Montpellier – Nîmes 0:1 (kon.) | Bordeaux – Dijon 3:0 (kon.) | Méty – Lorient 3:1 (kon.)
Štrasburk – Lille 0:3 (kon.) | Brest – Monaco 1:0 (kon.) | Rennes – Remeš 2:2 (kon.)
Lyon – Marseille 1:1 (kon.)
konec
Stade Rennes
2:2 (2:1)
Stade de Reims
Neděle 04.10.2020, 17:00 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Rennes nezvládlo utkání s outsiderem, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (18:56:49)
     
    Utkání končí překvapivou remízou! Rennes bylo v celém střetnutí lepším celkem, avšak ve druhém poločase hýřilo velkým sebevědomím, což se nevyplatilo. A tak si troufnu říci, ze Reims bude s bodem více spokojené.

    Duel byl jednoznačný, přesto se Rennes z vítězství neraduje. Zahodilo spoustu šancí a ve druhém poločase hrálo spíše profesorsky, jakoby se nemohlo nic stát. Snad jediného okamžiku využil Boulaye Dia, který se postaral o vyrovnání.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Dalším potrestaným hráčem je Nayef Aguerd (Rennes), který zastavil akci soupeře. Tohle může být poslední šance pro Reims!
    90+1. Benjamin Bourigeaud (REN)
     
    90+1
    Chvíli po velké šanci přišel volej z hranice vápna, ovšem Benjamin Bourigeaud nezamířil přesně. Jeho pokusu chyběl asi metr, Yehvann Diouf má obrovské štěstí na své straně.
    90. Steven N'Zonzi (REN)
     
    90
    Benjamin Bourigeaud rozehrával rohový kop, ale jeho centr nepřeletěl ani prvního soupeře v šestnáctce. Akce pokračovala dál a na centr zleva si naskočil Steven N'Zonzi, jenž orazítkoval pravou tyčku!
     
    89
    Domácí mužstvo se znovu usadilo na útočné polovině. Damien Da Silva odcentroval, ale vysoký míč si pohlídal stoper Wout Faes. Rennes už má opravdu málo času!
     
    88
    Celou situaci na sebe chtěl vzít Dereck Germano Kutesa, který postupoval z vlastní poloviny až k šestnáctce, kde měl proti sobě hned čtyři soupeře. V obrovské rychlosti srazil Damiena Da Silvu a je mu pískán faul.
     
    86
    Aktivní Raphinha se dostal k centru, který mířil do nebezpečného prostoru, kde se pohyboval Wout Faes, jenž balon odvracel na roh. Přetažený centr od praporku zakončil Damien Da Silva, avšak Yehvann Diouf byl připravený zasáhnout.
     
    85
    Asi málokdo čekal, že v pětaosmdesáté minutě bude stav zápasu stále vyrovnaný. Rennes má sice na trávníku převahu, ovšem do vyložených šancí se v posledních minutách nedostává.
     
    84
    Sacha Boey byl pořádně zahnán, ale udržel míč ve hře jen pro soupeře Thomas Foket se s tím nepáral a odkopl ho jen k soupeři. Budeme sledovat další kombinační snažení Rennes.
     
    83
    Steven N'Zonzi postupoval před branku soupeře, ale balon mu byl ukopnut na roh, který rozehrál Raphinha. Centr byl z předbrankového prostoru odvrácen.
     
    82
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Boulaye Dia, přichází Kaj Sierhuis.
     
    81
    Domácí mužstvo znovu trpělivě kombinuje, ale potřebovalo by být blíže šestnáctce soupeře. Po chvíli přišlo přenesení hry na pravou stranu, kde na balon nedoskočil Romain Del Castillo.
     
    80
    Z levé části pokutového území zakončoval Sacha Boey, jehož snažení bylo zastavené a sražené mimo hrací plochu. Domácí celek bude znovu rozehrávat jen rohový kop.
     
    80
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Eduardo Camavinga, přichází Jonas Martin.
     
    79
    Do konce zápasu už moc času nezbývá, Rennes muselo začít od vlastního brankáře. Po chvíli přišel dlouhý nákop, po němž přišel útočný faul.

    Michal Luxa

    Branky: 25. Raphinha (Guirassy), 37. Da Silva – 12. Abdulhamíd (Zeneli), 66. Dia (Kutesa)

    Karty:   35. Da Silva (REN), 38. Tait (REN), 54. Camavinga (REN), 90+2. Aguerd (REN) – 40. Faes (REI), 57. Chavalerin (REI), 70. Munetsi (REI)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 9:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:16.
    Stade Rennes: Salin – Boey, Da Silva (C), Aguerd, H. Traoré – N'Zonzi – Raphinha, Bourigeaud, Camavinga (80. Martin), Tait (64. Del Castillo) – Guirassy.
    Náhradníci: Bonet – Del Castillo, Gboho, Gelin, Hunou, Martin, Rutter, Soppy, Assignon.

    Stade de Reims: P. Rajković (46. Diouf) – Foket, Faes, Abdulhamíd (C), Konan – Munetsi – Dia (82. Sierhuis), Zeneli (64. Cafaro), Chavalerin, Mbuku (64. Kutesa) – Touré (71. Valon Beriša).
    Náhradníci: Diouf – Valon Beriša, Cafaro, Cassama, De Smet, Donis, Kutesa, Maresic, Sierhuis.

    Rozhodčí: Batta – Aube, Boutry
    thejrc.org