Vítkovice – K. Vary 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 3:7 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:7 (0:2, 2:2, 1:3)
HC Škoda Plzeň
Pátek 09.10.2020, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to z prázdné brněnské arény už vše. Přeji pěkný večer a u dalšího sportovního přenosu opět na počtenou. (20:25:44)
     
    První utkání letošní extraligové sezóny hrané v brněnské DRFG aréně je u konce. Kometa udělala ve svém úvodním zápase několik velkých chyb v obraně a také za to pykala několika inkasovanými góly. Hosté jich nakonec dokázali vstřelit hned sedm, Kometa odpovídala jen celkem třemi. Západočeši tak získávají tři body a pokračují v dobrém vstupu do sezóny.
     
    Konec zápasu.
    59:56 Tomáš MERTL - 3:7
     
    59:56
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté čtyři sekundy před koncem ještě využívají přesilovou hru pět na tři. Gulaš přihrál z kruhu puk TOMÁŠI MERTLOVI a ten jej usměrnil mezi betony domácího gólmana. Asistence: Milan Gulaš.
     
    59:44
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Vincour – 2 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Silvester Kusko – 2 min., podrážení).
     
    59:12
    Dominik Frodl chytá další kotouč, tentokrát lapačkou po střele soupeře od mantinelu.
    57:47 Milan GULAŠ - 3:6
     
    57:47
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Další ze série brněnských hrubých chyb a šestý plzeňský gól je na světě. Němec ztratil kotouč u brány, Sebastian Malát pak jen přihrál MILANU GULAŠOVI mezi kruhy a plzeňský kapitán už ví, jak se v těchto situacích zachovat. Asistence: Sebastian Malát.
    56:45 Martin ZAŤOVIČ - 3:5
     
    56:45
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané využívají přesilovou hru a opět snižují na dvoubrankový rozdíl. Freibergs nabil Klepišovi na levý kruh a ten okamžitě vypálil. Puk na cestě do brány ještě tečoval brněnský kapitán MARTIN ZAŤOVIČ. Asistence: Jakub Klepiš, Ralfs Freibergs.
     
    56:33
    Petr Holík skvěle zpoza brány našel úplně volného Petera Schneidera, ten z mezikruží střelou z první ale minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    56:07
    Brněnský gólman Karel Vejmelka si dobře pokryl kotouč před Matyášem Kantnerem a byl při tom podražen. Dvě minuty pro plzeňského forvarda.
     
    55:14
    Znovu Milan Gulaš na levém křídle. Tentokrát poslal kotouč na bránu z úhlu. Vejmelka při zákroku nechtěně strčil do brány a ta tak znovu vypadla ze své pozice...
     
    54:38
    Karel Vejmelka se natáhl po puku, který mířil nad bránu po střele od modré čáry.
     
    54:27
    Milan Gulaš se z levého křídla tlačil před Vejmelku, v souboji s obráncem ale oba upadli a vysadili bránu ze svého postavení. Hra tak musí být přerušena.
     
    54:06
    Němcova střela zápěstím vyslaná po přejezdu modré čáry nebyla pro Frodla problémem. Plzeňský gólman puk odrazil směrem k mantinelu.
     
    53:56
    Domácí v plném počtu.
     
    53:44
    Hosté v plném počtu.
     
    53:00
    David Jiříček byl úplně sám mezi kruhy, Vejmelka si proti němu ale dobře vyjel a dokázal zasáhnout. Následná dorážka talentovaného obránce byla nepřesná.
     
    52:19
    Gulaš zkusil překvapit Vejmelku zakončením z úhlu. Jeho pokus se otřel o Vejmelkovo rameno nebo dokonce i o tyč.
     
    51:56
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Ralfs Freibergs – 2 min, sekání).
     
    51:44
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jan Eberle – 2 min., podrážení).
    51:11 Filip PŘIKRYL - 2:5
     
    51:11
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Další nepovedená rozehrávka Komety znamená pátý plzeňský gól. FILIP PŘIKRYL vystihl přihrávku, dostal se s pukem mezi kruhy a i přes obránce poslal kotouč do brány Vejmelky. Bez asistence.
     
    50:41
    Plzeň nyní chvíli kombinovala v útočném pásmu a na Karla Vejmelku na závěr jejího pobytu tam přiletěl kotouč. Bylo to ovšem jen po střele od mantinelu.
     
