Warriors Brno – Poruba 2011 2:4 (kon.) | Přerov – Technika Brno 7:2 (kon.) | Ústí n/L – Chrudim 0:0 (odl.)
Kobra – Havlíčkův Brod 2:4 (kon.) | HK MD Šumperk – Vsetín 1:5 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
7:2 (3:1, 4:0, 0:1)
Technika Hockey Brno
Pátek 02.10.2020, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • DHL Extraliga juniorů • 5. kolo
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký páteční večer. (20:13:03)
     
    Utkání je u konce. Přerov zcela zaslouženě vítězí nad Technikou Brno 7:2. Zubři byli po většinu zápasu lepším týmem. Šance si vypracovali i ve třetí třetině, ovšem osmou ani žádnou další branku už nepřidali. Po chybě střídajícího brankáře Hanáčka se prosadili pouze hosté, kteří ale konečný výsledek jen zkorigovali.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (Šembera – 2 min., hrubost). Trest odpyká Brůžek.
     
    59:54
    Jeden z domácích jel sám na bránu, zřejmě to byl Hradil. Šembera jej sice vychytal, ovšem pak zcela nesmyslně vyrážečkou napadl dojíždějícího Mynáře. Vyrážečkou vyslal směrem k útočníkovi Přerova několik úderů a rozhodčí mu za to musí udělit trest.
     
    59:35
    Šimanský vyslal na hranici pravého kruhu nepříliš povedenou ránu příklepem. Hostující brankář ji ale tečoval do ochranné sítě, takže se bude vhazovat v útočném pásmu Přerova.
     
    59:20
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (Adam – 2 min., hákování).
     
    58:59
    Technika právě vstřelila branku!
    Domácí brankář Petr Hanáček si nyní vybral slabší chvilku. Po ledě k němu doputoval kotouč, který chtěl svou širokou holí rozehrát. Naneštěstí pro sebe i svůj tým ale trefil jen dojíždějícího hráče Techniky MARTINA ADAMA. Od jeho nohy se kotouč odrazil přímo na bránu a mezi Hanáčkovými betony prošel až do sítě. Bez asistence.
     
    58:39
    Znovu musel hostující brankář zasahovat, Přerov si tak útočné pásmo ještě minimálně na chvíli podrží.
     
    58:22
    Po vyhraném vhazování pálil příklepem tvrdě Kleniar, Šembera si včas dokázal kleknout a kotouč vytěsnil mimo svou klec.
     
    58:15
    Buly v útočném pásmu Zubrů.
     
    58:10
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:40
    Pěkně tvrdou ránu vyslal po zisku odraženého kotouče přímo před bránou Brázda. Jeho pokus byl ale moc vysoký a skončil na zadním tvrzeném skle.
     
    57:10
    Dlouhý pas v podání jednoho z domácích hráčů dojel až za branku Šembery, rozhodčí domácím píská zakázané uvolnění.
     
    57:00
    Brno přesilovku nevyužilo, Zubři jsou kompletní.
     
    56:28
    Teď se hostům průnik k brance Hanáčka přece jen povedl, ovšem se střelou z levé strany si hbitý přerovský gólman dokázal poradit.
     
    56:02
    Zubři nepouštějí Techniku do kombinace v útočném pásmu a v klidu se brání.
     
    55:16
    Technika nyní nezvládla přechod přes útočnou modrou čáru a rozhodčí píská ofsajd.
     
    54:38
    Petr unikal ve vlastním oslabení a už už se rýsovala další šance Přerova. Brněnští hráči ji ale uťali obranným zákrokem u pravého mantinelu.
     
    54:30
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (R. Kolařík – 2 min., podrážení).
     
    53:52
    Zakázané uvolnění Přerova.
     
    53:42
    Utkání v MEO Aréně sleduje 85 diváků.
     
    53:22
    Domácí tým hraje v plném počtu.
     
    52:42
    Velká možnost Zubrů v oslabení a v ní Petr. Přerovský útočník zakončoval zblízka k levé tyči, ovšem těsně minul. Teď nebyli Hanáci daleko od osmé trefy.
     
    52:25
    Zubři se už brání ve čtyřech.
     
    52:02
    Z pravého kruhu vypálil najetý Brůžek, Hanáček puk vyrazil hrudí před sebe.
     
