Sparta – Mountfield HK 3:0 (kon.) | Vítkovice – Liberec 1:4 (kon.) | K. Vary – Litvínov 4:6 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 4:5 (4:5 po s.n.) | Olomouc – Motor ČB 3:2 (po pr.) | Zlín – Kometa Brno 0:3 (kon.)
konec
Berani Zlín
0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
HC Kometa Brno
Úterý 05.01.2021, 18:20 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (20:56:06)
     
    V prvním dvojutkání Komety proti Beranům si připisuje tři body tým z jihu Moravy. Zápas to byl určitě mnohem vyrovnanější než o čem vypovídá skóre. Jednoznačně nejvyrovnanější části dnešního zápasu byla první třetina. V ní po dvaceti minutách nejen že nepadl ani jeden gól, nepřišlo ani jedno vyloučení, což bylo hlavně díky defenzivním taktikám obou mančaftů a hlavně taky díky fair play zachování Hermana, který byl podle sudího držen. Ten však přiznal, že spadl sám. Snad jediná šance, která stojí za zmínění je z páté minuty, kdy šikovnou přihrávkou našel jeden z hráčů Komety svého spoluhráče Dvořáka. Ten se snažil kotouč zpracovat aby se mohl dostat do bekhendového zakončení, z jeho zpracování ale nakonec byla spíš teč, která mířila na Kašíkovy betony, takže s ní domácí brankář neměl žádný problém. Ve druhé třetině sotva po minutě přišel první faul, kterého se dopustil Zámorksý. Domácí hráli přesilovku zkušeně a nedali soupeřovi nejmenší šanci na zisk puku. První gól se z toho však nezrodil. Ve zbytku třetiny začínali mít navrch překvapivě domácí. V závěru se sice Kometa dostala do poměrně rychlého tempa, nic závratného z toho ale nebylo. Ve třetí třetině to už bylo jiné kafé. Hned po třech minutách hry přišla největší šance zápasu po pádu Noska ve vlastním obranném pásmu. Ke ztracenému kotouči se dostal jako první Tomáš Šoustal, který ale na domácího brankáře střelou mezi betony nevyzrál. To jeho tým ale nemuselo mrzet, jelikož o minutu a půl později přišla první branka utkání. Po naprostém selhání domácí obrany se dostali hráči Komety do přečíslení dva na jednoho. Po přihrávce Valského na Luboše Horkého už neměl Kašík nejmenší šanci zabránit tomuto gólu. Tato branka je ale poměrně hodně kontroverzní, jelikož podle opakovaných záběrů padla z ofsajdu. Nicméně toto domácí netušili a nenechali se zlomit. K vyrovnávací brance jí mohlo pomoct vyloučení Muellera pět minut před koncem. Oproti předchozím početním výhodám se však domácím tentokrát už tolik nedařilo. Půl minuty po přesilovce jim to znamenitě oplatil další brankou Martin Zaťovič, která už byla pro Berany rozhodující. V následujících minutách si zažádali domácí o oddechový čas, aby trenér Svoboda sdělil svým svěřencům taktiku na hru bez brankáře. Tento risk se ji mvšak šeredně nevyplatil, protože už po 25 vteřinách hry s šesti hráči obdrželi třetí a finální branku od Petera Muellera.
     
    Konec zápasu.
     
    58:58
    Blíží se poslední minuta utkání a výsledek už je v podstatě jasný. Minimálně co se výherce týče. Ještě jednu branku si ale hosté můžou připsat, protože domácí naprosto zdrcený tým už vůbec nehraje a jeho hráči by se chtěli už nejraději vidět ve sprchách.
    57:41 Peter MUELLER - 0:3
     
    57:41
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak domácím se risk očividně dvakrát nevyplatil. Domácí po porhraném vhazování přišli o kotouč, který ujel až do jejich obranného pásma, tam ho získal jeden z obránců Beranů. Při zakládaní akce o něho však přišel ve prospěch Martina Zaťoviče. Ten pak už přihrávkou na PETERA MUELLERA zpečetil osud domácích v dnešním utkání. Asistence: Martin Zaťovič a Petr Holík.
     
