Sparta – Mountfield HK 3:0 (kon.) | Vítkovice – Liberec 1:4 (kon.) | K. Vary – Litvínov 4:6 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 4:5 (4:5 po s.n.) | Olomouc – Motor ČB 3:2 (po pr.) | Zlín – Kometa Brno 0:3 (kon.)
konec
Berani Zlín
0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
HC Kometa Brno
Úterý 05.01.2021, 18:20 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:10.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování Tipsport Extraligy, ve které dnes mimo jiné odehraje utkání zlínských Beranů proti brněnské Kometě, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    HC Kometa Brno

    Kometa má v porovnání s Berany naprosto fantastickou formu, z posledních pěti zápasů získala 10 bodů za tři výhry a jednu prohru po prodloužení, v jednom z nich dokonce nasázeli Českým Budějovicím deset gólů. I díky takovýmto výsledků se momentálně nachází na prozatímním devátém místě. S takovýmto klidem na hokejkách by to měly být pro hosty z Brna další jednoduché tři body do tabulky. Uvidíme, jestli se domácím podaří zaskočit hostující Kometu nebo si jejich soupeř pohlídá jednoho z papírově slabších a jednodušších soupeřů.

    Poslední tři utkání:
    Kometa Brno vs. Karlovy Vary – 3:0
    Vítkovice vs. Kometa Brno – 0:1
    Mladá Boleslav vs. Kometa Brno – 3:0
     
    PSG Berani Zlín

    Zlínu se v této sezónně stále nedaří, poslední zápas sice vyhráli, ale jen těsným výsledkem 1:0 a navíc po čtyřech dalších prohraných zápasech, z kterých jeden skončil debaklem dokonce 10:0. Hlavně kvůli takovým hrůzostrašným výsledkům se nachází až na předposledním místě. Pokud by se jim ale podařilo vyhrát, mohli by si zajistit až prozatímní 10. místo pokud by další týmy před ním nezískali ani bod. Z posledních pěti zápasů ale Berani získali jenom čtyři body za výhru a prohru v prodloužení, takže se dneska moc výhra neočekává i když se jedná o soupeře ze spodního středu tabulky.

    Poslední tři utkání:
    Mladá Boleslav vs. Zlín – 0:1
    Zlín vs. Třinec – 2:3 pp
    Pardubice vs. Zlín – 5:2
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Gazda, Řezníček, Ferenc, Žižka (C), Nosek (A), M. Novotný, Dluhoš – Dufek, Fryšara, Herman – Vopelka, Fořt, Kubiš (A) – Šlahař, Honejsek, Okál – Karafiát, P. Sedláček, J. Ondráček.

    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – F. Král, Zámorský, Bartejs, O. Němec (A), Gulaši, Mlčák, Freibergs – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Valský, Klepiš, L. Horký – Kusko, Brabenec, Vincour – Bondra, F. Dvořák, Šoustal.

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Gebauer, Hlavatý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Úvodní buly dnešního zápasu vyhrál pro domácí Fryšara a ten přihrávkou na Gazdu posílá své spoluhráče do útoku. Tato akce ale velmi rychle končí ofsajdem, Buly vyhrávají opět domácí, kteří ale v útoku ztrácí kotouč.
     
    01:28
    K první střele dnešního utkání se dostal Mueller, ten ale mířil hodně vysoko nad bránu a kotouč končí až v ochranné síti. Buly vyhrávají domácí. Honejskova přihrávka ale nikoho nenašla a končí zakázaným uvolněním.
     
    02:27
    Brabencovi se nepodařilo obalamutit jednoho ze zlínských obránců, který ho svojí šikovnou defenzivní prací obral o kotouč jedna báseň a může založit další akci zpoza brány.
     
    03:26
    Kometa se snaží dostat do útoku, kde se ale obvykle nachází jeden, maximálně dva její hráči a tak se často stává, že zlínská obrana nemá moc práce s obíráním protihráčů, když jich tam je dvakrát tolik.
     
