Sparta – Mountfield HK 3:0 (kon.) | Vítkovice – Liberec 1:4 (kon.) | K. Vary – Litvínov 4:6 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 4:5 (4:5 po s.n.) | Olomouc – Motor ČB 3:2 (po pr.) | Zlín – Kometa Brno 0:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Mountfield HK
Úterý 05.01.2021, 17:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    SPARTA VS. HRADEC KRÁLOVÉ

    Sparťanům se v posledních dvou duelech bodově nedařilo. Svěřenci koučů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače nejprve neuspěli v Pardubicích a naposledy museli skousnout smolnou porážku s Bílými Tygry. Jediný gól Sparty obstaral zadák David Němeček.

    Hradečtí prožívají velmi vydařené období. Východočeši bodovali v posledních pěti zápasech v řadě a ve třech případech se radovali z těsného vítězství. V dosavadním posledním utkání svěřenci Vladimíra Růžičky přetlačili na svém ledě Pardubice, které porazili těsně 3:2. O výhře Hradce rozhodl svou trefou útočník Jakub Orsava.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2020/21

    21. kolo: Hradec – Sparta 1:2

    Oba dnešní soupeři na sebe narazili v aktuálním ročníku zatím jednou. Na východě Čech šli jako první do vedení hokejisté Hradce Králové, ale sparťané v dalším průběhu utkání vyrovnali a ve třetí třetině vystřelil cennou výhru pro svůj tým Matúš Sukeľ. Pražané tak vyhráli 2:1.
     
    Hezké úterní odpoledne z hlavního města! Tipsport extraliga má na programu několik dohrávek a my se společně zaměříme na duel mezi Spartou a Hradcem Králové. Zajímavostí je, že hradečtí hokejisté cestují do Prahy vůbec poprvé v aktuální sezoně. Utkání startuje na ledě libeňské O2 areny přesně v 17:00 hodin.
     
    Ještě jednou Vítám všechny hokejové nadšence u sledování dohrávky 8. kola mezi Spartou Praha a Hradcem Králové. Úvodní buly utkání bude vhozeno v 17:00 hodin a my si mezitím pojďme podrobně představit sestavy obou týmů.
     
    Branku domácího mužstva bude od úvodních minut hájit Matěj Machovský, na pozici druhého brankáře figuruje Alexander Salák! Sparťané vítají jeden velký návrat do sestavy, jelikož v druhém obranném páru naskočí po vleklém zranění bek Milan Jurčina. Ve čtvrté formaci bude hrát David Vitouch, jenž v uplynulých dnech reprezentoval český výběr na MS do 20 let.

    Hradečtí trenéři posílají do branky v utkání na ledě Sparty Štěpána Lukeše. Na pozici sedmého obránce poté figuruje jméno Zdeňka Čápa. Útočné řady zůstávají oproti poslednímu duelu neměnné, první formaci povede Petr Koukal a v sestavě nechybí ani kapitán hradeckého týmu Radek Smoleňák. Naopak mimo hru zůstane Kelly Klíma.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (Salák) – Piskáček, Košťálek, Polášek, Jurčina, Němeček, M. Jandus, Kalina – Sobotka, Horák, Řepík – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech, Říčka – Šmerha, Vitouch, Dvořáček.

    Mountfield HK: Š. Lukeš (Mazanec) – Nedomlel, Blain, F. Pavlík, R. Pilař, Jank, Šalda, Čáp – Kevin Klíma, Koukal, Orsava – J. Sklenář, V. Růžička, Jergl – Perret, Cingel, Smoleňák – M. Zachar, Morong, Lev.

    Rozhodčí: Lacina, Micka – Frodl, Komárek.
     
    Hráči jsou připraveni na úvodní vhazování, začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Hradečtí hokejisté se po vítězném vhazování ve středovém kruhu chtěli rychle přesunout do útočného pásma, ale rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    00:43
    Jakub Orsava bojoval o kotouč v rohu kluziště a hosté zaútočili. Střela Vladimíra Růžičky zaplula do lapačky brankáře Matěje Machovského. Hra přerušena.
     
    00:58
    Forvard David Tomášek se hnal za pukem do útočného pásma, ale u kotouče byl jako první obránce Hradce Králové. Hosté dostávají hru do střední zóny.
     
