Jekatěrinburg – Barys 3:2 (kon.) | Čeljabinsk – Kunlun 4:2 (kon.) | Petrohrad – Magnitogorsk 1:4 (kon.)
Minsk – Soči 1:2 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Metallurg Magnitogorsk
Středa 07.10.2020, 18:00 • Ledovyj dvorec, Petrohrad • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání KHL mezi SKA Petrohrad a Metallurg Magnitogorsk. Duel začíná v 18 hodin.
     
    Metallurg Magnitogorsk

    Hostující Magnitogorsk zažívá proti jiným ročníkům lepší vstup do Kontinentální hokejové ligy. Ve dvanácti duelech získal Magnitogorsk šestnáct bodů a patří mu pátá pozice. Na vedoucí Omsk zatím ztrácí pět bodů, ale má o dva odehrané zápasy méně. V posledním utkání navíc zvítězil 4:1 na ledě Nižněkamsku.
     
    SKA Petrohrad

    Domácí Petrohrad je na tom o něco lépe. Po třinácti zápasech má na svém kontě devatenáct bodů a patří mu druhá pozice Západní konference za vedoucí CSKA Moskva. Na svého velkého rivala ztrácí čtyři body. V posledních týdnech Petrohrad trápí početná marodka a do hry častou zasahují junioři. Domácí celek přesto porazil Novosibirsk i Chabarovsk. Až v minulém utkání padl 2:3 po nájezdech na ledě Barysu.
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Berdin (Hellberg) – Bengtsson, A. Bělov (A), Ožiganov, Dyblenko, Chafizullin, Antipin, Tokranov – Trenin, Tkačjov, Vey – Burdasov, Kameněv, Kuzmenko – Kemppainen, Timkin (A), Ketov (C) – M. Malcev, Zavgorodnij, Podkolzin – Ivan Morozov.

    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Košečkin) – Pašnin (A), Minulin, Dronov, Martynov, Zemčonok, J. Jakovlev (A), Va. Antipin – S. Plotnikov (C), Prochorkin, Karpov – Beck, Košelev, A. Nestrašil – Čibisov, Pesonen, Lammikko – Potěchin, Korobkin, Švyrjov – Jurov.

    Rozhodčí: Romasko (RUS), Fraňo (CZE) – Bersenjov, Judin (oba RUS).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Začíná nám šlágr dnešního kola KHL, úvodní buly vyhrávají hosté, kteří na nic nečekali a okamžitě vyjeli do útoku.
     
    00:29
    Maxim Karpov se dostal z vrcholku pravého kruhu k zakončení, avšak svůj pokus napálil jenom do připraveného Berdina. Přerušení hry a bude následovat vhazování po Berdinově levici.
     
    00:52
    První akce zápasu a Magnitku uchránila tyč! Do brejku 2 na 1 ujel Trenin s Tkačjovem a mladý útočník patřící Nashvillu předložil Tkačjovovi před kasu, leč ten svižnou střelou napálil jenom tyčku Olkinuorovy branky!
    00:52 Tkačjov z výpadu napálil jenom pravou tyčku
     
    01:54
    Dmitrij Zavgorodnij nahazoval ze středního pásma před branku Metallurgu, domácí tak získali pásmo a uzavřeli hosty před jejich vlastní svatyní.
     
    02:35
    Igor Švyrjov si vybruslil s kotoučem na pravý kruh a okamžitě vypálil na branku, jeho pokus křížem na zadní tyč Berdin spolehlivě kontroloval a nepřipustil změnu skóre.
     
    03:11
    Poprvé se otevřou vrátka na trestnou lavici. Joonas Kemppainen (SKA) podrazil Prochorkina a bude sledovat 120 sekund oslabení svého týmu. Magnitka má navíc velice dobré přesilovky, druhé nejlepší v lize.
     
    03:36
    Po prvních sekundách, kdy se domácím povedlo vyhodit, už jsou hráči Metallurgu zpět před brankou Berdina a Nestrašil jej ohrozil z mezikruží, jeho svižná střela ale neprošla až ke gólmanovi.
     