    04:25
    K jedné z prvních střel domácích se dostal také Nosek, jeho dalekonosný pokus byl ale opravdu hodně nepřesný a jenom zaduněl mantinel za Vejmelkovými zády.
     
    05:23
    Do velké šance se dostal Dvořák po přihrávce jednoho od jeho spoluhráčů přímo před Kašíka, kde mu nikdo neclonil. Jeho pokusem o zakončení mezi betony ale domácího brankáře neobalamutil. Ten navíc v posledních zápasech hraje v opravdu skvělé formě, takže se dá předpokládat, že to brněnští budou mít dneska hodně těžké.
     
    06:22
    Další pokus přidal do statistik domácím Okál jeho pokus ale chytil Vejmelka pohotově do svoji lapačky. Buly vyhrávají domácí a Okál se dostal k dalšímu zakončení, jeho pokus byl tentokrát pro změnu zblokovány a u puku jsou hosté.
     
    07:21
    Kometa se snažila dostat do útoku, domácí defenzíva ale brání úspěšně a odvádí svou práci na jedničku. V útoku naopak opět domácí. Ke střele se dostal Řezníček po ztraceném puku v útočném pásmu, jeho pokus ale mířil vedle.
     
    08:20
    Do útoku se hrnul pro změnu Holík, toho ale ostrým naražením na mantinel zlikvidoval Žižka, který může mířit vstříc soupeřově bráně.
     
    09:19
    Fořt se snažil obrat Horkého v jeho obraném pásmu, to se mu ale nepodařilo, jelikož brněnský hráč se pokusil nahrát. Říkám pokusit, protože jeho přihrávka byla ale hodně nepřesná a skončila zakázaným uvolněním.
     
    10:18
    Kometě se podařilo po delší době dostat po vyhraném vhazování do útoku, kromě jedné střely Klepiše z toho ale nakonec nic nebylo a o další branku se můžou pokoušet domácí.
     
    11:17
    Novotný přihrával na jednoho z jeho spoluhráčů. Do jeho paasu se ale položil jeden ze soupeřových hráčů, který se bleskurychle zvedá a rovnou míří do útoku.
     
    12:16
    Domácí proti dnešnímu favoritovi hrají opravdu velice bojovně a nebojí se ho, to se naopak o Kometě moc říct nedá, jelikož její výkony nejsou moc blahodárné pro její fanoušky, kterým se z dosavadního výkonu určitě dělají vrásky na čele.
     
    13:15
    Zbývá necelých sedm minut do konce první třetiny a stav je zatím vyrovnaný. pár akcí tu již bylo, kromě jedné přihrávky před Kašíka ale nic zásadního.
     
    14:14
    Už to vypadalo, že se bude vylučovat za držení z řad Komety. To se ale neděje díky odvolanému faulu. Herman se totiž přiznal že spadl sám a je to od něho opravdu ukázková ukázka fair play, které vidíme bohužel jen málokdy.
     
    15:13
    Domácí se dostali do první větší šance. Ta ale skončila sevřením puku mezi betony. Individuální akce Ondráčka to byla ale pěkná, kterému se podařilo rychlostně dostat po pravém křídle před jednoho ze soupeřových obránců.
     
    16:12
    Brno se ke konci třetiny pomalu ale jistě osměluje a dorovnání tempo domácích. Není to žádný zásadní obrat, na jejich psychice by se to ale pozitivně určitě podepsat mohlo.
     
    17:11
    Karafiát se dostal do akce jeden na jednoho, když se ale pokusil o kličku u modré kotouč mu utekl a skončil v rohu kluziště.
     
    18:39
    Blíží se poslední minuta první třetiny a domácím se daří ještě na pár posledních chvil tlačit. Ke střele z první se dostal Karafiát, jeho pokus ale pozorný brněnský brankář vychytal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:04.
     
