Třinec – Mladá Boleslav 3:4 (0:2 po s.n.) | Litvínov – Motor ČB 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 1:5 (kon.)
Liberec – Zlín 2:4 (kon.) | Sparta – Kometa Brno 6:1 (kon.) | Pardubice – K. Vary 1:2 (1:2 po s.n.)
Olomouc – Vítkovice 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:5 (1:3, 0:2, 0:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 06.12.2020, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    52:49
    Plzeňští postavili svůj přesilovkový vzorec a snaží se najít vhodnou palebnou pozici. Tu nakonec na vrcholu levého kruhu dostal Stříteský, jenž svou ranou Mazance nepropálil! Dobrý zákrok brankáře Lvů!
     
    51:12
    Filip Pavlík teď neměl na vybranou, před najíždějícím hráčem Plzně se musel sklonit, jinak by střet dopadl dost nepříjemně pro oba dva. Sudí je ale toho názoru, že má dostat dvě minuty za zásah do nohou. Minimálně diskutabilní rozhodnutí.
     
    47:31
    Početní výhoda Plzně navíc záhy končí. Jaroslav Kracík si vykoledoval dvě trestné minuty za hákování za klecí Mazance.
     
    46:57
    Další početní výhoda pro Plzeň. Jakub Lev fasuje dvě trestné minuty za nesportovní chování. U klece soupeře si nedopustil pár výroků na adresu sudích.
     
    43:17
    Richard Nedomlel poslal v rohu kluziště za svou bránou tvrdě na hrazení Filipa Suchého, jemuž se příliš z ledové plochy nechtělo. Trest je za nějaké to slůvko vyšší, celkově 2+10 za hrubost a nesportovní chování.
     
    39:40
    Jordann Perret ještě stihne vyfasovat dvě trestné minuty za sevření puku rukou. Plzeň tak má šanci ještě zvýšit svůj již tak dost výrazný náskok.
     
    34:43
    Milan Gulaš nyní dost zbytečně podrazil před bránou soupeře jednoho z beků Mountfieldu a už sedí na trestné lavici. Dvě minuty za podrážení jsou přesně ordinovaným trestem.
    33:19 Vojtěch BUDÍK - 1:5
     
    33:19
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň vede již 5:1 a utíká tak do ještě výraznějšího náskoku! Petr Straka nyní dokonale ukličkoval svého strážce v rohu kluziště, kterým byl Hronek a narýsoval přesnou přihrávku na zadní tyč, kde do odkryté klece pohodlně skóroval dnes podruhé VOJTĚCH BUDÍK. Asistence: Petr Straka.
     
    30:08
    Plzeňští jsou kompletní, jenže teď neuhlídali Perreta a ten jde sám na Frodla! Klička do bekhendu na pravé straně ale úspěch neslavila. Brankář indiánů měl betony na ledě pevně přitisknuté.
     
    29:38
    Petr Zámorský napřáhl na modré ke stropu haly a jeho rána se o beton Frodla zvedla do lapačky gólmana Plzně, bravurní zákrok!
     
    28:42
    Obrovská šance Hradce! Hronek si v pravém rohu všiml dobře najetého Růžičky, kterému do předbrankového prostoru poslal puk. Útočník Mountfieldu ale v obrovské šanci selhal – napálil jen Frodla!
     
    27:45
    David Kvasnička si po komerční pauze odsedí dvouminutový trest, na levém hrazení sekl Jakuba Lva, za což fasuje patřičný arest.
     
    25:11
    Bohumil Jank odsedí dvě trestné minuty za zdržování hry, když vystřelil kotouč mimo hřiště, nyní už může zpytovat svědomí na trestné lavici.
    22:41 Filip SUCHÝ - 1:4
     
    22:41
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň zvyšuje již na 4:1! Marek Mazanec nyní nemá čisté svědomí, naznačení střely teď spolkl Gulašovi i s navijákem a ještě při něm podklouzl. Kapitán Plzně pak šikovně přihrál na levý kruh FILIPU SUCHÉMU, jenž ze špatného úhlu trefil pod padajícím Mazancem přesně – 4:1! Asistence: Milan Gulaš, Peter Čerešňák.
     