    01:13
    Je tu první vyloučení zápasu. Útočník Matúš Sukeľ (SPA) vyfasoval dvě trestné minuty za hákování. Hradečtí hokejisté budou hrát první početní výhodu.
     
    01:50
    Jan Košťálek se dostal ke kotouči jako první a střelou z obranného pásma osvobozuje svůj celek. Sparťané začátek svého oslabení zvládají na výbornou.
     
    02:32
    Sparťané se dostali do dobré šance! Útočník David Dvořáček se vymanil z rohu kluziště a okamžitě vystřelil. Lukeš ihned zasáhl.
     
    03:21
    A pozor také na druhé straně! Útočník Jakub Orsava zkoušel překonat Machovského svým blafákem do bekhendu, ale neúspěšně.
     
    03:21
    Na ledě zůstal ležet útočník Petr Koukal, který inkasoval tvrdý hit od jednoho ze sparťanských hráčů. Hradecký forvard odjíždí na střídačku po svých.
     
    03:41
    Vladimír Sobotka tečoval kotouč do středního pásma, ale domácí akci zastavil hvizd rozhodčího. Postavení mimo hru na straně Sparty, hra znovu přerušena.
     
    04:13
    Petr Kalina uklidnil situaci za svou brankou a domácí hokejisté založili protiútok. Pech manévroval s kotoučem na hokejce, ale nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    04:55
    Smoleňák si vzal odražený puk v rohu kluziště a hradečtí hokejisté opět ve svém pobytu před Machovským. Střelu Janka lapil domácí gólman do své lapačky.
     
    05:26
    David Vitouch vyjel z rohu kluziště, ale sparťané zrovna střídali, a tak sparťanský útočník jen odevzdal kotouč hradeckým hráčům. Hra plyne dál.
     
    06:09
    Jakub Lev si najel do útočného pásma a ihned vystřelil! Ránu hradeckého útočníka přizvedl do ochranné sítě obránce Piskáček. Následně komerční přestávka.
     
    06:19
    David Němeček se neprosadil přes levou stranu kluziště a Hradečtí ještě pokračovali ve svém tlaku v útočném pásmu. Machovský zasahovat nemusel.
     
    06:59
    Na druhé straně kluziště se pro změnu připomněl svým výtečným zákrokem Štěpán Lukeš, který lapil svižnou střelu Jana Buchteleho. Hra je tak přerušena.
     
    07:09
    Svoji první přesilovou hru v utkání si vyzkouší také hráči Sparty. Obránce Jeremie Blain (MHK) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení.
     
    07:39
    Štěpán Lukeš lapil do své moci pohotovou ránu Romana Horáka a raději přerušil hru. Za malou chvíli se bude vhazovat po levici hradeckého brankáře.
     
    08:15
    Obrovská možnost pro Spartu! Vladimír Sobotka byl úplně sám na levé tyči, ale sparťanský útočník branku netrefil. Škoda pro Spartu.
     
    08:53
    Další velká příležitost domácích! Lukáš Rousek se napřahoval na pravém kruhu pro vhazování, ale ani tento pokus nekončí gólem.
     
    09:57
    Hradečtí hokejisté zvládli svoje oslabení i s trochou štěstí bez úhony a hrají v plném počtu. Mezitím Štěpán Lukeš svým dalším zákrokem přerušuje hru.
     
    10:23
    Rozhodčí budou znovu vylučovat. Zadák Petr Kalina (SPA) dostává dvouminutový trest za nebezpečnou hru vysokou holí a už putuje na lavici hanby.
     
    10:43
    Tomášek ještě zdržoval hradeckou rozehrávku ve středním pásmu, ale hosté se i přes sparťanské napadání dostali do útočného pásma a kombinují.
     
    11:41
    Orsava našel na modré čáře připraveného Vladimíra Růžičku a druhý jmenovaný okamžitě vypálil. Machovský i přes ztížený výhled dokázal střelu zneškodnit.
     
    12:08
    Lukáš Cingel kombinoval na modré čáře s Blainem a z jejich práce mohl těžit Jakub Lev. Poslední zmiňovaný zkusil vystřelit, ale rána skončila zablokovaná.
     
    12:53
    Machovský pomáhá svým obráncům s rozehrávkou, ale ke kotouči se jako první dostali hosté. Následně byla posunutá branka Sparty, hra je přerušena.
     