    První třetina nepřinesla mnoho hokejových akcí, snad kromě jedné teče jednoho z brněnských hráčů, který se objevil sám před Kašíkem, jeho pokus brankář Beranů ale úspěšně zlikvidoval. Obecně ale měli domácí lehce navrch, žádný drtivý tlak to ale nebyl. Pár minut před koncem přišla snad největší šance domácích po výpadu po pravém křídle, jeho pokus brněnský Vejmelka ale úspěšně zlikvidoval. Před ním se ale udál ukázkový moment fair play, po odpískaném faulu za držení jednoho z brněnských hráčů. Poté ale zlínský Herman přiznal, že spadl sám a tak zůstala první třetina bez vyloučení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Úvodní vhazování druhé třetiny vyhrál pro Kometu Holík a ten přihrávkou na Záhorského zakládá první útočnou akci. Ta ale končí v lapačce Kašíka. Vhazování vyhráli opět hosté a hned přichází další zakončení, které opět končí zákrokem zlínského brankáře.
     
    20:52
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Petr Zámorský – 2 min., hrubost).
     
    21:51
    V první přesilovce si zatím vedou líp domácí, kteří se dostali už ke čtyřem střelám, ve všech případech měl ale Vejmelka odkrytý výhled a tak pro něho zákrok nebyl zas až tak náročný. I přesto se ale domácím daří úspěšně držet soupeře ve vlastním obraném pásmu už od začátku této početní výhody.
     
    22:50
    Do velké šance se dostal Vopelka, který se po střele Ference dostal ke kotouči jako slepý k houslím a díky svému postavení přímo před brankovištěm si mohl připsat první branku. To se mu ale nepodařilo protože jeho oblouček přes betony končí těsně vedle.
     
    23:49
    Domácí už hrají v podstatě ve stejné pohodě jako v první třetině, chvílemi se může zdát, že dokonce přehrávají soupeře ještě víc. Ke střele se dostává Novotný.
     
    24:48
    Vhazování v obraně vyhráli domácí, kteří ale soubojem u mantinelu přichází o puk a o slovo se po delší době hlásí pro změnu Kometa.
     
    25:47
    Domácím se podařilo vymanit z ne moc úspěšného tlaku Brna a hned z toho vytěžili střelu, ke které se dostal Šlahař, jeho pokus od levého kruhu ale končí v ochranné síti a bude se vhazovat.
     
    26:46
    Vhazování získal pro Berany Okál, který přihrál na Ference. Ten se následně dostal k zakončení od modré. Jeho pokus se nedopravil ani k brankáři a u kotouče jsou hosté.
     
    27:45
    Po vyhraném vhazování ve vlastním obraném pásmu se dostali brněnští do útoku. Tam se dostal k pokusu Mueller, toho si však Kašík pokryl bez problémů a rozehrává na jednoho z jeho spoluhráčů.
     
    28:44
    K zajímavě vypadajícímu zakončení se dostal Honejsek, který svým rychlým bruslením dotlačil kotouč doslova až na Vejmelku. Ten ho ale přikryl ke svému břichu a bude se vhazovat.
     
    29:43
    Kometa se snažila dostat do jednoho z mála jejich útoku, to jim ale překazil jeden z jejich hokejistů postavením v ofsajdu. Po vhazování se sice dostali k puku domácí, po přihrávce od Honejska se ale ke kotouči nikdo nedostal a tak končí na zakázaném uvolnění.
     
    30:42
    Vhazování v útočném pásmu vyhráli hosté, ti si ale tak dlouho přihrávali až jednou nepřesnou přihrávkou o kotouč přišli, ten ale skončil opět zakázaným uvolněním. To je pro domácí více než nemilé, jelikož jsou už unavení a potřebovali by vystřídat.
     
