Motor ČB – Vítkovice 2:3 (po pr.) | Sparta – Liberec 3:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 02.10.2020, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Sparťané si nyní užívají děkovačku se svým kotlem, naopak hosté už odjeli do své kabiny. To byla ode mě poslední informace, mějte se hezky a u dalších online přenosů se budu těšit, na počtenou! (20:55:39)
     
    Domácí hokejisté si ve třetí části pohlídali svoje vedení, které navíc ještě navýšil díky své trefě útočník Jan Buchtele. Sparťané si tak připisují veledůležité tři body, hosté naopak pocestují domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Liberečtí ještě zkusili zahrozit v útočném pásmu, ale Machovský už nemusel zasahovat. Sparťané vyhodili kotouč do střední třetiny, utkání pomalu končí!
     
    58:55
    Další zákrok brankáře Matěje Machovského. Respekt před brankovištěm si následně sjednal obránce Pavelka, hra za chvíli pokračuje. O vítězi je zřejmě rozhodnuto.
     
    58:33
    Machovský nerozehrál přesně v obranném pásmu, když jeho přihrávku vystihl útočník Vlach. Liberečtí se však posléze vyhnali ven z pásma.
    57:55 Jan BUCHTELE - 3:0
     
    57:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tady další gól domácího mužstva! Pech našel svou milimetrovou přihrávkou JANA BUCHTELEHO, který z bezprostřední blízkosti pokořil Kváču potřetí v tomto utkání! Asistence: Lukáš Pech, Andrej Kudrna.
     
    57:16
    Andrej Kudrna nedosáhl na puk v útočném pásmu a hrací předmět nakonec skončil až mezi diváky za libereckou střídačkou. Hra je tak znovu přerušena.
     
    56:59
    Sparťané se zatím neusadili na delší dobu v útočném pásmu a naopak musel Machovský znovu zasahovat. Filippiho rána z křídla nebyla gólová.
     
    55:56
    Velká komplikace pro hosty a sparťané budou mít k dispozici další přesilovou hru. Obránce Ronald Knot (LIB) vyfasoval dvě trestné minuty za podrážení.
     
    55:25
    Petr Kváča musel znovu přerušit hru, když na něj mířila střela z mezikruží. Následně místní hlasatel oznámil rovnou tisícovku fanoušků tady v aréně.
     
    54:42
    Po prudké ráně Filippiho naskočil zpátky na ledovou plochu Filip Chlapík. Mezitím Řepík zkoušel prostrčit puk na Rouska, který však nebyl v rychlé jízdě.
     
    53:06
    Po Filippiho přihrávce se do střely na modré čáře chtěl opřít Šmíd, který však svůj úmysl přehodnotil. O pár chvil později se sparťané dostali ven z pásma.
     
    52:42
    Filip Chlapík znovu usedne na trestnou lavici, jelikož sparťanský útočník se provinil podrážením. Sparťané se budou muset znovu bránit přesile Bílých Tygrů.
     
    52:25
    Poslední komerční přestávka v tomto utkání je minulostí. Po vhazování v útočném pásmu Tygrů se k puku dostal Vlach, kterému do hole sáhl Pech.
     
    52:11
    Vyloučený Říčka už skáče zpátky na ledovou plochu a sparťané se mohou soustředit na útok. Nicméně nyní musel Machovský vytáhnout další zákrok.
     
    51:06
    Rousek i přes velkou snahu nevystihl rozehrávku Petra Kváči, ale i přesto může jeho tým znovu prostřídat. Liberečtí zakládají útok zpoza branky.
     
    50:19
    Říčka úspěšně napadal v útočném pásmu soupeře a sparťané se rázem dostali k dalšímu vyhození kotouče přes všechny čáry. Oba týmy střídají.
     
    50:01
    Sparťané se budou muset za chvíli opět bránit. Filip Chlapík (SPA) inkasuje dvouminutový trest za vysokou hůl. Liberec má zřejmě poslední šanci.
     
