Liberec – Sparta 3:2 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 0:0 (odl.) | Olomouc – Mountfield HK 1:6 (kon.)
Plzeň – Motor ČB 4:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:2 (0:1, 3:0, 0:1)
HC Sparta Praha
Úterý 29.09.2020, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Koronavirová situace nadále míchá extraligovým kalendářem. I proto dnes budeme svědky velice atraktivní předehrávky 19. kola, v níž se utkají Bílí Tygři Liberec a HC Sparta Praha. Příjemnou zábavu!
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Hokejisté ze severočeské metropole se hned v úvodu soutěže zabydleli tam, kde se jim zamlouvá – tedy v horních patrech tabulky. Na vedoucí Hradec, který má odehráno o zápas víc, momentálně ze druhé příčky ztrácejí čtyři body.

    Tygři doposud bodovali ve všech třech duelech. Pardubice a Olomouc jednoznačně porazili (7:1 a 4:1), v neděli už nicméně padli na ledě výše zmiňovaného Mountfieldu. Dalším kvalitním výkonem si však z utkání zajistili alespoň bod, prohra totiž přišla až v nájezdech. Liberec se zatím může spolehnout na své speciální formace. V oslabení ještě ani jednou neinkasoval, v přesilovkách se mu navíc daří také skvěle. Využije každou třetí!

    Potvrdí domácí, že se jim proti Spartě poslední dobou daří? S Pražany padli naposledy v závěru předminulé sezóny. Každá série však jednou končí, družina Patrika Augusty se tedy bude muset mít na pozoru!
     
    HC SPARTA PRAHA

    Pražané by už letos rádi konečně prolomili ne tak úspěšné ročníky a došli do finále. Vstup do extraligy každopádně zaznamenali spíše vlažnější. Ze tří zápasů vyhráli jediný a aktuálně se pohybují ve středu tabulky. Přesto nemůže být pochyb o velké kvalitě jejich kádru.

    Sezónu sparťané zahájili porážkou 3:5 v Plzni. Doma proti Zlínu následně výrazně zlepšili defenzivní činnost a zarputilého soupeře přehráli 3:0. Jenže nedělní utkání v Mladé Boleslavi znovu přineslo o něco slabší výkon. I přes čtyřgólovou ztrátu se vrátili do hry, prohře 2:4 nicméně nezabránili. Do Liberce tým kouče Josefa Jandače pojede rozhodně motivován, na Tygry totiž ještě má pifku z letního Generali Česká Cupu.

    V jaké formě se pražský celek předvede? Počkejme si na úterní osmnáctou hodinu, kdy bude vhozeno úvodní buly.
     
    KOHO SLEDOVAT?

    Petr Kváča (brankář, 23 let)

    Mladý Petr Kváča nemá lehký úkol, v Liberci by totiž měl následovat výkony, na které byli tamní fanoušci v posledních letech zvyklí u Romana Willa či Dominika Hrachoviny. Sezónu ale Kváča rozehrál skvěle! Úspěšnost zásahů si drží jen těsně pod 94% hranicí a doposud v každém duelu vychytal svým barvám bodový zisk.

    Roman Horák (útočník, 29 let)

    Velkým soupeřem Kváči by měl být zkušený forvard Roman Horák. Zřejmě největší předsezónní posila Sparty, která přišla ze švédského Växjö, zatím potvrzuje, že mu místo v první lajně patří právem. S bilancí 2+2 je aktuálně nejproduktivnějším borcem svého týmu a odvděčuje se tak za svůj prostor na ledě. Prosadí se i dnes?
     
    Oba týmy na sebe dvakrát narazily v rámci čtvrtfinále letního poháru. Po výsledcích 4:2 a 2:2 se z postupu mezi nejlepší čtyřku Generali Česká Cupu radovali Liberečtí. Bohužel pro ně však předčasně, nákaza koronavirem v jejich týmu jim totiž finálové brány zabouchla.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Knot, Šmíd (A), T. Hanousek, Rosandić, Havlín, Derner – Lenc, Bulíř, Birner (A) – Gríger, Filippi, Průžek – M. Zachar, P. Jelínek (C), Šír – Rychlovský, Najman, J. Vlach.

