Třinec – Mladá Boleslav 3:4 (0:2 po s.n.) | Litvínov – Motor ČB 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 1:5 (kon.)
Liberec – Zlín 2:4 (kon.) | Sparta – Kometa Brno 6:1 (kon.) | Pardubice – K. Vary 1:2 (1:2 po s.n.)
Olomouc – Vítkovice 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:5 (1:3, 0:2, 0:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 06.12.2020, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné dobré odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje z města na soutoku Labe s Orlicí. Tipsport extraliga se nám v letošním lehce zmateném ročníku překulila do druhé čtvrtiny. Dnes můžeme sledovat kompletní 25. kolo. Přesto jsou zde stále celky, které se dosud v této sezóně nesetkaly. Svědky jednoho takového shledání budeme také my. Společně se budeme detailně věnovat utkání, ve kterém Mountfield Hradec Králové přivítá na svém ledě HC Škoda Plzeň.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Východočeši okupují šesté místo extraligové tabulky se ziskem devětadvaceti bodů, odehráno mají zatím sedmnáct utkání. Lvům se v poslední době nedaří, takže se jim vzdaluje elitní čtyřka, kterou si vytyčili jako cíl v předsezónním předsevzetí. Pokud se tým pod vedením Vladimíra Růžičky bude chtít prokousat přímo do čtvrtfinále play-off, bude potřebovat pořádně přiložit pod kotlem. Zápasy s celky z čela extraligového pelotonu mu zatím příliš nevychází.

    Forma Lvů je mírně řečeno nevalná. Mountfield dokázal z předchozích pěti utkání vyhrát jedno jediné. Pravdou je, že duely s Třincem, který se letos zdá být na jiné úrovni než všechny ostatní týmy naší soutěže, nelze úplně brát za bernou minci. Východočeši Ocelářům podlehli ve dvou utkáních 0:3 a 1:2. Lépe si ale nevedli ani v domácím souboji se Spartou, s níž rovněž 1:2 padli. Na začátku prosince sice porazili Kometu na svém ledě 6:2, jenže v pátek prohráli v Boleslavi 2:5 a zdá se, že největší neduh – malá produktivita, trápí Hradec Králové i nadále.
     
    HC Škoda Plzeň

    Hokejisté ze západu Čech se vyhřívají na druhé pozici extraligového pelotonu. Na své konto zatím zapsali čtyřicet bodů za osmnáct utkání. Škoda tak potvrzuje předsezónní očekávání, která ji pasovala do role jednoho z favoritů celé soutěže. Svěřenci Ladislava Čiháka sice mají odehraných více zápasů než většina jejich konkurentů, přesto jsou zaslouženě na čele ligy a se vstupem do sezóny mohou být nanejvýš spokojeni.

    Forma indiánů je zrcadlově opačná než ta Královéhradeckých. Z posledních pěti duelů Škoda vyhrála čtyři. V Praze porazila Spartu poměrem 3:1, doma pak ale nestačila na Brno, Kometě podlehla těsně 1:2. Jenže pak Plzeň nabila ostré a poslední tři výsledky deklarují sílu tohoto celku. Vítkovice srazila na vlastním ledě 6:3 a stejným výsledkem uspěla i následně v silném Liberci. V pátek pak rozjela další obrovskou palbu a před svými tribunami přestřílela Zlín 7:5. Za 3 střetnutí tak svěřenci Ladislava Čiháka nasázeli 19 branek!
     
    Loňské vzájemné duely

    V předchozím ročníku se oba celky setkaly pouze v základní části. Tedy čtyřikrát. Oba týmy se radovaly ze dvou výher, na body však vyhrála Plzeň 7:5. V posledním utkání v ČPP Aréně navíc Škoda nepovolila Mountfieldu ani jeden gól.

    20.9.2019 Mountfield HK – HC Škoda Plzeň 6:5
    1.11.2019 HC Škoda Plzeň – Mountfield HK 4:1
    22.12.2019 Mountfield HK – HC Škoda Plzeň 0:3
    31.1.2020 HC Škoda Plzeň – Mountfield HK 2:3sn
     
    Zajímavosti

    Velice pikantní bude tento zápas pro obránce Hradce Králové Bohumila Janka, jenž přišel před sezónou pod Bílou věž právě z Plzně. Poprvé se tak postaví proti svým bývalým spoluhráčům. Výraznou stopu na západě Čech zanechal také brankář Lvů Marek Mazanec. Naopak vzpomínky na působení v městě na soutoku Labe s Orlicí má útočník Škody Tomáš Mertl. Nad jeho startem v tomto utkání však visí otazník.
     
    Nejproduktivnější hráči týmů

    Mountfield Hradec Králové
    Filip Hronek (6+9)
    Radek Smoleňák (7+6)
    Vladimír Růžička (5+8)
    Jakub Orsava (3+8)
    Lukáš Cingel (1+10)

    HC Škoda Plzeň
    Milan Gulaš (8+18)
    Filip Suchý (8+8)
    Tomáš Mertl (9+4)
    Jaroslav Kracík (4+9)
    Petr Straka (5+6)

    Procentuální úspěšnost zákroků brankářů

    Mountfield Hradec Králové
    Marek Mazanec – 91,76 %
    Štěpán Lukeš – 93,19 %

    HC Škoda Plzeň
    Dominik Frodl – 92,29 %
    Dominik Pavlát – 93,42 %
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Zámorský, Jank, Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Kevin Klíma, Lev – R. Pilař, Koukal, Kelly Klíma.