    04:09
    Magnitogorsk se dopustil velké nepřesnosti, když při zakládání útoku v přesilové hře vytvořil zakázané uvolnění.
     
    04:39
    Hosté jsou ale zpět v útočném pásmu a nepříjemně kombinují před brankou. Dronov od modré napálil blokujícího Kameněva, který se těžce zvedá a odjíždí na střídačku.
     
    05:17
    Petrohradští jsou v plném počtu a první oslabení přečkal bez úhony na svém gólovém kontě.
     
    05:46
    Trenin zadovkou pustil kotouč na Veye, který však stáhl hru k mantinelu a SKA musí najít jinou cestu, jak se propracovat ke střele, potažmo šanci.
     
    06:21
    Taylor Beck vybojoval puk u branky Berdina a nabil na modrou Zemčonkovi, jehož golfák rozduněl pouze zadní plexisklo. Petrohrad posílá do hry novou pětku, která zkusila překonat útočnou modrou rychlým útokem, to ale nevyšlo.
     
    07:11
    Pesonen využil chyby obránců Petrohradu na středovém kruhu a od modré jel one man show vstříc Berdinovi, pokus z levého kruhu ale dokázal domácí gólman vychytat!
     
    07:55
    Skoro čtyři minuty se hraje bez přerušení a Magnitka hledá cesty přes zabetonovanou modrou, jak se dostat do útočného pásma Petrohradu, který zatím brání velice dobře.
     
    08:41
    Po čtyřech a půl minutách máme přerušenou hru, a to zákrokem Olkinuory, který musel řešit závar první útočné formace Petrohradu. Následuje power break.
     
    08:49
    Dinar Chafizullin po vyhraném buly pálil od modré a reprezentační obránce Ruska vyslal skutečně tvrdou střelu. Ta ale šla doprostřed branky a hostující brankář neměl problém s její likvidací.
     
    09:02
    Andrej Kuzmenko s dvěma obránci na zádech byl sice potažen hokejkou od jednoho z nich, rozhodčí ale nechávají hru plynout a usadit domácí před brankou Olkinuory.
     
    09:40
    Jegor Martynov dostal kotouč na pravý kruh a využil zmatků před brankou Berdina. Vyslal střelu, kterou srazil ještě jeden z obranců a Berdin se musel hodně činit, ale nakonec vše vyřešil ke spokojenosti domácích fanoušků.
     
    10:12
    Grigorij Dronov vytvořil na modré velkou chybu a Dmitrij Zavgorodnij se vydal do úniku, který chtěl zakončovat mezi betony Olkinuory. Finský brankář ale holí přibrzdil let kotouče a nakonec jej srazil mimo tři tyče!
    10:12 Zavgorodnij neproměnil samostatný únik
     
    11:15
    Pesonen nabil zpátky pod sebe na Zemčonoka, jehož bombu blokuje první bránící hráč SKA. Hosté ale pokračují v zámku.
     
    11:53
    Švyrjov vyjel zpoza obránce a vypálil jedovku, kterou stihl srazit ještě předbrankový hráč Magnitky do protipohybu Berdina. Puk však minul oblast tří tyčí.
     
    12:35
    Třetí formace Magnitogorsku předvedla velice dobrý tah na branku, domácí však odolali a rychlým výpadem si vybojovali vhazování před kasou hostí. Následuje komerční přestávka.
     
    12:44
    Martynov měl problémy s napadajícími hráči domácích, nakonec se povedenou kombinací z toho dokázal Metallurg dostat. Jeho držení puku však netrvalo dlouho, protiútok předvedl Kuzmenko a z mezikruží střílel na Olkinuoru, jemuž propadla střela lapačkou, naštěstí pro hosty šla ale mimo branku.
     
    13:50
    Morozov se vecpal mezi dva obránce, čistě jim sebral kotouč a střílel, finský brankář Magnitku stále drží.
     
