Novosibirsk – Jekatěrinburg 6:4 (kon.) | Spartak Moskva – Dynamo Moskva 5:4 (2:1 po s.n.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
6:4 (0:1, 3:2, 3:1)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Pondělí 28.09.2020, 14:30 • Ledovyj dvorec sporta, Sibir • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (17:05:12)
     
    Dnešní utkání sledovalo 3000 diváků.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 26 – 31
    Trestné minuty: 6 – 10
    Vhazování: 32 – 30
    Zblokované střely: 7 – 10
    Hity: 28 – 17
     
    Československá stopa:

    Jakub Kovář – náhradní gólman.
     
    Je za námi velmi zajímavé utkání, ve kterém jsme viděli rovnou deset branek! To je silný nadprůměr v KHL... V poslední periodě padly góly čtyři. Sibir se dostal brzy do vedení, když Nikolaj Timašov svou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. Vedení domácích vydrželo jen tři minuty. Poté totiž našel Anatolij Golyšev bekhendovou přihrávkou Pavla Dacjuka, jehož teč byla pro gólmana nechytatelná. Následně se hrála hodně taktická bitva, ovšem stačila jedna chyba a hosté byli potrestáni. Danil Romancev totiž následně přejel celé hřiště a krásnou ranou se trefil do zadní šibenice. Výhru svého týmu zpečetil gólem do prázdné branky Nikita Šaškov.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    A mohli jsme vidět ještě jednu branku! Danil Romancev byl nejspíše ten, kdo si sjel na teč před branku, ovšem jeho jemní teč skončila vedle branky.
     
    58:41
    Branka platí! Hostující trenér si vzal nejspíše výzvu na ofsajd, ale ten gólu nepředcházel.
     
    58:41
    Ještě se ale bude řešit video, dnes potřetí!
    58:41 Nikita ŠAŠKOV - 6:4
     
    58:41
    Sibir právě vstřelil branku!
    A nejspíše je definitivně rozhodnuto, jelikož domácí trefují prázdnou branku! Po tuhém souboji u mantinelu si kotouč našel NIKITA ŠAŠKOV, který se trefil bez problémů.
     
    58:13
    Vladimir Galkin peláší na střídačku! Jekatěrinburg bude hrát se šesti muži v poli. Nejprve však uvidíme oddechový čas hostů.
     
    57:54
    Alexej Vasilevskij zkoušel vybojovat alespoň vhazování v útočném pásmu, když vyslal tvrdou ránu od modré. Harri Säteri puk nechytil, ale vyrazil do rohu.
     
    57:02
    Alexandr Sevostjanov to chtěl vzít na sebe jako obránce, ale jeho snaha narazila celkem rychle. Po souboji u mantinelu upadl a k puku se dostali domácí.
     
    56:33
    Čas nám nadále plyne a hostující hokejisté se nemohou dostat s pukem přes střední pásmo. Každopádně tři a půl minuty do konce, to se ještě dá zvládnout.
     
    55:55
    Jekatěrinburg má najednou velký problém, jelikož prohrává pouhé čtyři minuty před koncem. Dnes však už dokázal dotáhnout ztrátu. Povede se mu to znovu?
    55:25 Danil ROMANCEV - 5:4
     
    55:25
    Sibir právě vstřelil branku!
    Ztráta puku v útočné třetině znamená pro hosty velký problém! DANIL ROMANCEV táhl celou akci. přestože byl napadán, najel si ke střele z prostoru kruhu a trefil se přesně do šibenice na zadní tyči! Bez asistence.
     
    54:44
    Vjačeslav Litovčenko se vydal napadat za branku soupeře, kterému následně sjel kotouč z hokejky. Jekatěrinburg se následně usadil v útočném pásmu.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 23. Jokipakka (Šarov), 27. Ruohomaa (O'Dell, Jokipakka), 31. Jokipakka (Ruohomaa), 43. Timašov (K. Alexejev), 56. Romancev, 59. Šaškov – 14. P. Kulikov (Ch. Genoway, Mamkin), 24. Zborovskij (Sexton, Holland), 40. Golyšev (Bělousov, Makejev), 46. Dacjuk (Golyšev)


    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – Ilja Morozov, Jokipakka, Menšikov, Gurkin, K. Alexejev, Timašov, Pastuchov – Ruohomaa, O'Dell, Puustinen – Sajustov, Milovzorov, Šaškov – V. Komarov, Česalin, Sannikov (C) – Šarov, O. Li, Romancev – Romajev.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Galkin (Jakub Kovář) – Trjamkin, Sevostjanov, Ch. Genoway, Mamkin, Alexej Vasilevskij, Leontěv, Zborovskij – Golyšev, Dacjuk, Makejev – Macek, Sexton, Holland – P. Kulikov, Bělousov, Bočarov – Litovčenko, Platt, Protapovič – Ovčinnikov.

    Rozhodčí: Lavrentěv, Spirin – Šišlo, Zacharov

    Diváci: 3000
    thejrc.org