Sparta – Plzeň 1:3 (kon.) | Motor ČB – Zlín 1:4 (kon.) | Litvínov – Olomouc 4:3 (2:1 po s.n.)
Mladá Boleslav – K. Vary 11:4 (kon.) | Kometa Brno – Vítkovice 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Třinec 0:3 (kon.)
Pardubice – Liberec 1:4 (kon.)
po s.n. (2:1)
HC VERVA Litvínov
4:3 (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)
HC Olomouc
Úterý 24.11.2020, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký úterní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Hokejová Tipsport extraliga má dnes na programu další zápasy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Olomouc.
     
    HC VERVA Litvínov

    Hokejisté litvínovské Vervy se před restartem nevyšší tuzemské soutěže nacházeli na posledním místě tabulky, tedy na čtrnácté pozici. Nyní už jsou na tom o něco lépe, když jsou s devíti body jedenáctí a pomalu stoupají výše. Minulý týden si připsali vůbec první výhru na domácí půdě v letošním ročníku a to je nakoplo. Ve svém teritoriu porazili Zlín těsně 1:0 a na tyto body pak navázali v Liberci, kde vyloupili led favorita po výhře 2:1 po samostatných nájezdech, které rozhodl produktivní obránce Jan Ščotka. Naposledy se ale Litvínovu nedařilo, když na ledě hradeckého Mountfieldu prohrál 1:4. Dnes by proti sousedovi v tabulce rád uspěl.

    Nejproduktivnější hráči

    Jan Ščotka 2+4
    Martin Hanzl 2+2
    Tomáš Pospíšil 2+2
    Patrik Zdráhal 2+2
     
    HC Olomouc

    Hokejisté Olomouce jsou v tabulce o patro výše než jejich soupeř z Litvínova. Jsou desátí se ziskem deseti bodů, takže oba celky dělí jediný bod. Kohouti porazili doma pražskou Spartu 4:1 a získali tak cenný skalp, jelikož pražskému celku se daří a nachází se v elitní čtyřce. Jenže hned v dalším vzájemném duelu, který se konal o dva dny později v Praze, už na svého soka nestačili. V O2 aréně totiž prohráli vysoko 1:7. Na tento debakl už ale určitě nemyslí a připravují se na další bitvu o důležité body. Na severu Čech se tak pokusí zlepšující se Vervu o nějaký ten bod obrat. Čeká nás zajímavý duel, který si nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Lukáš Kucsera 3+2
    Jan Knotek 2+3
    Jan Káňa 3+1
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé sezóně se oba celky utkaly tradičně čtyřikrát a pokaždé se z výhry radovala Olomouc, která Litvínovu nepovolila ani bod. Zajímavostí je, že hned tři ze čtyř společných duelů skončily shodným výsledkem 3:1 pro Olomouc.

    Litvínov – Olomouc 3:4
    Olomouc – Litvínov 3:1
    Litvínov – Olomouc 1:3
    Olomouc – Litvínov 3:1
     
    Utkání se vzhledem k opatřením kvůli šíření nemoci Covid-19 odehraje samozřejmě bez diváků.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Godla (Honzík) – Irving, Demel, Balinskis, L. Doudera, Kudla, Ščotka, Březák – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – Myšák, V. Hübl (C), F. Lukeš – Látal, Gerhát, Petružálek – Zygmunt, Helt, M. Havelka.

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Švrček, Škůrek, Vyrůbalík (C), Dujsík, Ondrušek (A), A. Rutar, Valenta – Burian, J. Knotek (A), Bambula – J. Káňa, Nahodil, Kucsera – Olesz, Kusko, Valský – Mácha, Kolouch, V. Tomeček.

