Třinec – Pardubice 4:3 (kon.) | Zlín – K. Vary 1:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Olomouc 6:1 (kon.)
Litvínov – Vítkovice 1:0 (po pr.) | Liberec – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 6:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:3 (2:2, 2:1, 0:0)
HC Dynamo Pardubice
Úterý 08.12.2020, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný podvečer ze svatostánku třineckého hokeje! WERK ARENA dnes bude hostit souboj celků HC Oceláři Třinec a HC Dynamo Pardubice. Zápas startuje úderem páté hodiny.
     
    HC Dynamo Pardubice

    Pardubický celek aktuálně soupeří se Zlínem a Olomoucí o pozici v TOP 10, Berani jsou, díky lepšímu skóre, tím celkem, který aktuálně drží desátou příčku, Dynamo však s rozdílem jedné branky doslova dýchá Beranům na záda. Sedmnáct bodů v sedmnácti zápasech, takový je aktuální výčet bodových úspěchů Pardubic, kteří za tři body zatím vyhráli pouze třikrát. Východočechům se tak předsezónní predikce a cíle zatím plnit nedaří, jako první celek v letošním ročníku ale například porazili právě třinecké Oceláře.

    Na lavičce Pardubic se po trenérské rošádě usadil Richard Král, právě po jeho nástupu do funkce hlavního trenéra drží jeho svěřenci bilanci tři výhry ku třem porážkám. Právě lodivodům Dynama ještě do nedávna chyběl bývalý reprezentant Robert Kousal, který po drogové kauze nastoupil až v pátečním zápase na ledě Vítkovic.

    Po výhře 5:1 na ledě následníků rytíře Vítka přivítalo Dynamo na domácím ledě karlovarské Energetiky. Pardubice se sice, zásluhou právě Roberta Kousala, dostaly v polovině desáté minuty do vedení, Tomáš Vondráček ve službách Energie ale střelou v šestadvacáté minuty srovnal na 1:1. Více branek už úvodních šedesát minut nenabídlo a po bezbrankovém prodloužení se šlo na samostatné nájezdy. V nich se dařilo lépe hostům z Karlových Varů, kteří po úspěšném pokusu Jakuba Lauka získali druhý bod v tomto utkání.

    Nejproduktivnějším Východočechem je s deseti kanadskými body Matěj Blümel, který má na svém kontě tři branky a sedm asistencí. Dynamo ve svých řadách nemá jednoznačného kanonýra, hned pětice hráčů v tomto ročníku zaznamenala čtyři zásahy do sítě soupeře, nejlepším klubovým nahrávačem je pak s osmi asistencemi Jakub Nakládal. Nejvíce zápasů v dresu Pardubic zatím odchytal Pavel Kantor, ten si v třinácti zápasech vychytal úspěšnost větší, než 91%. V posledních zápasech ale brankovišti Dynama vládne Daniel Vladař, brankář Bostonu Bruins má po třech zápasech úspěšnost přesahující třiadevadesát procent.
     
    HC Oceláři Třinec

    Slezané v tomto ročníku poměrně jasně vládnou Tipsport extralize, v šestnácti zápasech vyhráli za tři body hned třináctkrát, za dva body jednou a dvakrát prohráli až po základní hrací době. Sečteno, podtrženo, Oceláři mají na svém kontě třiačtyřicet bodů a jsou v čele tabulky. Nejbližším konkurentem Třince je plzeňská Škoda, Indiáni mají sice stejný počet bodů, odehráli ale už o tři zápasy více. Právě dnešní zápas s pardubickým Dynamem bude posledním střetnutím v rámci dlouhé domácí série, kdy los přisoudil Třinci šest domácích zápasů v řadě.

    Oceláři mají Pardubicím co vracet, vždyť právě na ledě Dynama svěřenci Václava Varadi a Marka Zadiny okusili chuť porážky poprvé v sezóně. Třinci se v Enteria Areně povedlo během poslední třetiny ztratit vedení 6:3 a po brance Marka Ďalogy ve třetí minutě prodloužení dokonce přijít o status neporazitelnosti.

