Jekatěrinburg – Barys 3:2 (kon.) | Čeljabinsk – Kunlun 4:2 (kon.) | Petrohrad – Magnitogorsk 1:4 (kon.)
Minsk – Soči 1:2 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
HK Soči
Středa 07.10.2020, 18:30 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký hokejový podvečer. I ve středu má KHL na programu hned čtyři zápasy, tím nejpozději startujícím je duel mezi Dinamem Minsk a Soči. Domácí jsou také vzhledem k tabulkovému postavení favority utkání, pojďme si nicméně představit oba soupeře.
     
    HC DINAMO MINKS
    3. místo Západu, 11 zápasů, 17 bodů, skóre: 44:32


    Z běloruského týmu se od 13. září stal pravidelný sběratel bodů. Poté, co Dinamo nezvládlo těsnou domácí přetahovanou s Kazaní (4:5), přišla série šesti vítězství v řadě, která Minsk vyšvihla až na třetí místo tabulky Západní konference. Lepší už jsou pouze velcí favorité na celkové vítězství, tedy Petrohrad (19 bodů) a CSKA Moskva (21). I v posledním utkání zvládli svěřenci kanadského kouče Craiga Woodcrofta urvat po porážce v nájezdech alespoň jeden bod. Tým táhnou severoameriční zástupci. Obránce Menell Brennan už má deset statistických zápisů, stejnou a vyšší produktivitu naplňuje i trojice kanadských útočníků Klinkhammer, Kozun a Spooner. Nemalou zásluhu na současném postavení nese i český brankář Dominik Furch, který se pyšní 90procentní úspěšností zákroků.

    Poslední zápasy:

    Riga – Minsk 4:3 sn
    Čerepovec – Minsk 1:4
    Čeljabinsk – Minsk 2:3 sn
    Jekatěrinburg – Minsk 3:4
    Minsk – Novosibirsk 5:4
     
    HK SOČI
    10. místo Západu, 10 zápasů, 7 bodů, skóre: 18:32


    Výsledky Soči jsou od samotného startu soutěže značně rozporuplné. Tým sídlící na pobřeží Černého moře ovládl v základní hrací době jen dvě utkání, naposledy předevčírem, kdy na svém stadionu uvítal Dinamo Riga (3:2). Že Soči není radno podceňovat, o tom se dobře přesvědčili také hokejisté Ufy, která přitom patří k lépe postaveným mužstvům Východní konference a momentálně zaujímá třetí místo. Přesto s celkem trenéra Andrjevského prohrála 2:3 a umožnila tak svému soupeři slavit první venkovní výhru ročníku. V dosavadním průběhu KHL inkasovalo Soči stejný počet branek jako jeho dnešní soupeř z Minsku. Kamenem úrazu je však ofenziva. Žádný tým v lize nedal méně gólů, na 18 trefách zůstává také Riga. O impotentnosti hostitele olympiády jasně vypovídá i skutečnost, že nejproduktivnějším mužem sestavy je bek – Daniil Miromanov se svými 7 body (2+5). Českého ani slovenského reprezentanta na soupisce Soči nenajdeme.

    Poslední zápasy:
    Soči
    – Riga 4:2
    Soči – Čeljabinsk 2:4
    Soči – Dynamo Moskva 2:3
    Ufa – Soči 2:3
    Kazaň – Soči 5:3
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dinamo Minsk: Furch (D. Taylor) – Koljačonok, Znacharenko, Šinkevič, Jerjomenko, Solovjov, Denisov, Bogolejša – Drozdov, Klinkhammer, Paré – Lodnia, Šarangovič, Prince – Gorbunov, Protas, Alistrov – Martynov, Usov, Kogaljov – Bujnickij.

    HK Soči: Lassinantti (Treťjak) – Pogorišnyj, Miromanov, Miščenko, J. Alexandrov, Batyršin, Minejev, Sedov – Linus Johansson, Nilsson, Strömwall – Ruděnkov, Točickij, Šmeljov – Karjalainen, Kolgotin, N. Kvartalnov – Garajev, A. Galimov, Kukštel – Petkov.