    31:41
    Po dvou zakázaných uvolněních se domácím přece jen podařilo vykombinovat až do útoku a rovnou z toho bylo přečíslení tři na dva. Tato zlínská akce ale končí fiaskem poté co se Honejskovi nepodařilo trefit brněnskou svatyni. Nutno ale uznat, že to se střelou z velkého úhlu měl hodně těžké.
     
    32:40
    Buly v obraně získala Kometa, ta se ale nedostala ani do útoku, jelikož se Kubišovi ostrým naražením na mantinel podařilo obrat jednoho ze soupeřových útočníků.
     
    33:39
    Brno se snažilo dostat opět do útoku, přihrávka od Němce byla sice prudká, ale vůbec neměla oči a skončila zakázaným uvolněním.
     
    34:38
    Do zajímavého zakončení se dostal Holík, který spíše jenom nahazoval na zlínského Kašíka. Toho ale vysoký oblouček tak překvapil, že ho lapačkou těsně minul a tak tak kotouč přeletěl nad zlínskou klecí. To by po takto vyrovnaném zápase byl smolný první gól.
     
    35:37
    K zakončení se dostal okál, jeho střela od modré vypadala zajímavě, dokud jí ale nezblokoval jeden z obránců Komety, kterému se podařilo kotouč podržet na holi, až po nahození na zlínského brankáře.
     
    36:36
    Zbývají necelé čtyři minuty do druhé přestávky a stav je překvapivě stále nerozhodný. Člověk by si řekl že po téměř 40 minutách musí padnout aspoň jedna branka, to se ale v takto defenzivním utkání zatím nestalo.
     
    37:35
    Vypadá to, že stejně jako na konci minulé části se daří hostům opět oprášit jejich střelecký prach a přidat jedno tempo či dvě do jejich bruslí, zatím z toho ale žádná gólová šance nebyla.
     
    38:46
    Blíží se poslední minuta druhého dějství a hráči Komety se snaží ještě v závěru zapsat do tabulky střelců.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:54.
     
    Ve druhé třetině jsem byli svědky opět lehké herní převahy domácích. Tempo bylo ale stejné jako v první dvacetiminutovce a i díky tomu je stav stále nerozhodný 0:0. Přece jenom tam byl jeden rozdíl a to první a zatím poslední vyloučení. Na dvě minuty do chládku šel hned po začátku z řad Komety Petr Zámorský za hrubost. Tuto početní výhodu zvládli domácí na jedničku, využít jí ale nedokázali. V závěru se dařilo hostům opět lehce dorovnat tempo domácích a dokonce je i lehce přehrávat, žádná gólovka z toho ale nebyla.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Úvodní buly poslední třetiny vyhrál pro domácí Fryšara, po přihrávce Gazdy ale domácí přichází okamžitě o kotouč a hrát může soupeř, který se ihned zatahuje za vlastní bránu díky dobře vytaženému Žižkovi.
     
    41:28
    Domácí se vrhají do prvního útoku, nakonec se ale nedostali ani za modrou jelikož tam stál dobře bránící Bartejs, který obral jednoho ze zlínských o kotouč.
     
    42:27
    Tak toto byla šance jako hrom! Nosek byl sám v obraném pásmu, při pokusu o otočku však spadl a Šoustal je naprosto sám na Kašíka, na kterého ale zakončením mezi nohy nepřekvapil. Toho by mohli hosté ještě opravdu hodně litovat, protože toto byla jednoznačně největší šance zápasu, která se už nemusí opakovat.
     
    43:51
    Kometa právě vstřelila branku!
    A je tady první branka zápasu a za to čekání to opravdu stálo, protože byla naprosto ukázková! Po poměrně rychlém výpadu brněnského útoku naprosto selhala domácí defenzíva, která úplně zaspala a nechala ujet Jakuba Valského a LUBOŠE HORKÉHO do přečíslení dva na jednoho. Po přihrávce na zmíněného Horkého neměl Kašík absolutně žádnou šanci brance zabránit.. Asistence: Jakub Valský a Jakub Klepiš.
    43:51 Luboš HORKÝ - 0:1
     
    44:50
    Domácí se snaží po obdržené brance útočit, což se jim taky daří, jelikož zamkli celý mančaft Komety v jejich obranném pásmu.
     