    Zatím poslední utkání odehrál Třinec na domácím ledě s mladoboleslavskými bruslaři. Oceláři i v tomto případě vstoupili do utkání lépe, když se v první polovině dvanácté minuty prosadil třinecký kapitán Petr Vrána. Conor Allen ale o pět minut později srovnal skóre utkání na 1:1 a Slezané tak museli znovu skórovat, aby dostali Boleslav pod tlak. To se ale Třinci nepovedlo, místo toho poslal Středočechy do vedení Radim Zohorna a všechny tedy čekalo rozuzlení v podobě třetí periody. Osmačtyřicátá minuta a srovnání z hole Filipa Zadiny znamenaly opětovný smírný stav. Mário Lutner ale ukázal, proč Boleslav patří do horní části tabulky, když po Zohornově úniku podél mantinelu dorazil kotouč do odkryté klece. I na branku šestadvacetiletého útočníka z Boleslavi ale dokázal Třinec najít odpověď, Martin Růžička svou osmou trefou v tomto ročníku poslal utkání do prodloužení. Ani to ale vítěze klání neurčilo a pod Javorovým se šlo na samostatné nájezdy, ve kterých nakonec, zásluhou dvou úspěšných pokusů, zvítězili hosté.

    Pohled do tabulky produktivity stále těší všechny příznivce Slezského celku, Martin Růžička je se sedmadvaceti kanadskými body druhým nejproduktivnějším hráčem extraligy, kdy v šestnácti zápasech zaznamenal osm branek a devatenáct nahrávek. Tabulka, ve které třinecká organizace stále drží prvenství je ta střelecká, Matěj Stránský v dosavadním průběhu sezóny dokázal vsítit už čtrnáct branek. V posledních zápasech obsazuje brankoviště Ocelářů nejčastěji Josefa Kořenáře, dvaadvacetiletý gólman po devíti odchytaných zápasech drží svou úspěšnost zákroků jen těsně pod hranicí devadesáti procent.
     
    Ohlasy z kabin

    HC Dynamo Pardubice:

    Pardubická redakce před zápasem s Oceláři vyzpovídala svého brankáře Daniela Vladaře, který věří svému týmu a je plný očekávání: "Jedeme tam vyhrát, je jedno kdo proti nám stojí. Jestli tam vyhrajeme, tak nás to může zase nakopnout dál. Na týmu je vidět obrovský pokrok, v tréninku vypadáme dobře, kluci makají a na ledě nechávají všechno. Je otázka času, kdy rozjedeme nějakou vítěznou šňůru, protože tenhle tým na to má."

    HC Oceláři Třinec:

    To Slezané dali prostor hodnocení duelu s Boleslaví, této úlohy se zhostil asistent Václava Varadi, Marek Zadina: "Bylo to utkání nahoru dolů, naše očekávání těžkého souboje se potvrdilo. Dělení bodů je spravedlivé, nájezdy jsou vždy loterie. Remíza po základní hrací době odpovídala předvedené hře obou týmů, velmi kvalitních týmů."
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kořenář (L. Daneček) – Gernát, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Jaroměřský, Kundrátek, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Zadina, Marcinko, Hrňa – Roman, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Jašek, Dravecký (A).

    HC Dynamo Pardubice: Kantor (Vladař) – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, J. Zdráhal, Ďaloga, Holland, Vála – Svačina, Poulíček, Mandát (A) – Camara, R. Kousal, Tybor – Claireaux, Anděl, Paulovič – Kusý, Matýs, Blümel.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné úterní odpoledne, tentokrát již přímo z komentátorského stanoviště ve WERK ARENĚ. Týmy už nastoupily k předzápasovému rozbruslení, které nám prozradilo, že Pardubice odehrají dnešní zápas v dresech s převládající bílou barvou. To domácí Oceláři dnes upustí od červené a nastoupí v černých dresech.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Před začátkem zápasu si ještě představíme rozhodčí dnešního zápasu, těmi hlavními jsou Roman Svoboda s Adamem Kikou, na čarách jim bude pomáhat dvojice Tomáš Pešek, Ondřej Malý.
     
    A na ledě už máme kromě rozhodčích i oba aktéry dnešního souboje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Úvodní buly vyznělo lépe pro Třinec, domácí Oceláři zaváží po pravém křídle kotouč do útočného pásma.
     
    00:42
    Útok Ocelářů nakonec příliš dlouhého trvání neměl, Pardubice se dostávají před Josefa Kořenáře.
     
