Litoměřice – Vsetín 3:4 (kon.) | Jihlava – Vrchlabí 5:3 (kon.) | Benátky n/J – Ústí n/L 3:2 (po pr.)
Slavia – Přerov 3:2 (kon.) | Poruba 2011 – Kladno 4:3 (2:0 po s.n.) | Prostějov – Kadaň 8:1 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
3:4 (0:0, 1:1, 2:3)
VHK ROBE Vsetín
Středa 30.09.2020, 17:30 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se odsud z Kalich Areny pro dnešek s Vámi loučím a přeji hezký zbytek večera. (19:47:24)
     
    V Litoměřicích je dobojováno! Třetí třetina se změnila v přestřelku, kterou ovšem zvládl lépe Vsetín a bere tak z tohoto utkání tříbodový zisk.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    I v posledních vteřinách je Stadion aktivnější a zkouší to v útočném pásmu.
     
    58:59
    Jen centimetry chyběly Šimonu Kubíčkovi při jeho střele od modré čáry.
     
    58:46
    Domácí nadále kombinují v útočném pásmu. Poslední střelu z těsné blízkosti ale Gába vykryl lapačkou.
     
    58:32
    Adam Beran opustil branku. Stadion to zkouší v šesti!
     
    58:21
    Šimon Kubíček obral o puk dojíždějícího Machače a Stadion se mohl opět vydat do šance.
     
    57:57
    Z tlaku Vsetína dokázal vybruslit Matěj Beran. Při přechodu do útočného pásma ale nejdříve vyhodil kotouč, posléze se objevil v ofsajdu.
     
    57:46
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:46
    Po otočce po obvodu útočné třetiny to z vrchu od modré zkusil Sebastian Gorčík. Tentokrát ale puk nasměroval přesně do Beranovy lapačky.
     
    56:50
    Načež se Vsetínu opět povedlo přenést hru na opačný konec kluziště.
     
    56:06
    Stadion to zkouší v útočném pásmu. David Gába tak musí být obezřetný, přesto zatím zvládá náporu soupeře čelit.
     
    55:22
    Cestu Vsetínských do útočného pásma přerušil na modré čáře Josef Jícha přistrčením soupeře k mantinelu. O další rozehrávku se tak postaral Jan Výtisk, a to zpoza vlastní branky.
    54:29 Radim KUCHARCZYK - 3:4
     
    54:29
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Gól ovšem padl na opačné straně. Z vnější hranice kruhu to zkusil na vzdálenější tyč JAN BARTKO a zadařilo se, puk zaplul do branky těsně vedle levé tyče Beranovy klece. Asistence: Patrik Machač a Radim Kucharczyk.
     
    53:18
    Branislav Rehuš krásně nabil Davidu Jindrovi k samostatnému výpadu na branku. Mladý útočník Stadionu následně pokusil procpat kotouč mezi nohy Davida Gáby, ten ovšem tento prostor včas sevřel svými betony.
     
    52:04
    Sám proti třem vyjel Roman Půček. Před litoměřickou obranou posunul puk doprava na Kucharczyka, i ten ale narazil a domácí se vydali do protiakce.
     
    51:03
    Stadion vystrnadil svého soupeře ven ze třetiny a sám se chopil rozehrávku s jediným cílem, dobýt Gábovu branku. Jediná střela domácích ale byla nepřesná.
     
    49:29
    Hosté v plném počtu.
    49:29 Pavel NOVÁK - 3:3
     
    49:29
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Přestřelka pokračuje dalším vyrovnávacím gólem, Stadionu stačily pouhé čtyři vteřiny k využití přesilovky! Ihned po vhazování prověřil pohotovost Gáby PAVEL NOVÁK a předčasně vrátil Machače na led. Asistence: Lukáš Válek a Patrik Miškář.
     
    49:25
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Patrik Machač – 2 min., podrážení).
    48:27 Adam GAJARSKÝ - 2:3
     
    48:27
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínu to vyšlo o malou chvíli později a dostává se poprvé v utkání vedení! Z kruhu vyslal střelu na Berana ADAM GAJARSKÝ. Litoměřickému gólmanovi následně propadl kotouč mezi nohama za brankovou čáru. Asistence: Ondřej Smetana a Daniel Klímek.
     