    Rozhodčí: Gamalej, Judakov – Šalagin, Strelcov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči Minsku a také Soči už stojí na ledě. Poslechnou si ruskou státní hymnu a zápas může začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Dominik Furch sice nedokázal puk poslat ze třetiny, jenže za brankou se potácející Marcus Nilsson rovněž nezvládl obalamutit bránícího hráče.
     
    00:43
    Před brankovištěm hlídkoval Jegor Šarangovič a snažil se přitom tečovat nahození Ivana Lodniy. Jenže to doputovalo pouze k brankáři Lassinanttimu.
     
    01:02
    Jegor Šarangovič tentokrát ukončil svou pouť už ve středním pásmu. Za modrou se propracoval Vladimir Alistrov, ke střele se nicméně neprotlačil.
     
    02:01
    Střelu z produkce Solovjovova zablokoval Jere Karjalainen. Soupeře pak vyhnal do středního pásma a odchází střídat.
     
    02:38
    Domácí platí za výraznějšího favorita utkání, což se v úvodních minutách potvrzuje. Pouze na zakázané uvolnění teď vyhodili kotouč zástupci Soči.
     
    02:45
    Pokus Linuse Johanssona nemohl Furcha ohrozit, protože prosvištěl až k zadnímu mantinelu, odkud se odráží do bezpečné vzdálenosti.
     
    03:25
    Čárový rozhodčí zachraňuje Alexandrova, který promáchl kotouč u modré čáry. V ofsajdu stál totiž Ivan Drozdov.
     
    03:36
    A ani tentokrát není přechod modré linie ze strany Minsku úspěšný. Ivan Lodnia nebyl dostatečně trpělivý.
     
    04:18
    Tlak domácího celku pokračuje. Francis Paré posílal kotouč do brankoviště, kde se snažil parkovat Jegor Šarangovič. Jenže přes nataženou končetinu brankáře Lassinanttiho se k puku nepropracoval.
     
    04:42
    V ofsajdu tentokrát zůstal Jere Karjalainen, ani Soči tak nevychází snaha o útok. Hru provází řada přerušení.
     
    04:55
    Ilja Usov si v útočném pásmu neporadil s kilogramy Kirilla Petkova a rozplácl se o led.
     
    05:08
    O chvíli později Ilja Usov neudržel nervy na uzdě a ve středním pásmu zbytečně krosčekoval Kukštela. Jenže vylučovat se nebude a následuje komerční přestávka.
     
    05:40
    Gólmani dlouho čekali na vážnější práci, až se do samostatného úniku propracoval Ivan Drozdov. Puk ovšem nezpracoval ideálně a Daniil Miromanov ho zvládl na poslední chvíli rozhodit tak, aby již nezakončil.
     
    06:10
    Soči se snad poprvé v utkání podívalo alespoň nakrátko do obranného pásma soupeře, k čemuž pomohla otočka Sergeje Šmeljova. Po něm už ovšem za brankou nevymyslel přesnou přihrávku Igor Ruděnkov.
     
    07:19
    Furch se musel mít na pozoru. Dmitrij Kolgotin totiž přispěchal se svižným příklepem od levého mantinelu, český brankář vyráží do rohu.
     
    07:51
    Nepovedenou rozehrávku málem u modré čáry zachytil Marcus Nilsson. Z toho mohly být pořádné peripetie v obraně domácích.
     
    08:38
    Francis Paré ustál náročný fyzický souboj a pak se cpal k teči, kterou by ovlivnil střelu Roba Klinkhammera. Ta bohužel pro Dinamo ani nedošla k bráně.
     