    51:19
    Velmi obětavý zákrok nyní předvedl přerovský útočník Radim Hradil. Nohou zablokoval tvrdou ránu jednoho z hostů a Technika poté přišla o útočné pásmo. Hradil se s potížemi dobelhal na střídačku.
     
    50:47
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Němec – 2 min., hákování).
     
    50:39
    Technika se usadila v útočném pásmu a Novosedlík z pravé strany obloučkem zazvonil na pravou tyč. Akce hostů pak chvíli pokračovala a následně se Zubři dopustili dalšího prohřešku proti pravidlům. Minutu a 23 sekund se tak domácí budou bránit ve třech.
     
    50:10
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Mynář – 2 min., nedovolené bránění).
     
    50:10
    Zubři znovu sebrali Technice puk v jejím obranném pásmu, ovšem při útočném snažení se nyní dopustili útočného faulu.
     
    49:30
    Dobrý přerovský presink. Domácí zachytili kotouč na útočné modré čáře a Holíkova střela z těchto míst proletěla vedle levé tyče brněnské brány. Odraženou černou pryž od zadního hrazení si poté našel Hradil, ovšem beton ležícího brankáře hostujícího celku obhodit nedokázal.
     
    48:24
    Zubři se nechtějí nechat zahanbit. Nejprve Techniku zamkli před její bránou, poté mohli potrestat chybu v brněnské obraně. Sám na Šemberu po ní postupoval Šilhavý, ale v osudové chvíli přestřelil.
     
    47:31
    Útok hostů skončil bekhendovým zakončením po ledě v podání padajícího Adama, Hanáček kotouč betonem srazil mimo a veškeré nebezpečí tak zažehnal. Zanedlouho musel řešit další velkou možnost Techniky, betonem si u pravé tyče pokryl střelu zblízka od důrazného Čoupka.
     
    46:33
    Lajoš se pohybem dostal kousek od bránícího hráče Zubrů a mohl tak vystřelit. Hanáček kotouč dobře viděl a betonem ho vyrazil do rohu obranné třetiny domácích.
     
    45:42
    Z levé strany mířil do horní části klece Rozsahegyi, jeden z bránících hráčů Techniky kotouč ještě v poslední chvíli tečoval a ten tak skončil v ochranné síti.
     
    45:21
    Dobrý průnik Šimanského. Domácí útočník si z pravé strany nabruslil před bránu, jeho bekhendový pokus Šembera v pokleku betonem vyrazil mimo.
     
    44:28
    Technika operovala v útočném pásmu, ovšem náhradnímu brankáři Zubrů Petru Hanáčkovi, který na třetí třetinu vystřídal svého kolegu Tomáše Horáka, žádnou práci nepřidělala.
     
    43:04
    Vydatnou ránu tahem si z levé strany připsal Šilhavý, brankář hostů kotouč vyrazil částí své výstroje k zadnímu mantinelu.
     
    42:45
    Technika hraje v plném počtu, nicméně Šembera nyní musel na led a připsal si další zákrok. Buly v útočném pásmu Přerova.
     
    42:22
    Přerovští opět svírali Techniku u její klece. K žádné střele ale nedošlo, brněnská čtveřice dokázala vše ustát.
     
    41:59
    Buly ve středním pásmu.
     
    41:50
    Odražený kotouč poslal zblízka na Šemberu Šimanský, gólman Techniky byl ale dobře postavený a puk v pokleku vyrazil ramenem mimo. Úspěšné pak nebyly ani přerovské dorážky.
     
    41:40
    Po puku se před bránou natahoval volný Mynář, Šembera byl ale rychlejší a kotouč rychle přikryl svým vymrštěným tělem.
     
    41:23
    Holík nahazoval kotouč od modré čáry, ten byl ale tečovaný a k brněnské brance se vůbec nedostal. Místo toho skončil v rohu kluziště.
     
    40:40
    Hosté se dokázali rychle osvobodit a vyhodili kotouč až k přerovské bráně. Domácí tak musejí začínat zase odznova.
     
    40:32
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (R. Fojt – 2 min., podrážení).
     