    47:50
    Málo chybělo Janu Klozovi ke vstřelení další branky. Vyšší obloukovitá střela se pouze proletěla přímo nad brankovou čárou.
     
    47:23
    Jan Výtisk dojel k vyhozenému kotouči od Vsetínských a obrátil hru na opačný konec.
     
    45:53
    Domácí v plném počtu.
    45:53 Jan KLOZ - 2:2
     
    45:53
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Netrvalo to dlouho a máme opět srovnáno! Ihned po vhazování se dostal bezprostředně před brankoviště JAN KLOZ, který ihed dorazil kotouč do litoměřické branky. Asistence: Jan Bartko a Radim Kucharczyk.
     
    45:43
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Filip Koffer – 2 min., sekání).
     
    45:30
    Vsetínští to opět zkusili na Berana. Tentokrát z pravé strany. Domácí gólman ale zůstal ve střehu a celou situaci si v poklidu pohlídal.
    44:40 Peter JÁNSKÝ - 2:1
     
    44:40
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Další akce už kališníkům vyšla a znovu se dostávají do vedení! I v pádu dokázal z mezikruží vypálit PETER JÁNSKÝ a přesně rozvlnil síť branky Davida Gáby. Asistence: Patrik Miškář.
     
    43:49
    Stadion vybojoval puk u vlastní branky a pokouší se o rozehrávku. To se ale nedaří.
     
    43:27
    Pohotovější reakci to chtělo u Daniela Poizla, který se ocitl bezprostředně před zakončením. Puk se mu ovšem zamotal pod nohama a záhy o něj také přišel.
     
    42:34
    Filip Koffer ukořistil kotouč u vlastní branky a zcela sám se s ním vydal na opačný konec ledové plochy. V útočném pásmu ho ale začala střežit vsetínská letka, díky čemuž také o puk přišel.
     
    41:36
    Důležitá obranná činnost Šimona Kubíčka před brankou! Povedlo se mu zastavit nohou nahrávku od Sebastiana Gorčíka, přímo nasměrovanou na rychlou teč do branky.
     
    40:58
    Domácí v plném počtu.
     
    40:04
    Rychlý přesun Jana Kloze do útočného pásma zbrzdila hned čtveřice bránících hráčů Litoměřic. Napadající vsetínský útočník tak musel sjet k mantinelu a hosté tak kombinují po obvodu pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhou periodu máme za sebou, stále s vyrovnaným výsledkem. O poznání lépe do ní vstoupili domácí hokejisté, kteří nadělali Gábovi krušné okamžiky před brankou. Na gól ale čekali až do 29. minuty, kdy se prosadil Matěj Beran. Vsetínští ale záhy díky Radimu Kucharczykovi dokázali odpovědět. Proto do závěrečné třetiny opět mužstva vstoupí za vyrovnaného stavu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Navíc kališníci ještě v poslední chvíli vyhodili puk do bezpečí.
     
    39:07
    Puk je stále v moci hokejistů Vsetína. Ti se snaží napadat v útočné třetině. Proti litoměřické obraně ale vypálit na Berana nemohou.
     
    38:58
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Josef Jícha – 2 min., hákování).
     
    38:38
    Adam Beran neměl po vsetínské střele od modré zprvu kotouč pod kontrolou. Toho se snažil využít Roman Půček a dotečovat ho do branky. Litoměřický gólman se ale brzy zorientoval a puk zalehl.
     
    37:46
    Dlouho musel čekat Lukáš Válek, až bude mít v útočném pásmu komu nahrát. Nakonec přispěchal na pomoc Matěj Beran. Toho ale celkem brzy odstavil od puku Ivan Gajarský.
     
    37:06
    Stadionu se povedlo narušit souhru soupeře a donutit ho k přesunu až ke Gábovi. Odsud Vsetínští pouze vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    35:59
    Přesilovka ještě více posílila pozice Vsetína v útočném pásmu. Domácí se ale stále obětavě brání.
     
    35:10
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Patrik Marcel – 2 min., hrubost).
     
