K. Vary – Plzeň 1:0 (kon.) | Sparta – Olomouc 7:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 2:4 (kon.)
Pardubice – Třinec 7:6 (po pr.) | Kometa Brno – Zlín 5:3 (kon.) | Motor ČB – Liberec 2:3 (0:1 po s.n.)
Mountfield HK – Litvínov 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:1 (3:0, 1:0, 0:1)
HC VERVA Litvínov
Neděle 22.11.2020, 18:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:20.
     
    Krásný dobrý podvečer všem příznivcům ledního hokeje z města pod Bílou věží. Tipsport extraliga se v listopadu letošního roku rozjela v dosud nevídaných rozměrech a zdaleka nejsme u konce. Dnes nás čeká její kompletní 20. kolo. Jedinou výjimku tvoří duel, který budeme sledovat. Mountfield Hradec Králové přivítá na svém ledě celek HC VERVA Litvínov. Tyto týmy již mají vzájemný duel z 20. kola odehraný a jejich utkání tak bude soubojem, jenž tvoří část 7. kola. Start střetnutí je naplánován na 18:20.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Východočeši se aktuálně nachází na čtvrtém místě extraligové tabulky se ziskem třiadvaceti bodů. Svěřenci Vladimíra Růžičky mohou být se svými výkony více méně spokojeni. Zatím totiž plní předsezónní slib o útoku na přímý postup do čtvrtfinále play off. Přesto jsou jejich výkony v poslední době poněkud nestabilní. Mountfield se tak pokusí ještě vylepšit svou stávající reputaci v souboji s Chezou.

    Jak je již mírně naznačeno výše, forma královéhradeckého celku má poměrně kolísavý charakter. Lvi vyhráli z posledních pěti utkání tři. Mountfield po restartu extraligy odehrál nejprve dvě vyrovnaná utkání s Vítkovicemi. Následně padl na ledě Liberce 1:4, nicméně všechny chmury hned zažehnal, když doma bez potíží přemohl Olomouc 4:0. Stejným poměrem však následně znovu v ČPP Aréně podlehl Karlovým Varům, což zavdalo důvod k pochybnostem. Ty ale byly zcela smazány vyhraným derby. Hradec v něm rozdrtil úhlavního rivala z Pardubic na jeho kluzišti 5:2.
     
    HC VERVA Litvínov

    Severočechům v současné situaci patří desátá příčka v ligovém pelotonu, na své konto zatím stihli nastřádat devět bodů. Litvínov rozhodně není v ideálním rozpoložení a chce-li mít bezpečnou jistotu účasti v letošních vyřazovacích soubojích, bude muset nutně zabrat především na předváděné hře. O jejích výsledcích nemluvě.

    Cheza má v poslední době výkonnost srovnatelnou s jejím dnešním protivníkem. Také vyhrála tři z pěti předchozích duelů. Tým pod vedením Vladimíra Országha si po koronavirové pauze nevede zle. Silnou Kometu přetlačil na jejím ledě 4:2, jenže o čtyři dny později podlehl v Plzni po nájezdech 1:2. Poté prohrál stejným poměrem v základní hrací době na svém ledě s Karlovými Vary. Pak ale přišly dvě důležité výhry, na něž se Litvínov pokusí navázat. Nejprve přemohl 1:0 na vlastním kluzišti Zlín a v pátek zvítězil v Liberci po nájezdech 2:1.
     
    První vzájemný duel

    Celky se už v letošní sezóně jednou utkaly. V předehrávce 20. kola zvítězil Hradec na ledě Litvínova 4:2! Lvi šli v první třetině do vedení, nicméně Cheza krátce po přestávce srovnala krok. Přesto si Mountfield vypracoval v druhém dějství po brankách Janka a Orsavy rozhodující dvougólový náskok. V třetí dvacetiminutovce vsítily oba týmy jednu branku, a tak se z vítězství radovali svěřenci Vladimíra Růžičky.

    20.9.2020 HC VERVA Litvínov – Mountfield HK 2:4
     
    Zajímavosti

    O pikantní duel půjde především pro Oskarse Cibulskise, jenž před sezónou odešel z Hradce Králové, aby následně skončil právě v Litvínově. Svou zkušenost mají s městem pod Bílou věží také Richard Jarůšek, Martin Látal či asistent hlavního trenéra Chezy Václav Sýkora. Naopak Lvům může své poznatky o Vervě předat Filip Pavlík a samozřejmě trenér Vladimír Růžička starší.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Nedomlel (A), Zámorský, Jank, Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Lev, Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Jergl.

    HC VERVA Litvínov: Honzík (Zajíček) – Demel, Irving, Cibulskis, Balinskis, Ščotka, Kudla, Štich (A) – Jarůšek, Gerhát, Mahbod – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Myšák – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

    Rozhodčí: Kika, Micka – Hlavatý, Lederer.
     
    Ještě jednou krásný podvečer ze salónu republiky, města českých královen, Hradce Králové. Lvi nastupují do dnešního zápasu se stejnou sestavou, která ve čtvrtek ovládla východočeské derby a smetla pardubické Dynamo na jeho ledě poměrem 5:2.