    40:01
    Střídání v týmu HC ZUBR Přerov: ze hřiště odchází Horák, přichází Hanáček.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina utkání je minulostí. Její převážnou část byl na ledě pouze jeden tým – Přerov. Zubři Techniku mačkali jako citron a vytěžili z toho čtyři přesné zásahy. Dvakrát skóroval Radim Kolařík, po jedné trefě přidali Patrik Kleniar a Jan Fencl. Zubři si tak do třetí periody ponesou velmi pohodlný náskok šesti gólů. Nad brněnským soupeřem momentálně vedou 7:1. Třetí třetina začne zhruba v 19:26.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Přerov hraje v plném počtu.
     
    39:38
    Hosté jsou i v přesilovce úplně bezzubí a nemohou se dostat do žádného tlaku v útočnému pásmu.
     
    39:18
    Běží poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:17
    Přerov právě vstřelil branku!
    Hanáci se prosazují i ve vlastním oslabení a vedou již o šest gólů – 7:1. Obráncům Techniky Brno ujel JAN FENCL a nabruslil si až před Šemberu. Proti němu vytáhl ze svého repertoáru bekhendový blafák, který umístil k levé tyči. Šembera tam sice v pádu směřoval se svou vyrážečkou, ovšem byl pomalejší, než přerovský útočník. Bez asistence.
     
    37:44
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Kleniar – 2 min., sekání).
     
    37:08
    Přerov právě vstřelil branku!
    Akce domácího celku nicméně pokračovala a je z ní šestý gól v síti Techniky. Po zakončení Rozsahegyiho přiťukl Fencl puk RADIMU KOLAŘÍKOVI, který z otočky zamířil přesně k tyči mimo dosah Šembery. Ten se natahoval, seč mohl, ale marně. Asistence: Jan Fencl, András Rozsahegyi.
     
    37:06
    Na nahrávku z rohu kluziště si najel Rozsahegyi, Šembera dokázal pohotově zareagovat a kotouč betonem vytrčeným do strany vytěsnil před sebe.
     
    36:53
    Přerov na ledě dominuje a Šembera se musí neustále ohánět. Brankář Techniky Brno klouže od tyčky k tyčce, puk za svá záda zatím nepustil. Buly v útočném pásmu Zubrů.
     
    36:15
    Hosté tlaku a šestému inkasovanému gólu zatím odolávají. Šembera schoval do lapačky nahození, které šlo od jednoho z obránců zpoza pravého kruhu.
     
    36:10
    Přerov stále pokračuje v tlaku v útočném pásmu. Brněnské obraně nyní zatopila první formace.
     
    35:47
    Na levé straně se ocitl nehlídaný Mynář. Měl tak dost času na to, aby si zpracoval kotouč a přehodil si ho z bekhendu na forhendovou stranu hole. Následně zamířil na přední tyč, ovšem Šembera dokázal místo mezi rukou a tělem ucpat včas, puk zachytil a nekapituloval.
     
    34:16
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři nyní Techniku přehrávají a nese jim to ovoce v podobě dalšího gólu. Hradil nahrál na Šilhavého, jehož střelu Šembera neudržel a od jeho betonu šel puk zpátky do hřiště. U kotouče byl pak nejrychleji ze všech PATRIK KLENIAR, který najetý zametl touš do volné části klece. Asistence: Michal Šilhavý, Radim Hradil.
     
    34:06
    Domácí táhli rychlou protiakci a vezli další nebezpečí pro bránu Techniky. Ránu Hradila nakonec Šembera dokázal udržet ve výstroji a v pokleku zasáhl.
     
    32:52
    Přerov právě vstřelil branku!
    Z další přesilovkové možnosti ale už domácí skórují. Rozsahegyi poslal kotouč z levé strany před bránu, kam si najel RADIM KOLAŘÍK. Útočník Zubrů volil zakončení do horní části branky, a jelikož Šembera šel dolů – na led, nemýlil se. Puk zapadl pod břevno. Asistence: András Rozsahegyi, Tomáš Hanák.
     
    32:31
    Zubři opět kombinovali v útočném pásmu. Fencl vypálil zleva na přední tyč, kde si Šembera dokázal vše pohlídat a kotouč vyrazit betonem mimo.
     
    32:18
    Holík si z pravé strany najel na modrou čáru, odkud vyslal nebezpečnou ránu švihem. Před Šemberou byl chumel těl, kotouč si ale nakonec dokázal najít a v pokleku ho zachytit do klína.
     
