Třinec – Olomouc 0:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
HC Olomouc
Pátek 18.12.2020, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Tak nakonec jedna vteřina zbývá Ocelářům na vyrovnání. To je dost málo času i na to, že se vhazuje v olomouckém obranném pásmu. Vyloučen je za podrážení Jan Švrček (OLO).
     
    55:24
    Další přesilovka pro domácí. Po napadení pravděpodobně Hrehorčáka v předbrankovém prostoru je vyloučen David Ostřížek (TRI).
     
    52:41
    Třinec bude hrát 65 sekund pět na tři. Těžko si představit větší šanci, jak zápas vyrovnat. Jan Švrček (OLO) zahákoval najíždějícího Stránského a oslabuje tak svůj tým do tří.
     
    51:46
    Gernát si na vlastní modré holí ze vzduchu sklepl puk kolem Jana Bambuly (OLO), který mu nechal v cestě koleno a srazil jej k zemi. Pravačky obou rozhodčích vystřelily k nebi, Třinec má šanci zápas srovnat.
     
    49:39
    Martin Růžička (TRI) na modré čáře trefil nohy Ostřížka, který mu následně ujel. Domácí forvard jej zastavil holí a dostává za to dvě minuty. Třineckému útočníkovi se výrok rozhodčích nelíbí a vyčinil za to olomouckému hráči. Na trestu pro domácí to nic nemění. Následně po komerční přestávce přesilovka Mory.
     
    38:56
    Nepěkný moment na třineckém ledě. Už na konci třinecké přesilovky se ještě do zakončení snažil prošavlovat Ondřej Kovařčík. Zároveň se snažil puk získat a vyhodit olomoucký obránce Tomáš Dujsík, puk však netrefil a zasáhl Kovařčíka do obličeje. Domácí útočník se okamžitě skácel k ledu. Zatímco rozhodčí řešili výši trestu pro hostujícího hráče, ledaři musejí uklidit krvavé skvrny, které bohužel po třineckém útočníkovi zůstaly.
     
    36:53
    Za podrážení Veselého za Konrádovou brankou je vyloučen David Škůrek (OLO).
     
    33:09
    Růžičkova nepřesná přihrávka od modré nakonec končí dlouhou výhodu domácího týmu. Po komerční přestávce bude hra pokračovat přesilovkou domácích. Za hákování je vyloučen Petr Kolouch (OLO).
     
    30:09
    Bude se vylučovat. Tentokrát je vyloučeným hráčem domácí hokejista. Daniel Kurovský (TRI) neochotně míří na trestnou lavici. K němu si přisedl ještě David Musil (TRI). Až dle hlášení jsem rozklíčoval, že Musil šel ven za hákování a Kurovský za podrážení. Olomouc tak bude hrát dvě minuty přesilovku pět na tři.
     
    24:26
    Třinečtí se nakonec postupnou kombinací do zakončení dostali. Stránský dával do předbrankového prostoru na Růžičku, který byl při zakončení faulován Vilémem Burianem (OLO). Teprve v pětadvacáté minutě tak vidíme první přesilovku utkání.
     
    10:10
    První vyloučení v utkání. Za vzájemné pošťuchování za brankou Olomouce jsou vykázáni na dvě minuty Patrik Hrehorčák (TRI) a Jan Švrček (OLO). Pokračujeme ve čtyřech na obou stranách.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 51. J. Knotek (Kucsera, J. Káňa)


    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kořenář) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kurovský, R. Veselý, Kofroň.
    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Švrček, Dujsík, Valenta, A. Rutar, Ondrušek (A), T. Černý – Bambula, J. Knotek (A), Burian (C) – Kucsera, Kolouch, J. Káňa – Pekr, Nahodil, Olesz – V. Tomeček, Gřeš, Ostřížek.

    Rozhodčí: Kubičík, Obadal – Lederer, Rožánek
    thejrc.org