    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Budík, Stříteský, Vráblík, Kvasnička – Suchý, Kracík (A), Gulaš (C) – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Pour, Rob, Kantner – Stach.

    Rozhodčí: Pražák, Kubičík – Gebauer, Rožánek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Do startu utkání nám zbývají přibližně dvě minuty, sudí už jsou na ledě. Plzeň dnes bude točit pouze šest beků a deset útočníků. Je to vinou velké marodky, nikoliv taktický záměr, což nám před chvílí prozradili čelní představitelé západočeského celku Tomáš Vlasák a Martin Straka.
     
    Oba celky právě vstupují na ledovou plochu a řadí se proti sobě na modré čáry. Následně na ledě už zůstávají pouze zahajovací formace, utkání může začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Východočeši uspěli na úvodním vhazování, Zámorský posunul na pravé straně kotouč na modrou čáru, kde ho do pásma protečoval Smoleňák.
     
    00:22
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň jde za 22 sekund do vedení! MILAN GULAŠ nyní ukázal, jak to vypadá, když má hráč trochu štěstí a dokonalou techniku hole! Nejprve mu touš sice sjel z hokejky. Tím ale dokonale prohodil Zámorského a sám tak prošel obranou Mountfieldu jako nůž máslem. Ranou mezi betony propálil Mazance – 1:0! Asistence: Lukáš Kaňák.
    00:22 Milan GULAŠ - 0:1
     
    01:16
    Závar ve středním pásmu poté, co Plzeňští nedokázali překročit útočnou modrou. Nakonec z něj plyne zakázané uvolnění svěřenců Ladislava Čiháka.
     
    01:38
    Lvi drží touš na čepelích v útočném pásmu, do větší šance se s ním ale zatím nedokázali dostat. Dvě rány Filipa Pavlíka z levé strany od modré čáry zlikvidovali blokující hráči indiánů.
     
    01:56
    Frodl bez větších potíží chytá nahození z pravé strany a vhazovat se bude po jeho levici. Západočeši se trápí s vyhozením z vlastního pásma. Nakonec se jim to podařilo, ale jen za cenu ofsajdu.
     
    02:27
    Cingel byl na vhazování napomínán a následně na něm neuspěl. Jeho spoluhráči ale dokázali zahnat Plzeňské zpět do jejich třetiny. Frodl má puk na holi za svou klecí.
     
    02:49
    Aleš Jergl se prohnal po levé straně a zpoza brány chtěl zpětnou přihrávkou najít spoluhráče na kruhu. Tam však nikdo z jeho spolubojovníků nebyl.
     
    03:05
    Frodl bez potíží chytá nepříliš prudkou ránu Smoleňáka. Po vhazování vyjela Plzeň do útoku, ale chybělo jí zakončení.
     
    03:30
    Jakub Sklenář nahodil bekhendem z pravé strany puk na bránu Plzně a Frodl měl co dělat, aby kotouč svými betony vykopl do rohu.
     
    04:06
    Lvi rozehrávají z obranného pásma, jenže nepřesně. Západočeši natlačili puk na zadní mantinel, ale tam jej delší dobu neudrželi, Hradec dostává hru za obrannou modrou.
     
    04:31
    Kelly Klíma fasuje dvě minuty za zásah vysokou holí u hrazení ve středním pásmu. Uvidíme tak první přesilovku utkání, zahraje si ji Plzeň.
     
    04:49
    Východočeši se dokázali osvobodit vyhozením přes všechny čáry a o chvíli později dokázali totéž zopakovat. Pomohli si ale rukou. Přihrávka její pomocí je však ve středním pásmu nedovolená. Hra se vrací před Mazance.
     
    05:15
    Plzeň postavila přesilovkový vzorec a už si přihrává podél hrazení. Před bránou svádí urputný souboj Hronek s Gulašem.
     
    05:38
    Hradci se podařilo dvakrát vyhodit a Frodl musí pomoci svým bekům s rozehrávkou. Západočeši se rozhodli střídat a drží tak touš za svou klecí.
     
    06:18
    Kevin Klíma nyní dobře zapracoval u hrazení a podařilo se mu opět vyhodit puk přes všechny čáry. Plzni se přesilovka nedaří.
     
    06:35
    Indiáni drží kotouč dlouho ve středním pásmu, nakonec dokázali útočnou modrou překročit a od pravého hrazení tvrdě vypálil Matěj Stříteský. Mazanec kotouč přitiskl lapačkou ke své hrudi.
     
    06:49
    Petr Kodýtek uspěl na vhazování v útočném pásmu, jelikož Kevin Klíma podklouzl a spadl na zadek. Hradec se dopouští dalšího zakázaného uvolnění.
     
    07:04
    Jan Eberle se šikovně obtočil kolem beka a z bezprostřední blízkosti po ledě zakončil další šikovnou akci Plzně. Mazanec měl betony přitisknuté na ledě včas.
     