    To Severočeši zaznamenali důležitou změnu. Na soupisce jim totiž chybí jejich brankářská jednička této sezóny, Denis Godla. Kvůli tomu se mezi tři tyče postaví David Honzík, jemuž bude krýt záda junior Šimon Zajíček. V poli k žádné rošádě nedošlo, sestava je totožná s tou z posledního utkání na ledě Liberce.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba celky se právě pozdravily na modrých čarách a na ledové ploše už nám zůstávají pouze zahajovací formace. Utkání může začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Východočeši sice vyhráli úvodní vhazování, jenže tak nešťastně, že šel Litvínov okamžitě do útoku, okamžitě ho ale zastavil ofsajd.
     
    00:22
    Po prvním buly před Lukešem se kupředu vydal Orsava, který byl podražen a Hradec tak hraje výhodu. Dostal se ale sotva k útočné modré.
     
    00:30
    Potrestatným hráčem je Pawel Zygmunt, jenž podtrhl Orsavu na levém kruhu v útočném pásmu a nyní už zpytuje svědomí na trestné.
     
    00:34
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec okamžitě využívá početní výhodu a jde bleskově do vedení! Lvi otevírají střelecký účet večera už po 34 sekundách hry! Růžička vyhrál buly za sebe pro FILIPA HRONKA, jenž si sjel na osu hřiště a vyslal nechytatelnou ránu do horního růžku! Honzík přes clonu nic neviděl – 1:0! Asistence: Vladimír Růžička.
    00:34 Filip HRONEK - 1:0
     
    01:38
    Severočeši vytvořili před Lukešem solidní závar, nakonec ale jen dvakrát pleskl kotouč o betony královéhradeckého brankáře.
     
    01:58
    Bohumil Jank se s ničím nerozpakoval, když dostal puk k modré čáře. Z osy hřiště ho poslal na bránu Litvínova. Honzík měl beton na ledě včas.
     
    02:24
    Obránci Mountfieldu teď dobře odclonili dojíždějící hráče a Lukeš tak pohodlně přikryl kotouč lapačkou. Buly po jeho pravé ruce.
     
    02:49
    Myslím, že to byl Richard Jarůšek, kdo vyslal z levého kruhu poměrně svižný projektil, který ale Lukeš vykopl betonem. Následně je puk mimo hrací plochu.
     
    03:16
    Královéhradečtí zavezli puk podél levého hrazení do útočného pásma, v němž se ale tentokrát delší dobu neohřáli. Nedomlel drží touš za bránou na čepeli a oba celky střídají.
     
    03:41
    Svěřenci Vladimíra Růžičky podnikali další rychlý výpad středem kluziště. Útočnou modrou však tentokrát nepřekročili v souladu s pravidly. Píská se postavení mimo hru.
     
    03:50
    Mountfield nahodil puk do pásma. Smoleňák však v osobním souboji na zadním mantinelu neobstál a kupředu tak mohl soupeř.
     
    04:27
    Mahbod nyní šikovně na levé straně přenechal puk za sebou a rána Viktora Hübla neměla špatné parametry. Beton Lukeše však byl ještě o něco kvalitnější.
     
    04:55
    Vladimír Růžička nahodil kotouč z půlící čáry na bránu Litvínova a Honzík jej stiskl v lapačce před dojíždějícími hráči. Buly po jeho levé ruce.
     
    05:07
    Rána Filipa Pavlíka od modré byla zblokována a Severočeši se rychle vydali na zteč. Střela Patrika Demela je však sražena do ochranné sítě nad svatyní Lvů.
     
    05:29
    Honzík teď vyjel daleko před brankoviště a pomohl s rozehrávkou. Cheza dostala touš za klec soupeře, tam jej už ale neměla ve své moci.
     
    06:05
    Nepřesná rozehrávka Hradce znamená zmatky na pravé straně obranného pásma Mountfieldu. Z těch se svěřenci Vladimíra Růžičky vylízali rychle a jdou vpřed.
     
    06:32
    Patrik Zdráhal se teď z ničeho nic ocitl sám před Lukešem, na něhož zkusil šikovnou bekhendovou kličku. Zakončení po ledě zastavil beton gólmana Lvů!
     
    07:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec zdvojnásobuje své vedení! Hrálo se již delší dobu bez přerušení a to zakončila až další branka Mountfieldu! RADIM ŠALDA obdržel ideální křižnou přihrávku od Chalupy na vrchol levého kruhu a přesnou ranou v ideální výšce na zadní tyč nedal Honzíkovi šanci – 2:0! Asistence: Matěj Chalupa, Radek Smoleňák.
    07:21 Radim ŠALDA - 2:0
     
    07:37
    Cheza se snažila na obdrženou branku reagovat, ale pomalý kotouč z bezpečné vzdálenosti Lukeš pohodlně skryl pod rukavici. Další přerušení, které bude delší o komerční přestávku.
     
    07:53
    Vhazování před klecí Východočechů vyznělo lépe pro Litvínov. Pospíšil dostal kotouč na osu hřiště k modré čáře. Pálil z nápřahu, jenže trefil jen před sebou stojícího Janka.
     
    08:06
    Tak tohle byl opravdu likvidační zákrok mimo hru! Tomáš Pospíšil si počíhal u střídačky na Filipa Hronka, kterého z boku trefil loktem do obličeje. Fasuje trest na pět minut plus do konce utkání a citelně oslabuje svůj tým!
     
    08:49
    Lvi tak mají k dispozici dlouhou přesilovou hru, se kterou si ale zatím neumějí poradit a puk již potřetí za sebou letí k jejich bráně.
     