    Rozhodčí: Svoboda, Pražák – Pešek, Gerát.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Velmi rychlá branka domácích. Po devatenácti vteřinách posílá přesnou střelou zblízka kotouč za záda Branislava Konráda RICHARD JARŮŠEK a hosté tak musejí hodně brzy dohánět jednobrankové manko. Asistence: Patrik Demel a Patrik Zdráhal.
    00:19 Richard JARŮŠEK - 1:0
     
    00:53
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jan Myšák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    00:53
    Hosté mají hned šanci srovnat stav, když si jako první zahrají přesilovou hru. Jan Myšák dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    01:22
    Jan Káňa ale vyrovná stav na ledové ploše, protože bude také vyloučeni.
     
    01:22
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Káňa – 2 min., hrubost).
     
    01:46
    Litvínovští se natlačili do pásma Olomouce, kde se snažili o kombinaci, která by mohla vést ke druhé přesné trefě. Hosté však kotouč získali na své hole a okamžitě se s ním vydali před branku Denise Godly.
     
    02:06
    A po jeho zákroku byla hra přerušena a vhazovat se tak bude po pravé ruce domácího brankáře.
     
    02:31
    Janis Uvis Balinskis zavezl puk do pásma Olomouce a znovu Verva před Konrádem chvíli hrozila. Nakonec ale o puk přišla a ten míří do teritoria Litvínova.
     
    02:53
    Jan Myšák je na ledové ploše a Litvínov je kompletní. Začíná jeho zkrácená přesilová hra.
     
    03:22
    Domácí se však nedostali do ohrožení hostující klece a i vyloučený Jan Káňa se už vrací na led. Oba celky jsou tedy v plném počtu.
     
    04:05
    Rostislav Olesz vyslal nebezpečnou střelu směrem k Denisi Godlovi, ale ten ji dokázal zachytit a zapsal další důležitý zákrok. Následně pak se stejný hráč dostával do pásma znovu a dopustil se postavení mimo hru.
     
    05:21
    Jan Švrček nahodil kotouč do pásma Litvínova, tam ale nikoho neměl a Lukáš Doudera si pak puk sebral a poslal ho do neutrální zóny.
     
    06:05
    Aaron Irving se vydal na útočný výlet do olomouckého teritoria, sjel si na pravý kruh a vystřelil. Jeho pokus byl sražen mimo a následná dorážka stejného hráče se pak neujala.
     
    06:58
    Zakázané uvolnění Olomouce stěhuje hru před Branislava Konráda, vhazovat se bude po jeho levé ruce a Litvínov tak získal zadarmo útočné pásmo.
     
    07:23
    Domácí hráči neudrželi útočnou třetinu, byli obráni o puk a hosté se pak vydali před Denise Godlu, který se už ve svém brankovišti připravuje k případnému zákroku.
     
    08:02
    Nakonec se hosté nedostali do žádného nebezpečného zakončení a znovu se Verva dostala před Konráda. Richard Jarůšek pak svou přízemní střelu poslal jen vedle Konrádovy branky.
     
    08:27
    Icing také na litvínovské straně, tentokráte se hra přestěhovala před Denise Godlu. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    08:34
    Na řadě je nyní první komerční přestávka tohoto duelu.
     
    08:56
    Hosté chybovali v rozehrávce a puk se dostal k Richardu Jarůškovi, jenž si po levé straně sjel ke kruhu, ale jeho pokus byl sražen mimo. Následně pak se nepovedl pokus Patriku Zdráhalovi.
     
    09:48
    Balinskis se zblízka snažil procedit puk mezi betony Branislava Konráda, avšak hostující brankář si poradil a nic takového nedovolil.
     
    10:29
    Jan Knotek na opačném konci kluziště vystřelil z prostoru mezi kruhy, ale i Denis Godla byl ve své brance pozorný a dostal touš pod kontrolu.
     
    10:59
    Lukáš Nahodil se snažil prokličkovat obranou Litvínova, to se mu po chvilce povedlo, ale se zakončením před Denisem Godlou to už bylo horší.
     