    07:16
    Bohumil Jank si nyní na obranné modře pěkně počíhal na Petra Kodýtka a čistým hitem jej poslal k ledu, Plzeň ale tlačí dál.
     
    07:39
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň zdvojnásobuje své vedení! Straka se dostal do rohu hrací plochy a šikovnou přihrávkou do předbrankového prostoru našel PETERA ČEREŠŇÁKA. Ten udělal Mazancovi naprosto výstavní bekhendovou kličku a nádherně zakončil – 2:0! Asistence: Petr Straka, Jan Eberle.
    07:39 Peter ČEREŠŇÁK - 0:2
     
    08:16
    Východočeši se snaží na obdrženou branku zareagovat vlastním tlakem, ale to se jim zatím nedaří, musí se stáhnout zpět ke své brance.
     
    08:53
    Nyní se svěřenci Vladimíra Růžičky probili po levé straně kupředu a Zdeněk Čáp vystřelil od hrazení. Frodl ale střelu viděl celou dobu a bez potíží ji chytil. Následuje komerční přestávka.
     
    09:09
    Východočeši vyhráli buly před Frodlem a před jeho brankovištěm vytvořili solidní závar, zakončení z něj ale vytěžit nedokázali.
     
    09:27
    Radim Šadla dostal nabito na levou stranu k modré čáře a okamžitě vyslal tvrdý projektil. Ten o fous minul pravý horní roh branky Plzně.
     
    10:18
    Oba celky svedly několik tvrdých osobních soubojů na zadním mantinelu za klecí Mazance. Plzeňští chtějí pokračovat v napadání. Milan Gulaš ale nevyjel z pásma a je mu pískán ofsajd, jenž je správně posouzen jako úmyslný. Buly před Frodlem.
     
    10:27
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Třetí zásah Západočechů! Plzeňští vyhráli vhazování před svou klecí a šli bleskově vpřed. Na konci akce VOJTĚCH BUDÍK proskočil mezi oběma beky Mountfieldu a ranou do horního rohu nedal Mazancovi nejmenší šanci – 3:0! Nedůrazné bránění jde nyní na vrub Petra Zámorského, který u této branky nemá čisté svědomí. Asistence: Jaroslav Kracík.
    10:27 Vojtěch BUDÍK - 0:3
     
    10:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec odpovídá za 19 sekund! FILIP HRONEK našel na útočné modré prostrčený kotouč od levého hrazení a vydal se po pravé straně kupředu jako blesk, nikdo mu nestačil. Obránce Lvů propálil z prostoru mezi kruhy Frodla mezi betony nechytatelnou přesně umístěnou ranou – 1:3! Asistence: Jordann Perret.
    10:46 Filip HRONEK - 1:3
     
    11:30
    Po závaru na vhazování po vstřelené brance Hradce a pár dalších osobních soubojích se Plzni píská postavení mimo hru.
     
    11:49
    Východočeši drží touš na svých čepelích, Hronek však byl tentokrát zdvojen a přišpendlen na hrazení v útočném pásmu.
     
    12:15
    Už asi patnáct sekund se šestice hráčů snaží přijít na to, jak dostat puk od hrazení v rohu hřiště za klecí Frodla. Sudí nechávají hře volný průběh.
     
    12:34
    Hradec se držel na puku delší dobu, nakonec ho posunul na modrou čáru, odkud pálil Hronek. Frodl nemohl přes chumel hráčů před sebou nic vidět, přesto dokázal zasáhnout.
     
    13:05
    Hraje se opravdu hodně rychlý hokej, Lvi se znovu dokázali probojovat do útočného pásma, kde získávají výhodu, bude se pískat faul Plzně.
     
    13:06
    Jakub Pour se v obranném pásmu provinil vysokou holí, takže si Hradec poprvé v tomto utkání vyzkouší přesilovou hru.
     
    13:38
    Dvakrát se podařilo dostat Plzeňským puk přes obrannou modrou, Lvi se ale vrací zpět do pásma, akci znovu táhne Hronek.
     
    13:42
    Pěkná kombinace Východočechů! Jakub Orsava dostal kotouč do prostoru mezi kruhy, odkud okamžitě vystřelil, Frodl však dobře vyjel a ukryl kotouč ve své náruči.
     
    14:16
    Jakub Lev se šikovně vyhnul soupeři těsně za útočnou modrou a pálil přízemní ranou, kterou však Frodl dokázal svými hbitými betony vytěsnit do rohu hrací plochy, Hradec nyní tlačí.
     
    14:27
    Filip Pavlík trochu otálel se svou ranou z levé strany, což dalo Čerešňákovi potřebný čas na to, aby se do ní postavil a zblokoval ji.
     
    15:10
    Západočeši jsou kompletní, Zámorský drží kotouč za vlastní klecí a čeká, až mu jeho spoluhráči dostřídají.
     
    15:15
    Obránce Lvů se rozhodl rozehrát na levou stranu, jeho spoluhráči se však při přechodu útočné modré nevyhnuli pravidlu o ofsajdu.
     
    15:27
    Frodl rozehrává kotouč zpoza vlastní brány. Gulaš v souboji dvou sedmasedmdesátek na útočné modré předčil Nedomlela a nakonec se protlačil do zakončení. Mazance trefil do břicha.
     
