Sparta – Pardubice 7:1 (kon.) | Litvínov – Plzeň 1:4 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 4:5 (kon.)
Třinec – Kometa Brno 4:3 (po pr.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:5 (1:2, 2:0, 1:3)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 07.11.2020, 17:00 • Budvar aréna • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:27:44)
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 39 – 24
    Střely mimo: 18 – 8
    Zblokované střely: 13 – 15
    Hity: 11 – 6
    Vhazování: 32 – 33
    Trestné minuty: 8 – 8
     
    Je konec! Jihočeši se vlastními chybami připravili o první vítězství v sezóně! Karlovy Vary sice srovnali celkem brzy po začátku třetiny, když Jakub Lauko našel skvělým pasem Jakuba Fleka, který střelou z první trefil odkrytou branku. Motor následně hrál zase dobře a aktivně, znovu se dostal do vedení. Martin Beránek se dostal k odraženému puku, který dostal v pohodě do sítě. Následovala ovšem chyba Plášila v útočném pásmu a rychlá akce, po které se Jakub Lauko trefil střelou zápěstím na zadní tyč. Aby toho nebylo málo, po minutě udělali Jihočeši další velkou chybu v obranném pásmu, kterou využil Petr Koblasa, jenž tak zapsal vítězný gól.
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Obrovská šance Motoru, který už hraje v šesti, nekončí gólem! Zdeněk Doležal dostal fantastickou přihrávku před prázdnou branku, jenže ji netrefil!
     
    58:36
    Energie jen nahodila puk do útočného pásma, jenže přesně tohle ji stačí. Motor musí o kotouč bojovat útočném pásmu, kde je hned několik dvojiček.
     
    58:03
    Jihočeši jsou aktivní v útoku, ono jim také nic jiného nezbývá. Zápas měli skvěle rozehraný, ale vlastními chybami se o vedení připravili a chvilku před koncem duelu o jeden gól prohrávají.
     
    57:21
    Mohlo být srovnáno, ale není! Karel Plášil si skvěle sjel na přihrávku na střed hřiště, ale svou střelou nejspíše trefil brusli jednoho z hráčů před brankou.
     
    56:40
    A klidně to mohlo být o dvě branky! Václav Skuhravý měl hodně prostoru před sebou, ale na poslední chvíli mu dal do střely hůl jeden ze soupeřů.
     
    56:02
    Domácí byli sice lepším celkem na ledě, ale zatím nejsou schopni zvládat koncovky zápasů. Nyní jsme viděli dvě chyby, obě soupeř potrestal a vede.
    55:26 Petr KOBLASA - 4:5
     
    55:26
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Další chyba Motoru znamená vedení hostujícího celku! Špatná rozehrávka v obranném pásmu a je to zase o gól... PETR KOBLASA se následně dostal k puku a svou bombou nedal žádnou šanci gólmanovi na zákrok. Asistence: Martin Kohout.
    54:26 Jakub LAUKO - 4:4
     
    54:26
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Chyba Karla Plášila v útočném pásmu znamená srovnání stavu! Na konci celé akce stál JAKUB LAUKO, jehož rána šla na zadní tyč! Trefil se přesně mezi beton a lapačku, tady Marek Čiliak zasáhnout nemohl. Asistence: Tomáš Mikúš.
     
    54:03
    Už je za námi i poslední komerční přestávka a hosté budou muset napnout své síly do útoku. Prohrávají o jednu branku a nejsou dnes lepším celkem.
     
    53:47
    Komerční přestávka.
     
    53:40
    Motor ale svého tlaku nijak nevyužil a musel se rychle vracet. Tomáš Vondráček však přejel modrou čáru a sám sebe vystavil do ofsajdového postavení.
     
    53:09
    Karlovy Vary jsou pod obrovským tlakem a nedaří se jim vystřídat! Hosté během chvilky zahrály dvakrát na zakázané uvolnění a jsou hodně unavení.
     
    52:35
    Dlouho se hraje bez přerušení, což rozhodně více vyhovuje domácímu celku. Ten je v útočném pásmu, dokonce stihla celá lajna vystřdídat.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 18. Karabáček (D. Voženílek), 26. M. Novák (R. Přikryl, Beránek), 30. Christov (Prokeš), 49. Beránek (M. Novák, Plášil) – 15. Vondráček (Hladonik), 19. Černoch (Lauko, Šenkeřík), 45. Flek (Lauko, Plutnar), 55. Lauko (T. Mikúš), 56. Koblasa (Kohout)


    Banes Motor České Budějovice: Čiliak (Patera) – Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Pavel, Slováček, Allen, Suchánek – M. Novák (A), R. Přikryl, Beránek – Christov, Prokeš, Jonák – Karabáček, Indrák, Z. Doležal – D. Voženílek, Raška I, Michnáč.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (30. Bednář) – Šenkeřík, M. Rohan (A), Graňák, Plutnar, Pulpán (A), Zábranský, Weinhold – Lauko, Hladonik, Flek – T. Mikúš, Vildumetz, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich (C), Skuhravý, Vondráček.

    Rozhodčí: Pešina, Šindel – Brejcha, Gerát
    ocianews.com