Čeljabinsk – Minsk 2:3 (0:1 po s.n.) | Jokerit – CSKA Moskva 2:4 (kon.) | Kunlun – Barys 0:0 (odl.)
N.Novgorod – Nižněkamsk 5:1 (kon.) | Čerepovec – Kazaň 3:2 (po pr.) | Omsk – Magnitogorsk 2:0 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
5:1 (2:0, 0:0, 3:1)
Neftěchimik Nižněkamsk
Neděle 27.09.2020, 16:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na bránu 34:32, vhazování 35:28, hity 9:12, čas v útoku 15:40 – 11:59, vyloučení 7:8, navíc Graborenko (Nižněkamsk) 10 minut, využití 3:1. (18:22:14)
     
    Torpedo Nižnij Novgorod se konečně po sedmizápasovém půstu dočkalo vítězství v základní hrací době, když jasně přehrálo Nižněkamsk 5:1. Hosté naopak neuspěli po dvou výhrách. Skóre dlouho určovaly dva krásně provedené samostatné průniky Sergeje Gončaruka, od 18. do 52. minuty to bylo 2:0. V závěru se opět roztrhl s góly pytel, nejprve zvýšil po souhře s Šenfeldem Bělevič a pak Torpedo dokonale dvěma góly využilo přesilovku pět na tři. V závěru trochu zbytečně sérií faulů a taktických prohřešků pustili domácí do stejné převahy také soupeře a ten kosmeticky upravil skóre.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Nikita Serebrjakov – 2 min., zdržování hry / posunutá branka). Přesilovka 5 na 3 pokračuje, sudí dodatečně trestají gólmana, přestože bránu posunul dle videozáznamu až zlomek vteřiny poté, co puk přešel brankovou čáru.
    59:35 Pavel PORJADIN - 5:1
     
    59:35
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Z těžkého úhlu zarmoutil v dvojnásobné přesilovce domácího brankáře PAVEL PORJADIN a 25 vteřin před koncem mu zrušil čisté konto. Na videu se ještě posuzovalo případné posunutí brány, po několika minutách ale sudí gól uznávají. Bez asistence.
     
    59:20
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / pozdní nástup).
    Domácí otáleli s nástupem na vhazování v obranném pásmu a na posledních 40 vteřin jdou také do tří. Trest odpyká Ilja Fedotov.
     
    58:38
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Zijat Pajgin – 2 min., sekání).
     
    58:38
    Něftěchimik ještě nedostal kotouč do sítě, tu rozvlnil jen Šarifjanov, který do ní vletěl společně s domácím brankářem. Bylo to s faulem, také hosty čeká přesilovka.
     
    57:31
    Serebrjakov se rozhodně nechce nechat připravit o nulu a semaforem vychytal tvrdou střelu Pavla Porjadina.
     
    56:00
    Dnešní utkání sleduje 1650 diváků.
    55:13 Anton ŠENFELD - 5:0
     
    55:13
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Beze zbytku využívají domácí dvojnásobnou přesilovku. ANTON ŠENFELD zakončil po ledě samostatnou akci zleva mezi betony Barulina, který toho moc neviděl přes clonícího Szwarze.
    Asistence: Chris Wideman, Andy Miele.
    54:24 Chris WIDEMAN - 4:0
     
    54:24
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    V přesilovce pět na tři si CHRIS WIDEMAN ještě za levým kruhem pro vhazování dvakrát vyměnil kotouč s Mielem a Žafjarovem a bombou na zadní tyč propálil Baruliona.
    Asistence: Andy Miele, Damir Žafjarov.
     
    54:04
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Alexej Volgin – 2 min., hákování).
    Domácí mají 38 vteřin dvojnásobné přesilovky!
     
    53:45
    Domácí hrají přesilovkový kolotoč rozvážněji, již nikam nespěchají.
     
    52:42
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Roman Graborenko – 2 min., hrubost).
     
    52:40
    Z brejku po Gončarukově křížné přihrávce zakončoval bekhendem po ledě Iljin a ještě se pak snažil kotouč vyseknout zpod brankářovy lapačky, za což ho za bránou umravnil obrovitý Graborenko.

    Karel Jedlička

    Branky a nahrávky: 3. Gončaruk (Pajgin), 18. Gončaruk (Serebrjakov), 52. Belevič (Šenfeld), 55. Ch. Wideman (Miele, Žafjarov), 56. Šenfeld (Ch. Wideman, Miele) – 60. Porjadin


    Torpedo Nižnij Novgorod: Serebrjakov (Tichomirov) – Ručkin, Wideman, Pajgin, Orlov, Bobrjašov, Mišarin – Szwarz, Miele, Žafjarov (C) – Šenfeld, Belevič, Drobin – Urakov, Iljin, Gončaruk – Vojevodin, Počivalov, Fedotov.
    Neftěchimik Nižněkamsk: Barulin (Ivannikov) – Bryncev, Rantakari, Volgin, Osipov, Loginov, Graborenko, Motygullin – Šafigullin, Kučerjavenko (C), Porjadin – Šiksatdarov, Galuzin, Chajrullin – Chafizov, Šarifjanov, Bikmullin – Bucajev, Golubovič, Čivilev – Bjakin.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Kočetov – Slavikovskij, Šadrin

    Diváci: 1650
    ocianews.com