55:25
    Litvínovští vybojovali puk u zadního mantinelu, poté střílel Patrik Zdráhal, leč neúspěšně. Hned na to pak na druhou stranu procházejí hosté.
     
    56:17
    Skoro minutu drželi Litvínovští pásmo před brankou Frodla, ale žádná střela na hostujícího gólmana nešla.
     
    56:34
    Následuje další komerční přestávka.
     
    56:50
    Jan Eberle poslal kotouč Matěji Stříteskému, jenž ale nemohl do pásma, jelikož by šlo o ofsajd. Poté se to Plzni povedlo, leč před brankou Litvínova nikdo nezakončil.
     
    57:35
    Patrik Demel nabral rychlost a poslal pas na Pawla Zygmunta, druhý jmenovaný však nenašel prostor k tomu, aby se mohl odhodlat ke střele. Nicméně Verva stále drží útočné pásmo.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:33
    Martin Látal se z úhlu neprosadil, Havelka to poté zkoušel na druhé straně, ale znovu z toho nic nebylo.
     
    58:49
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Na nějaký zvrat to už určitě nebude, nicméně domácí alespoň dávají čestný úspěch v dnešním duelu. Z vrcholu pravého kruhu tvrdě pálil OSKARS CIBULSKIS a jeho rána se zastavila až za Frodlem. Tím ho domácí bek obral o čisté konto – 1:4. Asistence: František Gerhát.
    58:49 Oskars CIBULSKIS - 1:4
     
    59:32
    Znovu se dostali domácí hráči do akce, ale Frodl se v brankovišti zaskvěl a lapil další pokus. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    59:45
    A další zastavení hry, vhazuje se ještě před Frodlem, ale zápas je už u konce a zřejmě se už nic nestane.
     
    59:55
    Tak ještě ano. Zakázané uvolnění Plzně nasměrovalo hru zpět před Dominika Frodla, kde ještě proběhne buly, ale tentokráte už opravdu bude utkání konec.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté ve třetí třetině navýšili své vedení, které bylo už o čtyři góly. Domácí v závěru zaznamenali čestný úspěch, po kterém obrali Dominika Frodla o jeho čisté konto. Na zvrat to ale už nebylo a znovu tak Litvínov nezapsal ani bod. Na ten bude stále čekat na samém chvostu extraligové tabulky.
     
    Střely na branku: 34 – 23
     
    Nejlepším hráčem na hostující straně byl vyhlášen Tomáš Mertl. Na té domácí pak Pawel Zygmunt.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (17:41:06)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 59. Cibulskis (Gerhát) – 19. Mertl, 27. Kodýtek (Eberle), 32. Mertl (Gulaš), 46. P. Musil (Lang)


    HC VERVA Litvínov: Honzík (Godla) – Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Kudla, Demel, Štich (A) – Mahbod, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Látal, Gerhát, P. Zdráhal – Zygmunt, Helt, M. Havelka.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – Lang, Stříteský, Budík, Čerešňák, Kvasnička, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Mertl (A), Gulaš (C) – Stach, P. Musil, Rob – Kantner, Kracík, Suchý – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

    Rozhodčí: Kika, Micka – Hlavatý, Lederer
    ocianews.com