    01:00
    A právě útočné snažení Dynama vyústilo v zakázané uvolnění domácích, bude se vhazovat po pravici Kořenáře.
     
    01:45
    Pardubice po krátké přestávce stále pokračují v náporu na třineckou branku, nebezpečné nahození teď vyslal mladý Blümel.
     
    02:49
    Hosté stále v náporu, změnit se to pokusí elitní formace domácích, která se nyní dostává na led.
     
    03:00
    Kolář se z levého křídla snažil propašovat kotouč až do mezikruží, třinecká obrana ale jeho záměr přečetla a s kotoučem na holích míří třetí obranná dvojice do útoku.
     
    04:00
    Pavel Kantor zatím příliš mnoho práce nemá, jeho bývali spoluhráči sice zkoušeli obsadit pásmo Dynama, jejich snažení ale úspěchem neskončilo.
     
    04:22
    Pardubice v postupu do útočného pásma zastavuje ofsajd a hra se přerušuje.
     
    04:25
    Jen krátce po vhazování se hra přesouvá do středního pásma znovu, po druhém vhazování během pěti sekund hry se již ale hosté úspěšně dostali do útočné třetiny.
     
    05:15
    Ani tato akce Východočechů neměla dlouhého trvání, dopředu se řítí domácí manšaft.
     
    05:39
    Pavel Kantor chytá střelu z levého křídla, kotouč tak ještě na pár chvil zůstane v pásmu Dynama.
     
    06:17
    Hra se přesouvá ze strany na stranu, po krátkém výletu hostů jdou do útoku znovu Oceláři.
     
    07:05
    Stránský zpoza branky posunul kotouč na rozjetého Kundrátka, ten ale po obkroužení pardubické svatyně mezeru mezi tyčkou a betonem Kantora nenašel.
     
    07:28
    Znovu a znovu se snaží Dynamo probojovat před Kořenáře, Východočechy ovšem brzdí další ofsajdové postavení.
     
    07:50
    Hrňa z modré nastřelil pouze jednoho z hostů, kteří se tak opět zmocňují puku.
     
    08:42
    Kusý se z levého křídla snažil najít jednoho ze spoluhráčů, Pardubice ale místo útočné akce znovu doplácí na ofsajd.
     
    09:02
    Na druhé straně to teď zkusil Hrehorčák, jeho střela ale šla od Kantorova betonu pouze do ochranné sítě.
     
    09:05
    Hosté byli úspěšnější na buly a snaží se probojovat do pásma Třince.
     
    09:41
    Znovu se však jedná jen o útočný výlet, Oceláři totiž akci Dynama zastavují a pokusí se vstřelit úvodní branku zápasu.
     
    10:12
    I druhá pětka hostů si vylámala zuby na ofsajdovém postavení, Pardubicím dnes vůbec přechod do útočné fáze nevychází dle představ.
     
    10:42
    Růžička se teď prezentoval střelou ze svého oblíbeného místa, levé křídlo ale ani tentokrát Kantora neprostřelilo.
     
    11:34
    Po Poulíčkově střele zpoza levého kruhu teď zůstaly na ledě ležet dvě hole, dva hráči tak míří ke svým střídačkám.
     
    12:42
    Fotbalovým způsobem ještě dokázal Milan Doudera udržet kotouč v útočné třetině, jeho výkop ale bohužel skočil na holích soupeře.
     
    13:45
    Dynamo se na chvíli usadilo před Kořenářem, žádná gólová příležitost se ale hráčům v bílých dresech nenaskytla.
     
    14:30
    Dynamo posílá do ohně elitní formaci, která se pokusí rozvířit třinecký rybník.
     
    14:37
    Jan Jaroměřský si za brankou počínal proti regulím a za držení stráví dvě minuty na trestné lavici.
     
    14:47
    Blümel u mantinelu nedokázal přechytračit Marcinka a ex-pardubický hráč vyhazuje kotouč ven z pásma.
     
    15:45
    Radoslav Tybor nyní přišel ke kotouči jako slepý k houslím, chyba třinecké defenzívy ale potrestána nebyla.
     