    16:13
    Buly před gólmanem Hradce nakonec vyznělo lépe pro Západočechy. Jakub Pour předvedl několik šikovných kruhových kliček na levém oblouku, ale následně puk ztratil.
     
    16:40
    Pěkná kombinace Orsavy s Cingelem. Druhý jmenovaný dostal puk do prostoru mezi kruhy a z pozice klečícího střelce vypálil. Frodl však zasáhl skvěle a drží svůj tým ve dvoubrankovém vedení.
     
    17:05
    Filip Pavlík dojel vyhozený kotouč u své brány a rozehrál ho na pravou stranu, kde ale Sklenář nadvakrát nedokázal přejít útočnou modrou.
     
    17:11
    V protiútoku se hnal kupředu Eberle, jeho ránu ale zblokoval Jank a Hradce bleskově přetáčí hru zase na druhou stranu.
     
    17:40
    Filip Hronek teď v podstatě sám vyřadil ze hry celou obranu Plzně včetně Frodla. Nakonec se snažil zasunout kotouč zpoza klece za brankovou čáru, ale trefil jen oblouk svatyně západočeského gólmana.
     
    18:01
    Kodýtek ve vlastním obranném pásmu podrazil jednoho z hokejistů Hradce Králové a ti tak dnes podruhé vyzkouší svou přesilovku.
     
    18:30
    V oslabení se kupředu vydal Milan Gulaš, jeho první pokus z levé strany zaduněl o mantinel za klecí soupeře. Následovalo nahození z rohu kluziště, které skryl Mazanec ve své náruči.
     
    18:49
    Východočeši prošli po levé straně do útočného pásma, jenže pak se nešikovnou zpětnou přihrávkou o tento prostor sami připravili.
     
    19:16
    Zbývá nám druhá minuta hradecké přesilovky, ta se ale zatím nijak slibně nevyvíjí. Mazanec musí zachytit vyhozený puk za vlastní svatyní. Jeho parťáci střídají.
     
    19:46
    Kevin Klíma dostal střílený vysoký pas do předbrankového prostoru, který na ni nakonec zvládl usměrnit, Frodl však byl připraven a stihl zasáhnout.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina zápasu Mountfieldu se Škodou skončila. Plzni vyšel především vstup, kdy už po dvaadvaceti vteřinách vedla, parádní akci předvedl jejich kapitán a hlavní hvězda – Milan Gulaš. Krátce po polovině dějství zvyšoval po zásahu Petera Čerešňáka Vojtěch Budík již na 3:0! Hradec má ale také svou hvězdu, která na tento zásah dokázala reagovat za devatenáct sekund. Filip Hronek přesnou ranou mezi betony Frodla snížil na 1:3, takže si indiáni nesou do kabin jen dvoubrankové vedení.

    Sledujeme zatím parádní hokej se spoustou šancí, parádními akcemi a také tolik potřebnými góly. Lepší pozvánka ke sledování druhého dějství nemůže existovat.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Mountfield Hradec Králové – 13
    HC Škoda Plzeň – 8
     
    Druhá třetina začne přibližně v 16:51.
     
    Oba celky i sudí jsou zpět na hrací ploše, druhá třetina tak může ihned začít bez dalšího zdržování.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Východočeši dokázali nahodit kotouč na zadní mantinel za klec soupeře. V rohu kluziště byl ale první Čerešňák, který dokázal kotouč odehrát do bezpečí.
     
    20:31
    Následně se svěřencům Vladimíra Růžičky nevydařila rozehrávka a píská se zakázané uvolnění. Buly po pravé ruce Marka Mazance.
     
    20:49
    Plzeňští mohou založit vlastní akci. Na obranné modré si ale nerozuměli a Orsava tak spěchá napadat Frodla, jenž pomáhá s rozehrávkou.
     
    21:16
    Západočeši rozjíždí další akci z obranného pásma, kterou táhne Matěj Stříteský. Lvi se dokázali zmocnit puku a nastřelují jej na zadní hrazení.
     
    21:49
    Nyní jsou to Hradečtí, kteří se snaží založit svou akci, kteráý se jim dokonce vydařila. Po pravé straně se dostali do pásma.
     
    22:00
    Kelly Klíma měl nyní obrovskou možnost! Od Růžičky dostal z rohu kluziště přihrávku do předbrankového prostoru, odkud ale nedokázal propálit Frodla, jenž si včas vyjel.
     
    22:26
    Jergl nabízel střílený pas do předbrankového prostoru, tam se ale žádný z jeho spoluhráčů nevyskytoval a soupeř tak může na druhou stranu.
     
    22:41
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň zvyšuje již na 4:1! Marek Mazanec nyní nemá čisté svědomí, naznačení střely teď spolkl Gulašovi i s navijákem a ještě při něm podklouzl. Kapitán Plzně pak šikovně přihrál na levý kruh FILIPU SUCHÉMU, jenž ze špatného úhlu trefil pod padajícím Mazancem přesně – 4:1! Asistence: Milan Gulaš, Peter Čerešňák.
    22:41 Filip SUCHÝ - 1:4
     
    23:27
    Východočeši si nyní sice vytvořili jistý závar v útočné pásmu, ale žádné zakončení z něj nevyplynulo. Takže hra se zase může převrátit na druhou stranu.
     
