Čerepovec – Minsk 1:4 (kon.) | Jaroslavl – Magnitogorsk 3:4 (0:1 po s.n.) | Kunlun – Nižněkamsk 3:4 (kon.)
N.Novgorod – Kazaň 4:2 (kon.) | Omsk – Jokerit 3:2 (po pr.) | Riga – CSKA Moskva 0:5 (kont.)
Soči – Čeljabinsk 2:4 (kon.) | Viťaz – Barys 0:0 (odl.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
4:2 (1:0, 3:2, 0:0)
Ak Bars Kazaň
Úterý 29.09.2020, 18:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:27:30)
     
    Nižnij Novgorod se na domácím stadiónu postaral o obrovské překvapení, když porazil druhý tým Východní konferenci Kazaň 4:2. Domácí v dnešním utkání předvedli parádní organizovaný výkon, především pak v defenzivě. Svěřence kouče Nemirovského určitě nakopla vedoucí branka, stejně tak reakce dokonce v podobě dvou gólů na vyrovnání Kazaně. Ta se dokázala ještě jednou dostat na kontakt, avšak v závěru prostřdní části vrátil Torpedu dvoubrankové vedení Semjon Ručkin, ve třetí třetině se již skóre nezměnilo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Zápas se dohrává za brankou Novgorodu, kde puk drží na hokejce Semjon Ručkin. Hosté vzdali veškeré snahy o presink, smířili se s porážkou.
     
    59:06
    Je rozhodnuto. Ve středovém kruhu totiž Albert Jarullin zřejmě pod vlnou frustrace sestřelil nic netušícího Šenfelda. Dvě minuty za hrubost.
     
    58:36
    Buly v útočném pásmu Da Costa prohrál, proto mohl Wideman jemným obloučkem zažehnat bezprostřední nebezpečí vlastní svatyně, to však může brzy zase přijít.
     
    58:15
    Trenér Kvartalnov povolává Biljalova na střídačku, Kazaň zkouší powerplay!
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    56:54
    To také udělal a právě on dokázal vybojovat puk v souboji s Lukojanovem, jemuž v rámci pravidel přizvedl hůl a kopnutím poslal černou gumu přes obrannou modrou.
     
    56:44
    Domácí v plném počtu, Kirill Urakov si může oddechnout, dvě minuty strávil na trestné lavici celé. Teď může spolihráčům pomoci s bráněním.
     
    55:38
    Jediné, na co se hráči Kazaně zmůžou, jsou nahození od modré čáry. Na ty většinou Serebrjakov dobře vidí a chytá je bez zaváhání.
     
    55:16
    Ani početní převaha zatím nepřináší hostům zvlášť velkou výhodu. Soupeř má dobře rozestavenou svou obrannou čtveřici.
     
    54:59
    Střelu od modré dokázal Serebrjakov levým betonem vykopnout před sebe. S dorážkou přispěchal Fisenko, avšak pokus mu vůbec nesedl.
     
    54:44
    Šance pro Kazaň, která si zahraje druhou přesilovou hru v rámci třetí třetiny. Vyloučeným hráčem je Urakov za držení hole.
     
    53:40
    Za brankou získal kotouč v souboji proti Mišarinovi útočník Lukojanov. Rychlý pas před bránu zachytil v lapačce Serebrjakov.
     
    53:16
    Hokejisté v bílých dresech vyvíjí snahu, jež zatím přichází vniveč. Novgorod brání opravdu skvěle, jen těžko se dostává do jeho obranného pásma.
     
    52:34
    Velký souboj o touš se strhl za brankou Kazaně. Ta využila většíh poštu hráčů v souboji, černou gumu vydoloval z pod hokejek a bruslí Bogatov.
     
    52:01
    Utkání opět přerušeno, tentokráte kvůli ofsajdu jednoho z hostujících hráčů. Puk šikovně zpomalil Marin, to byla hlavní příčina postavení mimo hru.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 14. Varnakov (Miele, Pajgin), 23. Gončaruk (D. Iljin, Ručkin), 26. Šenfeld (Kloos), 39. Ručkin (Pereskokov, Drobin) – 22. S. Da Costa (Cormier, Dawes), 28. Dawes (S. Da Costa)


    Torpedo Nižnij Novgorod: Serebrjakov (Tichomirov) – Ch. Wideman, Ručkin, Orlov, Pajgin, Mišarin, Marin, Bobrjašov – Žafjarov (A), Miele, Szwarz – Kloos, Belevič, Šenfeld (C) – Gončaruk, D. Iljin (A), Urakov – Pereskokov, Drobin, Varnakov – Vengrižanovskij.
    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Wikstrand, Jarullin (A), Judin, Ljamkin, Bogatov, Fazylzjanov, Ljubčič – V. Tichonov, S. Da Costa, Dawes – Burmistrov, A. Galimov, Galijev (A) – Fisenko, M. Gluchov (C), Lukojanov – K. Petrov, Cormier, Dyňak – Kuvardin.

    Rozhodčí: Gašilov, Oskirko – Sadovnikov, Černyšjov
    ocianews.com