    49:41
    Brňané začíná napadat vysoko a nyní donutili Stříteského k odevzdání kotouče do středního pásma. O chvíli později pak kotouč skončil na střídačce hostujícího týmu. Vhazuje se před Frodlem.
     
    48:44
    Holík dostal přihrávku na pravý kruh a pokusil se si obhodit obránce. Ten jeho záměr ale přečetl a strčil mu do kličky svoji hokejku.
     
    48:01
    Třetí třetina nám zatím nějaké větší množství brankových příležitostí nenabízí. Hosté se nyní provinili zakázaným uvolněním.
     
    46:49
    Puk málem propadl až k jednomu z plzeňských hráčů najíždějících do útočného pásma, před ním kotouč ale dokázal odpálit brněnský obránce.
     
    46:17
    Jakub Valský převzal puk na levém křídle a po chvíli se jej pokusil nahrát Petru Holíkovi do druhé vlny, do jeho pasu ale vložil hůl jeden z obránců.
     
    45:13
    Nyní se o střely pokoušejí Brňané. na Frodla ale moc z nich nemíří, nyní minul bránu Tomáš Bartejs.
     
    44:25
    Roman Vráblík si dobře pohlídal v rohu kluziště Petra Holíka a dokázal jej dokonce obrat o kotouč.
     
    43:38
    Tentokrát prověřil Vejmelku Gulaš. Jeho střela nebyla moc razantní, Vejmelkovi puk ale vypadl. Nakonec skončil na zadním mantinelu.
     
    42:55
    Karel Plášek získal puk ve středním pásmu a po levém křídle se blížil k bráně. Z kruhu pak vystřelil, obránce ale jeho střelu srazil do ochranné sítě.
     
    42:25
    Další střela na brněnského gólmana, tentokrát ji vyslal zpoza obránce Jan Eberle. Brněnský gólman znovu zasáhl betonem.
     
    41:42
    Plzeň znovu ujela do přečíslení. Pavel Musil obdržel přihrávku do velmi dobré pozice, z mezikruží ovšem Vejmelku neprostřelil!
     
    41:22
    Hostům teď nevyšla rozehrávka a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po levé ruce Frodla.
     
    40:43
    Brňané si sami zbytečně ztížili situaci v obranném pásmu a později museli kotouč vybojovat zpět. To se jim povedlo a Plzeň tak nedokázala zakončit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:44.
     
    Druhá dvacetiminutovka našeho utkání je minulostí. Plzeň se v jejím úvodu dostala již do vedení o tři góly, Brňanům se ale zásluhou zahraničních posil Petera Schneidera a Ralfse Freibergse podařilo dostat na dostřel. V závěru třetiny ale domácí inkasovali ve vlastním oslabení a budou tak muset znovu dohánět větší manko. Oba góly Plzně ve druhé třetině vstřelil Filip Suchý.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Gulašimu propadl puk mezi nohama a hosté se vydali do přečíslení. Jeden z Plzeňských spadl, ale i přesto dokázal přihrát svému spoluhráči, který trefil jen Vejmelkovu náruč.
     
    38:47
    Rozhodčí přerušují hru pro hru vysokou holí jednoho z plzeňských hráčů. Vhazovat se bude před Frodlem.
     
    38:08
    Hosté v plném počtu.
    37:31 Filip SUCHÝ - 2:4
     
    37:31
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Brňanům se přesilovka nedařila a dokonce během ní přichází trest. Hosté se již poněkolikáté během tohoto oslabení vydala do protiútoku. Vojtěch Budík našel z pravého kruhu připravenou hůl FILIPA SUCHÉHO na druhé tyči a plzeňský útočník puk jen usměrnil do odkryté brány. Asistence: Vojtěch Budík, Pavel Musil.
     
    36:54
    Holík poslal Klepišovi přihrávku jen brusle a ten pak kotouč poslal kotouč jen soupeři. Plzeň tak může vyhodit.
     
    36:28
    Jakub Klepiš dnes alternuje na pozici chybějícího Muellera a hned na začátku přesilovky vypálil z první. Frodl zasáhl svými betony.
     
    36:08
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Luboš Rob – 2 min., nedovolené bránění).
     
    35:32
    Holík zavezl kotouč do útočného pásma po levém křídle. Brňané si vyměnili několik přihrávek, jenže Ondřeji Němcovi puk na modré čáře uskočil a tento zkušený obránce jej tak ztratil.
     