    09:27
    Vladimír Růžička teď byl o nějakou tu myšlenku před svými spoluhráči a jeho zpětná přihrávka opět vyhání Mountfield z pásma.
     
    09:58
    Lvi ještě dvakrát pronikli přes útočnou modrou, znovu však bez větších úspěchů a Lukeš musí opět tlumit puk na zadním mantinelu za vlastní bránou.
     
    10:17
    Východočeši teď nepředvádějí tak kvalitní výkon jako v úvodních minutách. Další nepřesnost v jejich hře. Postavení mimo hru.
     
    10:38
    Kelly Klíma se teď šikovně vyhnul najíždějícímu soupeři ve středním pásmu a dostal tak puk před Honzíka. Hradec ale znovu nezakončil a černá pryž letí přes všechny čáry k Lukešovi.
     
    11:10
    Snad první zakončení v dlouhé přesilovce, ze které už nezbývají ani celé dvě minuty. Hraje se v podstatě bez přerušení a taky bez jakýchkoli šancí. Honzík neměl potíž ukrýt puk ve výstroji.
     
    11:29
    Samson Mahbod šel po pravém hrazení kupředu, jenže na kruhu puk ztratil a spolu se svými spoluhráči musí spěchat zpět k vlastní bráně.
     
    11:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec využívá dlouhou početní výhodu a vede 3:0! Konečně to pět vteřin vypadalo, že Mountfield hraje přesilovku. Hronek si vyměnil puk na modré čáře s FILIPEM PAVLÍKEM, který nakonec na vrcholu levého kruhu praštil holí do kotouče a ten zaplul u bližší tyče po ledě do sítě! Honzík teď nejspíš neviděl přes dobře clonícího Smoleňáka. Asistence: Filip Hronek.
    11:56 Filip PAVLÍK - 3:0
     
    12:27
    Početní výhoda Hradce samozřejmě pokračuje, jelikož tento vyšší trest po střelené brance nekončí. Rána Zámorského od modré zaduněla o beton Honzíka.
     
    12:59
    Lvi jsou znovu v útočném pásmu. V rohu kluziště ale přišli o kotouč a nyní musí prostor před Honzíkem vyklidit.
     
    13:28
    Cheza už nyní hraje v plném počtu. Její hráči na to ale jaksi zapomněli a posílají touš přes všechny čáry. To teď ale pochopitelně znamená zakázané uvolnění.
     
    13:49
    Severočeši prošli přes levou stranu do útočného pásma, v němž se ale neohřáli a znovu spěchají ke své vlastní svatyni.
     
    14:05
    Jakub Lev zapracoval v souboji v rohu kluziště a získal kotouč pro svůj tým. Podporu svých spoluhráčů ale neměl a Honzík může zůstat v klidu.
     
    14:33
    Hradec se dostal z obranného pásma přes půlící čáru, kotouč ztratil a Cheza jej znovu špatně rozehrála. To znamená další zakázané uvolnění a buly po levici Honzíka.
     
    14:53
    Hradečtí kombinují v obranném pásmu a nastřelují puk kupředu, kde měl Sklenář dostatečně rychlé nohy. Následně se stihl i vrátit a ve střední třetině u hrazení hitem zastavil soupeře.
     
    15:16
    Litvínov to opět zkouší po pravém hrazení, přes půlící čáru však s pukem nepřešel a kombinovat tak znovu mohou Východočeši.
     
    15:49
    Mnoho nepřesností můžeme nyní vidět na ledové ploše. Svěřenci Vladimíra Růžičky dvakrát po sobě nedokázali rozehrát a sudí tak zas a znovu pískají icing.
     
    16:10
    Hronek sebral puk po buly za bránou a po mantinelu se jej snažil vyhodit. U střídačky Lvů však hrací předmět zašlápla snad šestice hráčů a nyní se o touš přetahují.
     
    16:26
    Radek Smoleňák nyní málem využil obrovské chyby brankáře Honzíka, jenž ho trefil mizernou rozehrávkou a kapitán Hradce málem zametl kotouč do odkryté klece, v čemž mu zabránil jen jeden z důsledných beků Litvínova, jenž mu zastoupil cestu. Po dalším přerušení běží druhá komerční pauza.
     
    16:45
    Vhazování ve středu hrací plochy skončilo úspěchem Hradeckých, Radek Pilař ale nedokázal u hrazení prostrčit kotouč kupředu a hra tak letí k bráně Mountfieldu.
     
    16:47
    Radim Šalda nyní šel dravě za pukem nastřeleným na zadní mantinel. Bohužel ale bylo po přerušení a mladý bek Lvů se ještě poměrně nešetrně rozmáznul o hrazení. Je ale v pořádku.
     
    17:15
    Kelly Klíma předvedl pěknou akci přihraj a běž. V předbrankovém prostoru mu však po zpětné přihrávce od zadního mantinelu krok chyběl. Jinak by byl ve stoprocentní šanci.
     
    17:38
    Martin Hanzl zpracoval kotouč na útočné modré, rozehrát ho dál však nedokázal, takže na puku jsou zase Hradečtí, kteří jej teď drží u své klece.
     
    18:11
    Cheza kombinuje podél hrazení v útočném pásmu. Helt však proti přesile puk neudržel a se svými spoluhráči se musí rychle vracet.
     