    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Košťálek, Němeček, Tomáš Dvořák (A), M. Jandus, Kalina, T. Pavelka, Jeřábek – Řepík (C), Horák, Rousek – Tomášek, Sukeľ, Chlapík – Kudrna, Pech (A), Buchtele – Dvořáček, Říčka, Zikmund.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Kajínek, Hynek.
     
    Ve druhé sparťanské formaci už dnes nechybí čerstvá posila z NHL Filip Chapík. Příchod útočníka z organizace Ottawy Senators Pražané oznámili teprve během dnešního odpoledne.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči obou mužstev už jsou připraveni na ledové ploše. Liberec oblékl modré dresy, hosté se představí v bílých.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Bílí Tygři si to hned namířili do útočného pásma. Nebezpečné zakryté nahození vypustil na bránu Ronald Knot a Matěj Machovský měl plné ruce práce.
     
    00:53
    Sparta se pokusila kontrovat, na rozdíl od domácích nicméně soupeřova gólmana nezaměstnala.
     
    01:13
    Nepřesná rozehrávka pražského celku končí pouze zakázaným uvolněním.
     
    01:27
    Dávid Gríger vyhrál buly přímo na Jiřího Průžka, který hned střílel. V minulém utkání skončila stejná spolupráce druhé liberecké formace gólem, nyní byla Průžkova rána zblokována.
     
    02:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Skvěle sehraná akce hostů! Podél levého mantinelu mrštně proklouzl velezkušený Lukáš Pech, který si posléze všiml, že se mu mezi kruhy hlásí JAN BUCHTELE. Druhý jmenovaný vymetl pavučiny pod břevnem liberecké klece a otevřel skóre! Asistence: Lukáš Pech.
    02:13 Jan BUCHTELE - 0:1
     
    02:50
    Ladislav Zikmund za libereckou brankou srazil k zemi Petra Kváču se příznivcům domácího celku příliš nezamlouvalo. Výhoda pro Tygry.
     
    03:01
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Ladislav Zikmund – 2 min., nedovolené bránění).
     
    03:16
    Kotouč se dostal do levého kruhu k Michalu Birnerovi, jenž naznačil střelu a chtěl nabít na druhou stranu Filippimu. Bohužel pro Severočechy bez úspěchu.
     
    03:43
    Sparťané se dvakrát v krátkém časovém sledu osvobodili. Poté to však s vervou malinko přehnali a píská se úmyslný ofsajd.
     
    04:20
    V oslabení zaútočil Andrej Kudrna, který si puk navedl za útočnou modrou čáru a tvrdě prověřil pozornost Petra Kváči. Kotouč vyražený z jeho výstroje uklidil do bezpečí Mislav Rosandić.
     
    05:16
    Sparta své první oslabení bez problémů zvládla. Nadále se však musí spíše bránit, domácí získávají lehkou územní převahu.
     
    06:08
    Adam Najman protečoval kotouč do útočné zóny a odebral se na střídačku.
     
    06:32
    Petr Kváča vyrazil nahození od modré před sebe. Liberečtí obránci museli rychle zareagovat, aby nepustili číhající protihráče k dorážkám.
     
    07:39
    Jiří Průžek obral o puk Košťálka a vedl zajímavou protiakci. Důležitý obranný zákrok proti následné přihrávce předvedl David Dvořáček.
     
    Střely na branku – 1:4.
     
    08:11
    Bílí Tygři si zahrají další přesilovku. Menší trest za podrážení totiž obdržel David Němeček (SPA).
     
    08:14
    Liberečtí fanoušci si hlasitě žádají gól. S tím ale nesouhlasí hostující čtyřlístek, který se rychle osvobozuje.
     