    34:28
    Gulaši upadl v obranném pásmu, stihl se ale včas zvednout a dokonce vložit hůl do střely soupeře z levého křídla.
     
    33:54
    Valského vyhození puku z obranného pásma bylo tečováno, zakázané uvolnění tak pískáno není.
     
    33:27
    Milan Gulaš se zničehonic zjevil s odraženým pukem na pravém kruhu, naštěstí pro Brňany ale tento kanonýr tentokrát přestřelil!
     
    32:50
    Brňané se tak poměrně nenápadným způsobem dostali na dostřel a dramatizují průběh zápase. Podaří se jim vyrovnat už ve druhé třetině, nebo si Plzeň své vedení pohlídá? To se dozvíme v následujících minutách.
    32:16 Ralfs FREIBERGS - 2:3
     
    32:16
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nyní už ale lotyšský obránce uspěl a Brňané snižují na rozdíl jediného gólu. Jakub Klepiš našel volného RALFSE FREIBERGSE mezi kruhy a ten poslal puk přesně k tyči plzeňské brány. Asistence: Jakub Klepiš, Petr Holík.
     
    31:55
    Freibergsovu ránu od modré čáry hned po vhazování si Frodl našel a puk vyrazil pryč.
     
    31:45
    Jestli něco v dnešním zápase nevidíme, tak jsou to vyloučení. Rozhodčí ještě nepískli ani jeden faul a už více jak 31 minut se hraje v plném počtu hráčů na ledě.
     
    30:53
    Střela Budíka od levého mantinelu byla sražena až do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
     
    29:35
    Tomáš Vincour dostal přihrávku na útočnou modrou, musel se s pukem ale otáčet a obránce soupeře jej tak dokázal dohnat a odzbrojit.
     
    29:19
    Plzeň vyhazuje jen na zakázané uvolnění a hra se tak vrátí zpět před Frodla.
     
    28:28
    Gól vlil Brňanům krev do žil a nyní jsou to hosté, kdo musí usilovně bránit. Na bránu Frodla už letělo několik dalších střel, na dostřel se domácí ale zatím dostat nedokázali.
    27:02 Peter SCHNEIDER - 1:3
     
    27:02
    Kometa právě vstřelila branku!
    Prvního gólu v sezóně se už dočkali i Brňané. Valský bekhendem z levé strany ještě v dobré šanci neuspěl, akce Komety ale pokračovala. Rákos nahodil puk na Frodla, ten jej vyrazil jen k PETERU SCHNEIDEROVI, který ho překonal dorážkou mezi brtony. Asistemce: Daniel Rákos, Jakub Valský.
     
    26:24
    Západočeši se znovu vrátili před Vejmelkou. Přihrávka na obsazeného Eberleho nebyla ale úplně dobrou volbou.
     
    25:16
    Klepiš se pokusil o efektní přihrávku s holí mezi nohama, jenže kotouč se od něj dostal jen na modrou čáru k soupeři. Plzeň tak stále drží útočné pásmo.
     
    24:55
    Teď už plzeňský gólman zasahovat musel. Puk po střelu od modré ale udržel ve výstroji a rozhodčí tak přerušil hru.
     
    24:30
    Brňané ujížděli do přečíslení dva na jednoho. Střondala se rozhodl přihrávat a nebylo to dobré řešení. Domácí akce tak ani nebyla zakončena střelou na Frodla.
     
    23:53
    Brňanům se naopak nedaří udržet puk delší dobu ve třetině soupeře. Nyní přišla jen slabé nahození od modré čáry, které Frodl bez problémů vyrazil do rohu.
     
    23:14
    Brno zůstane ve svém vlastním pásmu i nadále, dopustilo se totiž zakázaného uvolnění.
    22:58 Filip SUCHÝ - 0:3
     
    22:58
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hostující tým odskakuje již do vedení o tři góly. Škodovka se usadila v pásmu, Matěj Stříteský vypálil od modré čáry po pasu Luboše Roba. Do dráhy letu puku strčil hůl FILIP SUCHÝ, který kotouč usměrnil mimo dosah brněnského gólmana. Asistence: Matěj Stříteský, Luboš Rob.
     
    21:07
    Schneider zvládl situaci u mantinelu a prostrčil puk na Zbořila, ten si jej hezky stáhl a posunul ještě na Vincoura. Brněnský útočník se pak z levého křídla snažil hledat spoluhráče na druhé tyči, trefil ale jen betony Frodla.
     