    11:28
    Litvínovští se opět natlačili před Konráda, z druhé vlny si do zakončení sjel Lukáš Doudera. Hostující brankář sklapl betony a nepustil puk za svá záda.
     
    12:11
    Následuje další komerční přestávka.
     
    12:17
    Lukáš Doudera poslal od modré čáry puk před branku hostů, tam byl na teč připraven Martin Hanzl, ale znovu se předvedl Branislav Konrád, který pohotově zakročil.
     
    12:54
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Richard Jarůšek – 2 min., hákování).
     
    13:24
    Vojtěch Tomeček vyslal střelu z hrany levého kruhu, tu brankář Vervy vyrazil před sebe a následně pak ho do bezpečí poslal Martin Hanzl.
     
    13:55
    Hosté se rozestavěli v pásmu Litvínova a kombinují v přesilové hře. Zatím se jim však nedaří obelstít obranu Vervy. Domácí hráči zuby nehty brání svůj těsný náskok.
     
    14:31
    Obrana Litvínov získala puk a okamžitě ho poslala až před branku Branislava Konráda. Už to vypadá, že tohle oslabení Litvínovští zvládnou.
     
    14:54
    Richard Jarůšek je na ledové ploše a Litvínov je kompletní.
     
    15:19
    Na hranici brankoviště dostal přihrávku navrátilec z trestné lavice Richarda Jarůšek, jeho sklepnutí ale pokryl Branislav Konrád a hned posílá puk svým spoluhráčům.
     
    16:15
    Před Konráda si sjížděla litvínovská hokejová dvojčata František Lukeš a Viktor Hübl, ale znovu byl Konrád mezi třemi tyčemi pozorný a po získání puku hru přerušil.
     
    16:34
    Martin Látal prodloužil puk do útočného pásma, před Konrádem se zjevil Jakub Petružálek, ale nakonec ho nedokázal prostřelit.
     
    17:11
    Joshua James Mácha se snažil ve středním pásmu zpracovat puk rukou, ale nakonec ho u sebe neudržel a záhy ho i ztratil.
     
    17:24
    Petr Kolouch vybojoval puk, zavezl ho za domácí branku a snažil se ho pak přihrát před Denise Godlu. Ale tam nebyl nikdo z hostů, kdo by mohl zakončit.
     
    18:04
    Jakub Valský se málem dostal do úniku před litvínovskou klece. Ale nestalo se tak, Patrick Kudla zakročil a dostal kotouč do středního pásma.
     
    18:48
    Nyní byla k vidění další akce Olomouce, ale Hanákům se nepovedlo srovnat stav zápasu. Stále tak Verva vede nejtěsnějším možným náskokem.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:26
    Další zákrok Branislava Konráda a hra je přerušena. V závěru prvního dějství se tak ještě bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    19:41
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Martin Vyrůbalík – 2 min., sekání).
     
    19:49
    František Lukeš pálil z první na levém kruhu, ale netrefil menší skulinku v brance hostů. Kotouč poté Olomoučtí poslali do bezpečí a už se zcela jistě nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dějství je minulostí. Už po devatenácti vteřinách poslal Vervu do vedení Richard Jarůšek a hosté museli dotahovat manko. Nakonec se ale už skóre v první třetině neměnilo a Verva tak půjde do druhé třetiny s vedením v zádech a bude ho chtít navýšit. Hanáci naopak prahnou po vyrovnání. Čeká nás tak zajímavý další průběh hry.
     
    Střely na branku: 8 – 7
     
    Další třetina začne přibližně v 18:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Verva dohrává svou přesilovou hru, kterou přerušila první siréna. Petružálek střílel zblízka, ale Branislav Konrád byl na místě připraven. Hra je pozastavena.
     
    20:36
    A znovu Jakub Petružálek si sjel těsně před Konráda, ale nakonec k dorážce puku nedošlo, neboť brankář Olomouce kotouč udržel ve své výstroji a znovu je přerušeno.
     