    34:50
    Valaši ale stále ve svém náporu pokračují. Litoměřická obrana se tomu sice snaží vzdorovat, kombinaci svého soupeře ale narušit nedokáže.
     
    34:28
    Tohle bylo pro Adama Berana velmi těžké! Z mezikruží na něj vyslal důraznou střelu Roman Půček. Litoměřický gólman ale vyčaroval povedený zákrok svou lapačkou a i když změnil svou polohu v sed, tak kotouč za svá záda nepustil.
     
    33:45
    Hraniční kontrola na modré čáře je pro Vsetínské dosti přísná. Nejprve museli vyhodit pryč nepovolené zavazadlo v podobě puku, následně je pohraničníci v černobílém zastavili kvůli ofsajdu.
     
    33:04
    Tvrdou ránu vyslal na branku Šimon Kubíček. Tedy, alespoň to tak bylo zamýšleno, kotouč se totiž odrazil pouze o mantinel napravo od vsetínské svatyně.
     
    32:45
    Aktivnější jsou stále vsetínští hokejisté. Svou rychlou souhru v obranné třetině ale přetavili pouze na zakázané uvolnění.
    31:25 Radim KUCHARCZYK - 1:1
     
    31:25
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Tentokrát už ale byla souhra hostů úspěšná! Tečí z těsné blízkosti uklidil za Adama Berana Babkovu střelu RADIM KUCHARCZYK a opět máme srovnáno! Asistence: Jakub Babka a Patrik Machač.
     
    30:41
    Vsetín bojuje v útočném pásmu. Ke střele se ale nemůže dostat, domácí obrana drží Valachy u mantinelu.
     
    29:37
    Kolem Gábovy branky se probil Jan Holý. Následně poslal puk před branku přesně mezi dva stojící hráče Litoměřic. Ti ovšem střelu nečekali a tak kotouč pouze mezi nimi projel a zmocnili se jej hosté.
    28:35 Matěj BERAN - 1:0
     
    28:35
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Domácí využívají rychlé akce a jdou do vedení! Přihrávku od mantinelu dokázal těsně před brankou využít MATĚJ BERAN, ten bleskově zareagoval a poslal puk za Gábova záda. Asistence: Lukáš Válek a Pavel Novák.
     
    27:46
    Od modré po ledě vypálil Jan Bartko. Nedokázal ale prostřelit dvojici litoměřických obránců a puk tak k Beranovi ani nedolétl.
     
    26:57
    Jan Výtisk tvrdě přimáčkl k mantinelu Branislava Rehuše. Domácí toho ale příliš nedokázali využít, naopak k puku opět dojeli Vsetínští a rozehrávali z obranného pásma.
     
    25:53
    Domácí sice po dlouhém boji ve vlastní třetině vybojovali kotouč. Vzápětí ale Peter Jánský přihrál puk pouze svému protihráči a Vsetín se udržel na dostřel Beranovy klece.
     
    24:45
    Vsetín hrozil několika rychlými přihrávkami. Nedokázal je ale proměnit ve střelu, naopak Stadion ukořistil puk zpět a opět vyjel před Gábovu branku.
     
    23:59
    Ondřej Smetana přerušil cestu pronikajícímu Matějovi Beranovi. Bylo to ovšem z pohledu Vsetína trochu kontraproduktivní, neboť Smetana vyhodil puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění a vhazovalo se před Gábou.
     
    22:41
    Rychle do útočného pásma vyjel Jan Kloz. Cestu mu ale zvládl skřížit Patrik Marcel a Stadion se dokázal vrátit na malou chvíli zpět do útočného pásma.
     
    21:37
    Domácí pokračují v útočné hře. Byť dlouho bojovali o kotouč u mantinelu v v útočném pásmu.
     
    20:15
    Litoměřičtí vstoupili aktivněji do druhé periody. Výsledkem toho je střela Lukáše Válka. Ta sice mířila vysoko nad Gábovu branku, přesto se Stadion zvládá držet v útočném pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina gól nepřinesla. Zato byla k vidění celkem aktivní hra. Nejdříve od Vsetína, díky častým vyloučením Valachů se záhy karta obrátila a i domácí se dostávali do šancí. Ani jeden z týmů ale nedotlačil kotouč za brankovou čáru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:58
    Adam Beran předvedl i své volejbalové schopnosti. A nutno říct, že ani v tomto sportu by se neztratil. Střelu od Vsetínských vyrazil před sebe lapačkou. Celou situaci ještě z litoměřického pohledu zachránil Patrik Marcel.
     