    23:58
    Nyní už se Kelly Klíma dostal k zakončení z levé strany, jeho pokus na bližší tyč ale Frodl vykopl betonem bez potíží.
     
    24:27
    Hra se nám nyní přelévá ze strany na stranu bez větších šancí a také bez přerušení, takže rychle spěcháme k ukončení první pětiminutovky tohoto dějství.
     
    24:58
    Plzeňští se nyní snažili rychle projít kupředu po levé straně, ale Lvi je zde přečíslili a Západočeši se musí stáhnout ke své kleci.
     
    25:11
    Bohumil Jank odsedí dvě trestné minuty za zdržování hry, když vystřelil kotouč mimo hřiště, nyní už může zpytovat svědomí na trestné lavici.
     
    25:54
    Východočechům se podařilo se několikrát osvobodit, nyní však Plzeň utahuje svůj zámek a z levé strany to zkusil Petr Kodýtek, Mazanec měl bližší tyč pokrytou.
     
    26:27
    Západočeši si vytvořili opravdu velký tlak, na jeho konci byla přihrávka na osu hřiště, odkud pálil Peter Čerešňák. Jeho pokus tlumí Mazanec na hrudi.
     
    26:58
    Královéhradečtí se nyní dokázali po buly dostat ke kotouči a vyhodit jej přes všechny čáry až na zakázané uvolnění. Následně se o totéž znovu snažil Mazanec, ale trefil jednoho ze soupeřů
     
    27:12
    Přesilovka Plzně je pryč, Západočeši ale stále drží pásmo a snaží se dostat do nebezpečné pozice, z níž by klec Mountfieldu mohli ohrozit.
     
    27:22
    Po icingu Hradce Králové se opět vhazuje před Mazancem. Buly po levé ruce brankáře východočeského mužstva.
     
    27:39
    Gólman Lvů tlumí svou velkou holí nahozený puk za vlastní klec a rozehrává po levé straně kotouč, na nějž si sjíždí Lev.
     
    27:45
    David Kvasnička si po komerční pauze odsedí dvouminutový trest, na levém hrazení sekl Jakuba Lva, za což fasuje patřičný arest.
     
    28:04
    Východočeši znovu rychle vlétli do útočného pásma, jenže puk se v rohu kluziště odrazil na hůl Gulaše, jenž ho vypálil přes všechny čáry.
     
    28:42
    Obrovská šance Hradce! Hronek si v pravém rohu všiml dobře najetého Růžičky, kterému do předbrankového prostoru poslal puk. Útočník Mountfieldu ale v obrovské šanci selhal – napálil jen Frodla!
     
    28:45
    Lvi posílají všechny puky na bránu! Nyní to ihned po vhazování zkusil z levé strany od modré čáry Jakub Lev. Lapačka Frodla byla dostatečně rychlá.
     
    29:16
    Západočechům se dvakrát za sebou podařilo vyhodit přes všechny čáry a Východočeši tak pronikají přes útočnou modrou znovu až od své svatyně.
     
    29:38
    Petr Zámorský napřáhl na modré ke stropu haly a jeho rána se o beton Frodla zvedla do lapačky gólmana Plzně, bravurní zákrok!
     
    30:08
    Plzeňští jsou kompletní, jenže teď neuhlídali Perreta a ten jde sám na Frodla! Klička do bekhendu na pravé straně ale úspěch neslavila. Brankář indiánů měl betony na ledě pevně přitisknuté.
     
    30:42
    Buly před Mazancem vyhráli hokejisté Plzně, kteří poslali kotouč na modrou čáru, odkud vystřelil přízemní ránu Kvasnička. Mazanec pozorný.
     
    31:06
    Hradečtí nyní soupeře za svou bránou přečíslili a získali tak puk, jenže se s ním nedostali dál než do středového kruhu.
     
    31:27
    Svěřenci Vladimíra Růžičky dál drží kotouč na čepelích, Filip Pavlík však byl ve středním pásmu zastaven u hrazení Matyášem Kantnerem.
     
    31:49
    Vladimír Růžička dostal nyní kotouč na levou stranu a ranou přes Stříteského se snažil zaskočit Frodla. Ten byl pozorný, kotouč ve vzduchu svou rukavicí našel a chytil.
     
    32:10
    Západočeši se bleskově dostali na opačný konec kluziště a ránu z pravého hrazení od Stříteského tlumí Mazanec ve své náruči. Následuje další komerční pauzička.
     
    32:28
    Filip Pavlík nahodil kotouč na pravé hrazení, jenže Orsava u něj nestihl být dřív než Čerešňák, jenž ho odehrál do bezpečí.
     
    32:53
    Kotouč je zašlápnutý na zadním mantinelu za klecí Mountfieldu a oba celky se o něj přetlačovaly tak dlouho, až sudí přerušili hru, což není úplně obvyklé. Hra je vykázána do středního pásma.
     
    32:55
    Ihned po buly se svěřenci Ladislava Čiháka dostávají do postavení mimo hru a celá situace se tak bude opakovat od začátku.
     