    45:56
    Vypadá to, že se Kometa po prvním gólu zatáhne až do konce zápasu, jelikož domácí je naprosto tlačí. Je nutno uznat že i Berani hrají jako vyměnění, v jejich případě ale v pozitivním slova smyslu.
     
    47:05
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Ondřej Němec – 2 min., krosček).
     
    48:04
    Domácí mají nyní velkou šanci vyrovnat, což y mohlo ještě pořádně zdramatizovat dnešní utkání. Snaží se, seč jim síly stačí, drží se zuby nehty v útočném pásmu, ale i takováto snaha jim nesnesla ovoce, byť střel jsme viděli už opravdu hodně.
     
    49:03
    Blíží se nám konec přesilovky a i tato početní výhoda je zahraná ze strany Beranů bravurně. chybí tomu akorát třešnička na dortu v podobě gólu na 1:1, který se s blížícím koncem třetiny jeví být dál a dál.
     
    50:02
    Kometa se snažila uvolnit ze stupňujícího se zlínského tlaku, jediné na co se zmohli je ale zakázané uvolnění. Po něm se dostávají k puku domácí a hnedka to končí pořádnou melou o puk přímo před Vejmelkou. Tu ukončil sudí svým hvízdnutím, poté co poměrně nesebejistě schoval kotouč pod lapačku brněnský brankář.
     
    51:01
    Kometě se podařilo po delší době vymanit z vlastního obranného pásma. Na žádný útok to ale není, jelikož hosté jsou rádi, že můžou střídat a tak jenom zahazují kotouč ke Kašíkově svatyni.
     
    52:30
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Peter Mueller – 2 min., sekání).
     
    53:29
    Tak jak zatím domácím všechny dvě přesilovky vycházeli na jedničku s hvězdičkou, tak tato je pravým opakem. Téměř celou minutu strávili tím že se snažili dostat do útočného pásma. Nakonec se jim to však daří a hned je z toho akce, která končí dalším nejistým zákrokem Vejmelky, po kterém se strhla další mela u jeho brány. Všechno však řeší sudí a vylučovat opět nebude.
     
    54:55
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak toto by mohlo být rozhodující. V jednom z mála útoku Komety v posledních minutách se dostal ke kotouči u hrazení Petr Holík a jelikož nikým nebyl hlídaný, vyslal kotouč přímo do chumlu před Kašíkovou bránou. Tam ho i přes práci domácích obránců tečoval MARTIN ZAŤOVIČ, který ho sklepl přímo mezi betony zlínského brankáře. Do konec zbývá něco málo přes pět minut a hokej je opravdu nevyzpytatelný sport, ale domácí to budou mít nyní opravdu těžké. Asistence: Petr Holík a Petr Zámorský.
    54:55 Martin ZAŤOVIČ - 0:2
     
    57:16
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:16
    A domácí zkouší risk bez brankáře! Uvidíme jestli se jim to vyplatí nebo ne. Jedno je však jisté, už nemají co ztratit.
     
    57:41
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak domácím se risk očividně dvakrát nevyplatil. Domácí po porhraném vhazování přišli o kotouč, který ujel až do jejich obranného pásma, tam ho získal jeden z obránců Beranů. Při zakládaní akce o něho však přišel ve prospěch Martina Zaťoviče. Ten pak už přihrávkou na PETERA MUELLERA zpečetil osud domácích v dnešním utkání. Asistence: Martin Zaťovič a Petr Holík.
    57:41 Peter MUELLER - 0:3
     
    58:58
    Blíží se poslední minuta utkání a výsledek už je v podstatě jasný. Minimálně co se výherce týče. Ještě jednu branku si ale hosté můžou připsat, protože domácí naprosto zdrcený tým už vůbec nehraje a jeho hráči by se chtěli už nejraději vidět ve sprchách.
     