    20:43
    A znovu je hra zastavena po dalším zákroku Branislava Konráda, vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    21:00
    Viktor Hübl byl dalším domácím hráčem, který ohrozil Branislava Konráda. Gólman Hanáků tak znovu své spoluhráče podržel.
     
    21:21
    Pawel Zygmunt si vybral přihrávkou Richarda Jarůška, druhý jmenovaný se neprosadil, ale Konrád po zákroku opět hru přerušil.
     
    21:41
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    21:58
    Jakubu Valskému nesedla střela a kotouč tak získala obrana domácích. Ti se dostali do další útočné akce a navíc mají ponechanou výhodu. Pokud se netrefí, zahrají si další přesilovou hru.
     
    22:09
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Silvester Kusko – 2 min., podrážení).
     
    22:36
    Domácí se už nastěhovali do pásma soupeře, Jan Ščotka se dostal do zakončení zblízka Konrádově brance, ale ten znovu kryje pokus domácích.
     
    22:55
    A další zákrok Konráda. Viktor Hübl střílel z pravého kruhu, před jeho brankou chtěl ještě tečovat František Lukeš, leč neúspěšně.
     
    23:06
    Patrik Zdráhal pálil tvrdou ranou na branku Olomouce, jeden z beků Kohoutů však obětavě zakročil a hned na to se olomoucký celek osvobozuje.
     
    24:04
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hostující oslabení se už chýlilo ke konci a vypadalo to, že se Olomouc ubrání. Ba co víc, Hanáci se ve vlastním oslabení prosadili a srovnávají stav. V tandemu dva na jednoho jeli Rostislav Olesz a PETR KOLOUCH, který poté vše vzal na sebe a z hrany pravého kruhu zaskočil Denise Godlu – 1:1. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Rostislav Olesz.
    24:04 Petr KOLOUCH - 1:1
     
    25:10
    Po zákroku Denise Godly byla hra přerušena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    25:35
    Po vyrovnávací brance hosté ožili a znovu se dostali do zakončení před brankou Denise Godly, ale nebylo z toho nic stejně tak jako na druhé straně po Petružálkově střele.
     
    26:32
    Richard Jarůšek vypíchl puk a z obranného pásma se dostal do samostatného úniku. Proti jeho střele pak zakročil Branislav Konrád a opět tak svůj tým podržel.
     
    26:48
    Nyní je na řadě další komerční přestávka.
     
    27:01
    Litvínovští se museli rychle vracet před vlastní branku, když se před Denise Godlu hnali hosté. Nakonec domácí vše zvládli a rychle otočili hru na opačnou stranu.
     
    27:44
    Pawel Zygmunt střílel na branku soupeře, Branislav Konrád zakročil a hned poté poslal kotouč svým spoluhráčům, kteří už se derou do další útočné akce.
     
    28:24
    Znovu jeli hosté dva na jednoho, na levé straně zakončil Jakub Valský, ale o několik centimetrů branku domácí Vervy minul.
     
    28:58
    Patrik Demel nahodil puk před branku, kde bleskurychle zakončil Richard Jarůšek. Ovšem Branislav Konrád připsal další zákrok a vůbec nevěděl, kde ho má. Nakonec ho vyklepal z výstroje a hra je přerušena.
     
    29:38
    Ve velké šanci se zjevil Jan Bambula. Bekhendovým blafákem už měl před sebou odkrytou klec, ale nezakončil přesně. Ale nakonec to byl faul a hosté pojedou trestné střílení!
     
    29:38
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Denis Godla – trestné střílení, podrážení).
     
    29:38
    K exekuci samostatného nájezdu se postavil Lukáš Nahodil, který si sjel na levou stranu a pokusil se zakončit mezi betony Denise Godly, ale kotouč zůstal jen na nich. Hosté tak trestné střílení nepřetavují ve vedoucí branku.
     