    18:27
    Smoleňák bekhendem vyhodil kotouč vysokým obloukem až na půlku Litvínova, kde jej domácí hráči pomalu vyváží do středového kruhu.
     
    18:49
    Lev na obranné modré ideálně nezpracoval a zpomalil tak postup útoku Východočechů. Ti ale nakonec přeci jen jsou v prostoru, jenž je pro Honzíka nebezpečný.
     
    19:16
    Znovu se delší dobu nepřerušuje, Jergl podél levého hrazení projel do útočného pásma a nechal jednoho z beků Chezy padnout na led. Zpětná přihrávka ale nebyla přesná.
     
    19:59
    Už už to vypadalo, že se třetina dohraje v poklidu v útočném pásma Lvů. Nakonec ale Severočeši vyrazili kuředu a Martin Hanzl se dostal na pravém kruhu do skvělé palebné pozice! Prudká rána letěla mezi betony, jenže Lukeš je k sobě srazil včas!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dějství souboje Mountfieldu s Vervou je za námi. Zajímavějších bylo rozhodně úvodních deset minut. Hradec ale dominoval celé této části hry a odnáší si z ní důležitý a značný tříbrankový náskok. Filip Hronek otevřel skóre duelu už po 34 sekundách pěknou ranou do horních pater brány Chezy. Na dva nula pak zvýšil v 8. minutě přesnou trefou k zadní tyči Radim Šalda svým prvním gólem v této sezóně. Na 3:0 pak v dlouhé přesilovce zaviněné zákeřným faulem Pospíšila na Hronka skóroval skrytou střelou Filip Pavlík. Uvidíme, jak na tento vývoj zareaguje Litvínov v druhé periodě.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Mountfield Hradec Králové – 10
    HC VERVA Litvínov – 7
     
    Druhá třetina začne přibližně v 19:12.
     
    Obě mužstva jsou zpět na ledové ploše, stejně tak muži v pruhovaném. Druhá třetina tak může během chvilky začít.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Severočeši vyhráli vhazování a stáhli se s pukem až za svou bránu. Úvodní rozehrávka však měla k dokonalosti daleko. Po zakázaném uvolnění se vhazuje před Honzíkem.
     
    20:18
    Krátce po vhazování měl obrovskou šanci Matěj Chalupa, jenž se náhle ocitl sám před Honzíkem, jehož už položil na led a házel puk do poloodkryté brány! Gólman Vervy však parádně vyrazil a následně pod svým tělem ukryl dorážku Zámorského.
     
    20:35
    Také na druhé straně nebyla nouze o solidní šanci. Oskars Cibulskis dostal kotouč na vrchol kruhů a tvrdou ranou prověřil Lukeše, jenž ale předvedl, že o přestávce v šatně neusnul.
     
    20:58
    Hradec jde kupředu po levé straně, Jordann Perret se šikovně vytočil na kruhu a bekhendem poslal puk na bránu. Honzík vytěsnil kotouč svou holí.
     
    21:19
    Filip Pavlík nyní tvrdě narazil na hrazení Martina Hanzla v obranném pásmu a zamezil tak Severočechům v dalším postupu.
     
    21:47
    Martin Hanzl se šikovně prodral po pravém hrazení a ranou na zadní tyč nechal vyniknout Lukeše, jenž zasáhl svým betonem.
     
    22:05
    Severočeši nyní dlouhou dobu krouží v útočném pásmu, do palebné pozice se ale nemohou dostat a nakonec o to nejcennější přišli.
     
    22:29
    Na druhé straně Radek Pilař podklouzl při důležité přihrávce od modré čáry, Hradec se ale přesto nadále drží v nebezpečném prostoru pro Honzíka.
     
    22:39
    A strážce svatyně Litvínova se nakonec musel ohánět! Aleš Jergl dostal kotouč k levé straně na modrou čáru a vyslal dělovku, která následně zaduněla v rukavici brankáře Chezy.
     
    23:08
    Souboj v rohu kluziště za svatyní Lukeše dopadl lépe pro Severočechy. Ti sice přišli o pásmo, ale mají ponechanou výhodu. Signalizovaný trest pro Hradecké.
     
    23:35
    Radek Smoleňák se nyní provinil hákováním v útočném pásmu a následně Bohumil Jank zastavil tvrdě soupeře na obranné modré a fasuje dvě minuty za faul kolenem. Litvínov hraje plné dvě minuty přesilovky pět na tři!
     
    24:10
    Cheza dvakrát sevřela Lvy v jejich obranném pásmu, ale bránící trojka Hradce předvedla parádní defenzivní činnost a vyhodila dvakrát puk!
     
    24:32
    Aaron Irving se rozhodl ukončit tápání Vervy tvrdou ranou z levé strany od modré čáry, kterou ale Lukeš parádním zákrokem udržel ve výstroji a umožní tak svým spoluhráčům vystřídat!
     
    24:58
    Východočeši opět poslali puk přes všechny čáry a mohou tak opět poslat na led čerstvé síly. O chvíli později je rána Patrika Demela od modré sražena do ochranné sítě.
     
    25:15
    Richard Jarůšek přihrál ve středním pásmu zpět na obrannou modrou, což se ukázalo jako dobrý tah. Na konci akce totiž Patrik Zdráhal vyjel na levé straně před Lukešem a měl velkou šanci! Zakončil ale jen do náruče gólmana Lvů.
     