    31:54
    Nad kruhy vyslal střelu tahem obránce Němec, kotouč skončil tečovaný v rohu kluziště. Navíc rozhodčí pískají postavení útočícího hráče v brankovišti, hra se tak přesune do středního pásma.
     
    31:08
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (Vacek – 2 min., podrážení).
     
    30:51
    Zubři měli ponechanou výhodu a Dobša obdržel kotouč z levé strany. Nezištně ho vzápětí ještě přepustil vedle sebe na zcela volného Kolaříka, který však odkrytou bránu v obrovské možnosti minul. To je velká škoda pro Přerov!
     
    30:29
    Domácí Zubři sevřeli Techniku u její klece, hosté se osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    29:29
    Prísažný měl dost prostoru kolem sebe, a proto pořádně prověřil Šemberovu pozornost. K dorážce se následně dostal další přerovský hráč, ovšem u bližší tyče neuspěl. Šembera měl beton k tyči dobře přitisknutý. Vyložená šance se poté naskytla jednomu ze Zubrů na levém kruhu. Po křížné ráně se však natáhl Šembera a chytil ji do lapačky.
     
    28:32
    Billa se dostal ke kotouči u levého mantinelu, leč rána příklepem mu vůbec nesedla. K ohrožení branky Techniky tak nedošlo.
     
    27:49
    Důrazný průnik z levé strany předvedl Fencl. Přerovský útočník se natlačil až před bránu, ovšem tam tísněný kotouč za záda brankáře nezametl. Hráči Techniky poté trochu ztratili nervy a jeden z nich při odchodu na střídačku pořádně práskl vrátky.
     
    27:26
    Šembera vyjel daleko ze své klece, aby zažehnal rodící se šanci Přerova. Vše úspěšně zvládl a už je zpět v prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    26:42
    Vacek od modré čáry nahodil puk směrem k Horákovi. Ten vyrážel před sebe, k dalším pokusům už se hosté nedostali a Zubři vyvezli kotouč mimo obrannou třetinu.
     
    25:52
    Lajoš měl dost prostoru ke střele od pravého mantinelu, ovšem příklepem nemířil vůbec přesně. Na druhé straně se rýsoval přerovský brejk, který ale hráči Techniky dokázali včas zastavit.
     
    25:18
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (R. Fojt – 2 min., hrubost).
     
    25:18
    Další zakončení z hole Fornála Horák v pokleku schoval ve výstroji. Hráči Techniky si pak počínali až příliš důrazně a zbytečně na domácího brankáře dotírali. Jeden z nich za to dostane dvě minuty.
     
    25:05
    Po vyhraném buly to od modré čáry zkusil švihem Novosedlík, Horák kotouč vytěsnil výstrojí do rohu kluziště.
     
    24:46
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká R. Kolařík.
     
    24:14
    K bráně Přerova se z pravé strany tlačil Brůžek, ovšem domácí zadák jej do šance svým tělem nepustil. Na druhé straně dotíral na Šemberu u pravé tyče Šimanský, gólman Techniky si ale se střelou i následnými dorážkami útočníka Zubrů dokázal betonem přitisklým k tyči poradit.
     
    23:35
    Po vyhraném vhazování pálil od modré čáry Gréč, Šembera pumelici vytěsnil před sebe. K dorážkám už se domácí hráči nedostali.
     
    23:00
    Z pravého kruhu pálil do horní části brány Kleniar, brankář hostů včas dokázal vytrčit svou lapačku, v níž kotouč schoval. Hra se přerušuje, buly v útočném pásmu Přerova.
     
    22:32
    Po levé straně se prohnal Šilhavý, Šembera jeho vydatný pokus vyrazil hrudí mimo.
     
    22:02
    Na obou stranách ledové plochy teď byly k vidění sebevědomé průniky. S oběma si ale obránci dokázali poradit.
     
    21:36
    Právě jsem dostal informaci, že oficiální zápis o utkání se potýká s technickými problémy. Veškeré náležité údaje tak budeme postupně doplňovat, jak to bude možné.
     
    21:11
    Přerovští rychle pronikli do útočného pásma a po zakončení jednoho z nich kotouč levou tyčku Šemberovy klece o několik decimetrů minul.
     