    13:05
    Obránce Jeremie Blain zaváhal v obranném pásmu Hradce, ale sparťané toho nedokázali využít. Hosté následně posílají kotouč až do středního pásma.
     
    13:44
    Další zákrok Machovského! Jakub Sklenář vypálil z levého kruhu pro vhazování a sparťanský brankář znovu zasáhl. Bude se vhazovat v útočné zóně Hradce.
     
    14:03
    Sparťané nahodili kotouč ještě před červenou čárou a Tomášek už kotouč v útočném pásmu nedojel. Rozhodčí píská zakázané uvolnění domácího celku.
     
    14:43
    Nahození Blaina na zadní mantinel si pohlídal obránce David Němeček a sparťané se postupnými krůčky posunuli do útočného pásma. Lukeš v pohotovosti.
     
    15:20
    A je tu další faul ze strany Hradce Králové. Vyloučený je tentokrát obránce Bohumil Jank (MHK), jenž dostal dvě trestné minuty za držení. Domácí hrají přesilovku.
     
    15:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je to 1:0! Nejprve svou velkou šanci neproměnil Řepík, ale sparťanský kapitán se o pár chvil později přeci jen prosadil. Polášek vystřelil od modré čáry a právě MICHAL ŘEPÍK pohotově tečoval letící kotouč mimo dosah brankáře Lukeše. Asistence: Adam Polášek, David Tomášek.
    15:41 Michal ŘEPÍK - 1:0
     
    16:39
    Smoleňák se snažil o rychlou odpověď ze strany Hradce Králové, ale sparťané byli v souboji u mantinelu úspěšní. Nicméně hosté znovu míří dopředu.
     
    17:07
    David Tomášek byl přesvědčen, že tečoval kotouč do útočného pásma, ale rozhodčí nakonec celou situaci vyhodnotili tak, že se píská další zakázané uvolnění.
     
    17:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nádherná kombinace domácího celku! David Vitouch našel před brankou Sukeľa, jenž pouze posunul kotouč na LUKÁŠE ROUSKA a poslední jmenovaný zavěsil do hradecké branky. Asistence: Matúš Sukeľ, David Vitouch.
    17:42 Lukáš ROUSEK - 2:0
     
    18:41
    Lukáš Pech vyhrál vhazování v útočném pásmu a domácí hokejisté znovu zahrozili. Buchteleho pohotová teč před brankářem Lukešem neměla úspěch.
     
    19:03
    Gólman Štěpán Lukeš musel opět zasahovat proti střele jednoho z domácích hráčů. Za chvíli bude následovat vhazování po levici hradeckého brankáře.
     
    19:14
    Hradečtí hráči mají dobrou šanci na snížení. Sparťanská věž jménem Milan Jurčina (SPA) obdržel dvě trestné minuty za zásah do oblasti hlavy a krku a navrch desetiminutový "osobák". Hosté hrají přesilovku.
     
    19:39
    Hosté se dostali ještě do dobré střelecké pozice v útočném pásmu, ale brankář Matěj Machovský celou situaci ustál a posílá kotouč pro svůj celek do bezpečí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je minulostí. Do kabin odcházejí spokojenější domácí, kteří zásluhou Michala Řepíka a Lukáše Rouska vedou o dvě branky. Hradečtí budou na začátku druhé třetiny ještě dohrávat svoji početní výhodu.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:55 hodin.
     
    Oba celky se už vrátily zpět ze svých kabin na ledovou plochu, druhá třetina startuje.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Lukáš Cingel vyhrál vhazování ve středovém kruhu pro své spoluhráče, ale hosté se musí pro kotouč vracet až do obranného pásma k brankáři Lukešovi.
     
    20:47
    Hradečtí hokejisté se zabydleli v útočném pásmu a Machovský čelil dalšímu nebezpečí ze strany hostí. O pár chvil později se však domácí už osvobozují.
     
    21:42
    Roman Horák si najížděl do dobré pozice v útočném pásmu před branku Štěpána Lukeše, ale jeden z hradeckých obránců včas dobře zapracoval.
     
    22:38
    Další rána z domácí strany! Košťálkova střela od modré čáry byla hodně nebezpečná, ale brankář Lukeš nakonec celou situaci ustál. Hra pokračuje dál.
     
    22:57
    Kevin Klíma po přejezdu útočné modré čáry vyzkoušel pozornost brankáře Matěje Machovského, ale domácí muž s maskou byl opět připravený na svém místě.
     