    49:17
    Vše se nakonec obejde bez vyloučení, hra může pokračovat dál. Tomášek zkoušel prostřelit Kváču u levé tyčky, ale liberecký gólman si puk pohlídal.
     
    49:17
    Další zákrok Matěje Machovského. Ještě předtím schytal jeden z libereckých hráčů tvrdý hit, rozhodčí se nyní radí o případném vyloučení.
     
    48:16
    Formanova čtveřice dobře zapracovala v obranném pásmu a sparťané mohou v poklidu vystřídat. Následně se do akce dostal Řepík, který však nepřesně přihrával.
     
    47:13
    David Němeček (SPA) jde pykat na trestnou lavici za držení a oslabuje svůj tým na následující dvě minuty. Liberečtí budou hrát další početní výhodu.
     
    46:59
    Velká šance Sparty! Sukeĺ se protáhl do zakončení před brankou, jeho práci chtěl ještě dokončit Řepík, ale Kváča si situaci pohlídal.
     
    46:09
    Najman ve spolupráci s Rychlovským nadělali Machovskému menší problémy, sparťanský gólman však zasáhl a nepřipustil další komplikace.
     
    45:18
    Pech si udělal prostor ve středním pásmu, ale jeho následná aktivita k žádnému dalšímu ohrožení liberecké branky nevedla. Puk mají hosté.
     
    44:57
    Po zmatcích ve sparťanském brankovišti ujeli domácí hokejisté do přečíslení tři na dva, které zakončoval Říčka pouze do brankáře Kváči.
     
    44:34
    Roman Horák se ocitl ve velké šanci v útočném pásmu před Kváčou, který střelu sparťanského útočníka okamžitě zlikvidoval.
     
    43:29
    Knot byl v obranném pásmu první před Michalem Řepíkem, ale domácí se přeci jen na chvíli udrželi před Kváčou. Následně sudí přerušuje hru.
     
    43:02
    Domácí hokejisté už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše a mohou si znovu oddechnout. Rousek posléze zakládal útočnou akci, ale neúspěšně.
     
    42:05
    Buchtele nejprve vyhodil kotouč ven z pásma a posléze vystihl rozehrávku brankáře Kváči! Střela sparťanského útočníka byla nepřesná.
     
    41:13
    Liberečtí jsou usazeni v útočném pásmu a své štěstí z pravého kruhu pro vhazování zkoušel Tomáš Filippi. Liberecký forvard zakončil mimo branku.
     
    40:30
    Liberečtí mají dobrou šanci na snížení v dnešním utkání. Kapitán Michal Řepík (SPA) dostává od rozhodčích dvě minuty za sekání.
     
    40:19
    Michal Řepík posouval kotouč na Lukáše Rouska, kterého u mantinelu bodyčekoval jeden z libereckých hráčů. Na druhé straně zasahoval Machovský.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči už krouží po ledové ploše, třetí část začíná za malý okamžik.
     
    Střely na branku: 21 – 14
     
    Další třetina začne přibližně v 20:14 hodin.
     
    Prostřední dějství nabídlo opět dramatickou podívanou a více spokojeni mohou být stejně jako po první třetině domácí. David Dvořáček skóroval ve vlastním oslabení a dal svému týmu náskok dvou branek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Sparťané se ještě propracovali jednou do útočného pásma, ale brankář Kváča mohl zůstat v klidu. Více už toho neuvidíme, druhá třetina právě končí.
     
    39:07
    Machovský odpálil kotouč před dojíždějícím Najmanem a domácí hokejisté mohli zaútočit. Řepíkovi ani Rouskovi se však nepovedlo kotouč zpracovat.
     
    38:41
    Derner vyslal nahození od modré čáry, které ještě stačil tečovat svou hokejkou Gríger. Puk nakonec skončil až v ochranné síti nad brankou Machovského.
     