    08:49
    A další vyhození Sparty.
     
    09:12
    Severočeši se zatím nemohou usadit v útočné třetině, Sparta velmi dobře brání.
     
    09:38
    Lukáš Rousek znovu poslal kotouč daleko mimo nebezpečné prostory.
     
    10:27
    Rozhodčí chvílí váhali, jestli odpískat icing na straně hostů. Nakonec však správně zadul do píšťalky, Pražané už jsou totiž kompletní.
     
    10:47
    Přihrávku do předbrankového prostoru dostával Lukáš Pech, kterému se v obležení hned dvou obránců Bílých Tygrů nikterak kvalitně zakončit nepodařilo.
     
    11:56
    Robert Říčka vyřešil akci třech proti třem nejjednodušším možným způsobem. Krátce po přejetí modré lajny si černou gumu srovnal na čepeli a vypustil ji vstříc Petru Kváčovi, který svým zákrokem přerušuje hru.
     
    12:01
    A po dalším Kváčově zásahu, tentokrát proti Kalinově nahození z velké dálky, dostává prostor komerční přestávka. Liberec od první minuty neohrozil branku, uvidíme, zda krátká promluva na střídačce pomůže.
     
    Střely na branku – 1:5.
     
    12:06
    Mislav Rosandić to myslel dobře, urychlení se rozehrávky se nicméně neukázalo jako správné řešení. Po icingu se vhazuje po pravé ruce domácího gólmana.
     
    12:31
    Jandusovo nahození od modré čáry bylo lehce tečované a prosvištělo nebezpečně blízko tyčky.
     
    13:29
    Povedenou tečí se tentokrát prezentoval Matúš Sukeľ. Petr Kváča musel předvést bleskurychlou reakci betonem, ale poradil si, stejně jako s následným pokusem stejného hráče z ostrého úhlu!
     
    13:34
    Hned po buly se napřáhl Tomáš Dvořák, jehož dělovka skončila znovu v moci maskovaného muže v libereckém brankovišti.
     
    13:53
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Petr Jelínek – 2 min., sekání).
     
    14:18
    Lukáš Derner šikovně plácl do puku za vlastní bránou a poslal jej daleko mimo domácí obranné pásmo.
     
    14:37
    Následně se už sparťané udrželi ve třetině, lapačka Petra Kváči nicméně nepřipustila žádné komplikace.
     
    15:07
    Lukáš Pech vyhnal Tomáše Pavelku těsně do středního pásma, což pozornosti čárového sudího neuniklo. Hra je tedy přerušena.
     
    15:38
    Liberečtí zbytek oslabení tráví ve výhodě, Lukáš Pech totiž v útočném pásmu trošku zbytečně zahákoval Mislava Rosandiće.
     
    15:52
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Lukáš Pech – 2 min., hákování).
     
    16:25
    Domácím hráčům to zatím na přesilovkách příliš nelepí, znovu byli nuceni vyklidit pásmo.
     
    16:47
    Pražané se znovu osvobozují.
     
    17:05
    Jaroslav Vlach takřka z nulového úhlu dorážel za dezorientovaného Matěje Machovského. K úspěchu chybělo malinko, kotouč projel souběžně s brankovou čarou!
     
    17:47
    Liberec si zahraje pět sekund proti třem, za podrážení si jde odpočinout Tomáš Dvořák (SPA).
     
    18:03
    A domácí jdou do čtyř, minutu a 44 sekund by se tedy mělo hrát v rovnovážném počtu na každé straně. Vysokou holí se totiž provinil Tomáš Filippi (LIB).
     
    18:40
    Sparťané dlouho vyčkávali za svojí brankou. Pak se vydali do útočné zóny a Petr Kváča si musel povyjet z brankoviště, aby odpálil puk.
     
