Vítkovice – K. Vary 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 3:7 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:7 (0:2, 2:2, 1:3)
HC Škoda Plzeň
Pátek 09.10.2020, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:56 Tomáš MERTL - 3:7
     
    59:56
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté čtyři sekundy před koncem ještě využívají přesilovou hru pět na tři. Gulaš přihrál z kruhu puk TOMÁŠI MERTLOVI a ten jej usměrnil mezi betony domácího gólmana. Asistence: Milan Gulaš.
     
    59:44
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Vincour – 2 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Silvester Kusko – 2 min., podrážení).
    57:47 Milan GULAŠ - 3:6
     
    57:47
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Další ze série brněnských hrubých chyb a šestý plzeňský gól je na světě. Němec ztratil kotouč u brány, Sebastian Malát pak jen přihrál MILANU GULAŠOVI mezi kruhy a plzeňský kapitán už ví, jak se v těchto situacích zachovat. Asistence: Sebastian Malát.
    56:45 Martin ZAŤOVIČ - 3:5
     
    56:45
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané využívají přesilovou hru a opět snižují na dvoubrankový rozdíl. Freibergs nabil Klepišovi na levý kruh a ten okamžitě vypálil. Puk na cestě do brány ještě tečoval brněnský kapitán MARTIN ZAŤOVIČ. Asistence: Jakub Klepiš, Ralfs Freibergs.
     
    56:33
    Petr Holík skvěle zpoza brány našel úplně volného Petera Schneidera, ten z mezikruží střelou z první ale minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    56:07
    Brněnský gólman Karel Vejmelka si dobře pokryl kotouč před Matyášem Kantnerem a byl při tom podražen. Dvě minuty pro plzeňského forvarda.
     
    53:00
    David Jiříček byl úplně sám mezi kruhy, Vejmelka si proti němu ale dobře vyjel a dokázal zasáhnout. Následná dorážka talentovaného obránce byla nepřesná.
     
    51:56
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Ralfs Freibergs – 2 min, sekání).
     
    51:44
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jan Eberle – 2 min., podrážení).
    51:11 Filip PŘIKRYL - 2:5
     
    51:11
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Další nepovedená rozehrávka Komety znamená pátý plzeňský gól. FILIP PŘIKRYL vystihl přihrávku, dostal se s pukem mezi kruhy a i přes obránce poslal kotouč do brány Vejmelky. Bez asistence.
     
    41:42
    Plzeň znovu ujela do přečíslení. Pavel Musil obdržel přihrávku do velmi dobré pozice, z mezikruží ovšem Vejmelku neprostřelil!
    37:31 Filip SUCHÝ - 2:4
     
    37:31
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Brňanům se přesilovka nedařila a dokonce během ní přichází trest. Hosté se již poněkolikáté během tohoto oslabení vydala do protiútoku. Vojtěch Budík našel z pravého kruhu připravenou hůl FILIPA SUCHÉHO na druhé tyči a plzeňský útočník puk jen usměrnil do odkryté brány. Asistence: Vojtěch Budík, Pavel Musil.
     
    36:08
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Luboš Rob – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:27
    Milan Gulaš se zničehonic zjevil s odraženým pukem na pravém kruhu, naštěstí pro Brňany ale tento kanonýr tentokrát přestřelil!
    32:16 Ralfs FREIBERGS - 2:3
     
    32:16
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nyní už ale lotyšský obránce uspěl a Brňané snižují na rozdíl jediného gólu. Jakub Klepiš našel volného RALFSE FREIBERGSE mezi kruhy a ten poslal puk přesně k tyči plzeňské brány. Asistence: Jakub Klepiš, Petr Holík.
    27:02 Peter SCHNEIDER - 1:3
     
    27:02
    Kometa právě vstřelila branku!
    Prvního gólu v sezóně se už dočkali i Brňané. Valský bekhendem z levé strany ještě v dobré šanci neuspěl, akce Komety ale pokračovala. Rákos nahodil puk na Frodla, ten jej vyrazil jen k PETERU SCHNEIDEROVI, který ho překonal dorážkou mezi brtony. Asistemce: Daniel Rákos, Jakub Valský.
     
    24:30
    Brňané ujížděli do přečíslení dva na jednoho. Střondala se rozhodl přihrávat a nebylo to dobré řešení. Domácí akce tak ani nebyla zakončena střelou na Frodla.
    22:58 Filip SUCHÝ - 0:3
     
    22:58
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hostující tým odskakuje již do vedení o tři góly. Škodovka se usadila v pásmu, Matěj Stříteský vypálil od modré čáry po pasu Luboše Roba. Do dráhy letu puku strčil hůl FILIP SUCHÝ, který kotouč usměrnil mimo dosah brněnského gólmana. Asistence: Matěj Stříteský, Luboš Rob.
     
    17:50
    Velká šance Brna. Jakub Valský byl chvíli sám před Frodlem a pokusil se jej překonat bekhendovým pokusem. Plzeňský brankář ale dobře zasáhl a ustál i následný závar kolem jeho brankoviště.
    12:26 Petr KODÝTEK - 0:2
     
    12:26
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši střílejí další gól a jejich náskok je tak již dvoubrankový. Straka našel v dobré pozici PETRA KODÝTKA. Ten Vejmelku na první pokus ještě nepřekonal, jenže Bartejs jej nechal dorážet a napotřetí to plzeňskému útočníkovi už vyšlo. Asistence: Petr Straka.
    07:30 Milan GULAŠ - 0:1
     
    07:30
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení. Freibergs vyrobil hrubou chybu a MILAN GULAŠ najížděl sám na Vejmelku. Plzeňský kapitán udělal kličku do forhendu a poslal puk pod betonem Vejmelky do brány. Brněnský gólman při snaze o zákrok posunul bránu, videorozhodčí ale potvrdil, že puk přešel brankovou čáru včas pro Plzeň. Bez asistence.
     
    03:05
    A další šance pro plzeňského dlouhána. Tentokrát se dostal se spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho. Z pravé strany střílel na bližší tyč, Vejmelka byl ale připraven.
     
    00:21
    Kometa vyhrála první vhazování a rychle se dostala do velké šance. Freibergs se zjevil na hrotu útoku za obranou soupeře, jeho střela z pravého kruhu ovšem na Frodla nestačila!
    Marken.cz

    Filip Krůza

    Branky a nahrávky: 28. Schneider (Rákos, Valský), 33. Freibergs (Klepiš, P. Holík), 57. Zaťovič (Klepiš, Freibergs) – 8. Gulaš, 13. Kodýtek (Straka), 23. Suchý (Stříteský, Rob), 38. Suchý (Budík, P. Musil), 52. Přikryl, 58. Gulaš (Malát), 60. Mertl (Gulaš)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – Freibergs, O. Němec (A), Zbořil, Bartejs, Gulaši, Svozil, Pyrochta (A) – Zaťovič (C), P. Holík, Klepiš – Vincour, Kusko, Schneider – Valský, Rákos, L. Horký – Plášek ml., Střondala, Kunc.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – Lang, Stříteský, Budík, Čerešňák, Vráblík, Jiříček, L. Kaňák – Malát, Mertl (A), Gulaš (C) – Stach, P. Musil, Přikryl – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Kantner, Suchý, Rob.

    Rozhodčí: Mrkva, Šír – Axman, Ondráček
    thejrc.org