    09:20
    Soči právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nic se rodí první branka hostujícího celku. Předcházely jí hned dvě zaváhání. Sergej Bogolejša zcela zbytečně ztratil kotouč u modré čáry a unikající IGOR RUDĚNKOV zaskočil Dominika Furcha v brance Minsku nenápadnou a vcelku propagační ranou. Ta propadla přes výstroj českého gólmana a našla si cestičku za brankovou čáru. Stav je překvapivě 0:1. Bez asistence.
    09:20 Igor RUDĚNKOV - 0:1
     
    10:21
    Igor Martynov předváděl v útočném pásmu pohyby jako z hodiny tance. Nakonec umotal obranu natolik, že se mu naskytl prostor k přihrávce na Pavla Denisova. Jeho střela ovšem zahučela do hradby těl a ani dotírající Vladislav Jerjomenko nedorazil kotouč do brány.
     
    10:38
    Brankář Joel Lassinantti má práci i tentokrát. Hned po buly zkoušel vystřelit Rob Klinkhammer, jeho střelu ovšem sedmadvacetiletý gólman čapl do rukavice.
     
    10:59
    Rob Klinkhammer odhodil soupeře při útočné snaze a dostává dvě minuty za hákování.
     
    11:09
    Soči právě vstřelilo branku!
    Hostům se daří přesilovou hru bleskově využít. JERE KARJALAINEN byl posledním mužem, který se dotkl letícího kotouče z hole Daniila Miromanova. Furch se musel potýkat hned s dvojnásobnou tečí, ještě předtím totiž na černou pryž sáhl i Linus Johansson. Tato branka rozhodně nejde na konto českého gólmana, Minsk přesto prohrává už o dvě trefy. Asistence: Marcus Nilsson, Daniil Miromanov.
    11:09 Jere KARJALAINEN - 0:2
     
    12:25
    Tak to byla velká paráda v podání Romana Gorbunova. Po jeho troufalých kličkách se musel na brankové čáře roztáhnout Joel Lassinantti, puk má ovšem pod kontrolou. Neskutečný zásah gólmana Soči, který se dostává do varu.
     
    13:58
    Za modrou čarou se ve vlastních kličkách utopil Marcus Nilsson. Na druhé straně nastalo přečíslení dva na jednoho, domácí neslaví ani tentokrát.
     
    14:40
    Ilja Šinkevič se neprotáhl kolem Malte Strömwalla a domácí musí vyklidit své pole působnosti. Soči si naopak dopřeje klidnou rozehrávku.
     
    15:25
    Na příhodný odraz od mantinelu po nepřesném pasu Šarangoviče si počkal Ilja Solovjov. Svou drtivou ránu ovšem stejně zamířil vedle. O chvíli později se neprosazuje ani Ivan Lodnia, který znovu vyzkoušel vyrážečku švédského muže s maskou.
     
    15:51
    Domácí se dostali do nepříjemné krize, ze které není snadná cesta ven. Alexej Protas měl na hokejce další gól, jenže Joel Lassinantti v první třetině doslova čaruje. A hlavně jeho vyrážečka, kterou znovu pokryl odkryté místečko ve své bráně.
     
    16:36
    Zakázané uvolnění zastaví rozjetého Petkova. Tomu se rozhodnutí sudích příliš nezamlouvá, přesto bude muset zacouvat do obranného pásma.
     
    16:49
    Přihrávku Petkova šikovně zablokoval Igor Martynov. A to znamená jediné – další vhazování po levici Furcha.
     
    17:07
    Ansel Galimov předvedl sebevědomou jízdu v útočném pásmu. Zastavil ho až Ilja Usov, jenže hrál proti pravidlům. Dvě minuty za podrážení.
     
    17:13
    Kvalitní práce Parého, který zaměstnal brankáře soupeře a vybojoval v oslabení buly v útočném pásmu.
     
    17:45
    Ilja Solovjov společně s Jegorem Šarangovičem dolovali kotouč v obranném rohu, Soči se k němu ale dostává a Furch má důležitý zákrok proti Nilssonovi.
     
    18:22
    Obrovský tlak vrcholí střelou Linuse Johanssona. Znovu jí Furch absorboval do své výstroje.
     
    19:07
    Domácí v plném počtu.
     