    20:25
    Němec přihrál Zaťovičovi do středního pásma, ten si ale sjel jen mezi dva soupeře a jeho přihrávka na Klepiše z nouze pak byla nepřesná.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:51.
     
    První třetina zápasu mezi Kometou a Plzeň je u konce. Plzeň potvrzuje svůj dobrý vstup do sezóny a působí živějším dojmem. Ke gólu jí však hodně pomohl i nedůraz brněnské obrany. První gól vstřelil pro velké chybě Freibergse Milan Gulaš, druhý pak Bartejsem nepokrytý Petr Kodýtek. Pro Brno se jedná o první zápas sezóny, asi se do toho bude muset dostat, není to z jeho strany zatím úplně ono.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:20
    Michal Gulaši si ve středním pásmu počkal na Filipa Přikryla a čistým hitem poslal mladého plzeňského útočníka k ledu.
     
    18:43
    A další vhazování před brněnským gólmanem, tentokrát už jej dokázali Brňané vyhrát.
     
    18:38
    Na druhé straně práce i pro Karla Vejmelku. Brněnský gólman puk ukryl do lapačky a přerušil tak hru.
     
    17:50
    Velká šance Brna. Jakub Valský byl chvíli sám před Frodlem a pokusil se jej překonat bekhendovým pokusem. Plzeňský brankář ale dobře zasáhl a ustál i následný závar kolem jeho brankoviště.
     
    16:35
    Druhá plzeňská lajna se nějakou dobu držela v útočné třetině. Jan Eberle chvíli kvedlal s pukem za bránou a pak jej nabil do dobré pozice Budíkovi. Obránce s číslem 49 na zádech ale na Vejmelku nevyzrál.
     
    15:17
    Jeden z Brňanů po převzetí puku upadl ve středním pásmu, Danielů Rákos se ale i přesto dostal vzápětí ke střele. Puk Frodlovi vypadl z lapačky, žádné nebezpečí z toho ale pro plzeňskou bránu nevzniklo.
     
    14:15
    A další plzeňský blok. Tentokrát se svým pokusem neuspěl Martin Zaťovič po přihrávce Holíka.
     
    13:48
    K Freibergsovi doskákal puk po vhazování v útočném pásmu Komety. Lotyšský obránce jej hned poslal směr Frodl, trefil ale jen jednoho z obránců.
     
    13:40
    Kometa tak nezažívá ideální vstup do první třetiny své extraligové sezóny. Uvidíme, jak se Brňané popasují se zbytkem utkání, nyní na Plzeň ale ztrácejí už dvě branky a příliš mnoho šancí zatím nemají.
    12:26 Petr KODÝTEK - 0:2
     
    12:26
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši střílejí další gól a jejich náskok je tak již dvoubrankový. Straka našel v dobré pozici PETRA KODÝTKA. Ten Vejmelku na první pokus ještě nepřekonal, jenže Bartejs jej nechal dorážet a napotřetí to plzeňskému útočníkovi už vyšlo. Asistence: Petr Straka.
     
    11:53
    Jan Eberle získal odražený kotouč a hned jej pálil na bránu. Jeden z Brňanů se mu ale postavil do cesty a puk zastavil.
     
    11:05
    Jakub Zbořil zůstal chvíli ležet na ledě a během toho, co se snažil dostat na střídačku, přišla střela od modré čáry. Vejmelka byl proti přízemnímu pokusu připraven.
     
    10:26
    Brněnská pětice sice získala puk, ale dokázala jej jen posunout do středního pásma.
     
    09:18
    Frodl pomohl svému týmu s rozehrávkou a poslal puk Budíkovi, ten nebyl v úplně nejjednodušší situaci, ale dokázal se s pukem rychle vytočit k mantinelu.
     
    08:53
    Plzeň se hnala na druhou stranu. Její možnou útočnou akci ale přerušuje postavení mimo hru.
     
    08:30
    Peter Schneider přejel útočnou modrou čáru a prověřil Frodla. Ten byl znovu připraven a odrazil puk svou vyrážečkou.
    07:30 Milan GULAŠ - 0:1
     
    07:30
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení. Freibergs vyrobil hrubou chybu a MILAN GULAŠ najížděl sám na Vejmelku. Plzeňský kapitán udělal kličku do forhendu a poslal puk pod betonem Vejmelky do brány. Brněnský gólman při snaze o zákrok posunul bránu, videorozhodčí ale potvrdil, že puk přešel brankovou čáru včas pro Plzeň. Bez asistence.
     