    16:29
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté se v polovině sedmnácté minuty dostávají do vedení, z pravého křídla našel Anthony Camara přesnou diagonálou čepel Roberta Kousala, zkušený forward pak zkusil nahodit kotouč před branku, kde stál MATĚJ PAULOVIČ, který perfektně tečoval kotouč za záda Kořenáře. Asistence: Robert Kousal a Anthony Camara .
    16:29 Matej PAULOVIČ - 0:1
     
    17:55
    Další rychlý přechod v podání Pardubic brankou nekončí, teď měli ale domácí znovu namále.
     
    18:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři odpovídají po necelých dvou minutách hry, Erik Hrňa zachytil v levém kruhu rozehrávku hostů a posunul kotouč na, do mezikruží najíždějícího, pardubického odchovance FILIPA ZADINU. Ten si touš srovnal na čepeli a přesnou střelou pod břevno srovnává skóre zápasu. Asistence: Erik Hrňa.
    18:17 Filip ZADINA - 1:1
     
    18:51
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak to je rychlé otočení vývoje v podání třineckých Ocelářů, MATĚJ STRÁNSKÝ se provlékl do mezikruží a z podobného místa, jako před chvílí Zadina, posílá Třinec do vedení. Asistence: Martin Růžička.
    18:51 Matěj STRÁNSKÝ - 2:1
     
    19:16
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak to je další blesková odpověď, tentokrát se do role střelce obsadil PATRIK POULÍČEK, který společně s Vladimírem Svačinou využil hrubky Lukáše Jaška v třinecké obraně. Asistence: Vladimír Svačina.
    19:16 Patrik POULÍČEK - 2:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 17:50.
     
    Úvodní dějství souboje mezi třineckými Oceláři a pardubickým Dynamem je již minulostí, oba celky se většinu třetiny předháněly v počtu útočných akcí, na ty úspěšné jsme si ale museli počkat až do posledních čtyř minut. Brankové skóre zápasu otevřel v sedmnácté minutě Paulovič, Třinec ale zásluhou Zadiny se Stránským záhy strhl utkání na svou stranu. To by ale nebyl hokej, kdyby ještě před sirénou nepřišlo zdramatizování. Poulíček využil chyby Jaška a rovnal stav utkání na 2:2. Který z celků si v druhé části hry vypracuje na svého soupeře náskok?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Tentokrát byl na buly úspěšnější pardubický centr, Poulíčkova pětka ale o puk záhy přichází.
     
    20:34
    Jak rychle Dynamo o kotouč přišlo, tak rychle ho získalo a zamyká Třinec před Kořenářem.
     
    21:06
    Ocelářům znovu zatrnulo, po sérii střel a nebezpečných kombinací raději Třinec vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    21:25
    Z přetahované u mantinelu vyšli lépe domácí a Milan Doudera bude mít příležitost založit útočnou akci svého týmu.
     
    22:12
    Druhá formace Třince se nakonec postarala o uvítání Pavla Kantora v druhé třetině, hostující gólman ale proti střele z pravého kruhu pozorně zakročil.
     
    22:25
    Josef Kořenář teď v lapačce zkrotil jedovku jednoho z útočníků Pardubic, hosté teď měli znovu obrovskou šanci.
     
    23:15
    Dravecký si mezi kruhy dojel pro kotouč a z voleje napálil jednoho z bránících hráčů.
     
    23:52
    Camara v rohu kluziště vybojoval kotouč a Dynamo může začít kombinovat.
     
    24:04
    Blümel se v pravém kruhu dostal ke střele, puk však končí pouze na hrudi Kořenáře.
     
    24:33
    Ofsajdové postavení brzdí útočnou akci svěřenců Václava Varadi.
     
    25:14
    Zadina se po levém křídle pokoušel proniknout až hluboko do pásma hostů, obrana Dynama zůstává pozorná a kotouč zabavuje.
     
    25:39
    Hrňa teď před brankou tečoval nahození z pravého křídla, puk ale končí na betonech Pavla Kantora.
     
    25:44
    Oceláři i po vhazování drží pásmo soupeře, dobrou střelou se prezentoval Musil.
     