    19:28
    Otočkou kolem brány se prezentoval Ivan Miščenko. Furch si pokryl přední tyč a z protiútoku mohl těžit Ivan Lodnia.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní perioda výsledkově patřila hostům ze Soči. Dinamo si sice v úvodních pěti minutách vypracovalo drtivý tlak, jenže nedostávalo se příliš často ke střelám a když už nějakou šanci mělo, v brance se vytasil se skvělým zásahem Joel Lassinantti. Góly začaly padat od 10. minuty. Po ztrátě Bogolejšy zaváhal Dominik Furch, který propustil nepříliš ráznou střelu Ruděnkova. Naopak při druhém gólu mohlo zůstat svědomí českého brankáře bez pocitu viny, po dvojnásobné teči bylo nakonec autorství branky zapsáno Jere Karjalainenovi. Stav je proto po prvních 20 minutách 0:2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Kvalitní blok teď pomáhá Dominiku Furchovi. Téměř okamžitě po buly ve středovém kruhu se totiž ke svižné jedovce dostal Pavel Kukštel. Zastavila ji až ochranná síť.
     
    20:50
    Ivan Lodnia byl už v první třetině skutečně aktivní, tentokrát si ale s pukem nerozuměl a dobře se rozvíjející útok kvůli něj končí.
     
    21:32
    Rafael Batyršin si nedal pozor na Vladimira Alistrova a bylo zle. Domácí ovšem ze svého pobytu v útočném pásmu nevytěžili ani střelu na bránu.
     
    22:37
    Po další asistenci zjevně toužil Daniil Miromanov, který vyslal na steč Kirilla Petkova. Jenže ten se s pukem doklouzal až do střelecky méně ideálního úhlu a napálil bránícího hráče.
     
    23:09
    V útočném rohu se otočil Dmitrij Bujnickij a Amir Garajev má na svědomí faul. Dvě minuty za držení.
     
    23:37
    Hokejisté Soči se brání s velkým přehledem, dvě vstřelené branky jim opravdu přidaly na sebevědomí. Vhazovat se bude za útočnou modrou z pohledu hostí.
     
    24:35
    Branka hostujícího celku je zamčená na sedm západů. A dobře to teď ví i Rob Klinkhammer, který dostal perfektní pas od Alexandra Kogaljova. Lapačka Lassinanttiho vystavila této souhře jasný semafor.
     
    25:03
    Se svou střelou neuspěl ani Jegor Šarangovič, který dostal nabito po krosové přihrávce Shanea Prince. Joel Lassinantti zvládl přesun bez větších potíží.
     
    25:09
    Hosté v plném počtu.
     
    25:55
    Po komerční přestávce se domácí ještě chvíli rozkoukávají. Nyní z toho vyústil icing.
     
    26:53
    Daniil Miromanov využil toho, že rozhodčí neodpískal další zakázané uvolnění soupeře, vydal se na rychlou protiakci a svou střelou procvičil chrániče Furcha.
     
    27:48
    Souboj v rohu hrací plochy měl jasného vítěze s číslem 88. Malte Strömwall však na dobrou práci při odebírání kotouče nenavázal a jeho pas jen naprázdno prosvištěl brankovištěm.
     
    28:54
    Sice naslepo, ale o to nebezpečněji teď pálil z otočky Igor Martynov. Jeho rána nicméně narazila na dvojblok před Lassinanttim a zvedla se nad úroveň plexiskla.
     
    29:14
    Rob Klinkhammer odpravil kotouč před napadajícími útočníky soupeře, Soči se ovšem do pásma vrátilo a Furch měl co dělat se střelou Nikity Točického, kterou vyslal z ostrého úhlu.
     
    30:22
    V útočném pásmu se na hrací ploše octl Shane Prince, jehož snaha ovšem přinese alespoň faul na straně Soči.
     
    30:40
    Skutečně, Minejev se neubránil podrážení Prince a je tu další šance na korekci skóre.
     