    14:03
    Jakov Trenin (SKA) čepelem hole trefil do obličeje Pašnina a další vyloučení pro hráče Petrohradu je na světě. Hosté mají druhou přesilovku v zápase, využijí ji?
     
    14:36
    Plotnikovovi utekl kotouč, přesto jej dokázal dostat zpět na modrou a hosté bezmála minutu motají Petrohrad před jeho brankou.
     
    15:12
    Pořádný válec předvádí Metallurg v domácím útočném pásmu. Ale je to bez gólového efektu, domácí pár chvil nato vyhodili a mohli odjet střídat, po 80 sekundách.
     
    15:49
    Jakovlev prolétl do pásma, zavezl tak puk a vracel pod sebe na Becka, jenže Beck nedokázal vystřelit.
     
    16:11
    Taylor Beck neproměnil tutovou šanci! Střela jednoho z obránců hostí se odrazila od zasahujícího Berdina přímo k Beckovi, který bekhendem z úhlu trefoval odkrytou branku. Jenže nejprve napálil bližší tyč, puk se pak odrazil přes zadní část betonu Berdina do druhé tyče a brankář se zkušenostmi ze zámoří dokázal těsně před brankovou čárou podržet kotouč, gól to není!
    16:11 Beck nedokázal dostat kotouč z úhlu do prázdné branky
     
    17:13
    Hraje se v tempu, dostáváme se už do samotného závěru třetiny, ve kterém má navrch Magnitogorsk. Petrohrad se trápí především při přechodu do útočné fáze.
     
    17:55
    Pokus přes obránce poslal Nestrašil a Berdin měl velké starosti se zákrokem, nakonec nadvakrát puk zkrotil a přerušil hru.
     
    18:35
    Vladimir E. Tkačjov byl dohrán za vlastní brankou a v předklonu odjel na střídačku. Po chvilce se stáhl do šatny, vypadá to zřejmě na nějaký problém s ramenem. Tohle by domácím zkomplikovalo už tak notně prořídlé stavy.
     
    19:42
    Třetinu zakončuje Magnitogorsk držením puku a nevypadá to, že by měl zájem na zásadní gólové šanci těsně před koncem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Divoké první třetině chyběl jenom gólový zásah jakéhokoliv celku. Blízko k němu měly oba týmy, SKA v úvodu skrz Tkačjova mohlo skórovat, avšak jej od radosti v brejku zastavila tyčka. Ani Zavgorodnij nedokázal překonat Olkinuoru a na druhé straně naopak selhal v tutovce Beck.

    Stav je tak stále bezbrankový, ale vidíme hokej, který se musí líbit. Hraje se v tempu, s minimem přerušení a za velice solidní atmosféry v Ledovém paláci. Zhruba za 14 minut začne druhá třetina, zůstaňte s námi!

    Střely na branku: 10 – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hned zkraje druhé třetiny se SKA dostává do vedení! Po úvodním buly se Petrohrad natlačil do útočného pásma a za brankou Olkinuory nastaly souboje o puk. Ten se nakonec odrazil do předbrankového prostoru pro JOONASE KEMPPAINENA, který z mezikruží prostřelil mezi betony hostujícího brankáře – 1:0! Bez asistence.
    20:29 Joonas KEMPPAINEN - 1:0
     
    21:19
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Hosté se však rychle vracejí do zápasu a po necelé minutě a půl jest srovnáno! Magnitka ujela do brejkové situace 4 na 2, Čibisov z levého kruhu přiťuknul mezi kruhy do jízdy na JUHU LAMMIKKA, který z první propálil Berdina. Domácí brankář však nemohl nic vidět, před ním mu totiž dokonale clonil vlastní obránce – 1:1! Asistence: Andrej Čibisov, Harri Pesonen.
    21:19 Juho LAMMIKKO - 1:1
     
    22:59
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Andrej Nestrašil – 2 min., vysoká hůl).
     