    19:27
    Roman Horák vystřelil zápěstím do nohy Birnera, od které se kotouč odrazil do protipohybu gólmana Kváči. Nakonec však projel daleko mimo prostor tří tyček.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní perioda divákům mnoho hokejové krásy nenabídla. Více ze hry měla Sparta, která se také už ve třetí minutě ujala vedení z hole Jana Buchteleho. Bílým Tygrům se směrem do ofenzivy příliš nedařilo, a to ani v přesilovkách. K prozatím čistému štítu Matěji Machovskému stačil jediný zákrok.

    Střely na branku – 1:10.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:54.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Druhou třetinu otevřel nepříjemnou střelou od modré Jan Košťálek. Kváčovi puk nejprve vypadl, ale včas jej stihl schovat pod rukavicí.
     
    20:46
    Michal Bulíř zkusil překvapit gólmana střelou z ostrého úhlu. Jeden z beků ji zblokoval vysoko nad branku, Matěj Machovský mohl zůstat v klidu.
     
    21:07
    Signalizovaný ofsajd, hosté museli vyklidit útočné pásmo.
     
    21:40
    Mislav Rosandić zavezl kotouč hluboko do třetiny a naznačil střelu. Poté chtěl touš vracet zadovkou podél hrazení, jenže našel pouze hokejku protihráče.
     
    22:58
    Do nahození Tomáše Havlína sáhl Jaroslav Vlach, jenže ani on nedonutil Machovského k zákroku. Puk skončil daleko mimo bránu.
     
    23:30
    Mladíček Jakub Rychlovský to vzal na sebe a zkusil štěstí z levého křídla. Matěj Machovský měl betony rychle na ledě a vyrazil střelu do rohu hřiště.
     
    24:22
    Liberec vstoupil do třetiny poměrně dobře, stále si ale nemůže vytvořit příležitost, která by volala po gólu. Pražané pod tlakem vyhazují na icing.
     
    24:47
    Po dobré práci Birnera hledal Radan Lenc před bránu najíždějícího Bulíře. Toho o obrovskou šanci připravil zákrokem za vteřinu dvanáct obránce, který mu zvedl hůl!
     
    25:49
    Rozehrávka Tomáše Hanouska projela mezi bruslemi všech zúčastněných až na zakázané uvolnění.
     
    26:31
    Sparta přenechala iniciativu soupeři a brání střední pásmo. Tygři to proti jejich dobře postavenému bloku nemají jednoduché.
     
    26:57
    Adam Najman se efektivně obtočil okolo obránce a ještě zaměstnal Machovského. Ten dobře zasáhl betonem.
     
    27:38
    Liberečtí fanoušci povzbuzují, jako by jich bylo mnohem více, než jen povolená tisícovka. Teď ale na chvíli ztichli, protože se Ladislav Zikmund hnal sám na branku! Před Kváčou mu ke štěstí domácích poskočil puk na hokejce a mladý brankář situaci ustál.
     
    Střely na branku – 4:12.
     
    28:31
    Hanouskova přihrávka do předbrankového prostoru se stala kořistí Jana Košťálka. Sparta se vydala do útoku a vyprodukovala úmyslný ofsajd.
     
    28:51
    Filip Chlapík při složitém bruslařském manévru podklouzl, čehož Liberečtí využili a oddělili jej od kotouče.
     
    29:09
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (David Tomášek – 2 min., podrážení).
     
    29:26
    Michal Birner vzal zodpovědnost na svá bedra, najel si do levého kruhu a vystřelil těsně mimo bránu.
     
    30:00
    Přesně v polovině řádného hracího času míří kotouč až za domácí klec.
     
    30:31
    Petr Jelínek ze středu posunul puk na Filippiho, jehož dělovku z levého kruhu vykopl pozorný Matěj Machovský.
     
    30:50
    Teď dostal Tomáš Filippi nabito ještě lépe! Matěj Machovský střelu do protipohybu odrazil vyrážečkou.
     