    25:23
    Akcie královéhradeckého brankáře nyní stoupají, další parádní zákrok si připisuje proti ráně zprava v podání Aaron Irvinga.
     
    25:38
    Královéhradečtí jsou kompletní, Jank a Smoleňák se okamžitě zapojují do hry a souboj bratří Lukešů znovu vyzněl lépe pro gólmana Lvů. A co se říká o těch, kteří nedají gól v přesilovce pět na tři, všichni víme.
     
    26:05
    Samson Mahbod odstupuje doufejme dočasně pro zdravotní problém pravděpodobně s nohou ze hry. Doufejme, že forvard Chezy bude v pořádku.
     
    26:06
    Štěpán Lukeš je v posledních okamžicích ve slušném zápřahu. Nyní chytá další ránu od modré čáry. Následuje komerční přestávka.
     
    26:10
    Vhazování před strážcem svatyně Mountfieldu se bude opakovat. Gólman Hradce krátce po buly schoval puk pod lapačku.
     
    26:29
    Svěřenci Vladimíra Růžičky zavezli na krátký čas kotouč do útočného pásma. Rychle jej ale zase vyklidili a nyní bojují o touš za vlastní bránou.
     
    26:50
    David Honzík podržel ránu Orsavy ze středního pásma ve své rukavici před dojíždějícím Růžičkou. Vhazovat se tedy bude po jeho levé ruce.
     
    27:16
    Severočeši šli do akce dva na dva. Pawel Zygmunt ale strhl hru hodně k hrazení a nakonec byl rád, že byla jeho akce zakončena, ačkoliv nijak bravurně.
     
    27:17
    Na ledě nám nyní planou emoce. Radek Smoleňák a David Štich na sebe hodně křičí ve středním pásmu a jen díky přítomnosti sudího se teď nedostali do pěstní výměny.
     
    27:49
    Východočeši drží puk na zadním hrazení za klecí Honzíka. Koukal byl nakonec zdvojen a o kotouč přišel. Cheza ale trestuhodně otálí s rozehrávkou.
     
    28:26
    Nakonec se Litvínovu podařilo vyhodit, ačkoliv se puk k jejich kleci po chvilce opět vrátil. Hradec nyní kontroluje hru.
     
    28:49
    Jakub Lev nyní vyjel po pravé straně kupředu a z úctyhodné vzdálenosti vyslal velice nebezpečný, tvrdý projektil. Honzíkovi puk škrtl o dres a skončil těsně vedle vzdálenější tyče!
     
    29:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec vede již 4:0! Tak tohle je hodně kuriozní branka! Střela v podání Hronka se po teči jednoho z bránících hráčů vznesla vysoko do vzduchu a plachtila jím až do předbrankového prostoru, kde se puk od ledu odrazil. VLADIMÍR RŮŽIČKA jej následně trefil ze vzduchu nechytatelně do sítě, Honzík byl bez šance – 4:0! Bez asistence.
    29:04 Vladimír RŮŽIČKA - 4:0
     
    29:40
    Obrovská šance Chalupy, jenž šel sám na Honzíka, který navíc přišel o hůl. Přesto se parádně roztáhl na brankové čáře a bekhendový blafák zastavil betonem!
     
    30:11
    Východočeši nyní přišli o pásmo a následná rozehrávka neměla ani trochu potřebné parametry a končí icingem. Buly po levici Lukeše.
     
    30:27
    Cheza kombinuje v prostoru před klecí Hradce. Dlouhé trvání však neměla a kupředu mohou postupovat hokejisté Mountfieldu.
     
    30:42
    Hokejistům Litvínova dnes chybí důraz v předbrankovém prostoru. Bekům Lvů znovu nedělalo nejmenší potíž odstavit je od nahozeného puku a Lukeš měl snadnou práci.
     
    31:15
    Cheza vyslala rychlý kotouč kupředu po němž šel jako buldok Richard Jarůšek, jenž sice puk zpracoval. Mezi dvěma beky Hradce ale neprošel.
     
    31:42
    Znovu nám hra plyne delší dobu bez přerušení a také bez závažnějších situací na jedné či druhé straně. Vše končí ofsajdem Vervy.
     
    31:56
    Smoleňák získal puk po buly, předal ho ve středním pásmu Chalupovi a ten z levého kruhu svižně vypálil. Honzík měl lapačku na svém místě.
     
    32:13
    Vhazování před klecí Litvínova vyznělo lépe pro hráče Severočechů, kteří ale nedokázali rozehrát a musí se znovu bránit výpadu Lvů.
     
    32:13
    Radim Šalda se nyní u mantinelu nějakou dobu pošťuchoval s Františkem Lukešem. Jejich tanec ale sudí žádnými známkami v podobě trestných minut neocení.
     
    32:16
    Tak František Lukeš nakonec nějaký ten trest skutečně obdrží. Krátce po buly fauloval na útočné modré Kellyho Klímu a fasuje dvě minuty za podrážení.
     
    32:37
    Teď už to vypadalo, že Litvínov opravdu inkasuje potupného bůra! Tvrdou ránu Filipa Pavlíka od modré vyrazil Honzík jen před sebe a Hronek netrefil naprosto odkrytou bránu!
     
    33:05
    Růžička drží kotouč na pravém kruhu delší dobu. Nakonec udělal dva kroky dopředu a vypálil. Honzík vytěsnil kotouč parádním zákrokem maskou!
     
