Vítkovice – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Olomouc – Litvínov 1:2 (kon.) | Liberec – Motor ČB 4:2 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 2:1 (kon.) | Zlín – Třinec 2:3 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 3:1 (kon.)
konec
Berani Zlín
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
HC Oceláři Třinec
Úterý 23.02.2021, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:36 Jan VÁCLAVEK - 2:3
     
    58:36
    Zlín právě vstřelil branku!
    Čtvrtá zlínská formace se stára o kontaktní gól, takže to ještě může být zajímavé! Od mantinelu to začal pěknou přihrávkou Vojtěch Dobiáš, Jiří Karafiát následně přes Martina Gernáta prostrčil kotouč před branku, kde byl připravený JAN VÁCLAVEK, který se postaral o svůj první gól v sezoně přestřelením padajícího Ondřeje Kacetla. Asistence: Jiří Karafiát, Vojtěch Dobiáš.
    50:54 Jack RODEWALD - 1:3
     
    50:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Kanaďan JACK RODEWALD vymyslel nádhernou individuální akci! Tento forvard se po přechodu modré čáry dostal až do mezikruží, kde šikovným potáhnutím zmátl obránce i samotného brankáře, kterého pak v pádu dokázal překonat! Asistence: Jan Zahradníček.
     
    45:38
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Ferenc – 2 min., podrážení).
     
    44:02
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Tomáš Kundrátek – 2 min., podrážení).
     
    40:57
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Martin Novotný – 2 min., podrážení + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Jan Václavek.
     
    38:11
    Tomáš Marcinko s ránou od modré čáry dlouho váhal, nakonec ale tvrdě vypálil a kotouč po teči zamířil mezi betony Daniela Hufa, který se ale rychle otočil a před brankovou čárou ho ještě poslal mimo tři tyče! Neuvěřitelný zásah!
    36:17 Matěj STRÁNSKÝ - 1:2
     
    36:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se ještě do druhé přestávky vrací do vedení! Milan Doudera u modré čáry naznačil střelu, ale následně kotouč poslal na úplně volného MATĚJE STRÁNSKÉHO, jenž se vydal až před brankáře, kterému nedal šanci k zákroku přesnou ránou pod horní tyč. Asistence: Milan Doudera, Martin Růžička.
     
    35:28
    Na druhé straně pálil také jeden z elitních obránců, který je pro Třinec určitě Martin Gernát. Ten sice Daniela Hufa nepřekonal, ale kotouč následně poskakoval před prázdnou brankou, ale Martin Růžička se v těžké pozici nezmohl na dorážku!
     
    34:53
    David Nosek v této přesilovce pálil hned potřetí a nyní mu to konečně sedlo podle představ, jenže Ondřej Kacetl vytáhl parádní zákrok vyrážečkou!
     
    33:39
    Domácí mohli ihned využít početní výhodu, po pěkné křižné přihrávce byl David Nosek sám v levém kruhu, ale střela mu vůbec nesedla a skončila jen v rohu kluziště!
     
    33:23
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Daniel Kurovský – 2 min., nedovolené bránění).
     
    31:55
    Daniel Huf je neuvěřitelný! Po nečekaném nahození Patrika Hrehorčáka vyrazil kotouč před sebe, kde o úspěšnou dorážku usiloval Vladimír Dravecký, ale zlínský brankář nedovolil ani to!
     
    30:33
    Tomáš Kundrátek je v posledních minutách směrem dopředu dost aktivní, tentokrát dostal prostor na pravé straně, ze kterého samozřejmě vytěžil další zakončení, ale na brankáře si opět nepřišel!
     
    29:11
    V samotném závěru početní nevýhody se dokonce Třinec mohl prosadit, Jakub Vrána v roli nahrávače uvolnil Tomáše Kundrátka, který byl ale velmi dobře vychytán Danielem Hufem!
     
    27:19
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Tomáš Marcinko – 2 min., hákování).
    26:27 Jakub ŠLAHAŘ - 1:1
     
    26:27
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani ve druhé části velmi dobře zvládají obranu a po zásluze jsou odměněni! Antonín Honejsek po přechodu modré čáry zasekl, zvážil všechny možnosti a následně vypálil směrem k pravé tyči. Do rány navíc ještě vložil hůl JAKUB ŠLAHAŘ, který tak nedal Ondřeji Kacetlovi sebemenší šanci k zákroku. Asistence: Antonín Honejsek.
     
    24:53
    Patrik Hrehorčák operoval v předbrankovém prostoru, kde po zblokovaném zakončení poslal kotouč před odkrytou klec na Miloše Romana, ale ten to příliš nečekal a kvůli tomu nezakončil!
     
    17:05
    Hosté výborně zapracovali při napadání, Miloš Roman tak nakonec k zakončení vybídl Patrika Hrehorčáka, který ale nenašel cestu skrz výstroj gólmana!
     
    16:16
    Marian Adámek od modré čáry sice nepálil moc nebezpečně, ale kotouč byl ještě tečovaný, takže měl Daniel Huf velké problémy, ale nakonec to zvládl!
     
    12:06
    Na druhé straně se pěkně uvolnil Jakub Vrána, který i dost nebezpečně pálil pod horní tyč, ale Daniel Huf se blýskl parádním zákrokem!
     
    11:47
    Zlín má velmi rychle dvojnásobné oslabení za sebou, vzápětí dokonce mohl skórovat Pavel Kubiš, který však tváří v tvář Ondřeji Kacetlovi neuspěl!
     
    10:57
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Martin Novotný – 2 min., držení).
     
    09:33
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Matyáš Hamrlík – 2 min., podrážení).
     
    07:28
    Vyhrát buly se sice nepovedlo, ale vzápětí díky špatné rozehrávce uháněl do slibné pozice mladík Lukáš Chludil, který však brankáře neprověřil, protože trefil jen hůl obránce!
    04:28 Ondřej KOVAŘČÍK - 0:1
     
    04:28
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři bleskově udeřili a jdou do vedení! Dobrého přechodu do útoku využil David Kofroň, který posílal kotouč do brankoviště. Do jeho pasu ale sáhl ještě ONDŘEJ KOVAŘČÍK, kterému se povedlo puk tečovat do brusle Pavla Sedláčka, který si ho sám nešťastně srazil do sítě. Velká smůla pro Zlín. Asistence: David Kofroň.
    Marken.cz

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 27. Šlahař (Honejsek), 59. Václavek (Karafiát, Dobiáš) – 5. O. Kovařčík (Kofroň), 37. M. Stránský (M. Doudera, Martin Růžička), 51. Rodewald (Zahradníček)


    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Řezníček, Žižka (C), M. Novotný, Ferenc, Suhrada, Nosek (A), Hamrlík – Kubiš (A), Fořt, Vopelka – Sebera, Honejsek, Šlahař – Chludil, P. Sedláček, J. Ondráček – Václavek, Karafiát, Dobiáš.
    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Zahradníček, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Rodewald – Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A) – Peterek.

    Rozhodčí: Pešina, Šindel – Pešek, Malý
    thejrc.org