    30:17
    Olomouc právě vstřelila branku!
    O chvilku později už ale hosté strhávají vedení na svou stranu. PETR KOLOUCH se dostal k odraženému kotouči, sebral ho a poté bekhendovou střelou pověsil puk do domácí sítě – 1:2. Asistence: Jan Švrček a Vojtěch Tomeček.
    30:17 Petr KOLOUCH - 1:2
     
    31:02
    Janis Uvis Balinskis nadvakrát netrefuje hostující klec, nicméně domácí nadále operují před brankou Branislava Konráda.
     
    31:11
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno a začíná se opět od začátku. Martin Havelka napálil puk směrem k hostující brance, kde ho poté tečí usměrnil za Branislava Konráda PAWEL ZYGMUNT – 2:2. Asistence: Martin Havelka a Lukáš Doudera.
    31:11 Pawel ZYGMUNT - 2:2
     
    31:59
    Petr Kolouch se opřel do střely, která končí na Denisi Godlovi. Zatím se mu nepovedlo zkompletovat hattrick.
     
    32:35
    Balinskis vyslal hodně štiplavou ránu od modré čáry, ale Branislav Konrád opět zakročil. Následně pak poslal puk spoluhráčům a ti jdou směrem dopředu.
     
    32:57
    Aaron Irving nahodil kotouč před Konráda, ale obrana Olomouce dostala vše pod kontrolu a posílá puk do neutrální zóny.
     
    33:11
    Zakázané uvolnění Olomouce stěhuje hru znovu před Branislava Konráda.
     
    33:38
    Jan Ščotka nabil kolegovi na modré čáře a Patrick Kudla pak z první pálil. Jeho pokus ale obrana olomouckého týmu srazila do bezpečí.
     
    34:23
    Jan Švrček zpracoval puk a poté od modré čáry z nápřahu vystřelil a Denis Godla znovu zakročil. Sklapl betony a kotouč do nich ukryl. Záhy pak hru zastavuje.
     
    34:23
    Následuje další komerční přestávka.
     
    34:38
    Pawel Zygmunt na nic nečekal a na branku hostů vyslal další nebezpečný pokus, který vykryl Branislav Konrád a ten poslal puk do rohu obranného pásma.
     
    35:20
    Patrik Zdráhal se vezl na zádech Martina Vyrůbalíka, poté sebral puk a vystřelil, ale obrana Olomouce byla opět proti.
     
    36:20
    František Lukeš se dostal ke střele mezi kruhy, ale nedokázal Branislava Konráda prostřelit. Ten kryje další pokus i po další střele Vervy a nyní hru přerušuje.
     
    36:46
    Lukáš Doudera dostal puk na svoji hůl a poté Verva rozjížděla další akci. Ale sám Doudera se dopustil faulu a půjde na trestnou lavici.
     
    36:46
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Lukáš Doudera – 2 min., hrubost).
     
    37:06
    Jakub Valský zblízka nevystřelil, puk mají stále hosté a kombinují před Godlou. Zatím se jim nedaří svou přesilovou hru využít a domácí se pak osvobozují.
     
    37:58
    Znovu se domácí dostali k puku a poslali ho až před branku Olomouce. Šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    38:38
    Po nepřesné střele Jana Káni končí puk znovu na becích Litvínova, kteří ho vyhazují opět až před branku Branislava Konráda.
     
    38:46
    Litvínov je v plném počtu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:28
    Patrik Zdráhal se dostal do nebezpečného zakončení a dokonce už zvedal ruce nad hlavu. Konrád ale bravurně zakročil a má kotouč ve své moci!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také prostřední část je u konce. Hosté se po dvou gólech Petra Koloucha dostali nejprve k vyrovnání a poté otočili stav zápasu na svou stranu. Ovšem Litvínovští vyrovnali zásluhou Pawla Zygmunta a před třetí třetinou tak na ukazateli skóre svítí nerozhodný stav 2:2. Třetí třetina tak bude ještě hodně zajímavá.
     
