Skalica – Levice 0:0 (odl.) | Martin – Trnava 0:0 (odl.) | Topoľčany – Humenné 0:0 (odl.)
Dubnica – Pov. Bystrica 0:0 (odl.) | Spišská N. Ves – Vlci Žilina 0:0 (odl.)
odloženo
HK Spišská Nová Ves
0:0 (-:-, -:-, -:-)
DOXXbet Vlci Žilina
sk Pátek 02.10.2020, 18:001. liga (SR) • 1. kolo
Partner:
     
    Vážení fanúšikovia, zápasy 1. kola SHL sú pre epidémiu Covid-19 odložené. Za pochopenie ďakujeme. (20:23:23)
     
    A máme to tu, prvé kolo Slovenskej hokejovej ligy. Hoci vzhľadom na okolnosti z predošlých dní nebolo jasné či sa dnes uskutoční plánovaný štart novej sezóny. V prvom kole na seba narazia Spišiaci s Vlkmi zo Žiliny.

    HK Spišská Nová Ves
    Ich utorkový zápas s našimi mladými reprezentantmi bol preložený pre pandemické opatrenia, no treba veriť, že k takýmto krokom sa počas sezóny dostaneme čo najmenej a liga sa rozbehne.
    Hokejisti sa na ľade pripravovali už od 17.8.2020, no krátko pred štartom museli riešiť otázku na brankárskom poste po tom čo sa im zranil navrátilec z Michaloviec, Filip Surák. Tak teda sa o brankársku jednotku v tíme pobijú Matej Šimo a Juraj Hollý, známe to meno v hokejovom svete.
    Ak, by sme sa pozreli na menoslov mužstva tak určite treba spomenúť jeho základné piliere ako Vartovník, Novák, Koky, či Rapáč. Posledný menovaný od lekárov dostal zelenú a verím, že po takej dlhej pauze mu bude hokej veľmi chutiť. Teraz už, len treba veriť, že mu zdravotný stav dovolí čo najviac.
    Obrana mužstva je vystužená napríklad bývalými Popradskými hráčmi, ako Romaňák, Fabián. Mužstvo sa taktiež bude môcť spoliehať na zaujímavú dvojicu Tabi, ktorý prišiel z Levíc a Piačku, ktorý minulú sezónu pôsobil v Topoľčanoch. Aj tieto mená hovoria o tom, že Novoveštania to z návratom do našej najvyššej ligy myslia vážne. Tak uvidíme ako to nakoniec dopadne a kto si vybojuje priamy postup do súťaže.

    Vlci Žilina
    Úvod novej sezóny s novým menom a postupnými ambíciami. Totižto letná príprava Vlkov bola poznačená 14 dňovou karanténnou, po tom čo sa v Žilinskej svorke objavil jeden pozitívny test. V Žiline sa z veľkej časti skladal úplne nový celok, hráči sa nepoznali medzi sebou. Svoje miesto v kádri si našli aj mená ako Adam Thémar, ktorý to z Martina nemal až tak ďaleko. Jakubek taktiež pozná hokejové pôsobenie v prvej lige, minulý ročník si odkrútil v Dubnici. Pre Slovenskú hokejovú verejnosť je útočník Marcel Kanera veľkou neznámou, no jeho skúsenosti, ktoré si nazbieral vo Fínsku môžu byť pre Vlkov veľmi cenné.
    Žilinský dres, by si mal v tejto sezóne obliecť aj Patrik Koyš. Hráč, ktorý má za sebou už 270 zápasov v našej najvyššej súťaži. Po tom čo si obliekal dresy Liptovského Mikuláša, Popradu, Trenčína, Martina, či Košíc. Uvidíme ako sa Vlkom podarí prvý zápas v snahe o čo najrýchlejší návrat medzi elitu.
    Zápas sa začne o 18:00
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Dana Kontuľová

    Branky a nahrávky:


    HK Spišská Nová Ves:
    DOXXbet Vlci Žilina:
    ocianews.com