    31:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno, Tygři udeřili těsně po konci přesilovky! Pokus Tomáše Hanouska od modré čáry vykopl Matěj Machovský pouze před sebe, kde číhal nikým nehlídaný JAROSLAV VLACH. Ten potvrdil, že se mu proti Spartě střelecky daří a nasměroval kotouč do odkryté brány! Asistence: Tomáš Hanousek.
    31:19 Jaroslav VLACH - 1:1
     
    32:11
    Sparta po inkasovaném gólu neví, kam dřív skočit. Severočeši svého soupeře točili v pásmu, unavení Pražané byli rádi za vyhození na icing.
     
    32:25
    Nebezpečné nahození Lukáše Dernera bylo zastaveno klubkem hráčů těsně před brankovištěm hostů.
     
    32:33
    Po odpískání se u libereckého brankoviště strhla menší potyčka. Uvidíme, zda rozhodčí po skončení komerční přestávky rozdají nějaké tresty.
     
    Střely na branku – 12:12.
     
    33:27
    Jedovatá Košťálkova dělovka prosvištěla až před branku Kváči. Nakonec ale narazila pouze do zadního plexiskla.
     
    33:43
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jan Košťálek – 2 min., podrážení).
     
    34:16
    Michal Birner fantasticky vytvořil šanci pro Tomáše Filippiho, který ovšem z pravého kruhu minul branku na poslední chvíli se přesouvajícího Matěje Machovského!
     
    34:47
    Mislav Rosandić teď řídil libereckou přesilovku. Nejprve nabíjel Vlachovi, poté to od modré zkoušel sám. Zakrytou střelu vyrazil Matěj Machovský.
     
    35:32
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Mislav Rosandić – 2 min., nedovolené bránění).
     
    35:56
    Tygři v oslabení ušetřili cenné vteřinky a drželi puk na svých holích.
     
    36:14
    Andrej Kudrna měl na hokejce vedoucí gól Sparty, když dostal přihrávku mezi kruhy! Výborného Petra Kváču ale v ideální pozici nepropálil!
     
    36:57
    Přesilovkový tlak hostů sílí, Liberečtí už toho mají dost.
     
    37:19
    Jako by se nakonec Pražanům soupeře trošku zželelo. Po velkém tlaku se nepřesnou přihrávkou sami připravili o pobyt v ofenzivní zóně.
     
    37:40
    Liberečtí už vyvezli puk do klidnějších vod a Tomáš Filippi jej udržel proti napadajícím soupeřům. Jiří Průžek pak z otočky prozkoušel Machovského.
     
    38:44
    Liberec právě vstřelil branku!
    Šelmy těsně před koncem třetiny dokonávají obrat a vedou 2:1! MICHAL BIRNER to zkusil od pravého mantinelu. Matěj Machovský toho moc neviděl, před bránou totiž ukázkově clonil Bulíř. I díky jeho práci brankář nedokázal zareagovat! Asistence: Ronald Knot, Tomáš Havlín.
    38:44 Michal BIRNER - 2:1
     
    39:13
    Liberec právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba stojí Pražany další inkasovaný gól v krátkém časovém sledu! Poslední obránce hostů se pokoušel kličkovat před vlastní klecí, což se vymstilo. PETR JELÍNEK ho totiž obral o kotouč a zavěsil do levého horního rohu Machovského svatyně! Liberecký kapitán tak stylově oslavil včerejší narození syna. Bez asistence.
    39:13 Petr JELÍNEK - 3:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Pokud první třetina patřila Spartě, tu prostřední si jednoznačně podmanili domácí! Tygří soukolí se pomalu zahřívalo a po polovině základní hrací doby začalo produkovat i góly. Jaroslav Vlach pohotovou dorážkou srovnal, načež přišel hned dvojitý úder těsně před odchodem do kabin. Michal Birner se blýskl přesnou střelou od hrazení a Petr Jelínek po velké chybě beka upravil na současných 3:1!