    26:03
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    I o první branku druhého dějství se stará Královo mužstvo, Denis Kusý v mezikruží posunul kotouč na MATĚJE BLÜMELA, který přízemní střelou rozvlnil síť v třinecké kleci. Asistence: Denis Kusý.
    26:03 Matěj BLÜMEL - 2:3
     
    26:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    A ve WERK ARENĚ máme znovu srovnáno, MILOŠ ROMAN z levého křídla vymetl prostor u vzdálenější tyčky a na světelné kostce svítí smírný stav 3:3. Asistence: Ondřej Kovařčík a Tomáš Kundrátek.
    26:40 Miloš ROMAN - 3:3
     
    26:58
    První trest pro hosty v tomto utkání, za hákovaní si odpyká dvě minuty Anthony Camara.
     
    27:38
    Prudká střela Gernáta zpoza pravého kruhu končí v lapačce Pavla Kantora.
     
    27:41
    Hosté po buly vyhazují kotouč až za branku Josefa Kořenáře, Oceláři tak musí zamykat pásmo hostů znovu od nuly.
     
    28:15
    Až v ochranné síti skončila střela Martina Růžičky, Třinec tak znovu musí vybojovat kotouč na vhazování.
     
    28:34
    Lukáš Jašek to zkoušel z levého křídla, jeho střela ale míjí branku Dynama o dobré dva metry.
     
    29:20
    Pardubice už jsou v pěti, ihned se tak snaží o útočnou akci.
     
    29:28
    Zadina si na pravém křídle posunul kotouč na bekhend a zkusil překvapit Kantora, druhá branka pro pardubického odchovance však z této střely není.
     
    29:53
    Paulovič po levé části kluziště dokázal s kotoučem proniknout až do obranné třetiny Ocelářů, chvíli na to Kořenáře rychlou střelou prověřuje Jakub Nakládal.
     
    31:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Stejně jako v první části hry, i nyní otáčí domácí dvěma brankami vývoj utkání. MATĚJ STRÁNSKÝ využil vybídnutí Gernáta a z levého kruhu krásně našel mezírku nad ramenem Pavla Kantora. Asistence: Martin Gernát.
    31:12 Matěj STRÁNSKÝ - 4:3
     
    31:28
    Je jasné, že i dnešní duel nabídne veliké množství branek, tentokrát Pavel Kantor musel zneškodnit další střelu z mezikruží.
     
    32:28
    Dobrá šance druhé útočné formace hostů brankou nekončí a Zadina vyhazuje kotouč ven z pásma.
     
    33:19
    Galvinš si v obranném pásmu neporozuměl s kotoučem a Ondřej Matýs měl málem puk naservírovaný na střelu do prázdné.
     
    34:04
    Tak Petr Vrána se z druhé asistence u čtvrté branky Třince nakonec radovat nebude, kapitán Ocelářů tak alespoň může být spokojen se zakázaným uvolněním Dynama.
     
    34:15
    Oceláři mají k dispozici vhazování před Kantorem a Martin Gernát to ihned zkouší od modré.
     
    34:43
    Touš opouští ledovou plochu a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    34:52
    Vrána ve středním pásmu našel zadovkou hůl Martina Růžičky, ten ale na Kantora vyzrát nedokázal.
     
    35:06
    Sice WERK ARENOU zněla gólová siréna, Pavel Kantor ale pokus Martina Růžičky zvládl. Možná také proto, že mu sekáním pomohl Jan Zdráhal, který si náležitě odpyká dvě trestné minuty.
     
    35:50
    Ocelářům ale přesilovka nevychází úplně dle představ, z mezikruží teď prověřil Kořenáře obránce Holland.
     
    36:23
    A i nadále se Dynamo snaží ohrožovat branku soupeře, dobrý forčeking předvádí Lukáš Anděl.
     
    37:12
    Ani nadvakrát se osamocenému Zadinovi nepovedlo překonat Pavla Kantora, maskovaný Východočech, který byl v Třinci u zisku mistrovského titulu se teď blýskl v plné parádě.
     
    37:37
    Třinec stále aktivní, Dynamo ale situaci zvládá a přebírá iniciativu.
     
    38:10
    Necelé dvě minuty zbývají do konce prostřední dvacetiminutovky, Pardubice stále ztrácí na svého soupeře jedinou branku.
     
    38:35
    Teď se to Východočeši snažili napravit střelou z mezikruží, Kořenář úspěšně schovává kotouč pod lapačku.
     