    23:08
    Po zásahu holí do obličeje Veye od Nestrašila tak mají domácí první přesilovku zápasu. Metallurg se zatím ale bez potíží brání, Korobkin dokonce předvedl útočný výpad, ale Berdin jeho střelu chytá.
     
    23:57
    Další výpad, tentokrát jej obstaral Plotnikov. Do zakončení se ale nicméně nedostal a ze stadionu se ozývá pískot, protože SKA zatím nevystřelilo ani na branku.
     
    24:40
    Další vyhození, tentokrát až za branku Berdina. Domácím se zkrátka tato dvouminutovka nepovedla a Nestrašil poměrně v klidu nabrusluje zpátky na led z trestné.
     
    25:26
    Kotouč vylétl do ochranné sítě, po krátké přestávce se bude vhazovat před brankou Olkinuory.
     
    25:36
    Finský brankář ve službách hostí nevěděl, kde má po střele Malceva z otočky kotouč a Ožiganov na něj dotíral, ale předtím přišlo přerušení hry. Už se schylovalo ke strkanici, nakonec to ale čároví dokázali rozehnat.
     
    26:14
    Ketov nic složitého nevymýšlel, po pravém křídle si pokryl puk proti obránci a prakticky jednoruč z bekhendu zakončil, Olkinuora si připsal další zákrok, z toho pramení další přerušení hry.
     
    26:50
    Špatná rozehrávka Magnitky před vlastním brankovištěm mohla hosty stát gól! Trenin zachytil zmatečnou rozehru obranné dvojky hostí a z bezprostřední blízkosti pálil na branku soupeře, Olkinuora však svůj tým podržel!
     
    27:50
    Maxim Karpov vytáhl hru Metallurgu podél levého mantinelu až do útočného pásma. Jeho pokus na zadní tyč však pokryl bez problémů Berdin.
     
    28:12
    Zápas jede dále v podobném duchu, jako tomu bylo v předchozí třetině. Jezdí se od branky k brance, hraje se v tempu a s poměrně nízkým počtem přerušení.
     
    28:42
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají těsně před polovinou zápasu poprvé do sedla! Čibisov v útočném pásmu našel na modré připraveného JEGORA JAKOVLEVA, který na nic nečekal a okamžitě pouštěl kotouč na branku. Střelu by pravděpodobně Berdin měl, jenže blokující Kemppainen v pádu puk srazil a poslal jej o tyčku mimo dosah petrohradského gólmana – 1:2! Asistence: Andrej Čibisov.
     
    29:55
    Petrohrad se pokusil o rychlou odpověď a hodně to bere na sebe Zavgorodnij, ani jedno z jeho tří zakončení však nepředstavovalo pro Olkinuoru větší nebezpečí.
     
    30:42
    Vasilij Tokranov připravil v útočném pásmu kotouč pro Trenina, který střílel a už překonal Olkinuoru. Gólman však puk hodně zbrzdil a do dorážky se tlačil Tkačjov, s Treninem se ale holemi srazili a Bogdan Potěchin těsně před brankovou čárou dokázal celou situaci ve prospěch Magnitky zachránit!
     
    31:55
    Po komerční přestávce se vracíme zpátky do dějiště zápasu, vhazování před brankou hostí přineslo možnost kombinovat v pásmu. Kombinaci domácích zakončoval od mantinelu Ketov, jeho pokus na bližší tyč však vykryl Olkinuora. Českým fanouškům může být toto jméno známé z Jyväskyly, kdy ještě v jejích barvách Olkinuora hodil hůl proti hráči v jednom samostatném nájezdu semifinále CHL proti Třinci, kde Třinec nakonec vypadl.
     
    33:19
    Nestrašil se poměrně bez námahy dostal přes modrou až ke střele z osy ledové plochy. Berdin pouze kontroloval puk, nemusel ani zasahovat. Pro obranu SKA však varování.
     
    33:40
    Druhá přesilovka pro Petrohrad. Taylor Beck (MAG) míří ven za hákování a stadion se modlí, aby ta přesilovka byla lepší, než její předchůdkyně.
     