    37:46
    Po Hanouskově přihrávce se hosté probojovali do útočného pásma, ale Machovského neohrozili. Na opačné straně sjel kotouč z čepele obránci Němečkovi.
     
    37:03
    Liberečtí hráči si nyní neporozuměli ve své rozehrávce a posílají kotouč až na zakázané uvolnění. Rozhodčí už je připraven vhodit do hry další puk.
     
    36:24
    Machovský si povyjel ze své branky, aby zneškodnil další libereckou střelu z mezikruží. Po kratičké chvilce se bude vhazovat po levici sparťanského gólmana.
     
    35:44
    Řepíkovi nesedla střela z levé strany a následně ujeli do útoku hosté. Bulíř chtěl hledat svého spoluhráče na útočné modré, leč neúspěšně. Hra plyne dál.
     
    35:27
    Sparťané prohráli vhazování před vlastním brankářem a bylo z toho další nebezpečí. Tomáš Rachůnek se opřel do střely po buly, puk však končí v ochranné síti.
     
    34:54
    Dvořák nastřelil kotouč do útočného pásma, ale Liberečtí rychle obrátili hru na druhou stranu. Bulíř s Lencem byli hodně aktivní, Machovský nemusel zasahovat.
     
    34:09
    Vlach vybízel na útočné modré čáře k jízdě Zachara, před ním však zapracoval svou hokejkou obránce Pavelka. Hraje se ve středním pásmu.
     
    33:45
    Po komerční přestávce se vhazovalo před brankou Matěje Machovského, kterého ohrozil Šmíd, ale domácí gólman byl znovu na svém místě úspěšný.
     
    33:34
    Pech chtěl z hloubi vlastního pásma vysunout svého spoluhráče ve středním pásmu, ale na obranné modré čáře zastavil jeho vyhození obránce Kunst.
     
    32:33
    Ronald Knot střílel od modré čáry, ale svou dobrou ranou zápěstím Machovského nezaskočil. Následně se domácí dostávají alespoň do střední zóny.
     
    32:15
    Dávid Gríger byl v útočném pásmu aktivní, ale k puku se nakonec nedostal. Posléze se sparťané osvobozují za cenu zakázaného uvolnění, hra přerušena.
     
    30:36
    Michal Bulíř se prodral skrz levou stranu kluziště a byla z toho velká šance! Knotovu ránu vyrazil Machovský nad sebe a Spartu zachránil od prvního inkasovaného gólu David Němeček.
     
    29:49
    A rozhodčí nakonec vylučují Miroslava Formana (SPA) a Jakuba Rychlovského (LIB), kteří dostali shodně dvě minuty za hrubost. Oba týmy hrají ve čtyřech.
     
    29:47
    Po delší době musel zasahovat brankář Machovský. Po přerušení hry došlo u mantinelu k menší šarvátce, kterou rozhodčí ihned roztrhli. Bude se však vylučovat.
     
    28:59
    Andrej Kudrna zkusil svou typickou dělovku z pravé strany, v dobré jízdě však provětral lapačku brankáře Kváči. Bude následovat buly po jeho levici.
     
    28:33
    Domácí mohli odskočit do vedení tří branek! David Tomášek byl před brankou aktivní, ale svůj blafák nedotáhl do úspěšného konce.
     
    27:45
    Puk končí po zásahu jednoho z hráčů v hledišti. Hra se nám nyní trochu rozkouskovala, ale nyní se už na buly připravují oba centři, můžeme pokračovat dál.
     
    27:32
    Rousek chtěl udržet kotouč v útočném pásmu, ale bohužel pro domácí celek se mu to nepovedlo. Následně sudí přerušují hru, vhazovat se bude u Kváči.
     
    27:24
    Po vhazování v útočném pásmu se domácí hokejisté dostali k další dobré střele, kterou opět zlikvidoval brankář Petr Kváča. Za chvíli budeme pokračovat.
     