    57:16
    A domácí zkouší risk bez brankáře! Uvidíme jestli se jim to vyplatí nebo ne. Jedno je však jisté, už nemají co ztratit.
     
    57:16
    Oddechový čas pro domácí.
    54:55 Martin ZAŤOVIČ - 0:2
     
    54:55
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak toto by mohlo být rozhodující. V jednom z mála útoku Komety v posledních minutách se dostal ke kotouči u hrazení Petr Holík a jelikož nikým nebyl hlídaný, vyslal kotouč přímo do chumlu před Kašíkovou bránou. Tam ho i přes práci domácích obránců tečoval MARTIN ZAŤOVIČ, který ho sklepl přímo mezi betony zlínského brankáře. Do konec zbývá něco málo přes pět minut a hokej je opravdu nevyzpytatelný sport, ale domácí to budou mít nyní opravdu těžké. Asistence: Petr Holík a Petr Zámorský.
     
    53:29
    Tak jak zatím domácím všechny dvě přesilovky vycházeli na jedničku s hvězdičkou, tak tato je pravým opakem. Téměř celou minutu strávili tím že se snažili dostat do útočného pásma. Nakonec se jim to však daří a hned je z toho akce, která končí dalším nejistým zákrokem Vejmelky, po kterém se strhla další mela u jeho brány. Všechno však řeší sudí a vylučovat opět nebude.
     
    52:30
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Peter Mueller – 2 min., sekání).
     
    51:01
    Kometě se podařilo po delší době vymanit z vlastního obranného pásma. Na žádný útok to ale není, jelikož hosté jsou rádi, že můžou střídat a tak jenom zahazují kotouč ke Kašíkově svatyni.
     
    50:02
    Kometa se snažila uvolnit ze stupňujícího se zlínského tlaku, jediné na co se zmohli je ale zakázané uvolnění. Po něm se dostávají k puku domácí a hnedka to končí pořádnou melou o puk přímo před Vejmelkou. Tu ukončil sudí svým hvízdnutím, poté co poměrně nesebejistě schoval kotouč pod lapačku brněnský brankář.
     
    49:03
    Blíží se nám konec přesilovky a i tato početní výhoda je zahraná ze strany Beranů bravurně. chybí tomu akorát třešnička na dortu v podobě gólu na 1:1, který se s blížícím koncem třetiny jeví být dál a dál.
     
    48:04
    Domácí mají nyní velkou šanci vyrovnat, což y mohlo ještě pořádně zdramatizovat dnešní utkání. Snaží se, seč jim síly stačí, drží se zuby nehty v útočném pásmu, ale i takováto snaha jim nesnesla ovoce, byť střel jsme viděli už opravdu hodně.
     
    47:05
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Ondřej Němec – 2 min., krosček).
     
    45:56
    Vypadá to, že se Kometa po prvním gólu zatáhne až do konce zápasu, jelikož domácí je naprosto tlačí. Je nutno uznat že i Berani hrají jako vyměnění, v jejich případě ale v pozitivním slova smyslu.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 44. L. Horký (Valský, Klepiš), 55. Zaťovič (P. Holík, Zámorský), 58. Mueller (Zaťovič, P. Holík)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Gazda, Řezníček, Ferenc, Žižka (C), Nosek (A), M. Novotný, Dluhoš – Dufek, Fryšara, Herman – Vopelka, Fořt, Kubiš (A) – Šlahař, Honejsek, Okál – Karafiát, P. Sedláček, J. Ondráček.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – F. Král, Zámorský, Bartejs, O. Němec (A), Gulaši, Mlčák, Freibergs – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Valský, Klepiš, L. Horký – Kusko, Brabenec, Vincour – Bondra, F. Dvořák, Šoustal.

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Gebauer, Hlavatý
    thejrc.org