    33:19
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň vede již 5:1 a utíká tak do ještě výraznějšího náskoku! Petr Straka nyní dokonale ukličkoval svého strážce v rohu kluziště, kterým byl Hronek a narýsoval přesnou přihrávku na zadní tyč, kde do odkryté klece pohodlně skóroval dnes podruhé VOJTĚCH BUDÍK. Asistence: Petr Straka.
    33:19 Vojtěch BUDÍK - 1:5
     
    33:49
    Nápor Mountfieldu nyní kýžené ovoce nepřinesl, Západočeši jednoduše vyhazují puk ze svého obranného pásma.
     
    34:22
    Po přihrávce rukou se bude vhazovat u útočné modré Mountfieldu. Buly vyhráli Plzeňští a jdou kupředu.
     
    34:43
    Milan Gulaš nyní dost zbytečně podrazil před bránou soupeře jednoho z beků Mountfieldu a už sedí na trestné lavici. Dvě minuty za podrážení jsou přesně ordinovaným trestem.
     
    35:05
    Hradec nevydoloval touš na zadním mantinelu za klecí Plzně a ta se tak jednoduchým vyhozením přes všechny čáry opět osvobozuje.
     
    35:38
    Mountfieldu se dnes nedaří nic. Kotouč letí znovu přes všechny čáry až na hokejku Marka Mazance, který pomůže s rozehrávkou.
     
    36:05
    Dvakrát za sebou nyní pálil z levé strany Filip Pavlík. První jeho pokus byl značně nepřesný. Druhý na bližší tyč si Frodl pohlídal.
     
    36:35
    Ránu Zámorského z levé strany teď Frodl pouze vyrazil před sebe a Smoleňák se jej snažil na brankovišti dotlačit do sítě. S úspěchem se však nesetkal.
     
    37:16
    Plzeňští jsou kompletní a Lvi raději drží kotouč na svých čepelích a čekají, až jim spoluhráči dostřídají. Hronek se nikam nežene.
     
    37:49
    Západočeši vystihli rozehrávku Mountfieldu a Budík posílá od modré čáry kotouč za klec Mazance svým spoluhráčům, kteří zde budou muset podstoupit další osobní souboj.
     
    38:23
    Jank dostal přihrávku od Hronka na levou stranu k modré čáře odkud vyslal tvrdou bombu, ačkoliv s ní trochu otálel. Odrazila se od tvrzeného skla za klecí Frodla.
     
    38:59
    Hrajeme už pěkně dlouhou dobu bez přerušení. Indiáni nyní natlačili kotouč pod Mazance, takže se konečně přerušuje. Do konce třetiny už zbývá jen minuta.
     
    39:16
    Smoleňák neprostrčil kotouč na útočné modré přes Kvasničku. Na druhý pokus Hradec puk do pásma dostal a Plzeň vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    39:31
    Buly před Frodlem dopadlo lépe pro Plzeňské, kteří díky Čerešňákovi okamžitě poslali kotouč daleko od své vlastní svatyně.
     
    39:40
    Jordann Perret ještě stihne vyfasovat dvě trestné minuty za sevření puku rukou. Plzeň tak má šanci ještě zvýšit svůj již tak dost výrazný náskok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Čtyřicet minut souboje Východočechů s jejich protivníky z Čech západních již patří do dějin. Plzeň v tomto dějství zdvojnásobila svůj náskok, který je teď již čtyřbrankový a pokud se ve třetí dvacetiminutovce nestane zázrak, ukořistí indiáni na soutoku Labe s Orlicí tři body. O jejich čtvrtý, respektive pátý zásah se postarali Filip Suchý a Vojtěch Budík svou druhou trefou v zápase. Uvidíme, jak se utkání vyvine v třetí třetině.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 13 (26)
    HC Škoda Plzeň – 13 (21)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 17:42.
     
    Hokejisté i rozhodčí jsou zpět na ledové ploše, třetí dvacetiminutovka může odstartovat během pár okamžiků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Vhazování na začátku třetí třetiny dopadlo lépe pro Západočechy, kteří poslali kotouč za vlastní branku a Frodl pomáhá s rozehrávkou.
     
    40:57
    Gulaš nastřelil puk na pravé hrazení, odkud mu ho Suchý vrátil a Plzeň tak proniká znovu do pásma, aby zde postavila přesilovkový vzorec.
     
    41:14
    Hradečtí dokázali dostat touš přes obrannou modrou a nyní za ním spěchá Perret, před kterým si jej raději stáhl brankář Frodl za vlastní klec.
     
    41:43
    Východočeši jsou kompletní a znovu se snaží založit vlastní akci. Filip Pavlík poslal o tvrzené sklo puk do hlediště a přerušuje se.
     
    42:16
    Tentokrát se rozehrávka bekovi Hradce povedla lépe a okamžitě odešel střídat. Lvi se mezitím krátce zdrželi v útočném pásmu, nic v něm ale nepředvedli.
     
    42:34
    Indiáni kontrolují puk v obranném pásmu, přes střed kluziště ale přejít nedokázali, a tak může kupředu Kevin Klíma, jenže přešel už dva hráče.
     