    39:22
    Juraj Mikuš před brankou Dynama doslova zboural zakončujícího Matěje Stránského a za sekání si odbude dvě trestné minuty na lavici hanby.
     
    39:54
    Zadina z mezikruží trefuje pouze hůl bránícího hráče Dynama a od ní letí touš do ochranné sítě.
     
    39:59
    Před koncem ještě před Kantorem došlo k menší rozmíšce mezi Marcinkem a Kolářem, malé drama však záhy končí a celky se odebírají do šaten.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 18:45.
     
    I druhá perioda je už za námi a Oceláři po ní vedou výsledkem 4:3. Dynamo sice vstoupilo do prostřední části lépe, když se v sedmadvacáté minutě prosadil dvacetiletý Matěj Blümel bylo to 3:2 pro hosty. Záhy ale odpověděl Miloš Roman, který po sérii dobrých výkonů naskočil ve třetí lajně po boku bratrů Kovařčíkových. Další branku přidal o pět minut později Matěj Stránský a právě jednobrankový náskok si Oceláři odnesou do závěrečné části hry.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Druhá výhra na úvodním vhazování pro Petra Vránu znamená zisk kotouče pro Třinec.
     
    40:35
    Obětavým blokem se do Gernátovy střely položil Patrik Poulíček, i tak ale záhy musí Pavel Kantor proti akci elitní formace domácích zasahovat.
     
    41:04
    Další závar před brankou Dynama a následní vyhození Pardubic, to bude před koncem trestu Juraje Mikuše vše, co se na ledové ploše odehraje.
     
    42:22
    Třinec si připisuje další sekundy v útočném pásmu, záhy ale do útoku velí Dynamo.
     
    42:59
    Střídání Východočechů teď málem přineslo elitní formaci Ocelářů možnost skórovat, Vránova letka ale prostor k zakončení nakonec nedostala.
     
    43:33
    A teď už se první pětka, pro tuto chvíli, stahuje z boje úplně. Poslední, co po elitní formaci Třince zbude je vhazování ve středním pásmu v důsledku ofsajdu.
     
    44:08
    A po Janu Jaroměřském na ledě zbude pouze čtveřice bránících Ocelářů, třinecký bek byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    45:18
    Vrána se při vlastním oslabení proháčkoval až do pásma hostů, tam ale krasojízda třineckého kapitána končí a Pardubice jdou znovu na steč.
     
    46:24
    Akce druhé útočné pětky hostů končí v ochranné síti a máme tu komerční přestávku.
     
    46:24
    Jen malé množství diváků, kterým bylo povoleno se zúčastnit dnešního duelu svými hlasivkami žene Oceláře k vítězství, stále však platí, že většinu obsazených místo ve WERK ARENĚ zaplňují plyšáci.
     
    47:15
    Pohled zpět na ledovou plochu přináší další zákrok Pavla Kantora, maskovaný Východočech zatím drží hosty na dostřel.
     
    48:00
    Kousal teď, obrazně řečeno, kouše a dotírá na rozehrávku Třince, která po vystřídání pardubické formace končí na zakázaném uvolnění.
     
    48:40
    Hrehorčák a jeho formace teď sice nedostali Dynamo pod tlak, hra se i navzdory tomu přesouvá do středního pásma, píská se totiž ofsajd Slezanů.
     
    49:26
    Zadina je znovu na ledě a znovu je ho tam plno, po jedné brance, kterou již dnes zapsal na své konto, se teď zkoušel prosadit z levého kruhu.
     
    50:12
    Galvinš hledal pasem do středního pásma hůl Miloše Romana, který následně s kotoučem na čepeli uhání do pásma hostů.
     
    50:47
    Třetí třinecké formace toho ale příliš nevymyslela a do boje nastupuje znovu Vránova elitní pětka.
     
    51:28
    Stránský u mantinelu zabojoval o kotouč a ještě na malou chvíli se Oceláři udrží před Kantorem.
     
    51:58
    To už ale teď neplatí, Denis Kusý z levého křídla zaměstnal Josefa Kořenáře.
     
    52:08
    Dvě minuty , přesně takový trest byl vyměřen Martinu Růžičkovi za vysokou hůl a nejproduktivnější Ocelář tak posílá svůj tým do početní nevýhody.
     