    27:13
    Před startem komerční přestávky se na ledě chvíli pošťuchoval David Němeček s jedním z libereckých hráčů. Rozhodčí však celou situaci vyřešil.
     
    26:27
    Kváča vyjel ze svého pracoviště, ale přihrávka na najetého Grígera byla nepřesná. Sparťané rychle obrátili hru zpět k libereckému brankáři, který přerušil hru.
     
    25:24
    Ladislav Šmíd hledal na modré Knota, ten však puk nezachytil a liberečtí hokejisté museli vyklidit útočné pásmo. Na druhé straně zkoušel štěstí Horák.
     
    24:28
    Andrej Kudrna byl aktivní před brankářem Kváčou, liberecký muž s maskou dokázal střelu sparťanského útočníka zastavit. Hra pokračuje dál.
     
    23:40
    Liberečtí jsou nastěhování před Matějem Machovským. Knot nabízel kotouč Lencovi před branku, liberecký útočník v rozhodujícím momentu zlomil hůl.
    22:55 David DVOŘÁČEK - 2:0
     
    22:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí se prosazují ve vlastním oslabení! DAVID DVOŘÁČEK se obtočil kolem branky a zasunul kotouč za záda Petra Kváči. Asistence: Lukáš Rousek.
     
    22:20
    Tomáš Rachůnek měl dostatek prostoru na levé straně a okamžitě vystřelil. Jeho rána byla nepřesná a Machovský nemusel zasahovat. Sparťané vyhazují puk ven.
     
    21:55
    Po skončení domácí přesilovky bude následovat početní výhoda pro Liberec. Obránce Jan Košťálek (SPA) usedl na trestnou lavici za držení.
     
    21:06
    Horák kombinoval se svými spoluhráči na pravém kruhu, ale sparťané se do další střelecké šance nedostali. Petr Kváča tak stále nemusel zasahovat.
     
    20:19
    Sparťané vyhráli úvodní vhazování a už se pomalu přesunují do útočného pásma. Pavelka neudržel kotouč na pravém kruhu a o chvíli později Liberec vyhazuje.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba týmy už jsou na ledě, druhá třetina za chvíli startuje!
     
    Střely branku: 13 – 6
     
    Další třetina začne přibližně v 19:20 hodin.
     
    Úvodní třetina je za námi! Sparťané se prosadili zásluhou Filipa Chlapíka, který určil zatím ráz dnešního utkání. Na opačné straně měl dvě velké tutovky Tomáš Filippi, jehož pokusy v obou případech vychytal brankář Machovský.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:51
    Po nadějné souhře Pavelky s Řepíkem střílel právě sparťanský kapitán, který z pravého kruhu narazil svou ranou pouze na betony brankáře Petra Kváči.
     
    19:21
    Tomášek byl v další dobré šanci v útočném pásmu před Kváčou, ale liberecký gólman na poslední chvíli stačil zasáhnout.
     
    19:14
    Sparťané budou hrát další početní výhodu! Marek Zachar (LIB) dostává od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení. Liberečtí se musí bránit.
     
    18:16
    Forman udržel kotouč v útočném pásmu na pravém kruhu, ale Kváča nakonec nemusel zasahovat, protože domácí se sami vyhnali z pásma.
     
    17:30
    Lukáš Rousek se natlačil před posledního obránce Tygrů a následně vyslal dobrou střelu, ale Kváča nepustil kotouč za svá záda. Škoda pro domácí.
     
    16:42
    Košťálek si udělal výlet až do útočného pásma, ale daleko se sparťané s kotoučem nedostali. U puku však domácí zůstali a Pavelka může rozehrávat.
     
    16:12
    Další možnost pro Liberec! Tomáš Filippi se řítil sám na Machovského, kterého však svým blafákem nepřekonal. Sparta stále ve vedení.
     
