Žižkov – Třinec 0:2 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
0:2 (0:1)
FK Třinec
Neděle 15.11.2020, 14:00 • SK Prosek, Praha 9 • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 4:6. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:16. (15:57:00)
     
    Dohrávka přinesla velmi překvapivý, ovšem zasloužený výsledek. Předposlední Fotbal Třinec slaví první vítězství v sezóně nad čtvrtou Viktorií Žižkov. Tutovku promarnil za bezbrankového stavu domácí Diviš, hosty pak dostal gólem do šatny do vedení Nigerijec Attah. Po přestávce potvrdil vítězství slezského klubu po faulu na Ciencialu z penalty Javůrek.
    Domácí se dostali jen k platonickému tlaku, vyloženou šanci si po přestávce nedokázali vypracovat ani v krátké přesilovce a podruhé za sebou odcházejí s prázdnou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Po Pudilově nákopu střílí na zadní tyči ve skluzu Diviš nepřesně a především z ofsajdového postavení. To byla patrně poslední příležitost na úpravu skóre.
     
    90+2
    Milan Švenger znovu naběhl do vápna a nechal bránu prázdnou. Hosté se ubránili, po chvilce se píská další standardka, ale tentokrát si žižkovský brankář odpočine a zůstává na své straně.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Jan Javůrek, přichází Martin Ngimbi.
     
    90+1
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává za zbytečný faul loktem ve středovém kruhu Leonid Akulinin (FK Fotbal Třinec).
     
    90+1
    Z chumlu hráčů se míč odráží přesně do rukavic Martina Pastornického.
     
    90+1
    Nastavují se 3 minuty.
     
    90
    Jaroslav Diviš si v závěru řádné hrací doby vynutil faul a ještě je tu standardní situace pro Žižkov zhruba 30 metrů od brány.
     
    90
    Pudil nakopával míč přes půl hřiště, v sérii soubojů na hranici šestnáctky měl poslední slovo třinecký Gáč.
     
    88
    František Straka žene své svěřence k presinku při každé příležitosti a už to nevypadá, že by se na tříbodovém exportu bodů do Slezska mělo něco měnit.
     
    86
    Fotbal Třinec dvakrát střídá: ze hřiště odcházejí Tomáš Weber a Richard Vaněk, nastupují Bronislav Stáňa a Martin Foltyn.
     
    85
    Žlutou kartu dostává trenér Viktorie Žižkov Daniel Veselý.
     
    84
    Žižkovští pokračovali v akci proti deseti, hosté nakonec dostali míč do autu a mezitím Akulinin vstává z mrtvých a zapojuje se do hry.
     
    83
    Akulinin si jeden na jednoho obhazoval Súkenníka a zřítil se k zemi. Z novinářské tribuny to vypadalo na filmování, rozhodčí byl stejného názoru.
     
    83
    Další centr Isaaca Mulemeho vyboxoval Pastornický až z penaltové značky. Pražané se snaží, ale závěrečný nápor vypadá jinak...
     
    80
    Odražený míč vracel Pudil nůžkami z pokutového oblouku spoluhráčům, kteří však nemohli hrát, protože se houfně zapomněli v ofsajdu.
     
    80
    Mulemeho jedovatý centr přehodil Pastornický raději přes břevno a na roh běží přes celé hřiště i domácí brankář Švenger!

    Karel Jedlička

    Branky: 45+1. Attah, 62. Javůrek (pen.)

    Karty:   65. Muleme (ZIZ), 85. Veselý (trenér) (ZIZ) – 32. Attah (TRI), 53. Akulinin (TRI), 69. Javůrek (TRI), 77. R. Vaněk I. (TRI)   90+1. Akulinin (TRI)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 4:6. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:16.
    FK Viktoria Žižkov: Švenger /C/ – Urbanec, Březina, Pudil, Žežulka – Sixta (66. Nabijev), Súkenník, Richter (60. Mashike), Auer (60. Muleme) – Diviš, Zoubele.
    Náhradníci: Hrubeš – Skopec, Řezáč, Bezdička.

    FK Třinec: Pastornický – Celba, Gáč, Janoščín /C/, Hýbl – Vaněk (86. Foltyn), Habusta – Weber (86. Stáňa), Cienciala (75. Samiec), Javůrek (90+2. Ngimbi) – Attah (46. Akulinin).
    Náhradníci: Ciupa – Bolf.

    Rozhodčí: Machač – Kotalík, Hurych

    Diváci: 46
    ocianews.com