Sparta – Mountfield HK 3:0 (kon.) | Vítkovice – Liberec 1:4 (kon.) | K. Vary – Litvínov 4:6 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 4:5 (4:5 po s.n.) | Olomouc – Motor ČB 3:2 (po pr.) | Zlín – Kometa Brno 0:3 (kon.)
konec
Berani Zlín
0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
HC Kometa Brno
Úterý 05.01.2021, 18:20 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:41 Peter MUELLER - 0:3
     
    57:41
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak domácím se risk očividně dvakrát nevyplatil. Domácí po porhraném vhazování přišli o kotouč, který ujel až do jejich obranného pásma, tam ho získal jeden z obránců Beranů. Při zakládaní akce o něho však přišel ve prospěch Martina Zaťoviče. Ten pak už přihrávkou na PETERA MUELLERA zpečetil osud domácích v dnešním utkání. Asistence: Martin Zaťovič a Petr Holík.
    54:55 Martin ZAŤOVIČ - 0:2
     
    54:55
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak toto by mohlo být rozhodující. V jednom z mála útoku Komety v posledních minutách se dostal ke kotouči u hrazení Petr Holík a jelikož nikým nebyl hlídaný, vyslal kotouč přímo do chumlu před Kašíkovou bránou. Tam ho i přes práci domácích obránců tečoval MARTIN ZAŤOVIČ, který ho sklepl přímo mezi betony zlínského brankáře. Do konec zbývá něco málo přes pět minut a hokej je opravdu nevyzpytatelný sport, ale domácí to budou mít nyní opravdu těžké. Asistence: Petr Holík a Petr Zámorský.
     
    52:30
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Peter Mueller – 2 min., sekání).
     
    47:05
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Ondřej Němec – 2 min., krosček).
    43:51 Luboš HORKÝ - 0:1
     
    43:51
    Kometa právě vstřelila branku!
    A je tady první branka zápasu a za to čekání to opravdu stálo, protože byla naprosto ukázková! Po poměrně rychlém výpadu brněnského útoku naprosto selhala domácí defenzíva, která úplně zaspala a nechala ujet Jakuba Valského a LUBOŠE HORKÉHO do přečíslení dva na jednoho. Po přihrávce na zmíněného Horkého neměl Kašík absolutně žádnou šanci brance zabránit.. Asistence: Jakub Valský a Jakub Klepiš.
     
    42:27
    Tak toto byla šance jako hrom! Nosek byl sám v obraném pásmu, při pokusu o otočku však spadl a Šoustal je naprosto sám na Kašíka, na kterého ale zakončením mezi nohy nepřekvapil. Toho by mohli hosté ještě opravdu hodně litovat, protože toto byla jednoznačně největší šance zápasu, která se už nemusí opakovat.
     
    22:50
    Do velké šance se dostal Vopelka, který se po střele Ference dostal ke kotouči jako slepý k houslím a díky svému postavení přímo před brankovištěm si mohl připsat první branku. To se mu ale nepodařilo protože jeho oblouček přes betony končí těsně vedle.
     
    20:52
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Petr Zámorský – 2 min., hrubost).
     
    15:13
    Domácí se dostali do první větší šance. Ta ale skončila sevřením puku mezi betony. Individuální akce Ondráčka to byla ale pěkná, kterému se podařilo rychlostně dostat po pravém křídle před jednoho ze soupeřových obránců.
     
    14:14
    Už to vypadalo, že se bude vylučovat za držení z řad Komety. To se ale neděje díky odvolanému faulu. Herman se totiž přiznal že spadl sám a je to od něho opravdu ukázková ukázka fair play, které vidíme bohužel jen málokdy.
     
    05:23
    Do velké šance se dostal Dvořák po přihrávce jednoho od jeho spoluhráčů přímo před Kašíka, kde mu nikdo neclonil. Jeho pokusem o zakončení mezi betony ale domácího brankáře neobalamutil. Ten navíc v posledních zápasech hraje v opravdu skvělé formě, takže se dá předpokládat, že to brněnští budou mít dneska hodně těžké.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 44. L. Horký (Valský, Klepiš), 55. Zaťovič (P. Holík, Zámorský), 58. Mueller (Zaťovič, P. Holík)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Gazda, Řezníček, Ferenc, Žižka (C), Nosek (A), M. Novotný, Dluhoš – Dufek, Fryšara, Herman – Vopelka, Fořt, Kubiš (A) – Šlahař, Honejsek, Okál – Karafiát, P. Sedláček, J. Ondráček.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – F. Král, Zámorský, Bartejs, O. Němec (A), Gulaši, Mlčák, Freibergs – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Valský, Klepiš, L. Horký – Kusko, Brabenec, Vincour – Bondra, F. Dvořák, Šoustal.

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Gebauer, Hlavatý
    thejrc.org