    30:46
    Jegor Šarangovič na nic nečekal a okamžitě pálil na Lassinanttiho, který ovšem znovu chytá.
     
    30:58
    Dominik Furch nepoděkuje Princeovi za nepřesnou rozehrávku, díky které se Soči dostalo do obrovské šance. Kirill Petkov z bezprostřední blízkosti nicméně selhal proti českému brankáři.
     
    31:27
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Vzápětí se ale Shane Prince svým spoluhráčům omlouvá tím nejvydařenějším způsobem. Jeho prudký průjezd útočným pásmem paralyzoval bránící čtveřici Soči, na zadní tyči tak zůstala zcela volná čepel ROBA KLINKHAMMERA. Ten si rád vyzkoušel práci uklízeče a puk nasměroval poprvé v utkání za záda Lassinanttiho. Asistence: Shane Prince.
    31:27 Rob KLINKHAMMER - 1:2
     
    32:02
    Domácím okamžitě narostla křídla, Jegor Šarangovič vymyslel krásnou žabičku, jenže jí scházela trocha přesnosti. Na vyrovnání si tak musí běloruský zástupce počkat.
     
    32:46
    Minsk utahuje závity a hlavně první útočná formace dostává na ledě řádný prostor. Tentokrát se ale o střelu pokusil obránce, jmenovitě Jurij Alexandrov. Branku o několik desítek centimetrů minul.
     
    33:33
    Ilja Usov tlačí na mantinel Daniila Miromanova. Nedaří se mu nicméně získat volný kotouč.
     
    34:23
    Domácí už vyrovnali ztrátu v rámci střel na branku a další pokusy se jen hrnou. Jegor Šarangovič a jeho kolega Shane Prince předváděli v útočném pásmu dokonalou symbiózu, které ale chyběl přesný zásah. Joel Lassinantti se proti prvně jmenovanému opět vyznamenal.
     
    35:35
    O icing se hlásil Dominik Furch, rozhodčí ale jeho signalizaci odmítá a Ansel Galimov se staral o znepříjemnění minské rozehry. Kotouč přesto uhájil Sergej Bogolejša.
     
    36:55
    Bruslařské schopnosti ukázal Francis Paré, jenže zřejmě došlo k nějakému prohřešku před brankou a sudí přerušuje hru.
     
    36:56
    Rob Klinkhammer si nedal pozor na hraní vysokou holí. Domácí se znovu dostávají do početně nevýhodné situace.
     
    37:03
    Dominik Furch má po delší době starosti. Střelu Sergeje Šmeljova zkontroloval svým pravým betonem, od něhož se puk odráží až do ochranné sítě.
     
    37:47
    Naivní přihrávku dostával Sergej Šmeljov a na druhou stranu proto okamžitě vyrazil Shane Prince. Jeho rána z levého křídla neprošla do brány.
     
    38:03
    Hráčská lavice Dinama dělá velkou hrubku. Domácí nastoupili v pěti lidech a musí vyslat svého zástupce na trestnou. Bude jím Drozdov a Minsk čekají perné chvíle v dvojnásobném oslabení.
     
    38:34
    Hosté hráli přesilovku pět na tři hodně vlažně, Furch musel řešit pouze střelu Jereho Karjalainena, následné tři pokusy totiž mířily zcela mimo.
     
    39:32
    Pokračuje přesilovka v klasickém formátu, je ovšem znát, že s mužstvem Soči inkasovaný gól hodně zatřásl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední část nakonec těsně ovládl favorit tohoto duelu. Celkové skóre přesto stále vyznívá ve prospěch Soči. Jediným úspěšným střelcem druhé třetiny se stal v 32. minutě Rob Klinkhammer, který ze snadné pozice před brankou uklízel kotouč do sítě. Vytěžil tak skvělou práci spoluhráče Shanea Price. Od onoho momentu začal Minsk znovu diktovat utkání své tempo, jenže další góly nepřišly. V závěru se domácí nevyvarovali dvou přešlapů za hranu pravidel, oslabení o třech mužích přesto zvládli bez větších potíží. I proto světelná tabule ukazuje výsledek 1:2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Tak to byl hodně svižný začátek ze strany Minsku. Rob Klinkhammer znovu vypálil směrem k Lassinanttimu, jenže toho zjevně jeden inkasovaný gól z jeho hole nemůže rozhodit. A proto úspěšně vyráží.
     
