Dvůr Králové n. L. – Bílina 0:0 (odl.) | Havlíčkův Brod – Cheb 3:6 (kon.) | Znojmo – Val. Meziříčí 8:1 (kon.)
Žďár n/S – Kopřivnice 5:2 (kon.) | Klatovy – Příbram 3:2 (kon.) | Děčín – Nová Paka 5:1 (kon.)
Jablonec n/N – Hronov 6:2 (kon.) | Trutnov – Mostečtí Lvi 0:0 (odl.) | Opava – Vel. Meziříčí 0:0 (odl.)
Řisuty – Kobra 0:0 (odl.) | Tábor – Písek 0:0 (odl.)
konec
BK Havlíčkův Brod
3:6 (0:1, 1:4, 2:1)
HC Stadion Cheb
Sobota 03.10.2020, 17:00 • Zimní stadion Kotlina • 2. liga skupina Jih (ČR) • 5. kolo
Partner:
     
    Je jasno! Chebu se podařilo překvapivě vyhrát v Kotlině! Utkání se lámalo zhruba v jeho polovině za stavu 1:2, kdy měli domácí navrch. Jenže svého tlaku nevyužili, naopak se krátce na to prosadili hráči Stadionu hned třikrát během krátké chvíle, a od té doby kontrovali hru.

    Největším hrdinou zápasu byl bez debat Radek Prošek, na kterého jsme upozorňovali už před zápasem. Dvacetiletý odchovanec Karlových Varů pomohl mužstvu k výsledku třemi góly, k nimž ještě na další dva přihrál. Aktuálně se tak může chlubit průměrem dvou kanadských bodů na zápas.

    Střely celkem: 33:26 (19:31:10)
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Tecl – 2 min., hrubost + 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC Stadion Cheb (Troška – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Stadion Cheb (Šik – 2 min., hrubost + 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Krejčí – 2 min., hrubost).
     
    59:22
    Marek Tecl dostal ránu před brankovištěm. Pak se do něj znovu opřel hostující obránce, to už mladíkovi v havlíčkobrodské sestavě ruply nervy a sledujeme krátkou potyčku!
     
    58:43
    Michal Smutný nerozehrál přesně, našel jen soupeře. Ten už uháněl dopředu, kde se před ním otevřelo hodně volného prostoru, akci ale zastavuje ofsajdové postavení
     
    58:17
    Hra se přesunula do pásma Havlíčkova Brodu, tam chce Cheb vydržet co nejdéle. Sražená rána skončila v ochranné síti, vhazovat se bude po levici Ondřeje Chaloupka.
     
    57:47
    Jakub Kašpar si na nudu ztěžovat nemůže. Nejprve kryl střelu Jakuba Čejky z prostoru mezi kruhy, po jeho dalším zákroku proti pokusu od pravého hrazení se přerušuje.
     
    57:21
    Tomáš Mlynář přejel modrou čáru a z levého křídla se opřel do kotouče, po jeho střele se ozval dunivý zvuk nárazu kotouče do betonů Jakuba Kašpara.
     
    56:45
    Hosté hrají v pěti a zdá se, že utkání zvládnou. Havlíčkovu Brodu se teď totiž vůbec nedaří přechod do útoku.
     
    55:14
    Luboš Voříšek tvrdě vypálil ze své oblíbené pozice na levém kruhu, ani tento projektil se ale až k brankáři nedostal. Hosté střely obětavě blokují.
     
    54:58
    Michal Kliment měl slušnou pozici u pravého mantinelu, jeho tvrdá rána ale mířila mimo tři tyče.
     
    54:27
    Adam Dvořák měl nabito, ještě ale přenechal kotouč zkušenějšímu Aleši Padělkovi. Jeho rána byla zblokována a hra je přerušena.
     
    54:06
    Domácí po buly zaujmuli útočné pozice v pásmu soupeře a po krátké souhře se odhodlali ke střele z pravé strany, kterou Jakub Kašpar vytěsnil do ochranné sítě. Po otřesu je tak naštěstí zjevně v pořádku.
     
    53:49
    Bruslaři se agresivně tlačili do brankoviště, snaží se snížit za každou cenu. Akce ovšem vyústila ve srážku s brankářem, hra je přerušena.
     
    53:30
    Ještě není konec a domácí mají další možnost snížit. Radek Prošek (CHB) se provinil podrážením, a na dvě minuty tak oslabí své mužstvo.
     
    52:13
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí opět snižují! Michal Smutný vystřelil od modré čáry, a RICHARD CACHNÍN těsně pod úrovní horní tyče jeho ránu tečoval pod betony brankáře Chebu! Asistence: Michal Smutný, Vojtěch Holenda.
     
    51:48
    Michal Fečo se prosadil přes Matěje Válu a Ondřej Chaloupek jeho střelu vyrazil pravým ramenem. Vála pak Fečovi všechno spočítal u mantinelu, kde ho narazil tělem.
     
    Dnešní utkání sleduje 313 diváků.
     
    50:53
    Bruslaři se těžko dostávají přes zahuštěné střední pásmo. Nakonec se skrz něj probojoval Adam Dvořák, jeho střela zápěstím ale Jakubu Kašparovi starosti nenadělala.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 22. Dvořák (Mlynář, Košťál), 43. Hrala, 53. Cachnín (Smutný, Holenda) – 3. Vašíček (Prošek), 21. Prošek (Šik, Trapl), 31. Vašíček (Prošek, Trapl), 34. Prošek (Šik), 36. Černý (M. Čejka, Fečo), 45. Prošek (Vašíček)


    BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (34. Chaloupek) – Kliment (A), Vála, Dudycha, Smutný, Benák, Dvořák, Krejčí – J. Čejka, Hrala, Voříšek (C) – Holenda, Cachnín, Tecl – Mlynář, Padělek, D. Košťál – Zvěřina, T. Ludvík (A), Kalač
    HC Stadion Cheb: Kašpar (Vecka) – Strýček (C), Troška, Michálek (A), Pajk, Zavřel, Kořán, Šik, Záruba – Hendrych, Holub, M. Čejka (A), Prošek, Fečo, Trapl, Černý, Krejsa, Krutina, Olejník, Vašíček

    Rozhodčí: Tomáš Mejzlík – Robin Horký, Jiří Roupec

    Diváci: 313
    thejrc.org