Trnava – Vlci Žilina 0:0 (odl.) | Humenné – Dubnica 0:0 (zruš.) | Levice – Spišská N. Ves 0:0 (odl.)
Pov. Bystrica – Skalica 3:2 (kon.) | Martin – SR 18 3:1 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
JOJ ŠPORT Slovensko U18
sk Středa 07.10.2020, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Ivan Feneš (tréner Slovensko U18): "Dnes to bol vyrovnaný zápas, nám však nejde o výsledky. Ide nám o predvedenú hru. Hráči mali druhý zápas za sebou. Odohrali ho veľmi slušne, na tomto výkone môžeme stavať. Máme mladý tím. Deväť hráčov v tíme sú ročníky 2004 – 2005, teda 15- 16-roční chlapci. Zvyšok sú 17-roční hráči, ktorí sú schopní konkurovať skúseným hráčom z 1. ligy. Určite nás preto výkon teší i keď nás čaká ešte veľký kus práce. Máme však na čom stavať, čo je pre mňa ako trénera, mimoriadne dôležité."

    Marek Žila (asistent trénera HK Martin): "Boli sme predovšetkým radi, že sme po dvoch týždňoch mohli byť opäť na ľade. Vstup sme ale nemali najlepší, dopúšťali sme sa zbytočných faulov z čoho vyplynulo päť našich vylúčení. Tento fakt naštrbil našu koncepciu hry. Súper hral agresívne, atakoval nás pred bránkou, čo sme ale očakávali. Pri takto vysokom počte vylúčených sa takisto nemôžete dostať do tempa, čo vám komplikuje akékoľvek ambície. V druhej tretine sme dokázali výsledok otočiť. Z dvoch presilových hier sme jednu využili. Pohyb bol z našej strany lepší, dostávali sme sa do vyložených príležitostí. V tretej tretine boli šance na oboch stranách, našťastie sme počas power-play súpera dokázali streliť gól do prázdnej bránky. Výsledok 3:1 sme dokázali udržať a potvrdiť úlohu favorita. Tým, že sme ale nehrali celé dva týždne, výkon bol z našej strany kostrbatý. Súper mňa osobne prekvapil svojou agresivitou i slušnou hrou na puku. Boli nám vyrovnaným súperom, preto som rád za dôležité víťazstvo."

    Filip Kubiridžák (brankár Slovensko U18): "Pomerne vyrovnané stretnutie. Nie každý deň je ale nedeľa, po včerajšom dueli to ale bol iný zápas. V nohách sme určite cítili odohrané stretnutie, i napriek tomu sme ale robili, čo sme mohli. V hokeji to niekedy vyjde, inokedy nie. Bojovali sme však do samotného záveru o výsledok, žiaľ – nestačilo to. Určite mrzia inkasované góly. Chytiť sa dá určite všetko, dnes som si s výnimkou tretieho gólu pripísal dva strelené. Poteší preto aspoň kolektívny výkon, dnes bol výborný. Na vlastné štatistiky sa príliš nepozerám aj napriek vysokému počtu striel. Individuálny výkon je jedna vec, tímová hra druhá. Keď to zoberieme sumárne, nebolo to zlé, pričom od tohto výkonu sa môžeme odraziť do ďalších zápasov. V tíme neriešime brankársku jednotku či dvojku. Vzájomne sa doťahujeme a podporujeme. Hráme ako tím a to nielen v bránke. Osemnásť dní sme pred stretnutím v utorok nehrali. Zápasová prax nám chýbala, prvý zápas tak bol úplne iný, než na aký sme zvyknutí. Včera sme sa rozbiehali, dnes sme sa rozbehli. Z tohto pohľadu to bolo dnes oveľa lepšie."

    František Poliaček (útočník HK Martin): "Dnes sme sa rozbiehali pomalšie. Bolo vidieť, že nám chýbala zápasová prax, čo sa prejavilo v úvodnej tretine. Predsa len, dva týždne sme nehrali. Od druhej tretiny to už bolo iné mužstvo. Stretnutie sme mali pod kontrolou, nedarilo sa nám ale v zakončení. I napriek tomu sme ale vďační za víťazstvo. Určite sa potrebujeme ako tím zohrať. Najlepšie v najbližších zápasoch. Možno viacerí od nás očakávali povinné víťazstvo, toto sa ale nerodilo ľahko. Diváci nám počas stretnutia chýbali, snažili sme sa preto aspoň o nejaké emócie na striedačke. Je však určite veľká škoda, že diváci nemôžu byť na tribúnach. Samozrejme, čaká nás ešte nabitý program. V pláne je nielen najbližšie kolo na klzisku súpera v Dubnici, ale aj dvojica zápasov na domácom ľade v utorok a stredu. My sa však nepozeráme na súperov, chceme odovzdať na ľade čo najlepší výkon a ukázať kto sme." (22:30:26)
     
    Martin víťazí v prvom zápase sezóny nad Reprezentáciou do 18 rokov 3:1. Góly: 24. Poliaček (Gimenez, Tabaček), 28. Paulíny (Barto, Smidžár), 60. Barto (Paulíny, Tabaček) – 18. Sýkora (Molnár, Kmec).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Dorážka Molnára. Hostia naďalej hrajú bez brankára.
     
    59:15
    Martin dal gól!
    Gól do prázdnej bránky v podaní MARTINA BARTA po asistencii Adama Paulínyho a Jána Tabačeka.
     
    59:05
    Power-play hostí. Všetko na jednu kartu.
     
    59:05
    Oddychový čas hostí.
     
    59:05
    Matej Dírer (MAR) inkasuje dve minúty za faul kolenom.
     
    58:50
    Prechod Krakovského do pásma. Hostia potrebujú vyrovnať.
     
    58:05
    Babka sa musí vrátiť po puk. Už sú pri ňom dvaja protihráči.
     
    57:38
    Pretláčajúci sa Paulíny. Pomedzi dvojicu brániacich hráčov neprešiel.
     
    57:02
    Paulíny triafa rameno brankára. Skvelý zákrok.
     
    56:34
    Hostia v plnom počte. Kmec na ľadovej ploche.
     
    56:06
    Pokrivčák na Dírera. Vrátený puk.
     
    55:34
    Poliaček tentoraz z ľavej strany. Neúspešne.
     
    55:09
    Krížna prihrávka na Poliačeka. Strela z prvej.
     
    54:33
    Viliam Jozef Kmec (SVK18) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    54:26
    Barto z prvej. Puk sa odráža od zadného mantinelu.
     
    54:01
    Domáci v plnom počte. Poliaček na ľadovej ploche.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 24. Poliaček (Gimenez, Tabaček), 28. Paulíny (Barto, Smidžár), 60. Barto (Paulíny, Tabaček) – 18. Sýkora (Molnár, Kmec)


    HK VITAR Martin: Bernát (Maťovčík) – Lavička, Tabaček – Dvořák, Ligas – Babka, Burzík – Bakala, Melcher – Smidžár, Murček, Poliaček – Nauš T., Barto, Paulíny – Jurášek, Dírer, Pokrivčák – Gimenez, Grega, Rešetár
    JOJ ŠPORT Slovensko U18: Kubiridžák (Marinov) – Nátny, Miklovič – Bečár, Krakovský – Socha, Kmec – Eperješi – Bubica, Demek, Ožvald – Sýkora, Repčík, Molnár – Danielčák, Dej, Sokoli – Svitač, Mišiak, Kocúr

    Rozhodčí: Vido – Ďurina, Ševčík, Kontšek (inštruktor)
    ocianews.com