    42:49
    Kevin Klíma byl nakonec lehce potažen holí jednoho ze soupeřů za brusli a Hradec se tak vystavil do ofsajdu. Žádný trest se ukládat nebude.
     
    43:17
    Richard Nedomlel poslal v rohu kluziště za svou bránou tvrdě na hrazení Filipa Suchého, jemuž se příliš z ledové plochy nechtělo. Trest je za nějaké to slůvko vyšší, celkově 2+10 za hrubost a nesportovní chování.
     
    43:49
    Kotouč šel v přesilovce Plzně do předbrankového prostoru, kde byl mezi čtyřmi bránícími hráči Hradce Petr Kodýtek. Obrana Lvů pas projít nenechala.
     
    44:30
    Západočeši nikam nespěchají a několikrát pozdrželi rozehrávku a nakonec poslali na led čerstvou formaci, které jde kupředu.
     
    44:58
    Lvům se podařilo osvobodit z tlaku soupeře hrajícího početní výhodu, dál než k útočné modré se ale nedostali.
     
    45:05
    Ještě než stihla přesilovka Plzně doznít, vystřelil od modré Stříteský, kterým svým projektilem z levé strany trefil jen Kantnera.
     
    45:55
    Na obranné modré si nyní šikovně počíhal Zdeněk Čáp na Petra Straku, kterého čistým hitem poslal k ledu. Následuje komerční pauza. Tempo utkání oproti prvním dvěma dějstvím notně opadlo.
     
    46:05
    Brankář Mazanec si během komerční pauzy stihl upravit výstroj a je znovu připraven chytat. Víc ve střehu ale musel být Frodl. Střela Filipa Pavlíka ale na bránu Plzně nemířila.
     
    46:38
    Západočeši dostali kotouč přes všechny čáry až za bránu Hradce, kde jej Filip Pavlík drží a čeká, až se mu spoluhráči dostanou do správné pozice na rozehrávku.
     
    46:57
    Další početní výhoda pro Plzeň. Jakub Lev fasuje dvě trestné minuty za nesportovní chování. U klece soupeře si nedopustil pár výroků na adresu sudích.
     
    47:16
    Na levé straně zakončoval přesilovou akci Plzně Gulaš, tentokrát ale mezi tři tyče svá mířidla seřídit nedokázal.
     
    47:31
    Početní výhoda Plzně navíc záhy končí. Jaroslav Kracík si vykoledoval dvě trestné minuty za hákování za klecí Mazance.
     
    47:39
    Hradečtí vyhráli buly a poslali kotouč na modrou čáru. Hronek si sjel na osu hřiště a vypálil. Pokus těsně nad ledem lapil Frodl do rukavice.
     
    48:05
    Eberle se prodíral po pravé straně kupředu, ale zastavil ho ofsajd. Následně ještě prohodil pár slov s Hronkem, ale na žádnou další výměnu nedošlo.
     
    48:23
    Orsava nyní nedokázal v situaci dva na dva přihrát Cingelovi a Lvi se tak znovu musí vrátit ke své brance. Navíc přišli o puk.
     
    48:50
    Matyáš Kantner prošel po pravé straně kupředu a dostal se až do rohu kluziště. Jeho zakončení z této pozice nebylo nebezpečné.
     
    49:16
    Šikovné ruce na opačném konci kluziště ukázal také Kelly Klíma, jenž přešel dva soupeře a dostal se až za klec soupeře, odkud chtěl přihrávat do předbrankového prostoru. Tam ale byli obránci Plzně.
     
    49:38
    Mazanec zastavuje vyhozený puk přes všechny čáry a krátká přesilovka Hradce končí, Čápova přihrávka na útočné modré šla Koukalovi jen na brusle.
     
    49:58
    Gulaš nyní poslal k ledu Čápa. Koukal nyní vysvětluje sudímu, že Čáp sám od sebe na zem nespadl. Hronek mezitím zastavil Gulaše u hrazení, ale ten se do žádné výměny názorů ani ničeho jiného nehrnul.
     
    50:19
    Jank zastavil rozehrávku Plzně ve středním pásmu a vysokým obloukem poslal touš až na zadní mantinel za klec Frodla.
     
    50:33
    Dnes již minimálně potřetí je pískána přihrávka rukou a hra se opět stěhuje před klec brankáře Plzně. Do konce zápasu necelých deset minut.
     
    50:52
    Další nepřesnost ve hře. Svěřenci Vladimíra Růžičky nepřešli útočnou modrou v souladu s pravidly a píská se postavení mimo hru.
     
    51:12
    Filip Pavlík teď neměl na vybranou, před najíždějícím hráčem Plzně se musel sklonit, jinak by střet dopadl dost nepříjemně pro oba dva. Sudí je ale toho názoru, že má dostat dvě minuty za zásah do nohou. Minimálně diskutabilní rozhodnutí.
     
    51:52
    Západočeši nyní v přesilovce za celou minutu nic nepředvedli, Hradec dvakrát vyhodili puk přes všechny čáry až k Frodlovi.
     
    52:11
    Perret se vydal po pravé straně kupředu, nakonec ale pouze odevzdal puk a šel střídat, šetří tak vteřiny z přesilovky soupeře.
     