    18:17
    Od modré vypálil tvrdě Jiří Jebavý. David Gába ovšem odrazil vysoko do oblouku. Puk tak ještě mohl dotečovat Filip Koffer, leč neúspěšně.
     
    17:30
    Pavel Novák svým posunem puku doprava našel pouze Davida Vítka. Valaši tak využívají možnost přesunu k Adamu Beranovi.
     
    16:07
    Nepříliš důrazná střela Jana Bartka nasměrovala Litoměřické do šance. Tedy alespoň na krátkou chvíli. David Jindra totiž nezvládl souboj o puk s dojíždějícím Michalem Hryciowem.
     
    15:27
    Hosté v plném počtu.
     
    15:09
    Prázdnou branku měl před sebou Filip Koffer. Nesedla mu ovšem přihrávka z pravé strany, puk mu tedy vypíchl vsetínský bek a poslal dále od branky.
     
    14:17
    Domácí musí opět rozehrát od vlastní branky. Iniciativy se tentokrát chopil Patrik Marcel a i tentokrát se Stadion rychle dostal na opačný konec kluziště.
     
    13:31
    Jan Holý se musel s pukem vrátit až do vlastního obranného pásma. Hned za modrou ale vyslal puk do protipohybu a nasměroval rychle svůj tým zpět do útoku.
     
    13:27
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jan Kloz – 2 min., podrážení).
     
    12:22
    Vsetínští napadají rozehrávku Litoměřic. I tak se ale domácí dokázali dostat do středního pásma. Tam ovšem musí u mantinelu svádět puk o kotouč, přímo před zraky všech osob v timeboxu.
     
    12:01
    Hosté v plném počtu.
     
    11:23
    Vsetínu se povedlo vytěsnit svého soupeře ven ze třetiny a cestu zpět mu blokují již na modré čáře.
     
    10:33
    I v této přesilovce jsou kališníci soustředěni v útočném pásmu. Jejich hře ale chybí jeden podstatný parametr, a sice střela, která by ohrozila Davida Gábu.
     
    10:01
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Branislav Rehuš – 2 min., vysoká hůl).
     
    09:52
    Hosté v plném počtu.
     
    09:27
    Následně převzal opět Vsetín herní otěže a i ve čtyřech dělá dusno před litoměřickou brankou. Adamu Beranovi se ale daří blokovat střely.
     
    08:35
    Stadionu se povedlo obsadit pozice v útočném pásmu. Blízko skórování byl Lukáš Válek. Těsně před Gábou ale stál ještě jeden vsetínský obránce, který puk zblokoval.
     
    08:00
    Stadion vstoupil do své úvodní přesilovky celkem aktivně. Vzápětí se ale puku zmocnili hosté a vyhodili ho k Beranovi.
     
    07:52
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jan Kloz – 2 min., hákování).
     
    07:03
    Litoměřický gólman musí být neustále ve střehu. Pod velkým úhlem na něj dělovku vyslal Sebastian Gorčík. Beran ale zvládl přivinout puk k tělu.
     
    06:33
    A další zákrok Adama Berana. Tentokrát bezprostředně po vyhraném buly Patrikem Machačem. Opět se tedy vhazuje po pravici strážce kališnické svatyně.
     
    05:40
    Vsetínu se povedlo rychle přesunout od vlastní branky směrem k Adamu Beranovi. Z levého kruhu následně prověřil litoměřického gólmana Daniel Klímek, Beran včas proti puku vytáhl lapačku.
     
    05:13
    Domácí v plném počtu.
     
    05:07
    Těsně vedle pravé tyče Beranovy branky mířila střela Ondřeje Smetany po zemi. Puku se ovšem znovu zmocnili Vsetínští a pokračují v útočné hře.
     
    04:21
    Ve své první přesilovce se Vsetín drží v útočném pásmu a hledá vhodnou pozici ke střele. To se ale Valachům příliš nedaří.
     