    Střely na branku: 31 – 16
     
    Další třetina začne přibližně v 19:18.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:59
    Káňa se dostal před branku Litvínova, jeho pokus se ale neujal.
     
    41:44
    Litvínovští se jali ke střele před Konrádem, ale ten byl pozorný a kotouč za svá záda nepustil. Následně pak míří do akce olomoučtí hráči.
     
    42:15
    Mácha se dostal ke skákavému kotouči a získal ho na svou stranu, ale poté se nedostal před branku domácích a zakončení se tak nekonalo.
     
    42:44
    Richard Jarůšek švihl do kotouče na pravém kruhu a jeho pokus srazil do bezpečí po obranném zákroku Adam Rutar.
     
    43:32
    Viktor Hübl si stáhl puk na osu hřiště, ale nepovedla se mu následná střela. Domácí ještě zůstali v pásmu soupeře, ale už se před Konrádem neprosadili.
     
    44:16
    Série nepřesností na obou stranách. Nyní už mají puk domácí a Látal ho zaváží do útočného pásma, kde se Litvínovští pokusí znovu ohrozit Branislava Konráda v brance Olomouce.
     
    45:25
    Pawel Zygmunt málem potrestal Vyrůbalíkovu chybu z prostoru mezi kruhy, jeho pohotová střela ale skončila jen těsně nad brankou Branislava Konráda.
     
    46:09
    Richard Jarůšek přenechal pasem puk Martinu Hanzlovi, v akci Litvínova však zabránil Jan Bambula, jenž pomohl obraně a dostal puk z pásma ven.
     
    47:30
    Richard Jarůšek číhal u bližší tyče na kotouč. Toho se ale nedočkal a rázem pak Olomouc otočila hru na opačnou stranu.
     
    48:20
    Na řadě je další komerční pauza.
     
    48:35
    Mácha prodloužil puk do pásma Litvínova, kde ale byli hráči Vervy připraveni a převzali ho do své moci. Následně pak vyslali pokus na Konráda, který byl opět pozorný.
     
    49:11
    Olomouc se dopustila zakázaného uvolnění a dění na ledové ploše se tak stěhuje před Konrádovu branku. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    49:38
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Vilém Burian – 2 min., krosček).
     
    49:59
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Velmi rychle domácí využívají přesilovou hru a jdou znovu v utkání do vedení. Od modré čáry pálil UVIS JANIS BALINSKIS, Ščotka šikovně clonil před Konrádem a ten na ránu Balinskise nestačil zareagovat – 3:2. Jan Ščotka hned hledal puk v síti hostů, aby ho mohl vzít právě pro Balinskise, pro kterého to byla v novém působišti první branka. Asistence: Viktor Hübl.
    49:59 Uvis Janis Balinskis - 3:2
     
    52:25
    Patrik Zdráhal dostal puk do útočné třetiny, ale nakonec se před Konrádem nedokázal střelecky prosadit.
     
    52:48
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Moc dlouho se z vedení Litvínov neradoval a je opět vyrovnáno. Jan Knotek pálil jen do betonu Godly, od kterého se kotouč odrazil k JANU BAMBULOVI a ten už neměl problém ho usměrnit do částečně odkryté Godlovy klece – 3:3. Asistence: Jan Knotek a Vilém Burian.
    52:48 Jan BAMBULA - 3:3
     
    53:20
    František Lukeš pálil po přihrávce od Viktora Hübla, ale Branislav Konrád byl připraven s dalším zákrokem a hra je přerušena. Bude se tak vhazovat před jeho brankou.
     
    53:52
    Na řadě je komerční přestávka.
     
    54:05
    Valentovo nahození chtěl těsně před Denisem Godlou tečovat Petr Kolouch, ale ani tentokráte svůj hattrick nezavršil.
     
    54:22
    Jan Bambula se opět vysunul před Godlu a vyslal na něho nebezpečný pokus. Ten ale domácí brankář vyrazil vyrážečkou a dostal puk na hole spoluhráčů.
     