    15:16
    Až nyní se sparťané znovu prokousali do útočného pásma. Košťálek nahazoval na Kváču, který vyrazil kotouč do bezpečí. Liberečtí se znovu osvobozují.
     
    14:06
    Sparťanský odchovanec si nakonec vybral jednoho z jeho spoluhráčů na pravém kruhu, ale k němu přihrávka už nedoputovala. Hosté vyhazují k Machovskému.
     
    13:36
    Domácí rozehráli svou akci zpoza Machovského branky a v útočném pásmu dobře zapracoval Chlapík. Nejnovější sparťanská posila se už dívá, kam přihrát.
     
    13:15
    Liberečtí hokejisté budou hrát první oslabení. Mislav Rosandič (LIB) vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za hákování. Sparta hraje přesilovku.
     
    12:58
    Další dobrá rána v podání domácích! David Tomášek střílel ze slušné rychlosti a brankář Petr Kváča musel znovu do zákroku.
     
    12:25
    Sparťané se nepropracovali do útočného pásma a hrát mohli Liberečtí. Za brankou Machovského se však dobře zorientoval Michal Řepík, který posílá puk do bezpečí.
     
    11:45
    Machovský musel vypomoct svým spoluhráčům s rozehrávkou, ale Němeček se přes střední pásmo nedostal. Novou akci rozjíždí Košťálek.
     
    11:31
    Liberecký brankář musel znovu zasahovat, jelikož na něj mířila dobrá střela z levé strany. Kváča si s jemným pokusem jednoho z domácích hráčů poradil.
     
    11:04
    Velká šance na domácí straně! David Tomášek chtěl dorážet kotouč na brankové čáře, ale puk skončil někde pod Petrem Kváčou.
     
    10:37
    Pavelka nahazoval kotouč do hloubi pásma a u puku byl jako první útočník Matúš Sukeĺ. Rychlonohý bruslař však brankáře Kváču podruhé nepřekonal.
     
    09:26
    Jaroslav Vlach vybojoval kotouč v útočném pásmu a přes Rychlovského se hra dostala až na modrou čáru k Ronaldu Knotovi, který však nevystřelil.
     
    08:31
    Hraje se jako na houpačce. Rousek v útočném pásmu vybízel před brankou najetého Andreje Kudrnu, který už ale kotouč nezpracoval.
     
    07:54
    Obrovská šance Liberce na vyrovnání! Tomáš Filippi se dostal do dobré střelecké pozice v mezikruží, ale Machovský vytáhl svůj beton.
     
    07:29
    David Tomášek nebyl úspěšný na vhazování v útočném pásmu, přesto se domácí hokejisté ještě na chvíli udrželi před Kváčou. Skóre se však nemění.
     
    07:19
    Chlapík se obtočil v útočném pásmu a nakonec vyslal nebezpečnou ránu od modré čáry. Kváča si našel dobrý výhled a střelu domácího útočníka zneškodnil.
     
    06:22
    Adam Najman získal kotouč v útočném pásmu, ale Liberečtí se k dalšímu ataku už nedostali. Na druhé straně mířil nepřesně z pravé strany Lukáš Rousek.
     
    05:34
    Tomáš Pavelka poslal kotouč do skrumáže před branku Petra Kváči. Tam byl dobře zaparkovaný David Dvořáček, který ani nadvakrát nebyl úspěšný.
    04:34 Filip CHLAPÍK - 1:0
     
    04:34
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tady první vstřelený gól zápasu! Tomášek se prosmýkl do útočného pásma a nahrál FILIPU CHLAPÍKOVI a ten svou nekompromisní dělovkou překonal Kváču. Sparťané jdou do vedení. Asistence: David Tomášek.
     
    03:47
    Radan Lenc nahodil puk na Machovského a Liberečtí pokračovali ve svém útoku. Dobře se však vrátil do obranného pásma kapitán Sparty Michal Řepík.
     