    Střely na branku – 18:17.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:49.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Michal Birner – 2 min., hákování).
     
    40:30
    Hned poté, co Liberec uspěl na vhazování, osvobodil své barvy Mislav Rosandić.
     
    40:54
    Liberečtí se znovu osvobozují, úvod oslabení se jim daří velmi dobře.
     
    41:16
    Sparťané se zatím v přesilovce nemohou dostat do útočného pásma. Severočeši skvěle napadají a soupeři situaci hodně komplikují.
     
    41:57
    Radan Lenc výborně zabojoval před svojí střídačkou a po mantinelu nasměroval kotouč znovu až do obranné třetiny pražského celku.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 000 diváků, povolená kapacita je naplněna.
     
    42:53
    Filipu Chlapíkovi se nepodařilo vystřelit, tak alespoň poslal kotouč za branku. Tam se o ně j svádí tuhý souboj.
     
    43:15
    Liberečtí si nekomplikují situaci a vyhazují na icing.
     
    43:37
    Přihrávka Michala Řepíka byla jedním z domácích beků sražena do vzduchu přímo na Petra Kváču, který však dával pozor a skryl černou gumu v rukavici.
     
    43:57
    Rozhodčí k nelibosti libereckých příznivců posoudil hraniční situaci jako zakázané uvolnění. Hráči se už se chystají na buly po pravé ruce Petra Kváči.
     
    44:22
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Filip Chlapík – 2 min., krosček).
     
    44:32
    Po hezké souhře se do puku opřel Radan Lenc, který mířil na bližší tyč. Sparťanskou branku nicméně nezasáhl.
     
    45:16
    V další fázi přesilovky se domácím nedaří udržet v pásmu.
     
    45:55
    Nyní se Tygři sami vyhnali do střední zóny.
     
    46:16
    A ještě jednou se Pražané osvobodili, s touhle přesilovkou už si dokáží poradit.
     
    46:30
    Tomáš Dvořák mohl snížit liberecký náskok! Spoluhráč jej pěkně našel zpoza klece, Dvořák pálil z levého kruhu bez přípravy, jenže Petr Kváča vytáhl další povedený zákrok.
     
    47:24
    David Němeček zakončil tlak hostů střelou z levého křídla. Petr Kváča si dobře vyhlédl zpoza poměrně husté clony a přesvědčivým zákrokem uklidnil liberecké fanoušky. Následuje komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 18:21.
     
    48:00
    Michal Řepík mohl po zákroku Kváči dorážet do poloprázdné brány, ovšem Ladislav Šmíd jeho projektil skvěle zblokoval!
     
    48:59
    K vidění byla pořádná bitka! Úspěšněji z ní vzešel liberecký kapitán Petr Jelínek, což místní fanoušci oceňují hromovým způsobem.
     
    48:59
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Tomáš Dvořák – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Petr Jelínek – 2+2 min, hrubost + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    49:21
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Adam Najman – 2 min., podrážení).
     
    49:50
    Hosté manévrují v útočném pásmu, zatím bez výsledku.
     
    50:01
    Po nahození Jana Košťálka, který branku minul, se Bílí Tygři zdárně osvobozují.
     
    50:26
    Petr Kváča si smlsl na střele Filipa Chlapíka z vrcholu levého kruhu. Po zákroku lapačkou se bude vhazovat na pravé straně útočného pásma Sparty.
     
    50:45
    Střela Andreje Kudrny se po zásahu čepele liberecké hokejky snesla až vysoko do ochranné sítě. Následuje další buly.
     
    51:07
    Rozhodčí něco ladí s časoměřici a už dlouho se nehraje.
     
    51:34
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme sníženo! Také teď týmu z hlavního města vyšla akce po levé straně. Lukáš Rousek naservíroval šanci ROMANU HORÁKOVI, který vystřelil z mezikruží a procedil kotouč Kváčovou výstrojí až za čáru. Asistence: Lukáš Rousek.
    51:34 Roman HORÁK - 3:2
     
    52:29
    Rozehrávka Lukáše Dernera projela až za branku Matěje Machovského. Píská se tedy icing a hra se vrací do obranné zóny šelem.
     