    52:49
    Plzeňští postavili svůj přesilovkový vzorec a snaží se najít vhodnou palebnou pozici. Tu nakonec na vrcholu levého kruhu dostal Stříteský, jenž svou ranou Mazance nepropálil! Dobrý zákrok brankáře Lvů!
     
    53:18
    Přesilovka Západočechů je u konce, Hradečtí se ještě jednou dokázali osvobodit a následně Jank poslal Roba tvrdě na hrazení v obranném pásmu.
     
    53:40
    Rob se Ještě pustil do výměny názorů s Hronkem, který ho u své klece povalil na led. Další dohady pak vznikly hned mezi čtveřicí hokejistů. Tuto skupinu ale sudí stihli rozehnat. Probíhá poslední komerční pauza.
     
    54:06
    Čáp získal ve středním pásmu kotouč, ale přes útočnou modrou se díky dvěma bekům Plzně nedostal a prohodit do něj tak může jen puk.
     
    54:06
    Hradecká střídačka se nyní dožaduje odpískání ofsajdu, ale sudí vrtí hlavou, takže hra před Mazancem může pokračovat.
     
    54:19
    Gulaš se snažil ve středním pásmu posunout puk spoluhráčům, ale ten si našel jenž Šaldu, jenž obrací hru na druhou stranu.
     
    54:49
    Souboj v rohu kluziště za klecí Lvů. TI nakonec ukořistili hrací předmět a Růžička rozehrává ve spolupráci se Šaldou a Zámorským.
     
    55:16
    Plzeňští ukořistili kotouč a nastřelili jej na zadní hrazení, kde ho zastavil Mazanec a prudce poslal po mantinelu zase o kus dál.
     
    55:50
    Další nastřelený kotouč za klec Mountfieldu, prudkou přihrávku ve středu hřiště Cingel nedokázal zpracovat, kupředu může Plzeň.
     
    56:20
    Západočeši kontrolují závěr zápasu, při němž se příliš nepřerušuje. Oba celky se střídají v chybách při zakládáních svých útoků.
     
    56:48
    David Kvasnička se spěchá schovat za vlastní klec před napadajícím Smoleňákem. To se mu povedlo, Škoda může rozehrávat.
     
    57:16
    Gulaš nyní bekhendem posílal kotouč zpět před brankoviště Hradce. Mazanec si ale ve spolupráci se svými beky dokázal poradit.
     
    57:49
    Dlouhou dobu jsme neslyšeli hvizd sudího, rána Zámorského z pravé strany od modré čáry zamířila pouze do tvrzeného skla za klecí Plzně.
     
    58:11
    Vypadá to, že týmy už chtějí utkání dohrát bez přerušení. Matyáš Kantner spěchá za nahozeným pukem na zadní mantinel a bojuje o něj s trojicí soupeřů.
     
    58:48
    Lvi získali touš a Perret rychle obrátil hru na druhou stranu. Na pravém kruhu ale zabrzdil velkým obloukem a notně zdržel celou akci.
     
    59:11
    Až nyní se přerušuje o zákroku Mazance, možná poslední vhazování po jeho levé ruce, Plzeň ještě může dosáhnout rozdílu pěti branek.
     
    59:26
    Filip Pavlík rychle odehrál puk před napadajícím Suchým, Orsava ale na útočné modré přes dva bránící soupeře nepřešel.
     
    59:46
    Dost nesmyslně to ještě zkoušel Milan Gulaš, jenž si najel do nulového úhlu a z bezprostřední blízkosti se snažil prostřelit Mazance.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas Hradce s Plzní končí. To nejdůležitější se odehrálo v první třetině, kdy si indiáni vypracovali dvoubrankový náskok, který v druhém dějství zvládli zdvojnásobit. Třetí dvacetiminutovka se pak hrála už jen jaksi z povinnosti. Západočeši si ale připisují tři zasloužené body. Ne že by si vytvářeli větší počet střeleckých příležitostí, ale byli podstatně lepší v jejich využívání a taková skvělá efektivita je přesně to, co k výhře mnohdy stačí.

    Svěřenci Ladislava Čiháka se po tomto utkání bodově dotahují na vedoucí Třinec. Mountfield se naopak propadá do ještě hlubší krize, ze které se nutně potřebuje dostat ven. Prohrál pět z posledních šesti utkání.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 6 (32)
    HC Škoda Plzeň – 8 (29)
     
    Ode mne je to pro dnešek z největšího města východních Čech již vše. Přeji vám pěkný zbytek neděle a úspěšný vstup do nového pracovního týdne. (18:21:27)
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 11. Hronek (Perret) – 1. Gulaš (L. Kaňák), 8. Čerešňák (Straka, Eberle), 11. Budík (Kracík), 23. Suchý (Gulaš, Čerešňák), 34. Budík (Straka)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Zámorský, Jank, Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Kevin Klíma, Lev – R. Pilař, Koukal, Kelly Klíma.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Budík, Stříteský, Vráblík, Kvasnička – Suchý, Kracík (A), Gulaš (C) – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Pour, Rob, Kantner – Stach.

    Rozhodčí: Pražák, Kubičík – Gebauer, Rožánek
    thejrc.org