    55:15
    František Gerhát pálil z levého kruhu a jeho pokus srazil Konrád do bezpečí.
     
    55:34
    Jan Káňa nyní v pádu narazil do brankové konstrukce a s bolestivou grimasou skončil na hrací ploše. Vypadá to ale, že bude v pořádku, jen je otřesen.
     
    55:49
    Švrček nahodil puk před domácí branku, kde ho ale získali domácí a hned se vydali před olomouckou branku.
     
    56:18
    Domácí se neustále snaží strhnout vedení opět na svou stranu, hosté jsou ale proti. A sami se pak Knotkem dostali do zakončení, které bylo nepřesné.
     
    56:41
    František Lukeš po pasu od Viktora Hübla střílel na Konráda, ale hosté ubránili i tuto nebezpečnou akci litvínovské Vervy.
     
    57:19
    Patrick Kudla nahodil z obranného pásma puk do teritoria Olomouce, ale poté se nikdo z domácích nedokázal před brankou Branislava Konráda prosadit.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:30
    Patrik Demel poslal kotouč před hostující branku, kde ho sebral Branislav Konrád a dostal ho do bezpečí.
     
    58:58
    Bambula objel domácí branku a chtěl se dostat před ní, Uvis Janis Balinskis ale zakročil a nedovolil Bambulovi jakkoli ohrozit Denise Godlu.
     
    59:37
    Helt to ještě zkoušel dostat se před branku soupeře, ale obrana ho o puk obrala a už to vypadá, že základní hrací doba vítěze neurčí.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Je to tak. Šedesát minut hry nepoznalo vítěze a utkání tak jde do prodloužení. Pokud ani v něm se nerozhodne, tak budeme svědky samostatných nájezdů.
     
    Střely na branku: 42 – 20
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Litvínovští jsou u kotouče a od vlastní branky se ho snaží dostat do pásma Olomouce. Trojice Hanáků ale ve středním pásmu touš získala na své hole.
     
    60:50
    Jiří Ondrušek se zblízka neprosadil před Godlou a u puku jsou znovu domácí hráči, kteří pomalu míří před hostující klec.
     
    61:23
    Jarůšek hledal přihrávkou Patrika Zdráhala, ten ale na levé straně kotouč nedostal. Hned na to pak hru na druhou stranu otáčejí hosté.
     
    62:06
    Valský neprostřelil Godlu a další šance Olomouce tak nebyla úspěšná. Teď už spěchají domácí zase před Branislava Konráda.
     
    62:32
    A ten hned zakročil proti teči Balinskise a raději přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    62:44
    Demel získal puk, na který nedosáhl Jan Bambula, nakonec ho útočník Olomouce sebral zpět, ale k zakončení před Denisem Godlou nedošlo.
     
    63:28
    Jan Ščotka dostal puk na Martina Látala, který se z prostoru mezi kruhy dostal do nebezpečné střely, ale ta nekončí za Konrádovými zády!
     
    63:55
    A po chvilce pálil Richard Jarůšek a za Konrádem zvoní tyč!
     
    64:00
    Hraje se poslední minuta prodloužení.
     
    64:30
    Obránce Dujsík si převzal puk do své moci a poté vystřelil, ale jeho pokus šel jen vedle tyče domácí branky.
     
    64:55
    Jan Knotek ještě prověřil pozornost Denise Godly, který jeho pokus ukryl do lapačky. A už to vypadá, že se nedočkáme rozuzlení zápasu ani po nastavené hrací době.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani nastavení nerozhodlo o tom, kdo se stane vítězem tohoto zápasu. Po komerční přestávce a krátké úpravě ledové plochy tak budeme svědky dovednostních soutěží, a sice samostatných nájezdů.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Vilém Burian se rozjel na Godlu a poté zakončil jen vedle jeho pravé tyče.
     