    20:20
    Domácí obranou projel obránce Fornál a jeho střela zamířila těsně vedle přerovské klece. Fornál se pak dral ještě k dorážce, ovšem tu klečící Horák u levé tyče nedopustil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba celky se vracejí na hrací plochu, za malou chvíli začne druhá třetina utkání.
     
    První třetina zápasu je minulostí. Skóre otevřeli hosté z Brna, když se po nájezdu lehce zprava prosadil Radovan Fojt. Domácí Zubři ale zanedlouho odpověděli a poté navíc průběžný stav dokázali i otočit. Šemberu překonali Petr Mynář, Viktor Šabršula a Vladimír Brázda. Po první části tak Hanáci vedou 3:1. Druhé dějství začne zhruba v 18:46.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:20
    Kotouč teď po tlaku hostů v útočném pásmu vyplaval přímo před bránu, kde se k zakončení prodral Radovan Fojt. Ve vyložené šanci ale selhal, branku Přerova přestřelil.
     
    18:38
    Technika zatlačila domácí u jejich klece. Kotouč se pohyboval v blízkosti Horáka, ten nicméně zasahovat nemusel. Nad pravým kruhem poté vypálil Fornál, Fencl ránu v pokleku obětavě zblokoval. Další Fornálův pokus šel mimo. Fencl pak rybičkou vleže vypíchl kotouč a zmařil další útočné snažení Brňanů.
     
    18:01
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (R. Kolařík – 2 min., držení).
     
    16:59
    Nebezpečnou střelu vyslal z mezikruží zápěstím Dobša, Šembera kotouč mířící k pravé tyči s vypětím všech sil vytěsnil mimo.
     
    15:47
    Přerov právě vstřelil branku!
    Třetí přesný úder v podání Přerovanů! Od modré čáry vyslal ostré nahození kapitán domácích Gréč. Před brankou do dráhy kotouče vložil svou hůl Prísažný a Šembera puk s vypětím všech sil vyrazil betonem před sebe. K dorážce se však dostal VLADIMÍR BRÁZDA a uklidil černou pryž do odkryté části klece. Šembera se už natahoval marně. Asistence: Andrej Prísažný, Matyáš Gréč.
     
    15:47
    Přerovští se zmocnili kotouče ve středním pásmu a Kleniar nabral rychlost a dral se do zakončení. Jeho střelu z pravé strany Šembera v pokleku zachytil. Buly v útočném pásmu Přerova.
     
    14:30
    Hosté na chvíli operovali v útočném pásmu, domácí obránci ale vyjetí zpoza brány jednomu z Jihomoravanů nedovolili. Na druhé straně střílel z pravé strany Rozsahegyi, Šembera kotouč vyrazil k zadnímu mantinelu.
     
    13:51
    Rozehrávka ale následně nevyšla ani domácím, hosté tak začínali od své brány. Dál než k obranné modré čáře se ale s kotoučem nedostali. Přerovští se pak ale vystavili do ofsajdu.
     
    13:31
    Nahození Techniky do útočného pásma neprošlo a zmocnili se ho Zubři.
     
    12:22
    Do zakončení se na pravém kruhu tlačil Brázda, ovšem soupeřovi hráči jej do něj nakonec nepustili. Na druhé straně střílel křížem nepřesně Brůžek.
     
    12:08
    Rozhodčí píská postavení mimo hru u domácích.
     
    11:53
    Zubři se pokusili rychle otočit hru, ovšem na modré čáře narazili na pozorné obránce hostujícího týmu.
     
    11:31
    Před branku si od zadního hrazení najel Kolařík a zkoušel střílet bekhendem k přední tyči. Jeho pokus ale nebyl přesný, navíc Šembera klečel přesně tam, kde klečet měl.
     
    10:54
    Zkrácenou početní výhodu však Zubři nevyužili. Do hry už se vrátil i hráč Techniky. Následně se píská ofsajd domácího celku.
     
    10:39
    Domácí jsou kompletní a mají možnost zkrácené přesilovky.
     
    09:24
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí otáčejí skóre. Přerovští využili chyby brankáře Techniky Šembery, který neudržel ve své moci pokus z hole Hradila. Volného odraženého puku si pak všiml VIKTOR ŠABRŠULA, který ho dojel a z ostrého úhlu s pomocí odrazu od Šemberovy výstroje dostal za brankovou čáru. Asistence: Radim Hradil.
     