    22:00
    Kelly Klíma měl nyní obrovskou možnost! Od Růžičky dostal z rohu kluziště přihrávku do předbrankového prostoru, odkud ale nedokázal propálit Frodla, jenž si včas vyjel.
     
    18:01
    Kodýtek ve vlastním obranném pásmu podrazil jednoho z hokejistů Hradce Králové a ti tak dnes podruhé vyzkouší svou přesilovku.
     
    17:40
    Filip Hronek teď v podstatě sám vyřadil ze hry celou obranu Plzně včetně Frodla. Nakonec se snažil zasunout kotouč zpoza klece za brankovou čáru, ale trefil jen oblouk svatyně západočeského gólmana.
     
    16:40
    Pěkná kombinace Orsavy s Cingelem. Druhý jmenovaný dostal puk do prostoru mezi kruhy a z pozice klečícího střelce vypálil. Frodl však zasáhl skvěle a drží svůj tým ve dvoubrankovém vedení.
     
    14:16
    Jakub Lev se šikovně vyhnul soupeři těsně za útočnou modrou a pálil přízemní ranou, kterou však Frodl dokázal svými hbitými betony vytěsnit do rohu hrací plochy, Hradec nyní tlačí.
     
    13:42
    Pěkná kombinace Východočechů! Jakub Orsava dostal kotouč do prostoru mezi kruhy, odkud okamžitě vystřelil, Frodl však dobře vyjel a ukryl kotouč ve své náruči.
     
    13:06
    Jakub Pour se v obranném pásmu provinil vysokou holí, takže si Hradec poprvé v tomto utkání vyzkouší přesilovou hru.
    10:46 Filip HRONEK - 1:3
     
    10:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec odpovídá za 19 sekund! FILIP HRONEK našel na útočné modré prostrčený kotouč od levého hrazení a vydal se po pravé straně kupředu jako blesk, nikdo mu nestačil. Obránce Lvů propálil z prostoru mezi kruhy Frodla mezi betony nechytatelnou přesně umístěnou ranou – 1:3! Asistence: Jordann Perret.
    10:27 Vojtěch BUDÍK - 0:3
     
    10:27
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Třetí zásah Západočechů! Plzeňští vyhráli vhazování před svou klecí a šli bleskově vpřed. Na konci akce VOJTĚCH BUDÍK proskočil mezi oběma beky Mountfieldu a ranou do horního rohu nedal Mazancovi nejmenší šanci – 3:0! Nedůrazné bránění jde nyní na vrub Petra Zámorského, který u této branky nemá čisté svědomí. Asistence: Jaroslav Kracík.
    07:39 Peter ČEREŠŇÁK - 0:2
     
    07:39
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň zdvojnásobuje své vedení! Straka se dostal do rohu hrací plochy a šikovnou přihrávkou do předbrankového prostoru našel PETERA ČEREŠŇÁKA. Ten udělal Mazancovi naprosto výstavní bekhendovou kličku a nádherně zakončil – 2:0! Asistence: Petr Straka, Jan Eberle.
     
    04:31
    Kelly Klíma fasuje dvě minuty za zásah vysokou holí u hrazení ve středním pásmu. Uvidíme tak první přesilovku utkání, zahraje si ji Plzeň.
    00:22 Milan GULAŠ - 0:1
     
    00:22
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň jde za 22 sekund do vedení! MILAN GULAŠ nyní ukázal, jak to vypadá, když má hráč trochu štěstí a dokonalou techniku hole! Nejprve mu touš sice sjel z hokejky. Tím ale dokonale prohodil Zámorského a sám tak prošel obranou Mountfieldu jako nůž máslem. Ranou mezi betony propálil Mazance – 1:0! Asistence: Lukáš Kaňák.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 11. Hronek (Perret) – 1. Gulaš (L. Kaňák), 8. Čerešňák (Straka, Eberle), 11. Budík (Kracík), 23. Suchý (Gulaš, Čerešňák), 34. Budík (Straka)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Zámorský, Jank, Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Kevin Klíma, Lev – R. Pilař, Koukal, Kelly Klíma.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Budík, Stříteský, Vráblík, Kvasnička – Suchý, Kracík (A), Gulaš (C) – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Pour, Rob, Kantner – Stach.

    Rozhodčí: Pražák, Kubičík – Gebauer, Rožánek
    thejrc.org