    03:12
    Roman Horák bruslil za kotoučem do útočného pásma, ale puk byl rychlejší a rozhodčí píská další icing. Hra se stěhuje před Matěje Machovského.
     
    02:32
    Robert Říčka se dostal s pukem do dobré střelecké pozice a okamžitě vypálil. Brankář Kváča zasáhl svou vyrážečkou a srazil kotouč do rohu kluziště.
     
    01:56
    Domácí hráči se chtěli přesunout rychle do útočného pásma, ale Lukáš Pech kotouč nedostihl a rozhodčí okamžitě píská zakázané uvolnění. Hra je přerušena.
     
    01:27
    Sparťané uklidňují situaci za svou brankou, konkrétně Košťálek. Domácí obránce posléze založil útočnou akci, na jejímž konci stál Lukáš Pech.
     
    00:47
    Liberečtí jsou poprvé v tomto utkání nastěhování v útočném pásmu. Hanousek nahodil na branku Machovského, který se za pukem jen ohlédl.
     
    00:11
    Úvodní vhazování vyhráli domácí hokejisté zásluhou Romana Horáka a sparťané se ihned přesunuli do útoku. Rousek ve velké šanci neuspěl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už jsou zpátky na ledové ploše, rozhodčí volá první pětky na úvodní vhazování. Začínáme!
     
    V hale už se rozezvučela sparťanská hymna a už za malou chvilku bude následovat soupiska domácího mužstva Sparty.
     
    Hráči se už naposledy před dnešním zápasem odebrali do svých kabin. Utkání startuje za necelých dvacet minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    V brance domácích dnes nastoupí Matěj Machovský a na střídačce bude připraven Jakub Neužil. Obranné dvojice mají sparťané stejné jako v úterním utkání na ledě Liberce. V prvním páru uvidíme Davida Němečka a spolu s ním také Jana Košťálka. V útoku registrujeme pouze jednu změnu. Na křídle čtvrté útočné formace místo Ladislava Zikmunda bude hrát Miroslav Forman.

    Liberečtí posílají do dnešního zápasu se Spartou chytat Petra Kváču. V obranných párech dnes nenajdeme například Tomáše Havlína, naopak dres Bílých Tygrů oblékne mladíček Vratislav Kunst. Největší téma na soupisce hostí je návrat Kryštofa Hrabíka, jenž nastoupí na levém křídle první útočné formace po boku Michala Bulíře a Radana Lence. Do sestavy se po zranění vrací také Tomáš Rachůnek.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým příznivcům krásný páteční podvečer už přímo z pražské O2 areny. Do startu utkání zbývá necelá hodinka a my si nyní pojďme společně odhalit sestavy pro dnešní pikantní duel!
     
    Krásný hokejový podvečer z hlavního města. Tipsport extraliga dnes otevře své nekompletní šesté hrací kolo, v němž se společně zaměříme na duel mezi domácí Spartou a Bílými Tygry z Liberce. Utkání startuje v pražské O2 areně přesně v 18:30 hodin!
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ 2020/2021

    GCC 1. čtvrtfinále: Liberec – Sparta 4:2
    GCC 2. čtvrtfinále: Sparta – Liberec 2:2
    19. kolo: Liberec – Sparta 3:2

    Sparťané s Libercem sehráli už tři zápasy v této sezoně. Oba týmy se nejprve potkaly ve čtvrtfinále letního poháru Generali Česká Cupu. První duel dopadl lépe pro Tygry, kteří zvítězili poměrem 4:2 a v odvetném utkání na ledě holešovické Tipsport areny uhráli remízu 2:2. Třetí vzájemný souboj těchto dvou velikánů vyzněl opět pro Liberec, když po velkém dramatu přetlačil sparťanský celek 3:2. Pražané tedy mají v dnešním utkání svému soupeři co vracet.
    Spartu nově trénuje také dovednostní kouč David Kalivoda!
     