    08:51
    Přerov vyhrál buly v útočném pásmu a Šabršula okamžitě střílel od modré čáry. Šembera v pádu kontroloval kotouč, který po teči doputoval mimo hostující klec.
     
    08:45
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (Novosedlík – 2 min., podrážení).
     
    08:10
    Gréč se dostal k puku, ovšem než ho stačil vyhodit, přišel o něj. Nebezpečí před brankou Horáka ale následně dobrým obranným zákrokem zažehnal jiný přerovský obránce – Němec. Zubři poté vytlačili svého soupeře do střední třetiny a tam byl jeden z nich faulován. Poměr sil na ledě se vyrovná.
     
    07:59
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Šilhavý – 2 min., nedovolené bránění).
     
    07:30
    Přerov je po vyrovnání při chuti. Fencl nyní objel bránu a zasunoval kotouč u přední tyče. Šembera měl co dělat, aby neinkasoval. Po puku se musel natáhnout, schovat ho do výstroje a přerušit hru.
     
    06:46
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři pohotově využívají početní převahu a vyrovnávají skóre utkání. Domácí vyhráli buly v útočném pásmu, což byl základ úspěchu. Šimanský poté vyslal chytré nahození, které za záda brankáře Šembery do odkryté části klece účelně tečoval PETR MYNÁŘ. Asistence: David Šimanský, Jakub Němec.
     
    06:37
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (Adam – 2 min., hákování).
     
    06:37
    Přerov se pokusil rychle odpovědět a jeho první útok rozpoutal před Šemberou pořádný tlak. Kolařík dokonce z pravé strany orazítkoval tyčku! Zubři si následně vynutili faul a budou hrát přesilovku.
     
    05:40
    Technika právě vstřelila branku!
    Jihomoravané se dostávají do vedení. RADOVAN FOJT projel lehce zprava až před přerovskou klec, kde zvolil zakončení bekhendem. Kotouč opřel o horní tyčku, od níž se kus černé gumy odrazil za záda bezmocného Horáka. Asistence: Lukáš Lajoš.
     
    05:28
    Kolařík vypálil z volného prostoru nad kruhy tahem, ovšem hostující klec minul.
     
    05:11
    Hosté se pokusili o rychlou protiakci. Novosedlík bekhendem nahodil kotouč k Horákovi, který ho před dojíždějícími hráči Techniky raději schoval do své moci.
     
    04:54
    K brankáři Techniky doklouzal kotouč a u levé tyči jej vkleče pro jistotu přikryl vyrážečkou. Další buly v útočném pásmu domácích.
     
    04:43
    Přerov pronikl do útočné třetiny a vynutil si buly u branky Šembery.
     
    04:03
    To už však nyní neplatilo. Na bránu se chvíli řítil Šimanský, jeden z obránců hostujícího celku jej však v poslední chvíli dokázal obrat o kotouč. Přerovský forvard tak nakonec nezakončil, byť si už už chystal kotouč ke střele.
     
    03:18
    Technika vyhrála buly, ovšem kotouč pouze odpálila k přerovské brance. Černé pryže se tak chopili domácí, leč nic pořádného s ní nevymysleli.
     
    03:14
    Rozhodčí nejprve signalizoval, že bude vylučovat. Vzápětí ale svůj verdikt odvolal. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    02:53
    Technika se pokusila o rychlý průnik, jeden z jejích útočníků si ale počínal tak důrazně, že upadl a posunul bránu Přerova. Hra se tak přerušuje.
     
    02:43
    Přerov nadále držel útočné pásmo a napadal hráče Brna, kteří s problémy operovali s pukem. K další střele už se ale Hanáci nedostali.
     
    02:10
    Přerov vyhrál buly a od modré čáry nahodil kotouč obránce Holík. Šembera puk dobře viděl a betony ho vyrazil do rohu kluziště.
     
    02:05
    Hosté zkoušeli k přerovské bráně nahazovat dlouhé pasy, ovšem při jednom z nich se dopustili icingu a hra se tak stěhuje k jejich kleci.
     
