Wolfsburg – Augsburg 0:0 (kon.) | Bayern – Hertha 4:3 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
4:3 (1:0)
Hertha BSC
Neděle 04.10.2020, 18:00 • Allianz Arena, Mnichov • Německá Bundesliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Bayernu poměrem 4:3. Bayern vstoupil do druhého poločasu nesmírně aktivně, navíc v jeho úvodu dokázal vstřelit druhou branku, což mu přineslo dvoubrankové vedení. Hertha se celkem dlouhou dobu hledala, nakonec snížení přišlo díky dobře zahrané standardní situaci. Aby toho nebylo málo, tak dokonce hosté dokázali srovnat krok. Bayern si v závěru vytvořil obrovský tlak, díky kterému se dostal zpět do vedení. Avšak soupeř reagoval stejným způsobem. Běžela druhá minuta nastaveného času a sudí nařídil pro domácí pokutový kop, prostřednictvím kterého se počtvrté v duelu prosadil Lewandowski, který svému celku vystřelil tři body. (19:54:18)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 10:6. Střely mimo: 13:4. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 13:19.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Serge Gnabry, přichází Javi Martínez.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Robert Lewandowski (Bayern Mnichov).
     
    90+3
    Bayern právě vstřelil branku!
    ROBERT LEWANDOWSKI je hrdinou tohoto zápasu! Polský zabiják se postavil také k exekuci pokutového kopu, který poslal přesně k pravé tyči. Schwolow sice odhadl směr letu míče, jenomže na ten neměl šanci dosáhnout.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Maximilian Mittelstädt (Hertha BSC).
     
    90+2
    Je tu pokutový kop pro Bayern!
     
    90+2
    Domácí znovu poslali míč do pokutového území, kde ovšem dokázal odvrátit Boyata. S útočením navíc vypomohl také Boateng, který hledal kolegu Goretzku.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Alphonso Davies, přichází Niklas Süle.
     
    88
    Hertha právě vstřelila branku!
    Neskutečné, Hertha i tentokráte dotahuje manko! Do pokutového území totiž přiletěl další centr, na který si tentokráte naskočil čerstvě střídající JESSIC NGANKAM, jenž hlavičkoval přesně k levé tyči. Domácí obrana má nesmírné problémy s bráněním vzdušných centrů, navíc máme opět srovnáno.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, nyní sledujeme ošetřování domácího Daviese. Nakonec to nevypadá na nic vážnějšího.
     
    87
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Dodi Lukebakio, přichází Jessic Ngankam.
     
    86
    Hertha tak nerozhodný výsledek moc dlouho nedržela, sama bude muset dotahovat jednobrankové manko. Berlínský celek se ihned usadil na druhé straně.
     
    85
    Bayern právě vstřelil branku!
    Domácí se krátce před koncem řádné hrací doby znovu dostávají do vedení! Avizovanou standardní situaci nakonec rozehrál Alaba, který velice přesným centrem oslovil Müllera. Ten ani tentokráte nezkoušel zakončit, místo toho hledal vedle stojícího ROBERTA LEWANDOWSKIHO, jenž jednoduchým zakončením prostřelil Schwolowa. Polský forvard se postaral o všechny branky svého celku!
     
    85
    V posledních minutách sledujeme celou řadu standardních situací. Tentokráte ještě před rozehrávkou vyfasoval žlutou kartu Gnabry.
     
    85
    Gnabry si u středového kruhu nedokázal pohlídat míč, načež k němu zezadu přijel Mittelstadt. Ten si počínal čistě, balón ale pouze přeposlal na Goretzku.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Krzysztof Piątek (Hertha BSC).

    David Suchý

    Branky: 40. Lewandowski (Gnabry), 51. Lewandowski (Richards), 85. Lewandowski (T. Müller), 90+3. Lewandowski (pen.) – 59. J. Córdoba (Cunha), 71. Cunha (K. Piątek), 88. Ngankam (Mittelstädt)

    Karty:   59. Lucas Hernández (BAY), 85. Gnabry (BAY), 90+4. Lewandowski (BAY) – 14. J. Córdoba (HER), 84. K. Piątek (HER), 90+2. Mittelstädt (HER)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 10:6. Střely mimo: 13:4. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 13:19.
    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Richards (65. Pavard), J. Boateng, Alaba, Lucas Hernández (65. Musiala) – Kimmich (65. Tolisso), T. Müller, Goretzka – Gnabry (90+4. Javi Martínez), Lewandowski, A. Davies (89. Süle).
    Náhradníci: Nübel – Zirkzee, Tolisso, Süle, Pavard, Javi Martínez, Musiala, Fein.

    Hertha BSC: Schwolow – Zeefuik (68. K. Piątek), Boyata (C), Stark, Pekarík – Darida, Tousart – Lukebakio (87. Ngankam), Cunha, Mittelstädt – J. Córdoba.
    Náhradníci: Jarstein – Albrecht, Ascacibar, Dárdai, Redan, Plattenhardt, K. Piątek, Ngankam, Netz.

    Rozhodčí: Cortus – Stein, Foltyn
    thejrc.org