    HLAVNÍ LÍDŘI OBOU TÝMŮ

    Sparťané se v aktuální sezoně spoléhají na výkony své největší letní posily Romana Horáka, nebo například Michala Řepíka, už druhou sezonu po sobě kapitána Pražanů. V sestavě mezi zkušenými borci figurují také například Lukáš Pech s Miroslavem Formanem a v obraně tvrdí muziku sparťanský obr Milan Jurčina spolu s Janem Košťálkem, který bude chtít navázat na svoje počínání z minulého ročníku.

    Bílí Tygři zacelili mezeru v brance, kterou od této sezony nově hájí Petr Kváča. V defenzivě se trenéři mohou opřít o spolehlivého pracanta Ladislava Šmída včetně služebně nejstaršího obránce Liberce Lukáše Dernera. V útoku patří mezi největší zbraně Michal Birner s Tomášem Filippim a samozřejmě také Michal Bulíř, který v minulosti krátce působil v ruské nejvyšší soutěži.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    2. místo, 10 bodů, skóre: 17:8
    Aktuální forma: V, V, P, V

    Liberečtí hokejisté vstoupili do nového ročníku s plnou vervou, což dokumentují poslední odehrané zápasy. Svěřenci trenéra Patrika Augusty klopýtli pouze jednou, naopak hned třikrát se radovali z plnohodnotného bodového zisku. Naposledy si tygří družina vyšlápla v domácím prostředí právě na svého dnešního soupeře.

    Severočeši všem svým dosavadním soupeřům stihli předvést, jakou disponují ofenzivní sílou. Parta kolem kapitána Petra Jelínka nastřílela sedmnáct branek a v této statistice jí patří druhé místo. Bodově se nejvíce daří Michalu Birnerovi nebo Ladislavu Šmídovi. Oba mají na kontě pět bodů.

    Poslední zápasy
    1. kolo: Liberec – Pardubice 7:1
    2. kolo: Olomouc – Liberec 1:4
    4. kolo: Hradec – Liberec 4:3sn
    19. kolo: Liberec – Sparta 3:2
    Liberečtí hokejisté naposledy porazili Spartu poměrem 3:2.
     
    HC SPARTA PRAHA

    7. místo, 3 body, skóre: 10:12
    Aktuální forma: P, V, P, P

    Sparťané mají odehrané čtyři zápasy, ve kterých získali tři body. Svěřenci trenérů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače neodstartovali nový ročník podle svých představ, jelikož do statistik si prozatím mohou zaznamenat pouze jedinou výhru. V posledních dvou duelech se Pražané představili venku, kde však další výhru nepřidali.

    Pražský celek má na kontě zatím deset vstřelených branek a patří mu průběžná sedmá příčka. Nejvíce se daří letní posile Romanu Horákovi, jenž zaznamenal už pět kanadských bodů. Z obránců si nejlépe vede Milan Jurčina, jenž si připsal ve třech odehraných duelech dva body.

    Poslední zápasy
    1. kolo: Plzeň – Sparta 5:3
    2. kolo: Sparta – Zlín 3:0
    26. kolo: Ml. Boleslav – Sparta 4:2
    19. kolo: Liberec – Sparta 3:2
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 5. Chlapík (Tomášek), 23. Dvořáček (Rousek), 58. Buchtele (Pech, Kudrna)


    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Němeček, Košťálek, M. Jandus, Tomáš Dvořák, T. Pavelka, Kalina, Jeřábek – Rousek, Horák, Řepík – Chlapík, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech, Kudrna – Dvořáček, Říčka, Forman.
    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd, Knot, Rosandić, T. Hanousek, Derner, Kunst – Hrabík, Bulíř, Lenc – T. Rachůnek, Filippi, Gríger – Šír, P. Jelínek, M. Zachar – J. Vlach, Najman, Rychlovský.

    Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Frodl, Komárek

    Diváci: 1 000
    ocianews.com