    33:24
    Síly na ledě se srovnají, Radek Smoleňák naprosto zbytečně fauloval na zadním mantinelu jednoho ze soupeřů a schytá tak dvě minuty za vysokou hůl.
     
    33:52
    Rána z pravé strany od modré čáry v podání Aarona Irvinga sotva stojí za zmínku. Naprosto neškodně proletěla daleko od vzdálenější tyče klece Lvů.
     
    34:25
    Litvínov je kompletní a jeho hráči se přece jen snaží ještě něco vymyslet. Postavili přesilovkový vzorec a nebezpečně motají soupeře v jeho pásmo.
     
    34:46
    Odražený puk z předbrankového prostoru se dostal na čepel k Viktoru Hüblovi, jenž se ocitl v dobré příležitosti. Prudkou ranou ale trefil jen lapačku Lukeše, který svůj zákrok nádherně prodal divákům, kteří bohužel chybí.
     
    35:16
    Krátká přesilovka Severočechů pomalu končí a Honzík nadává svým obráncům, že se nechtějí stáhnout k obraně Smoleňáka, jenž se bude vracet.
     
    35:56
    Hrajeme delší dobu bez přerušení. Filip Pavlík tvrdě vystřelil ze středního pásma. Jeho nahození jeho spoluhráči nedostihli, kupředu může Litvínov.
     
    36:27
    Severočeši se drželi delší dobu v útočném pásmu, nakonec to byl Patrick Kudla, jenž zakončil akci ranou od levého hrazení. Lukeš s přehledem chytá.
     
    36:38
    Jergl se hnal s Pilařem do situace dva na dva. Střílený pas z levé strany končí v rukavici brankáře Honzíka, jenž přerušuje hru.
     
    37:02
    Severočeši si zahrají tentokrát plnohodnotnou přesilovku. Aleš Jergl si při návratu do obranného pásma pomohl faulem. Na trestné lavici odsedí dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    37:16
    Cheza to tentokrát nesehrála špatně a Uvis Janis Balinskis pálil z osy hřiště od modré čáry. Kotouč ale skrz chumel hráčů před klecí k Lukešovi nedošel.
     
    37:48
    Litvínov se sice rychle vrátil do pásma po prvním vyhození soupeře. Jenže o touš přichází záhy i podruhé a dramatizace utkání se odkládá.
     
    38:20
    Beci Chezy si nyní nerozuměli v založení akci, takže Demel musel tento počin zopakovat. Prudkou přihrávkou našel na útočné modré Jarůška.
     
    38:51
    Druhá polovina početní výhody Severočechů zdaleka nebyla tak nebezpečná jako ta první a Honzík už svou holí znovu odklepává poslední vteřiny trestu Jergla.
     
    39:15
    Aleš Jergl si na trestné lavici odpočinul a nyní měl spoustu sil. Takže si ani nevšiml, že jde do akce tři na jednoho. Jeho rána navíc po odrazu od tvrzeného skla končí až v ochranné síti.
     
    39:38
    Cibulskis šikovným píchnutím do puku udržel útočné pásmo pro své spoluhráče, ti však ale nic nebezpečného na Lukeše nezkusili.
     
    39:53
    Kelly Klíma prokázal svou dravost na levé straně hřiště a dostal se až k bekhendovému zakončení, které ale Honzík pohodlně ukryl ve své výstroji. Bližší tyč teď krylbezpečně.
     
    39:59
    Poslední nahození Aarona Irvinga z obranného pásma odvrací Štěpán Lukeš bez větších potíží svou širokou holí do rohu kluziště.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina souboje Lvů s Chezou proběhla a my můžeme bilancovat. Litvínov v ní nedokázal využít dvouminutovou přesilovku pět na tři, zato Hradec dokázal navýšit svůj náskok již na čtyři branky po poněkud úsměvném zásahu Vladimíra Růžičky. Mountfield tak vstoupí do třetího dějství s pohodlným čtyřgólovým polštářem a je otázka, zda Severočechům nenadělí potupného bůra. Svěřenci Vladimíra Országha samozřejmě budou chtít ještě zabojovat, ale jejich úkol se zdá být přinejmenším pořádně náročným. Potřebují vstřelit gól minimálně jednou za pět minut a žádný neinkasovat, pokud chtějí vybojovat alespoň prodloužení.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 14 (24)
    HC VERVA Litvínov – 14 (21)
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 20:10.
     
    Sudí i oba týmy už nějakou chvíli pobývají ne ledové ploše, třetí třetina tak může bez dalších prodlev odstartovat!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Kotouč se po vhazování vydal na polovinu Litvínova, Lukeš jej holí srazil do rohu, kde jej Lvi vybojovali a Zámorský pálil od modré. Trefil jen bránícího Jarůška.
     
    40:38
    Litvínov nahodil kotouč po pravém hrazení do pásma, kde ale nebyl nikdo, kdo by touš dojel. Hradečtí jej tak pohodlně sebrali a rozehráli.
     
    41:06
    Za dalším vyhozeným pukem spěchá směrem k vlastní brance Hronek, jenž ho nabral na čepel a po hrazení posílá zase zpět.
     
    41:31
    David Štich si ve středním pásmu počíhal na soupeře zcela mimo hru a fasuje trest za nedovolené bránění. Na trestné lavici by měl pobýt dvě minuty. Následná šarvátka byla sudími zažehnána již v zárodku.
     