    Konec zápasu.
     
    V prvním dvojutkání Komety proti Beranům si připisuje tři body tým z jihu Moravy. Zápas to byl určitě mnohem vyrovnanější než o čem vypovídá skóre. Jednoznačně nejvyrovnanější části dnešního zápasu byla první třetina. V ní po dvaceti minutách nejen že nepadl ani jeden gól, nepřišlo ani jedno vyloučení, což bylo hlavně díky defenzivním taktikám obou mančaftů a hlavně taky díky fair play zachování Hermana, který byl podle sudího držen. Ten však přiznal, že spadl sám. Snad jediná šance, která stojí za zmínění je z páté minuty, kdy šikovnou přihrávkou našel jeden z hráčů Komety svého spoluhráče Dvořáka. Ten se snažil kotouč zpracovat aby se mohl dostat do bekhendového zakončení, z jeho zpracování ale nakonec byla spíš teč, která mířila na Kašíkovy betony, takže s ní domácí brankář neměl žádný problém. Ve druhé třetině sotva po minutě přišel první faul, kterého se dopustil Zámorksý. Domácí hráli přesilovku zkušeně a nedali soupeřovi nejmenší šanci na zisk puku. První gól se z toho však nezrodil. Ve zbytku třetiny začínali mít navrch překvapivě domácí. V závěru se sice Kometa dostala do poměrně rychlého tempa, nic závratného z toho ale nebylo. Ve třetí třetině to už bylo jiné kafé. Hned po třech minutách hry přišla největší šance zápasu po pádu Noska ve vlastním obranném pásmu. Ke ztracenému kotouči se dostal jako první Tomáš Šoustal, který ale na domácího brankáře střelou mezi betony nevyzrál. To jeho tým ale nemuselo mrzet, jelikož o minutu a půl později přišla první branka utkání. Po naprostém selhání domácí obrany se dostali hráči Komety do přečíslení dva na jednoho. Po přihrávce Valského na Luboše Horkého už neměl Kašík nejmenší šanci zabránit tomuto gólu. Tato branka je ale poměrně hodně kontroverzní, jelikož podle opakovaných záběrů padla z ofsajdu. Nicméně toto domácí netušili a nenechali se zlomit. K vyrovnávací brance jí mohlo pomoct vyloučení Muellera pět minut před koncem. Oproti předchozím početním výhodám se však domácím tentokrát už tolik nedařilo. Půl minuty po přesilovce jim to znamenitě oplatil další brankou Martin Zaťovič, která už byla pro Berany rozhodující. V následujících minutách si zažádali domácí o oddechový čas, aby trenér Svoboda sdělil svým svěřencům taktiku na hru bez brankáře. Tento risk se ji mvšak šeredně nevyplatil, protože už po 25 vteřinách hry s šesti hráči obdrželi třetí a finální branku od Petera Muellera.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (20:56:06)
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 44. L. Horký (Valský, Klepiš), 55. Zaťovič (P. Holík, Zámorský), 58. Mueller (Zaťovič, P. Holík)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Gazda, Řezníček, Ferenc, Žižka (C), Nosek (A), M. Novotný, Dluhoš – Dufek, Fryšara, Herman – Vopelka, Fořt, Kubiš (A) – Šlahař, Honejsek, Okál – Karafiát, P. Sedláček, J. Ondráček.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – F. Král, Zámorský, Bartejs, O. Němec (A), Gulaši, Mlčák, Freibergs – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Valský, Klepiš, L. Horký – Kusko, Brabenec, Vincour – Bondra, F. Dvořák, Šoustal.

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Gebauer, Hlavatý
    thejrc.org