    01:37
    Technika chvíli svírala Zubry v jejich obranném pásmu, ale o žádný pořádný tlak se nejednalo. Domácí beci si dokázali poradit.
     
    01:02
    Zubrům se dvakrát nepovedlo vyslat dlouhou a přesnou přihrávku z obranného do útočného pásma. Začínat tak musejí opět od své klece.
     
    00:24
    Po buly ve středním pásmu se k puku dostali hosté, k brance Přerova ale vyslali jen lehké a nepřesné nahození. Tím jejich akce skončila.
     
    00:02
    Úvodní buly vyhráli Zubři. Kotouč však zanedlouho popadla Technika, ovšem dlouho ho neudržela. Ve středním pásmu zůstal po střetu ležet jeden z domácích hráčů. Nakonec se sám zvedl a v předklonu odjel na střídačku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu, utkání za malou chvíli začne.
     
    Domácí Přerov nastoupí ve žlutomodrých dresech, hosté z Brna v černobílých dresech.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Horák (Hanáček) – Gréč (C), T. Hanák, Šabršula, Němec, Billa, Holík – Mynář, Petr, R. Kolařík – Šilhavý, Fencl (A), Šimanský (A) – Dobša, Rozsahegyi, Brázda – Prísažný, Hradil, Kleniar

    Technika Hockey Brno: Šembera (Skoupý) – Vacek, Fornál, Oujeský, R. Fojt, Svoboda, Holcman, L. Fojt – Novosedlík, Lajoš, Hubáček (A) – Nerad, Švarcberger (C), Adam – Procházka, Kelbl, Brůžek – Čoupek, Vrána

    Rozhodčí: Vaněk – Kučera, Novák.
     
    HC ZUBR Přerov
    Přerovu v pořadí východní skupiny druhé nejvyšší soutěže juniorů aktuálně patří třetí místo. Nutno však podoktnout, že výběr trenérů Pavla Neumana a Petra Dočkala ještě neodehrál zápasy prvních dvou kol proti Vsetínu a Warriors Brno. V dalších dvou utkáních Zubři nezaváhali. Na ledě šumperských Mladých Draků zvítězili vysoko 5:0, v Porubě pak uspěli 6:3. Proti Technice je v letošní extraligové sezoně čeká domácí premiéra. Kanadské bodování přerovského týmu zatím vede útočník Patrik Kleniar (2+2).
     
    Technika Hockey Brno
    Technika je v tabulce východní skupiny juniorské extraligy zatím poslední. Ve třech zápasech nezískala ani bod. Svěřenci trenérů Jiřího Recha, Zdeňka Balabána a Zdeňka Zechmeistra nejprve těsně podlehli Porubě (1:2), následně vysoko prohráli se Vsetínem (2:7) a Šumperkem (1:6). Ve všech třech případech přitom Jihomoravané nastoupili v domácím prostředí. Jejich městské derby proti Warriors Brno bylo kvůli koronavirové nákaze v týmu soupeře odloženo.
     
    Krásný páteční podvečer z přerovské MEO Arény! V rámci pátého kola Extraligy juniorů se tu utkají týmy HC ZUBR Přerov a Technika Hockey Brno.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 7. Mynář (Šimanský, Němec), 10. Šabršula (Hradil), 16. Brázda (Prísažný, Gréč), 33. R. Kolařík (Rozsahegyi, T. Hanák), 35. Kleniar (Šilhavý, Hradil), 38. R. Kolařík (Fencl, Rozsahegyi), 39. Fencl – 6. R. Fojt (Lajoš), 59. Adam


    HC ZUBR Přerov: Horák (41. Hanáček) – Gréč (C), T. Hanák, Šabršula, Němec, Billa, Holík – Mynář, Petr, R. Kolařík – Šilhavý, Fencl (A), Šimanský (A) – Dobša, Rozsahegyi, Brázda – Prísažný, Hradil, Kleniar
    Technika Hockey Brno: Šembera (Skoupý) – Vacek, Fornál, Oujeský, R. Fojt, Svoboda, Holcman, L. Fojt – Novosedlík, Lajoš, Hubáček (A) – Nerad, Švarcberger (C), Adam – Procházka, Kelbl, Brůžek – Čoupek, Vrána

    Rozhodčí: Vaněk – Kučera, Novák

    Diváci: 85
    thejrc.org