    41:48
    Litvínovu se okamžitě podařilo osvobodit vyhozením přes všechny čáry. Filip Pavlík se tak musel stáhnout až do obranného pásma.
     
    42:13
    Zdá se, že Východočeši s touto početní výhodou nikam nespěchají. Teprve nyní postavili vzorec a kombinují podél hrazení.
     
    42:48
    Obrovskou šanci by měl na čepeli Orsava, kdyby měl hůl přilepenou k ledu. Takto do prázdné brány z bezprostřední blízkosti pálit nemohl, kotouč mu pod hokejkou podjel.
     
    43:16
    Ze zámku Hradce se povedlo Litvínovu znovu osvobodit a černá pryž znovu putuje volným tempem ke kleci Lukeše.
     
    43:30
    Hrajeme dlouhou bez přerušení a Verva je již kompletní. Nyní může dokonce po levé straně zaútočit.
     
    43:54
    Patrik Zdráhal nakonec zakončoval z bezprostřední blízkosti, ale trefil jen hrudník Lukeše, jenž kotouč na led nevypustil. Buly po jeho pravé ruce.
     
    44:27
    Mountfield nyní nepředvedl poctivost při přechodu útočné modré a musí se stáhnout ke své kleci. S rozehrávkou vypomáhá i gólman Lukeš.
     
    44:58
    Sudí si zatím ve třetí třetině moc nezapískali, ale teď budou foukat do píšťalky, Hradec má ponechanou výhodu.
     
    45:04
    Východočeši hrají přesilovku po faulu Jana Myšáka, který dostane dvě minuty za vražení na hrazení, když v rohu kluziště za vlastní klecí svalil soupeře. Navíc dostává i osobní desetiminutový trest.
     
    45:58
    Parádní akce Lvů! Hronek předal na pravý kruh Růžičkovi, který vystřelil dobře, Honzík vyrazil k Filipu Pavlíkovi, jenž trefil Balinskise do míst nejcitlivějších. Nebýt odvážného zákroku beka Litvínova, kotouč by skončil v síti!
     
    46:27
    Nyní se početní výhoda Hradci vůbec nedaří, kotouč letí dvakrát v rychlém sledu přes všechny čáry k bráně Lvů.
     
    46:57
    Richard Jarůšek se protlačil skrz dva beky a jeho zakončení z bezprostřední blízkosti nebylo zlé, Lukeš ale puk vytěsnil mimo tři tyče!
     
    47:27
    Hrajeme zase snad tři minuty bez přerušení, Litvínov je již pochopitelně v plném počtu a může teď kupředu.
     
    47:58
    Akce Vervy nebezpečná nebyla, skončila na útočné modré. Hradec okupuje útočné pásmo, ale nemůže se dostat do palebné pozice.
     
    48:27
    Hodně dlouhá pasáž bez přerušení a bez zajímavější akce, Lvi kombinují v prostoru před Honzíkem, ale k zakončení se nemají.
     
    48:59
    Zpoza brány Vervy nyní vyjel Smoleňák a snažil se zaskočit Honzíka na bližší tyči. S úspěchem se nesetkal.
     
    49:27
    Nevím, jak dlouho ještě budeme hrát bez přerušení, kotouč má nyní Zámorský, který jej nepříliš šikovně vyhodil na střídačku a konečně se píská. Probíhá taky komerční pauza.
     
    49:27
    Zbývá nám něco málo přes posledních deset minut zápasu. Buly ve středním pásmu svede k souboji. Růžičku s Hüblem.
     
    49:49
    Lukeš zastavuje nastřelený kotouč za vlastní klec. Jeho beci jej rozehráli tak, aby přešel celé kluziště, ale icing se nepískal.
     
    50:08
    Souboj těžkých vah v předbrankovém prostoru mezi Jarůškem a Nedomlelem skončil nerozhodně, puk odjel do rohu.
     
    50:20
    Dobrá tvrdá rána z levé strany v podání Aleše Jergla. Honzíkovi puk vypadl, následně jej ale zvládl přikrýt rukavicí.
     
    50:50
    Patrik Demel se nyní sám hnal na Lukeše a vypálil z prostoru mezi kruhy, gólman Hradce zvládl touš vyrazit do rohu a drží čisté konto!
     
    51:19
    Dlouho se teď oba celky přetlačovaly u zadního hrazení, nakonec se puk po akci Vervy odrazil od zadního mantinelu před bránu a Cibulskis zakončoval do odkryté klece! Lukeš se ale fantasticky vrhl k tyči a dál drží nulu, o kterou mu zjevně dost jde!
     
    51:40
    Svěřenci Vladimíra Országha pomalu ztrácejí čas na dramatizaci utkání. Po dalším zakázaném uvolnění je jejich porážka zase o něco blíž.
     
    51:51
    Východočeši se dostali do postavení mimo hru, vhazovat se tak bude ve středním pásmu kde už proti sobe stojí Cingel a Hübl.
     
    51:52
    Máme tu domluvenou bitku těžkých vah. Nedomlel se Štichem ihned po buly shodili rukavice a dostali se do ostré výměny, kde nakonec došlo ke klinči, v němž měla převahu sedmasedmdesátka Královéhradeckých. Po souboji si oba borci sportovně podali ruce.
     