    34:05
    Jenže první sekundy tomu tak nenasvědčují. Magnitka hází kotouče na vidle a posílá je prakticky až za branku domácího gólmana.
     
    34:44
    Petrohrad spoléhá při přechodu do útočné zóny hodně na silové pojetí a osobní souboje. Jenže ty prohrává a i druhá přesilovka je doslova tristní.
     
    35:32
    Za druhé vlny pískotu se vrací Beck na led a domácí v uplynulých 120 sekundách nepředvedli vůbec nic.
     
    36:09
    Arťom Zemčonok na hraně pravidel stíhal Kemppainena v zajímavé šanci a nakonec jej i seslal k ledu. Diváci okamžitě reklamovali faul, sudí Romasko ale celou situaci viděl a odmítá trestat.
     
    37:12
    Magnitogorsk v závěru třetiny působí živěji a hraje častěji na puku. Teď se navíc vrací před Berdinovu branku, protože Vey jenom napálil bezhlavě puk, který skončil na icingu.
     
    37:47
    Pašnin měl před koncem třetiny velikou šanci, zblízka ale nedokázal potrestat chybu Ožiganova, který se s pukem mazlil dlouho, a také o něj přišel!
     
    38:27
    Berdin si v posledních minutách nemůže na malé vytížení stěžovat. V krátkém časovém sledu připisuje další zásah a Petrohrad začíná mírně ztrácet.
     
    38:52
    Košelev po spolupráci s Nestrašilem šel podél mantinelu vpřed, byl ale zastaven a Petrohrad otáčel hru. Uspěchanost pak byla hlavním slovem pro obě strany, nejprve se domácí unáhlili v rozehře, Magnitka pak vyhodila na icing.
     
    39:24
    Pesonen si najížděl k druhé modré a vypadalo to na samostatný nájezd, Joonas Kemppainen ale fantasticky zastavil jako poslední hráč domácích kotouč, který na Pesonena směřoval!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Závěr třetiny se odehrál v tlaku Magnitogorsku, který si do kabiny odnáší zasloužené vedení 2:1. Všechny góly padly v úvodních devíti minutách, nejprve to byl už po 29 sekundách Joonas Kemppainen, který se zorientoval před brankou a prostřelil Olkinuoru. O necelou minutu později však srovnal Juho Lammikko a obrat v zápase zajistil v čase 28:42 tečovanou střelou Jegor Jakovlev.

    Magnitka začala ke konci druhé třetiny přebírat iniciativu a herně měla nad svým soupeřem navrch. Ač je Petrohrad střelecky aktivnější, herně to tak úplně neplatí a vedení Metallurgu se dá přeci jen označit jako zasloužené. Druhá třetina začne cca za 15 minut.

    Střely na branku: 22 – 17 (12 – 10)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Poslední třetina zápasu začíná před brankou Petrohradu, domácí se dostali ihned pod tlak.
     
    40:55
    Ale z něj doslova vybruslili a přestěhovali se před protější branku. Viktor Antipin chtěl z otočky nahrávat podél modré na Ožiganova, jenže spadl na led a celé snažení bylo pryč.
     
    41:40
    Kotouč po vhazování v pásmu Magnitky nabral směr hostující střídačka, vhazování se tak bude před brankou Olkinuory opakovat.
     
    42:05
    Michail Malcev vyslal z levého kruhu tvrdou střelu, hostující brankář lapačkou tečoval a následně vytěsnil puk do ochranné sítě.
     
    42:42
    Morozov po přihrávce od Timkina z pokleku vystřelil a puk už prošel za Olkinuorova záda, ale proti gólové radosti byla levá tyč hostující klece!
     
    43:26
    Čibisov se zmocnil odraženého kotouče ve středním pásmu, neprošel však přes Chafizullina, který otáčel hru. Následně pak Chafizullin pálil od modré, jenže sestřelil clonícího Trenina a jenom to v ochozech zahučelo.
     