    1. série
    1:0
    Jako druhý jel František Gerhát, jenž zblízka zakončil mezi betony Konráda.
     
    2. série
    1:0
    Petr Kolouch se před Konrádem neprosadil.
     
    2. série
    1:0
    Richard Jarůšek zakončil nad branku hostů.
     
    3. série
    1:0
    Denis Godla vychytal Lukáše Nahodila.
     
    3. série
    1:0
    Jan Ščotka neuspěl bekhendovou střelou.
     
    4. série
    1:1
    Knotek nabral rychlost a nekompromisně zakončil a je na nájezdy vyrovnáno.
     
    4. série
    1:1
    Nyní neuspěl proti Konrádovi Jakub Petružálek.
     
    5. série
    1:1
    Valský zprava neuspěl bekhendovou střelou proti Godlovi. Ovšem hostující střídačka se domnívá, že Valský Godlu překonal a na řadě je video! Puk se odrazil od konstrukce ven. Uvidíme, jak se celá situace rozuzlí!

    Puk nepřešel brankovou čáru a nájezd je tak neúspěšný.
     
    5. série
    1:1
    Hübl rozhýbal Konráda, ale ten zakročil po jeho střele.
     
    6. série
    1:1
    František Gerhát trefuje břevno hostující brány!
     
    6. série
    1:1
    Proti Kuskovi byl Denis Godla úspěšný.
     
    7. série
    2:1
    Martin Hanzl pověsil puk do hostující sítě a Verva na nájezdy opět vede!
     
    7. série
    2:1
    Jan Knotek musel proměnit, jinak by Verva byla vítěz. A tak se také stalo. Godla Knotka vychytal a bonusový bod navíc bere Litvínov.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC VERVA Litvínov.
    Autorem vítězné branky je MARTIN HANZL.
    Martin HANZL - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí Litvínov urval doma dva důležité body, když houževnatou Olomouc porazil 4:3 po samostatných nájezdech. Ten rozhodující trefil Martin Hanzl. Hosté si tak ze severu Čech odvezou jeden bod.
     
    Střely na branku: 45 – 23
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:16:48)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 1. Jarůšek (Demel, P. Zdráhal), 32. Zygmunt (M. Havelka, L. Doudera), 50. Balinskis (V. Hübl), rozh. náj. M. Hanzl – 25. Kolouch (Olesz), 31. Kolouch (Švrček, V. Tomeček), 53. Bambula (J. Knotek, Burian)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Vilém Burian (OLO)
    1:0   František Gerhát (LIT)
    2. série:
    1:0   Petr Kolouch (OLO)
    1:0   Richard Jarůšek (LIT)
    3. série:
    1:0   Lukáš Nahodil (OLO)
    1:0   Jan Ščotka (LIT)
    4. série:
    1:1   Jan Knotek (OLO)
    1:1   Jakub Petružálek (LIT)
    5. série:
    1:1   Jakub Valský (OLO)
    1:1   Viktor Hübl (LIT)
    6. série:
    1:1   František Gerhát (LIT)
    1:1   Silvester Kusko (OLO)
    7. série:
    2:1   Martin Hanzl (LIT)
    2:1   Jan Knotek (OLO)


    HC VERVA Litvínov: Godla (Honzík) – Irving, Demel, Balinskis, L. Doudera, Kudla, Ščotka, Březák – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – Myšák, V. Hübl (C), F. Lukeš – Látal, Gerhát, Petružálek – Zygmunt, Helt, M. Havelka.
    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Švrček, Škůrek, Vyrůbalík (C), Dujsík, Ondrušek (A), A. Rutar, Valenta – Burian, J. Knotek (A), Bambula – J. Káňa, Nahodil, Kucsera – Olesz, Kusko, Valský – Mácha, Kolouch, V. Tomeček.

    Rozhodčí: Svoboda, Pražák – Pešek, Gerát
    thejrc.org