    52:29
    Marcinko obětavě lehl do střely Kousala a po další půl minutě kombinace Dynama se Oceláři osvobozují.
     
    53:18
    Na ledě tak úřadují relativně čerstvé síly, o ofenzivní snahy Dynama se bude snažit Svačina s Mandátem a Blümelem.
     
    54:24
    Teď už hrají domácí v pěti, Martin Gernát prověřil Kantora granátem zpoza pravého kruhu.
     
    54:40
    Musilovo nahození tečuje Erik Hrňa pouze do plexiskla za Kantorem a následná střela Marcinka rozvlnila pouze boční síť pardubické svatyně.
     
    55:05
    Snaha Dynama končí na dalším ofsajdu.
     
    55:30
    Camara hledal zpoza třinecké klece hole svých spoluhráčů v mezikruží, jeho pas ale vystihli domácí a znovu zkusí dobýt pásmo Dynama.
     
    56:37
    Další střela Patrika Poulíčka a znovu z mezikruží, druhou branku večera však zatím na své konto tento sedmadvacetiletý forward nezíská.
     
    57:33
    Pardubice místo útočných snah vyhazují na zakázané uvolnění a před vhazováním tak raději Richard Král sáhl pro oddechový čas.
     
    57:36
    Hlavní lodivod Dynama nejspíše zavzpomínal na časy strávené v Třinci a svěřencům naordinoval jasné instrukce, Pardubice totiž ihned míří do útočného pásma.
     
    58:18
    Pavel Kantor opouští branku a Východočeši to zkusí v šesti.
     
    58:40
    Tlak hostů se stále stupňuje, Kolář ale po zaváhání na modré musí s kotoučem obkroužit střední pásmo.
     
    59:45
    Mandát za brankou Třince padá s pukem a tady to už vypadá na vítězství Ocelářů.
     
    Konec zápasu.
     
    Je tomu opravdu tak, Oceláři vrací Dynamu porážku z minulého utkání, když na domácím ledě vítězí poměrem 4:3. Všech sedm branek jsme viděli v úvodních čtyřiceti minutách, v sedmnácté minutě se nejprve prosadil pardubický Paulovič, zásluhou Zadiny a Stránského ale Třinec rychle otočil vývoj utkání na svou stranu. Dynamo však ještě do první přestávky srovnalo, o branku na 2:2 se postaral, dnes hodně aktivní, Patrik Poulíček. Druhé dějství bylo neméně zajímavé, do vedení se Dynamo znovu dostalo v sedmadvacáté minutě, kdy se po Kusého vybídnutí prosadil Matěj Blümel. To však byla konečná pro brankový výčet na straně hostů, od sedmadvacáté minuty a branky Miloše Romana se totiž pod Javorovým prosadil pouze třinecký Matěj Stránský a ve třetí třetině už jen Oceláři kontrolovali výsledek. Klasicky vypjaté utkání mezi těmito soupeři tak nakonec skončilo výhrou domácího Třince, který si po zisku dalších tří bodů upevnil první příčku v rámci Tipsport extraligy.
     
    Z mé strany to bude pro dnešní utkání vše, budu se na Vás těšit u dalšího zápasu třinecké organizace. (19:25:33)
    Marken.cz

    Jakub Kotajny

    Branky a nahrávky: 19. Zadina (Hrňa), 19. M. Stránský (Martin Růžička), 27. Roman (O. Kovařčík, Kundrátek), 32. M. Stránský (Gernát) – 17. Paulovič (R. Kousal, Camara), 20. Poulíček (Svačina), 27. Blümel (Kusý)


    HC Oceláři Třinec: Kořenář (L. Daneček) – Gernát, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Jaroměřský, Kundrátek, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Zadina, Marcinko, Hrňa – Roman, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Jašek, Dravecký (A).
    HC Dynamo Pardubice: Kantor (Vladař) – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, J. Zdráhal, Ďaloga, Holland, Vála – Svačina, Poulíček, Mandát (A) – Camara, R. Kousal, Tybor – Claireaux, Anděl, Paulovič – Kusý, Matýs, Blümel.

    Rozhodčí: Svoboda, Kika – Pešek, Malý
    thejrc.org