    51:52
    Představení obou borců je třeba řádně bilancovat. O to se nyní postarali sudí. Ti oběma kohoutům udílejí 2+2 a navíc 10 trestných minut za hrubost.
     
    52:27
    Oba siláci už ve vzájemném objetí odcházejí do kabin za potlesku bezpečnostní služby, na ledě jde Hradec vpřed.
     
    52:59
    Verva zavezla kotouč do pásma Mountfieldu, jenže k žádnému zakončení nedošlo a hra se stěhuje na opačný konec kluziště.
     
    53:30
    Další pasáž bez přerušení a také bez zajímavých situacích. Můžeme s klidem konstatovat, že každý chvilku tahá pilku.
     
    53:58
    Severočeši drží útočné pásmo a snaží se ještě smazat nulu z konta Štěpána Lukeše, který předvedl několik parádních zákroků.
     
    54:27
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Cheza snižuje na 1:4! FRANTIŠEK GERHÁT si na pravém kruhu našel kotouč odražený ze souboje v rohu kluziště a nechytatelně jej napálil pod horní tyč! Asistnece: Martin Havelka, Patrick Anthony Kudla.
    54:27 František GERHÁT - 4:1
     
    54:59
    Gól nalil Františku Gerhátovi krev do žil a je tu jeho další pokus z pravé strany. Lukeš jej vytěsnil do rohu kluziště.
     
    55:27
    Sudí opět mlčí a asi také chtějí, aby už toto utkání skončilo. Litvínovu se nepodařilo překročit útočnou modrou.
     
    55:58
    Hradečtí rozehrávají z obranného pásma, Pilař se šikovně vyhnul dvěma napadajícím soupeřům a po levé straně zaváží touš do třetiny.
     
    56:30
    Svěřenci Vladimíra Růžičky nyní chtěli rychle kupředu po pravé straně. Vyhozený kotouč ale nikdo nedojel. Píská se zakázané uvolnění.
     
    56:50
    Buly před Lukešem bylo dlouhou dobu nerozhodné. Nakonec získal puk Ščotka, jenž vyjel zpoza brány a vypálil. Mířil ale vysoko nad.
     
    56:52
    Filip Pavlík poskytuje (po komerční pauze) šanci pro Litvínov na korekci stavu. Za vlastní klecí nešetrně srazil soupeře k ledu a odsedí dvě minuty za krosček.
     
    57:17
    Ke Ščotkovi se na vrcholu kruhů sjeli dva soupeři, kteří mu vypíchli puk. Cheza musí vyklidit útočné pásmo.
     
    57:49
    František Lukeš vyslal po hrazení tak prudký pas, že kotouč objel půlku hřiště a míří k bráně Honzíka, který jej zastaví.
     
    58:12
    Kotouč zase letí za obrannou modrou Lvů. Litvínov zatím brankáře Lukeše nezaměstnal a čas kvapí.
     
    58:40
    Štěpán Lukeš si připisuje snad první zákrok v tomto oslabení. Chytá střelu ze středního pásma. Do konce utkání chybí 80 sekund.
     
    58:46
    František Gerhát vypálil z levé strany hned po vhazování. Lukeš vykopl puk na druhou stranu, kde vracel touš do brány Demel. Dvojitý skvělý zákrok brankáře Hradce!
     
    59:02
    Hradečtí jsou kompletní a vyhazují kotouč z obranného pásma. Následně spěchají napadat rozehrávku protivníka.
     
    59:30
    Jakub Lev zachytil rozehrávku Honzíka ve středovém kruhu a může tak postupovat kupředu. Zastavuje se na zadním mantinelu a svádí osobní souboj se Ščotkou.
     
    59:58
    Poslední vteřiny dnešního souboje kvapí a Litvínov naposledy nahazuje kotouč do útočného pásma. Kapitán Hradce Smoleňák už rozjařeně haleká na soupeře a slaví vítězství.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas Hradce s Litvínovem máme po necelých dvou a půl hodinách za sebou. Východočeši rozhodli o svém vítězství v první třetině, kdy rychle nasázeli tři branky. V druhém dějství svůj náskok ještě o gól posílili a v třetí části jej už pouze pohodlně hlídali. Verva nakonec zapsala alespoň čestný zásah zásluhou Františka Gerháta. Na zřetelné výhře Lvů to ale nic nemění. Mountfield připisuje cenné body a upevňuje si pozici v elitní čtyřce extraligy. Cheza zůstává mimo desítku nejlepších a bude muset zabrat, pokud do ní bude chtít proniknout.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 4 (28)
    HC VERVA Litvínov – 11 (32)
     
    Ode mne je to pro dnešek z tiché ČPP Arény již všechno. Přeji příjemný zbytek neděle a pokud možno pohodový vstup do nového pracovního týdne. (20:49:40)
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 1. Hronek (V. Růžička), 8. Šalda (M. Chalupa, Smoleňák), 12. F. Pavlík (Hronek), 30. V. Růžička – 55. Gerhát (M. Havelka, Kudla)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Nedomlel (A), Zámorský, Jank, Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Lev, Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Jergl.
    HC VERVA Litvínov: Honzík (Zajíček) – Demel, Irving, Cibulskis, Balinskis, Ščotka, Kudla, Štich (A) – Jarůšek, Gerhát, Mahbod – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Myšák – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

    Rozhodčí: Kika, Micka – Hlavatý, Lederer
    thejrc.org