    40:48
    Rozkaz v kabině zněl nejspíš jasně, elitní pětka Minsku zatápí Soči hned v úvodní minutě. Vladislav Koljačonok se rovněž opřel do puku a Joel Lassinantti počítá další úspěšný zákrok.
     
    41:18
    A teď rozduněla střela z produkce Šarangoviče dokonce horní tyč. Lapačka Lassinanttiho by na puk nedosáhla.
     
    41:41
    Na ledové ploše zůstával delší dobu ležet hostující Igor Ruděnkov. Autor prvního gólu dnešního zápasu zřejmě inkasoval zásah do obličeje. Hra se přerušuje.
     
    42:23
    Sudí tentokrát zřejmě přehlídli ofsajd, do šance se tak vyřítil Daniil Miromanov. Hostující obránce ukazuje své ofenzivní choutky celý zápas, zuby si ovšem často vyláme na Furchovi.
     
    43:20
    Kapitán Igor Ruděnkov zosnoval další útočnou akci a Nikita Točickij mohl z mezikruží pálit do horních pater branky. Nejdůležitější zákrok večera má tak na svědomí Dominik Furch, který Točického ránu vytáhl mimo tři tyče a pak uspěl i proti nájezdu Kolgotina.
     
    44:31
    Bude zajímavé sledovat, jaký icetime v dnešním utkání nasbírá první útok Minsku. Shane Prince přispěchal s další ranou z levé strany, Joel Lassinantti by ale takové mohl čapat se zavřenýma očima.
     
    45:34
    Kotouč se došoural pod lapačku Švéda, který nemohl dále hrát, protože k brance už se stahoval Vladimir Alistrov.
     
    46:29
    Spolupráce mezi Točickým a Ruděnkovem pokaždé zavání nebezpečných útokem. Naposledy se druhý jmenovaný dočkal zpětné přihrávky, které využil k prudké střele nad ledem. Furch by se možná za kotoučem natahoval marně, jenže kapitán Soči minul prostor na přední tyči.
     
    47:12
    Vladislav Koljačonok si proklestil cestu útočným pásmem, o puk sice přišel, jenže ten se dokutálel až k Princeovi. Jeho příklep uvízl v náručí Lassinanttiho.
     
    48:15
    Velké selhání Jereho Karjalainena, který netrefil puk před prázdnou klecí, vyslalo na steč Prince. Ten byl v útočném pásmu jasně faulován.
     
    48:25
    Prince svou holí přitáhl Minejev a odpyká si trest za podrážení.
     
    48:50
    Hosté přežili úvodní nátlak a daří se jim vyhodit kotouč až za Furcha. O střelu se pokoušel Francis Paré, Joel Lassinantti ale i s notnou dávkou štěstí zastavil jeho ránu betonem.
     
    49:19
    Nahození od modré čáry tentokrát zprostředkoval Ilja Solovjov. Minsk by ale potřeboval přesnější souhru v útočném pásmu.
     
    49:57
    Ani teď se domácím nepodařilo usazení v útočné třetině, jenže o malou chvíli později už Vladislav Koljačonok přivezl kotouč před branku a hledal nataženou hůl Lodniy. Tomu k přesnému zásahu chybělo jen pár centimetrů.
     
    50:25
    Hosté v plném počtu.
     
    51:12
    Joel Lassinantti předvádí ve svém namodralém pracovišti parádní výkon. Dokonce se nebojí ani práce s holí a vyhazuje kotouč do středního pásma.
     
    51:48
    Před modrou čárou už nezabrzdil Vladislav Koljačonok. Píská se tedy postavení mimo hru.
     