    52:37
    A další zakázané uvolnění celku z Podještědí.
     
    52:58
    Jan Košťálek nevěděl co s pukem, a tak jej z nulového úhlu nahodil na branku. Petr Kváča v klidu přerušuje hru, následuje komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 19:27.
     
    53:16
    Radanu Lencovi nevyšel krok a vystavil se do ofsajdu.
     
    53:44
    Domácím se teď daří držet puk daleko mimo své obranné pásmo. Aktuálně sledujeme hodně soubojovou pasáž hry.
     
    54:28
    Jaroslav Vlach vyslal zpoza levého kruhu na první pohled trošku nenápadnou střelu. Puk ale zazvonil o horní tyčku Machovského pokladnice!
     
    55:09
    Roman Horák se objevil ve stoprocentní šanci, před Kváčou byl úplně sám, mezírku mezi betony však netrefil!
     
    55:36
    Sparťané teď hodně utahují šrouby. Tomáš Dvořák střílel z nadějné pozice, kotouč končí po teči mimo prostor domácí brány.
     
    56:27
    Liberec se nemůže dostat přes neutrální pásmo. Hosté už hodně vysoko napadají a snaží se co nejrychleji dostat ke kotouči.
     
    57:02
    Petr Kváča znovu v roli tygřího hrdiny. Po hezké kombinační akci před ním vyplaval Andrej Kudrna. Gólmana si roztáhl, forhendem už ale kotouč okolo betonu do sítě neprotlačil!
     
    57:30
    Sparta hraje v šesti!
     
    57:50
    Vyhození Jaroslava Vlacha, které by asi mířilo do prázdné klece, dojel jako první David Němeček. Následuje postavení mimo hru v podání Pražanů.
     
    58:27
    Hosté se aktuálně nemohou dostat do pásma.
     
    58:56
    Petr Kváča předvedl další důležitý zákrok proti Chlapíkovi, načež Mislav Rosandić zařídil zakázané uvolnění. Drama vrcholí.
     
    59:27
    Liberečtí drží čas v útočném pásmu!
     
    59:41
    Zřejmě poslední šance Sparty, hosté ve střední třetině.
     
    59:58
    Petr Kváča ještě v samotném závěru vyrazil nebezpečnou ránu Davida Tomáška z levého kruhu, puk je v rohu, zápas končí!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec! V závěru to bylo pořádné drama. Sparťané tlačili a snažili se o vyrovnání, z jejich snahy nicméně už vzešel pouze gól Romana Horáka. Bílí Tygři se tak i díky skvělému výkonu brankáře Kváči mohou radovat ze tvrdě vybojovaných tří bodů, které si zajistili zejména skvělým výkonem ve druhé části.

    Střely na branku – 21:31.
     
    Děkuji za pozornost a budu se těšit zase příště. (20:40:47)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 32. J. Vlach (T. Hanousek), 39. Birner (Knot, Havlín), 40. P. Jelínek – 3. Buchtele (Pech), 52. Horák (Rousek)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Knot, Šmíd (A), T. Hanousek, Rosandić, Havlín, Derner – Lenc, Bulíř, Birner (A) – Gríger, Filippi, Průžek – M. Zachar, P. Jelínek (C), Šír – Rychlovský, Najman, J. Vlach.
    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Košťálek, Němeček, Tomáš Dvořák (A), M. Jandus, Kalina, T. Pavelka, Jeřábek – Řepík (C), Horák, Rousek – Tomášek, Sukeľ, Chlapík – Kudrna, Pech (A), Buchtele – Dvořáček, Říčka, Zikmund.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Kajínek, Hynek.

    Diváci: 1 000
    thejrc.org