    07:15
    Pěkná akce první brněnské formace. Holík protečoval puk na Zaťoviče, ten si jej vyměnil s Klepišem a vystřelil na Frodla. Plzeňský brankář zasáhl svou hrudí.
     
    06:11
    Plášek se pokusil brankáře Plzně překvapit střelou z velkého úhlu, trefil ale jednoho z obránců a kotouč tak byl sražen za bránu.
     
    05:07
    Zaťovič hledal přes celé střední pásmo nejspíš Klepiše. Plzeňská obrana ale zapracovala dobře také a puk ke zkušenému útočníkovi nepustila.
     
    04:14
    Kusko už tak úspěšný nebyl a Plzeň se tak vydala dopředu. Po sérii přihrávek napřáhl Gulaš, kotouč k němu ale nedoputoval.
     
    03:51
    Holík vyhrál vhazování v útočném pásmu. Němec se do puku opřel, Frodl měl ale ideální výhled a tak puk jednoduše ukryl do lapačky.
     
    03:47
    Frodlova branka vypadla ze svého postavení a rozhodčí jsou tak nuceni přerušit hru.
     
    03:05
    A další šance pro plzeňského dlouhána. Tentokrát se dostal se spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho. Z pravé strany střílel na bližší tyč, Vejmelka byl ale připraven.
     
    02:32
    Povedený přechod Plzně do pásma a střela Matyáše Kantnera bekhendem z pravého kruhu. Vejmelka nechal své betony u ledu a puk vyrazil.
     
    01:41
    Přihrávka na Rákose do středního pásma byla příliš dlouhá. Už to vypadalo, že brněnský útočník přebruslí svého obránce, ten byl ale u puku i tak první a situaci vyřešil.
     
    00:54
    Nyní Brňanům rozehrávka už tak dobře nevyšla. Po nepřesné přihrávce se píská zakázané uvolnění.
     
    00:21
    Kometa vyhrála první vhazování a rychle se dostala do velké šance. Freibergs se zjevil na hrotu útoku za obranou soupeře, jeho střela z pravého kruhu ovšem na Frodla nestačila!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – Freibergs, O. Němec (A), Zbořil, Bartejs, Gulaši, Svozil, Pyrochta (A) – Zaťovič (C), P. Holík, Klepiš – Vincour, Kusko, Schneider – Valský, Rákos, L. Horký – Plášek ml., Střondala, Kunc.

    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – Lang, Stříteský, Budík, Čerešňák, Vráblík, Jiříček, L. Kaňák – Malát, Mertl (A), Gulaš (C) – Stach, P. Musil, Přikryl – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Kantner, Suchý, Rob.

    Rozhodčí: Mrkva, Šír – Axman, Ondráček.
    Prosadí se plzeňský kanonýr i dnes?
     
    HC Kometa Brno:

    Brněnská Kometa neprožila jednoduché období. Již před startem soutěžního ročníku musela rušit přípravné zápasy, a tak se poslední zápasové prověrky zúčastnila 4. září, kdy v DRFG areně udolala Třinec 5:4 v prodloužení. Následovala nucená karanténa, nyní mají za sebou Brňané několik tréninkových dávek s cílem vstoupit co nejlépe do již rozehrané Tipsport extraligy.

    Kometa byla na hráčském trhu znovu aktivní a začala kádr doplňovat. Ze švýcarského Biel-Bienne přivedla Petera Schneidera, jenž se v přípravě prezentoval jako nejlepší střelec Brna. Nahradit Tomáš Plekance by měl Jakub Klepiš a v obraně se zabydlel Ralfs Freibergs, před startem NHL se v Kometě rozehraje také Jakub Zbořil. Změny se konaly i v brankovišti, po odchodu Čiliaka se do Komety vrátil z hostování v Přerově Lukáš Klimeš, jenž v posledních dvou ročnících ovládl anketu o nejlepšího brankáře Chance ligy, v Přerově držel průměr obdržených branek pod 2. Z Pardubic pak Kometu posílil Ondřej Kacetl, tato dvojice utvoří brankářské trio společně s Karlem Vejmelkou.