    23:01
    A je tu další prohřešek domácích. Sotva se sparťané ubránili, nyní putuje na trestnou lavici obránce Petr Kalina (SPA), jenž dostává "dvojku" za zdržování hry.
     
    23:54
    Smoleňák se chtěl proháčkovat přes levou stranu kluziště, ale tam byl pouze připravený obránce Jan Košťálek. Domácí bek odpaluje kotouč ven.
     
    24:44
    Sparťané se brání zatím výborně. Hradečtí se nemohou na delší dobu usadit před brankářem Matějem Machovským. Kalinův trest se pomalu chýlí ke konci.
     
    25:29
    Obránce Kalina už naskočil zpět na ledovou plochu a sparťané hrají v pěti hráčích v poli. Mezitím proniká do útočného pásma po pravé straně Tomášek.
     
    26:09
    Přesilovou hru si po komerční přestávce vyzkouší také hráči z hlavního města. Obránce Bohumil Jank (MHK) podrazil Řepíka a už míří na lavici hanby.
     
    26:25
    Domácí vyhráli vhazování v útočném pásmu a hned kombinují. Polášek poslal přihrávku na Michala Řepíka a sparťané se postupně rozestavují před Lukešem.
     
    27:15
    Sobotka udržel kotouč na pravém kruhu a kombinoval s Horákem. Nicméně hradečtí hokejisté dobře zapracovali a posílají pozdrav na druhou stranu Machovskému.
     
    28:06
    Jan Buchtele nezpracoval prudkou přihrávku na modré čáře a sparťané museli založit akci zpoza vlastní branky. Krátce nato mířil nepřesně Košťálek.
     
    28:54
    Jakub Lev zkoušel najít svého spoluhráče na útočné modré čáře, ale hradečtí hokejisté se k dalšímu ohrožení Machovského branky už nedostali.
     
    29:35
    Další početní výhoda pro Spartu. Jakub Orsava (MHK) vyfasoval dvě trestné minuty za podrážení a už sedí na lavici hanby. Hosté se musí bránit.
     
    29:44
    David Tomášek se musel vracet pro kotouč až do obranného pásma a sparťané založili další akci. Řepíkova nebezpečná střela neměla gólový úspěch.
     
    30:25
    Řepík dojel puk v obranném pásmu a domácí mohli rozjet další kombinaci. Posléze vystihl sparťanskou souhru Kevin Klíma, jenž osvobozuje svůj tým.
     
    31:29
    Lukáš Rousek nahodil touš do hloubi obranného pásma a sparťané zaútočili! Buchteleho dělovku lapil Lukeš. Hradecký gólman podržel svůj tým.
     
    32:32
    Jakub Orsava už je zpátky na ledové ploše a Machovský musel dávat velký pozor. Hradecký forvard operoval s pukem v útočném pásmu, ale bez úspěchu.
     
    32:47
    S tresty se nám nyní roztrhl pytel. K časoměřičům putuje David Němeček (SPA), jenž dostává dvě minuty + osobní desetiminutový trest za zásah do oblasti hlavy a krku. Podaří se hostům snížit na rozdíl jedné branky?
     
    33:34
    Velká šance Hradce Králové! Jakub Lev se opřel do střely na modré čáře, ale Machovský byl opět dobře připravený. Hosté pokračují v tlaku.
     
    34:50
    Sparťané toto oslabení přečkali a nadále drží svůj dvoubrankový náskok. Mezitím Polášek rozehrává kotouč na svého spoluhráče a domácí míří dopředu.
     
    35:33
    Neuvěřitelné! Obránce Petr Kalina si najel do dobré střelecké pozice, ale Štěpán Lukeš předvedl fantastický zákrok!
     
    36:13
    Hradečtí byli v posledních minutách pod velkým tlakem a Filip Pavlík raději posílá kotouč na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po levici brankáře Lukeše.
     
    36:39
    Vladimír Sobotka posílal kotouč od mantinelu na najetého Michala Řepíka před hradeckou brankou, ale sparťanský kapitán nezakončil přesně. Hra pokračuje.
     
    37:32
    Opět povedený zákrok Štěpána Lukeše. Hradecký brankář tentokrát zneškodnil střelu Matúše Sukeľa a přerušil hru. Následuje další komerční přestávka.
     