    44:13
    Viktor Antipin pak střílel z druhé vlny, jeho střela končí v náručí brankáře Magnitky. SKA svůj tlak však stupňuje a dá se říci, že je jenom otázka času, kdy padne vyrovnávací zásah.
     
    44:42
    Berdin místo vytváření zmatků před vlastní brankou raději přerušuje hru, což znamená vhazování, ale především uklidnění situace v nepříjemné zóně.
     
    44:58
    Čtvrtá lajna Petrohradu je rozjetá a dostává od dočasného trenéra Rottenberga hodně prostoru během posledních minut. Ale Magnitogorsk zabetonoval modrou čáru a hodně puků vyhazuje.
     
    45:44
    Martynov nahozením, které Berdin nakonec sebral do lapačky, získal vhazování v útočném pásmu a trochu uvolnil přetížené obraně Metallurgu. Následuje power break.
     
    45:47
    Martynova střela od modré mířila na teč pro Andreje Nestrašila. Nestrašil skutečně dokázal puk tečovat a razantně změnit směr dráhy letu, avšak přímo doprostřed branky, kde byl Berdin připraven.
     
    46:29
    Ketov poslal dlouhou přihrávkou vpřed Timkina, který se snažil natlačit před obránce. To se sice povedlo, nějakým způsobem zakončit však nikoliv.
     
    47:09
    Juho Lammikko nezasáhl do přihrávky od Čibisova do předbrankového prostoru, což se ukázalo jako velká chyba! V momentě, kdy by Lamikko střílel z první, tak by zajisté ohrozil branku Petrohradu. Takto se povedlo domácím osvobodit se.
     
    47:52
    Mizerná rozehrávka Petrohradu dala silné povzbuzující léky hostům, kteří okamžitě odebrali soupeři kotouč a zamčeli SKA v pásmu. Avšak bez většího úspěchu.
     
    48:56
    Magnitogorsk úvodní tlak Petrohradu ve třetině přečkal a sám dokáže zahrozit. Tentokrát už to úplně na jednu branku není.
     
    49:43
    Petrohrad vyhodil na zakázané uvolnění a Ketov tak na střídačku sprintoval zcela marně. Musí se vrátit na led, stejně jako část jeho spoluhráčů.
     
    50:59
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Chyba Dinara Chafizullina dost možná může stát Petrohrad naději na body! Berdin rozehrával právě na něj za branku, jenže zde dobře napadal obránce SKA Igor Švyrjov a výbornou prací od něj puk získal. Následně už to bylo snadné, před branku si najel JEGOR KOROBKIN a face-to-face Berdina překonal – 1:3! Asistence: Igor Švyrjov.
    50:59 Jegor KOROBKIN - 1:3
     
    51:45
    V současnosti se nacházíme v další přestávce, dočasný trenér Rottenberg, který zastupuje velezkušeného Bragina, má jednu z posledních možností, jak naplánovat správnou taktiku do posledních zápasů.
     
    52:58
    Pašnin nahrával na Potěchina, který však špatně nabruslil a kotouč dostal na dlouhou hůl. Bengtsson proti němu tak měl dost snadnou možnost mu puk odebrat.
     
    54:02
    Jakov Trenin dostal nabito nahrávkou kolmo na osu od Timkina. Olkinuora však tvrdou střelu ustál a připsal si v kontextu hrací doby důležitý zákrok.
     
    55:02
    Petrohrad zavřel Magnitku v jejím pásmu a je vidět, že už hraje prakticky na jednu kartu. Obrana domácích je hodně otevřená, Magnitogorsk zatím toho nedokáže využít.
     
    55:57
    Nestrašil byl rychlejší než mysl jeho spoluhráče na útočné modré, tudíž mu je pískán ofsajd a hra se přerušuje.
     
    56:20
    Timkin jenom ze středního pásma nahodil před Olkinuoru, Metallurg je ale vzadu mimořádně pečlivý a soupeře nepouští do enormního tlaku.
     
    56:37
    Trenérský štáb Petrohradu bere timeout, dá se očekávat hra bez brankáře.
     