    52:05
    Je jasné, že Soči se už za další trefou hnát nepotřebuje. Maxim Minejev teď pouze nabral kotouč na vidle a odhodil ho co nejdál od Lassinanttiho.
     
    52:39
    Domácí si nerozuměli při rozehrávce a Sergej Bogolejša nechtěně poslal puk až mezi diváky. Ještě předtím ale přišel zásah plexiskla, dvě minuty na trestné lavici tedy obránce Dinama nepotkají.
     
    53:42
    Hostům se po dalším nepřesném pasu, tentokrát z hole Solovjova daří držet v ofenzivě. To je samozřejmě pozitivní jev pro ubránění příznivého stavu.
     
    54:32
    Minsk je vcelku mohutně povzbuzován svými fanoušky, jenže Vladislav Koljačonok si neodpustil kličku na útočné modré a musel i s pukem vyklidit nebezpečnou pozici.
     
    55:16
    Čas neúprosně letí, dobré tři minuty se hraje bez přerušení a platí to i po zblokované ráně hostujícího Nikity Kvartalnova.
     
    56:11
    Joel Lassinantti zuby nehty drží šanci na tříbodový zisk. Tentokrát ho zaměstnal střelou přes tělo obránce Jegor Šarangovič, jenže Švéd měl dobré postavení a puk ukryl na svou hruď.
     
    56:53
    Nikdo jiný než Nikita Točickij se teď v barvách hostujícího celku nevrhá do útoku. Bohužel pro Soči však Točickij pálí jen vedle.
     
    57:58
    Dobré služby pro svůj klub odvedl Marcus Nilsson. Tím, že zdržel protivníka ve vlastní třetině, se znovu postaral o zkrácení času na kostce nad ledem. Dvě minuty zbývají do konce periody a možná i zápasu.
     
    58:37
    Dominik Furch již zamířil na střídačku a Minsk to ještě zkouší se šesti bruslaři.
     
    59:09
    Zbývá méně než minuta, hráčům v tmavé kombinaci se ovšem nedaří udržet se v útočném pásmu.
     
    59:33
    Ke střele přece jen sáhl Shane Prince, dlouho avizovaná rána ale Lassinanttimu potíže nenadělá.
     
    59:57
    Obětavý pád Solovjova a to bude tečka za dnešním duelem.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání má překvapivého vítěze. Soči sbírá teprve třetí skalp v základní hrací době dosavadní sezony. Dinamo nepůsobilo v tomto utkání tak dominantním dojmem, přesto v průběhu druhé dvacetiminutovky přebralo iniciativu a hnalo se za vyrovnáním. Protože však závěrečná část zápasu nepoznala úspěšného střelce, zaseklo se skóre na hodnotě 1:2. Pro Soči jsou to extrémně důležité body, naopak Minsk dnes utrpěl na domácím ledě citelnou ztrátu.
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Dominik FURCH (MIN) – 16 zákroků z 18 střel, úspěšnost 88,8 %, odchytal celé utkání
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (20:56:36)

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 32. Klinkhammer (Prince) – 10. Ruděnkov, 12. Karjalainen (Nilsson, Miromanov)


    HC Dinamo Minsk: Furch (D. Taylor) – Koljačonok, Znacharenko, Šinkevič, Jerjomenko, Solovjov, Denisov, Bogolejša – Drozdov, Klinkhammer, Paré – Lodnia, Šarangovič, Prince – Gorbunov, Protas, Alistrov – Martynov, Usov, Kogaljov – Bujnickij.
    HK Soči: Lassinantti (Treťjak) – Pogorišnyj, Miromanov, Miščenko, J. Alexandrov, Batyršin, Minejev, Sedov – Linus Johansson, Nilsson, Strömwall – Ruděnkov, Točickij, Šmeljov – Karjalainen, Kolgotin, N. Kvartalnov – Garajev, A. Galimov, Kukštel – Petkov.

    Rozhodčí: Gamalej, Judakov – Šalagin, Strelcov
    thejrc.org