    Sílu by měla mít Kometa znovu ve své elitní formaci ve složení Martin Zaťovič – Petr Holík – Peter Mueller. Trenérský štáb Komety bude určitě doufat, že se letos výrazněji budou prosazovat i další útočné formace, k čemuž by mohl dopomoci právě již zmíněný Schneider nebo Klepiš.
     
    HC Škoda Plzeň:

    Tým ze západu Čech dlouhodobě patří k širší špičce české extraligy. Pravidelně se Západočeši umísťují v elitní šestce. Výjimkou nebyla ani loňská sezona, Indiany však ve snaze o lepší umístění srážely venkovní zápasy, kde nedokázala přenést formu z domácího prostředí. Letos se zatím Plzni podařilo bodovat v každém ze zápasů, dokonce i venku když nejprve vydolovala bod v Pardubicích, aby v posledním odehraném utkání přetlačila Vítkovice 5:4 po prodloužení.

    Plzeňský kádr nedoznal příliš dramatických změn. Brankářskou jedničkou bude i nadále Dominik Frodl, jenž v loňské sezoně odchytal nejvíce zápasů z celé extraligy a také slavil nejvíce vítězství ze všech ostatních brankářů. V brankovišti jej doplní chomutovský talent Dominik Pavlát. Frodl zatím odchytal všech 5 zápasů s úspěšností zákroků 91,08% a průměrem inkasovaných branek 2,77.

    Defenzívu Plzně bude i letos řídit Vojtěch Budík a Peter Čerešňák. Zajímavou posilou pro Plzeň je příchod Matěje Stříteského, vsetínský odchovanec nastřádal v dosavadních pěti utkání hned 4 kanadské body za 2 branky a 2 asistence. Mezi extraligovými obránci se zabydluje také mimořádně talentovaný šestnáctiletý reprezentant David Jiříček, jemu se za krátkou dobu v extralize podařilo nastřádat již 2 kanadské body. Indiáni mají v kádru další talenty, ze kterých by do budoucna mohli být velcí hráči extraligového formátu.

    Útočné řády se jistě spoléhají na schopnosti fantoma loňské produktivity Milana Gulaše, ten se sice v úvodu soutěže střelecky trápí, prosadil se až v pátém zápase na ledě Vítkovic, nicméně jeho um je pro hru Západočechů zásadní, což dokazuje také počet pěti asistencí. V Plzni nadále působí také Tomáš Mertl, jenž momentálně se šesti brankami platí za nejlepšího střelce týmu. Úvod extraligy zastihl v dobré formě také Petra Straku (2+5). Tým Plzně nadále vede z pozice hlavního trenéra Ladislav Čihák, jenž by rád v Brně připsal první tříbodovou venkovní výhru v sezoně.
     
    Hezký podvečer z Brna, kde domácí hokejisté až teprve nyní vyjedou k letošní extraligové premiéře. Cestu pod Špilberk si ze západu Čech najde tým Plzně, kterému se podařilo zatím bodovat ve všech pěti odehraných zápasech. Zatímco na domácí půdě jsou indiáni bez ztráty kytičky, venku se jim ještě plný bodový zisk vydolovat nepodařilo. Domácí hokejisté jdou do zápasu po více než měsíční pauze, jak tato extraligová bitva za nouzového stavu dopadne?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Filip Krůza

    Branky a nahrávky: 28. Schneider (Rákos, Valský), 33. Freibergs (Klepiš, P. Holík), 57. Zaťovič (Klepiš, Freibergs) – 8. Gulaš, 13. Kodýtek (Straka), 23. Suchý (Stříteský, Rob), 38. Suchý (Budík, P. Musil), 52. Přikryl, 58. Gulaš (Malát), 60. Mertl (Gulaš)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – Freibergs, O. Němec (A), Zbořil, Bartejs, Gulaši, Svozil, Pyrochta (A) – Zaťovič (C), P. Holík, Klepiš – Vincour, Kusko, Schneider – Valský, Rákos, L. Horký – Plášek ml., Střondala, Kunc.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – Lang, Stříteský, Budík, Čerešňák, Vráblík, Jiříček, L. Kaňák – Malát, Mertl (A), Gulaš (C) – Stach, P. Musil, Přikryl – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Kantner, Suchý, Rob.

    Rozhodčí: Mrkva, Šír – Axman, Ondráček
    thejrc.org