    56:39
    Zatím ke hře bez brankáře nedochází, dá se ale očekávat, že to bude otázka chvil, než Berdin vystartuje na střídačku.
     
    57:06
    Tokranov nahodil před branku a Ketov se snažil ještě tečovat před kasou, obrana Magnitky ale vyčistila předbrankový prostor.
     
    57:27
    Petrohrad už hraje absolutní vabank, Berdin na střídačce a bude se vhazovat po pravici Olkinuory!
     
    57:37
    Magnitka se na chvilku zmocnila kotouče za brankou, ale nedokázala vyhodit, tlak SKA tak nadále pokračuje.
     
    58:11
    Morozov nahrával prakticky naslepo, Minulin však kotouč zachytil a snaží se vyhodit, to se mu ještě nepovedlo.
     
    58:26
    Metallurg právě vstřelil branku!
    V Petrohradě je hotovo, Magnitogorsk bere plný počet bodů! Tkačjov zachytil vyhození Minulina na modré, točil se však na bekhend a nepřesnou nahrávku poslal přímo na hůl Karpova. Karpov pak vyslal na výjezd SERGEJE PLOTNIKOVA, který symbolicky vyvezl puk do prázdné – 1:4! Asistence: Maxim Karpov.
    58:26 Sergej PLOTNIKOV - 1:4
     
    59:38
    Hosté dohrávají naprosto koncentrovaně a mohou být dnes spokojeni, předvedli zde takticky povedený výkon a bodový zisk je pro ně zcela zasloužený.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní šlágr hracího dne KHL nakonec našel vítěze v podobě Metallurgu! Klíčem k jeho úspěchu bylo brzké srovnání stavu po inkasovaném gólu a strhnutí zápasu na svou stranu ještě v téže třetině. Petrohrad byl poté pod tlakem, na startu třetí třetiny ale vypálil vpřed a Magnitku dobrých šest, sedm minut nepouštěl prakticky ke slovu. Úvodní tlak ale pomalu opadal, naopak pojistku přidal v 51. minutě po chybě Chafizullina Jegor Korobkin a zlomení domácí už nedokázali nijak reagovat. V 59. minutě pak upravil na konečných 4:1 Sergej Plotnikov a Magnitka může slavit.

    Na poměry ruské KHL se ale jednalo o výborné utkání, celých 60 minut se odehrálo v dobrém tempu, málo se přerušovalo, o čemž svědčí i to, že se zápas odehrál za 130 minut.

    Střely na branku: 34 – 27 (12 – 10)
     
    Československá stopa

    Andrej Nestrašil (MET) 0+0, 3 střely na branku, ice-time 14:41
     
    Z mé strany je to tak dnes vše. Přeji vám krásný zbytek večera, krásný zbytek pracovního týdne a někdy příště se budu u KHL těšit opět napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 6 678 diváků. (20:18:16)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 21. Kemppainen – 22. Lammikko (Čibisov, Pesonen), 29. J. Jakovlev (Čibisov), 51. Korobkin (Švyrjov), 59. S. Plotnikov (Karpov)


    SKA Petrohrad: Berdin (Hellberg) – Bengtsson, A. Bělov (A), Ožiganov, Dyblenko, Chafizullin, Antipin, Tokranov – Trenin, Tkačjov, Vey – Burdasov, Kameněv, Kuzmenko – Kemppainen, Timkin (A), Ketov (C) – M. Malcev, Zavgorodnij, Podkolzin – Ivan Morozov.
    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Košečkin) – Pašnin (A), Minulin, Dronov, Martynov, Zemčonok, J. Jakovlev (A), Va. Antipin – S. Plotnikov (C), Prochorkin, Karpov – Beck, Košelev, A. Nestrašil – Čibisov, Pesonen, Lammikko – Potěchin, Korobkin, Švyrjov – Jurov.

    Rozhodčí: Romasko (RUS), Fraňo (CZE) – Bersenjov, Judin (oba RUS)

    Diváci: 6 678
    bahis siteleri