    37:54
    Lukeš rozehrál před napadajícími hráči Sparty kotouč na svého obránce a hosté se na chvíli podívali do útočného pásma. Machovský zatím nemusel zasahovat.
     
    38:16
    Vladimír Růžička naznačil střelu a posléze vypálil. Machovský si vyjel ze svého pracoviště a lapil svižnou ránu hradeckého útočníka.
     
    38:29
    Hradečtí hokejisté se pokusili o rychlý přechod do útočného pásma, ale byli příliš moc netrpěliví, jelikož rozhodčí viděl postavení mimo hru. Hra je přerušena.
     
    39:51
    Těsně před koncem druhé třetiny je tu další trest, tentokrát půjde pykat obránce Radim Šalda (MHK), jenž se provinil nedovoleným bráněním.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední perioda je za námi. Sparťané si vypracovali v útočném pásmu další příležitosti, ale brankář Štěpán Lukeš drží naděje svého celku na bodový zisk v tomto utkání. Udrží sparťané svůj náskok?
     
    Další třetina začne přibližně v 18:42 hodin.
     
    Hráči už krouží po ledové ploše, start třetí třetiny se blíží.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Sparťané dohrávají svoji početní výhodu z konce druhé třetiny. Horák hledal na opačné straně kluziště Vladimíra Sobotku, který však na kotouč nedosáhl.
     
    40:54
    Adam Polášek uklidnil situaci za svou brankou a sparťané posílají na led svoji druhou přesilovkovou formaci, kterou vede zkušený forvard Lukáš Pech.
     
    41:15
    Velká šance Sparty! Robert Říčka se řítil v dobré rychlosti na brankáře Lukeše, kterého svou střelou nepřekonal. Hra přerušena.
     
    41:29
    A pozor! Lukáš Pech fauloval unikajícího Marka Zachara a rozhodčí bez váhání nařizují trestné střílení! Velmi důležitý moment tohoto zápasu.
     
    41:29
    Nájezd provedl Jakub Orsava, který se rozjel středem kluziště, ale svým blafákem do bekhendu na Machovského nevyzrál!
     
    42:13
    Hradečtí zbytek oslabení přečkali bez úhony a hraje se opět v pěti hráčích na obou stranách. Polášek se ještě snažil udržet kotouč na modré čáře, leč neúspěšně.
     
    42:54
    Radim Šalda se napřahoval ke střele z dobré pozice, ale do jeho rány se vložil blokující Tomášek. Sparťanský útočník srazil střelu hradeckého hráče mimo branku.
     
    43:33
    Na opačné straně kluziště se pro změnu činil brankář Štěpán Lukeš. Za malou chvíli se bude znovu vhazovat v útočném pásmu pražské Sparty.
     
    43:57
    Smoleňák našel Jeremieho Blaina, jenž zkusil vystřelit, ale Machovský s tímto pokusem neměl sebemenší starosti. Kotouč nakonec končí až v rohu kluziště.
     
    44:27
    Roman Horák vyhrál vhazování v obranném pásmu, ale hosté se přeci jen dostali ke kotouči. Kevin Klíma chtěl vystřelit zápěstím, ale sparťané střelu zablokovali.
     
    45:14
    Štěpán Lukeš má na kontě další úspěšný zákrok. Jeden ze sparťanů vyslal ránu od modré čáry, ale hradecký brankář byl opět připravený a hru přerušil.
     
    45:32
    Hradečtí mají další šanci na vstřelení svého prvního gólu v tomto utkání. Jan Buchtele (SPA) dostal dvě trestné minuty za podrážení. Přesilovka hostí.
     
    45:54
    Orsava vybojoval kotouč v rohu útočného pásma, ale krátce na to se dostali do velké šance Pražané. Tomáškova střela z přečíslení mířila mimo tři tyče.
     
    46:48
    Blain rozehrál kotouč na svého spoluhráče a Hradečtí mohli kombinovat. O chvíli později dobře zapracoval Jurčina s Řepíkem a domácí se osvobodili.
     
    47:59
    Jan Buchtele je zpátky na ledové ploše a sparťané hrají opět v plném počtu. Mezitím rozhodčí píská přihrávku rukou. Následuje komerční přestávka.
     
    48:49
    Němeček bojoval o kotouč v rohu kluziště, ale sparťané se ještě chvíli zdrželi v obranném pásmu. Rozhodčí následně píská hru vysokou holí.
     