    03:13
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Výtisk – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    02:53
    Rychlost svých rukou vyzkoušel Patrik Miškář. Na Gábu ovšem z těsné blízkosti vyzrát nedokázal.
     
    01:49
    Do samostatného úniku se vydal Sebastian Gorčík. V mezikruží poslal kotouč doprava na Daniela Klímka. Adam Beran ovšem zůstal pozorný a s výpomocí obránce Stadionu dokázal šanci zlikvidovat.
     
    00:42
    Po Klozově vyhraném vhazování vypálil od modré Michal Hryciow. Těsně před Adamem Beranem ale stála skupinka domácích, která střelu srazila do rohu.
     
    00:06
    První buly vyhráli Vsetínští. Hned se vydali do útočného pásma, kde ale celkem snadno odevzdali puk litoměřické obraně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: A. Beran (Tomáš Král) – Marcel, J. Holý, Výtisk, Mlčák, Jebavý, Kubíček, Poizl – M. Beran, Válek, P. Novák – Jícha, Miškář, Jánský – Koffer, Vitouch, Toman – Jindra, Čermák.

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Strmeň) – Ondračka, Smetana, Hryciow, Bartko, Jenáček, Babka – Machač, Kucharczyk, Půček – Rehuš, J. Kloz, Gorčík – Hořanský, A. Zeman, Vítek – Klímek, Gajarský.

    Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Coubal, Hnát.
     
    Z pohledu statistik si hráči obou týmu vedou obdobně. Zatímco kanadské bodování Vsetína vede Antonín Pechanec se sedmi body za tři branky a čtyři asistence, v Litoměřicích vládne týmové tabulce Matěj Beran, jenž má zcela stejnou bilanci 3+4. Oba hokejisté jsou navíc nejlepšími střelci svých celků. Stejný počet branek ale prozatím nasázel i Patrik Miškář. Na kališnické straně platí za nejproduktivnějšího obránce Šimon Kubíček s jednou trefou a třemi asistencemi. Ve Vsetíně má nejvíc bodů bek Michal Hryciow s dvěma góly a jednou nahrávkou.
     
    Stadion začal obdobně, když urval výhru proti Třebíči (4:3p). Ze Sokolova kališníci odjeli s výpraskem 12:5, pak si ale udobřili fanoušky domácím triumfem proti Šumperku (5:3). V Ústí sice poté prohráli v prodloužení 4:5, naposledy si ale vyšlápli na Kladno (3:2 pp.).
     
    Valaši načali sezonu vítězstvím proti šumperským Drakům, které rozstříleli šesti góly. Pak sice překvapivě padli s Kolínem (0:3), následně si však spravili chuť a získali dva body v bitvě s Kladnem (4:3 pp). Poté přišla prohra v Přerově (1:3) následovaná dvěma triumfy se shodnými výsledky. Kadaň i Havířov Vsetínští porazili 4:2.
     
    Zdravím u 7. kola hokejové Chance ligy z litoměřické Kalich Areny. Domácí HC Stadion Litoměřice vyzve celkem atraktivního soupeře VHK ROBE Vsetín. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 29. M. Beran (Válek, P. Novák), 45. Jánský (Miškář), 50. P. Novák (Válek, Miškář) – 32. Kucharczyk (Babka, Machač), 46. J. Kloz (Bartko, Kucharczyk), 49. Gajarský (Smetana, Klímek), 55. Bartko (Machač, Kucharczyk)


    HC Stadion Litoměřice: A. Beran (Tomáš Král) – Marcel, J. Holý, Výtisk, Mlčák, Jebavý, Kubíček, Poizl – M. Beran, Válek, P. Novák – Jícha, Miškář, Jánský – Koffer, Vitouch, Toman – Jindra, Čermák.
    VHK ROBE Vsetín: Gába (Strmeň) – Ondračka, Smetana, Hryciow, Bartko, Jenáček, Babka – Machač, Kucharczyk, Půček – Rehuš, J. Kloz, Gorčík – Hořanský, A. Zeman, Vítek – Klímek, Gajarský.

    Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Coubal, Hnát
    thejrc.org