Montpellier – Nîmes 0:1 (kon.) | Bordeaux – Dijon 3:0 (kon.) | Méty – Lorient 3:1 (kon.)
Štrasburk – Lille 0:3 (kon.) | Brest – Monaco 1:0 (kon.) | Rennes – Remeš 2:2 (kon.)
Lyon – Marseille 1:1 (kon.)
konec
Montpellier HSC
0:1 (0:0)
Nîmes Olympique
Neděle 04.10.2020, 13:00 • Stade de la Mosson, Montpellier • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dlouho to vypadalo, že tento duel skončí bezbrankovou remízu, avšak nakonec jedinou branku obstaral hostující Ripart, který svému celku vystřelil tři body. Druhý poločas navázal na ten předchozí, i tentokráte jsme sledovali poměrně nezáživnou podívanou, která navíc nepřinesla ani jednu vyloženou šanci. Až pár minutek před koncem zápasu se dokázal prosadit Ripart, který ojedinělou šanci Nimes přetavil ve vedoucí branku, což vydrželo až do závěrečného hvizdu. (14:49:02)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:14.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Jeden z posledních rohových kopů rozehrál kapitán Savanier. Ani tento centr nepřinesl nic nebezpečného, posléze ještě nepřesně centroval Oyongo.
     
    90+2
    Domácí museli rozjíždět další útočnou akci až od svého pokutového území, přičemž brankář Omlin roztáhl hru na pravou stranu, kde si o nahrávku řekl Mavididi.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Téji Savanier (Montpellier HSC).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí se stále nemohou dostat na dostřel branky soupeře. Nyní si s míčem zahrál také Reynet.
     
    88
    Jenomže vzápětí si centr do pokutového území přichystal hostující Burner, který se pokoušel najít doposud jediného střelce Riparta, jenž měl k míči daleko.
     
    87
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Pedro Mendes, přichází Stephy Alvaro Mavididi.
     
    86
    Montpellier to bude mít najednou nesmírně složité, na vyrovnání totiž nemá zrovna moc času. Domácí celek se krátce po rozehrávce usadil na útočné polovině.
    84. Renaud RIPART - 0:1
     
    84
    Nîmes právě vstřelil branku!
    Tak pozor, je tu překvapivá branka Nimes, které se pár minut před koncem zápasu dostává do vedení! Nimes to zkoušelo po pravém křídle, kde jsem sledovali hezkou souhru, po které si na nabídku od Ferhata dokázal seběhnout RENAUD RIPART, který v pádu procedil míč za brankáře Omlina.
     
    82
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Arnaud Souquet, přichází Junior Sambia.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka, určitě bychom si nějakou tu branku přáli. Nimes je nyní aktivnější, jenomže stále bez výraznější šance.
     
    80
    Z druhé vlny podpořil své spoluhráče Fomba, který to zkoušel zakončením z jedničky. Míč putoval hodně vysoko nad branku, brankář Omlin tak brzo rozehraje.
     
    79
    Na druhé straně se kostrbatým způsobem protlačil až do šestnáctky Meling, který ovšem nedokázal odcentrovat do malého vápna. Jeho centr totiž zablokoval Hilton.
     
    78
    Po hraničním souboji se na zemi ocitl křídelník Ferhat, nicméně sudí nechal pokračovat ve hře. Montpellier to moc nepomohlo, včas totiž situaci hasil Briancon.
     
    77
    Avšak ani jeho nabídka nebyla moc nebezpečná, ve vzduchu jí nedokázal najít nikdo ze spoluhráčů. Míč doputoval ven z hrací plochy, vhazovat bude Burner.

    David Suchý

    Branky: 84. Ripart (Ferhat)

    Karty:   43. Souquet (MON), 90. Savanier (MON) – 34. Briancon (NOQ)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:14.
    Montpellier HSC: Omlin – Mendes (87. Mavididi), Hilton (C), Congré – Souquet (82. Sambia), Ferri (75. Mollet), Le Tallec (82. Chotard), Ristić (75. Oyongo) – Savanier – Delort, Laborde.
    Náhradníci: Bertaud – Dolly, Cozza, Chotard, Mavididi, Oyongo, Mollet, Sambia, Yun.

    Nîmes Olympique: Reynet – Burner, Briancon (C), Landre, Meling – Cubas, Fomba, Deaux – Ferhat, Denkey (63. Roux), Ripart.
    Náhradníci: Dias – Ahlinvi, Benrahou, Koné, P. Martinez, Miguel, Paquiez, Roux.

    Rozhodčí: Millot – Luzi, Courbet
    thejrc.org