    49:18
    Roman Horák udržel kotouč na hokejce v útočném pásmu, ale sparťané se do další střelecké pozice nedostali a Hradečtí vyhodili touš do středního pásma.
     
    49:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté vedou již o tři branky! DAVID TOMÁŠEK udělal kličku na střed kluziště a následně překonal brankáře Štěpána Lukeše potřetí v tomto utkání. Asistence: Matúš Sukeľ, Lukáš Rousek.
    49:58 David TOMÁŠEK - 3:0
     
    50:39
    Filip Pavlík rozjel hradeckou akci po pravé straně kluziště, ale tam byli připravení pouze domácí hokejisté. Pech nahodil kotouč do pásma a sparťané střídají.
     
    51:54
    Radek Pilař poslal prudkou přihrávku až do útočného pásma, kde byl také útočník Aleš Jergl, ale sparťanští obránci byli u svého brankáře pozorní.
     
    52:46
    Hradecký tým půjde znovu do oslabení. Obránce Radim Šalda (MHK) vyfasoval dvě trestné minuty za držení a sparťané budou hrát další přesilovku.
     
    53:02
    David Tomášek udržel kotouč pro své spoluhráče a sparťané se usadili před brankářem Lukešem. Následně zkoušel svůj střelecký um Michal Řepík, neúspěšně.
     
    53:37
    Sparťané tentokrát neudrželi hru v útočném pásmu a Hradečtí posléze vyhazují kotouč do středního pásma. Rousek zaváží kotouč středem kluziště.
     
    54:29
    Naprosto neuvěřitelný zákrok Štěpána Lukeše! Hradecký brankář vytasil svoji lapačku proti střele Roberta Říčky z levé strany.
     
    55:19
    Tomáš Šmerha se po skončení trestu obránce Radima Šaldy dostával do další nebezpečné situace v útočném pásmu, ale Lukeš tentokrát nemusel zasahovat.
     
    56:04
    Sobotka hledal v útoku Romana Horáka a domácí se na chvíli zdrželi v útočném pásmu. Řepíkova střela od modré čáry byla velmi prudká, ale šla mimo branku.
     
    56:50
    David Tomášek přihrával na Matúše Sukeľa a sparťané uklidnili situaci ve středním pásmu. Mezitím oba týmy posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    57:35
    Další obrovská možnost pro domácí! Lukáš Pech vyřešil přečíslení dva na jednoho pohotovou střelou, ale Lukeš byl opět připravený.
     
    58:24
    Tomášek byl na vhazování ve středním pásmu úspěšnější a sparťané kontrolují hru na svých holích. Košťálek nyní poslal touš znovu do neutrální zóny.
     
    59:02
    Ještě jeden trest pro domácí tým. Obránce Jan Košťálek (SPA) dostává menší trest za nedovolené bránění. Hradečtí mají přesilovou hru pět na čtyři.
     
    59:26
    Střela Filipa Pavlíka od modré čáry zaplula přímo do náruče sparťanského brankáře Matěje Machovského, který přerušil hru. Domácí míří za vítězstvím.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Sparťané si ve třetí třetině upevnili svůj náskok, když se prosadil David Tomášek, jenž zároveň svou trefou udělal gólovou tečku za tímto duelem. Pražané si připisují tři body, naopak Hradečtí se vrací domů bez bodů.
     
    To byla ode mě poslední informace z tohoto klání, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit, na počtenou! (19:16:23)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 16. Řepík (Polášek, Tomášek), 18. Rousek (Sukeľ, Vitouch), 50. Tomášek (Sukeľ, Rousek)


    HC Sparta Praha: Machovský (Salák) – Piskáček, Košťálek, Polášek, Jurčina, Němeček, M. Jandus, Kalina – Sobotka, Horák, Řepík – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech, Říčka – Šmerha, Vitouch, Dvořáček.
    Mountfield HK: Š. Lukeš (Mazanec) – Nedomlel, Blain, F. Pavlík, R. Pilař, Jank, Šalda, Čáp – Kevin Klíma, Koukal, Orsava – J. Sklenář, V. Růžička, Jergl – Perret, Cingel, Smoleňák – M. Zachar, Morong, Lev.

    Rozhodčí: Lacina, Micka – Frodl, Komárek
    thejrc.org