Třinec – Vlašim 3:3 (kon.)
konec
FK Třinec
3:3 (2:2)
FC Sellier & Bellot Vlašim
Čtvrtek 12.11.2020, 14:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Třikrát přeložený v loňské sezóně, nyní se oba celky pravděpodobně dočkají souboje v řádném termínu. V sobotu před sedmnáctou hodinou vyběhnou na trávník stadionu Rudolfa Labaje domácí fotbalisté a hráči Vlašimi. Kdo bude šťastnějším o dvě hodiny později? To se můžete dočíst v tomto přenosu. Od klávesnice vás z Třince vítá Igor Mainka.
     
    Blaničtí rytíři v letní přestávce prošli řadou změn. Tým opustila desítka hráčů, včetně střelce Vedrala a útočníka Jakubova. Opačným směrem zamířila devítka fotbalistů, mezi nimi byli také mladíci Firbacher s Ruml, mládežničtí reprezentanti.

    Po krátké přípravě přišla v Hradci Králové krutá realita nepříjemného východočeského prostředí. Hradečtí Votroci odstartovali na svém hřišti kolotoč a jen shodou náhod a výborného výkonu brankáře Řeháka bylo dlouho bezgólové skóre. Až v 84. minutě se prosadil domácí Král a rozhodl o výhře Hradce 1:0, přestože v závěru nastřelil břevno hradecké branky Breda.

    Domácí prostředí už hrálo ve 2. kole pro Vlašim, přestože úvod zápasu patřil Ústí. Severočeši se dostali už v 7. minutě do vedení, jenže v závěru první čtvrthodiny přišel faul Jakše na Svobodu, červená karta a penalta, kterou proměnil Diaz. Od té doby už bylo na hřišti pouze domácí mužstvo a po gólech Rumla, Blechy, Diamého a vlastního Písačky vyhrál tým trenéra Šmejkala 5:2.

    Vlašimští tak byli se třemi body po dvou kolech na slibném šestém místě.
     
    Oceláři vstoupili do nového ročníku levou nohou. Tým pod vedením trenéra Svatopluka Habance nezískal v úvodních dvou kolech ani bod a spolu s Vyšehradem a Táborskem uzavírali druholigový peloton.

    V úvodním domácím duelu proti Líšni Třinečtí hořeli v obranné činnosti. Nedokázali zastavovat rychlé protiútoky brněnského celku, což se jim stalo také osudný. Po půli sice vedli po gólech Steinhübla a Habusty 2:1, jenže po změně stran odcházeli zklamaní po výsledku 2:3.

    Ve druhém utkání na půdě Varnsdorfu už tolik gólů k vidění nebylo. O výsledku rozhodla standardní situace, kterou zakončil trochu šťastnou hlavičkou z hranice šestnáctky Rudnytskyy.

    Třinec měl tedy do souboje s Vlašimí co zlepšovat. Uvidíme, jak se to projeví na hřišti.
     
    Favoritem zápasu je tým ze středu Čech. Družina trenéra Smejkala z posledních čtyř zápasů pod Javorovým získala deset bodů za tři vítězství a jednu remízu.

    V jarním utkání zvítězila na stadionu Rudolfa Labaje rozdílem jediné branky 2:1. Třinečtí se po gólu Webera dostali v první půli do vedení 1:0. Ve druhé půli Slezané přestali hrát, což využilo duo Záviška – Vrána a výsledek otočili na stranu zbrojováků.
     
    Tak ani tento duel mezi Třincem a Vlašimí se neodehraje v prvotně určeném termínu. Z důvodu výskytu koronaviru bylo utkání 3. kola odloženo na neurčito!

    „Tým dnes podstoupil testy. Výsledky nakonec ukázaly výskyt onemocnění koronavirem u několika členů A-týmu našeho celku. Z tohoto důvodu je sobotní utkání v Třinci odloženo na neurčito. Klub nyní přijal veškerá doporučení a nařízení příslušných orgánů,“ okomentoval událost vlašimský web.
     
    Třinečtí další zápas sehrají až příští víkend, neboť středeční pohárový duel proti Hlučínu byl kontumován ve prospěch druholigového celku. Hlučín se odmítl podrobit testům na přítomnost koronaviru.

    Slezany čeká další sobotu cesta do hlavního města. Na Julisce se střetnou s Duklou.

    V případě Vlašimi je otázkou, kdy budou moci minimálně trénovat? Vzhledem k vyššímu výskytu pozitivních výsledků zřejmě bude následovat karanténa.
     
    Odložené utkání 3. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Třincem a Vlašimí se uskuteční ve středu 23. září od 16:30 hodin.​
     
    Zápas mezi Třincem a Vlašimí se možná odehraje v tomto druhém termínu. Záleží na nařízeních vlády České republiky ohledně hromadných akcích.

    Pro Vlašim bude středeční duel návratem po koronavirové přestávce, kdy v klubu bylo infikováno větší množství hráčů a druholigový tým musel do karantény.

    Mez tím sehráli Třinečtí jeden zápas. V Praze na Julisce sice vedli po gólu Ciencialy 1:0, ale v dalším průběhu už jen třikrát inkasovali a odcestovali z hlavního města potřetí v sezóně bez bodu.
     
    Prokleté souboje mezi Třincem a Vlašimí pokračují dalším příběhem. Vlašimské rytíře zastavila na cestě do Slezska nehoda u Brna a k dnešnímu utkání nedorazí. Utkání bylo odloženo, o novém termínu se jedná.
     
    Nový termín utkání byl stanoven na sobotu 10. října s výkopem v 16 hodin.
     
    Duel se neuskuteční ani 10. října! V týmu Vlašimi probíhá hygienické šetření, a tak byl zápas znovu odložen na neurčito.
     
    Nový termín zápasu Třince s Vlašimí byl stanoven na čtvrtek 12. listopadu se začátkem ve 14:00 hodin.
     
    Po loňské sérii odkládání duelů mezi Třincem a Vlašimí nastal podobný scénář i nyní na podzim. V předchozích třech termínech se zápas neuskutečnil, jak to bude ve čtvrtek 12. listopadu?

    Aktuální situace je trochu záhadou. Nejenže oba celky musely podstoupit PCR testy na zjištění přítomnosti koronaviru v těle, ale ani počasí zápasu příliš nepřeje. Moravskoslezský kraj trápí inverze. Hustá mlha v minulých dnech snižovala viditelnost na několik desítek metrů.

    Uvidíme, vše se může stát, každopádně věříme, že se utkání v tomto termínu odehraje.
     
    Věnujme pár slov na adresu soupeřů. Začněme hosty z Vlašimi. Blaničtí rytíři jsou na tom v počtu zápasů stejně jako Třinec, ale tady veškerá podobnost končí. Středočeši dokázali v pěti zápasech získat sedm bodů a v tabulce se nacházejí na devátém místě.

    Tým trenéra Šmejkala neměl jednoduchý vstup do nového ročníku. V Hradci prohrál proti dominujícímu soupeři 0:1, ale v dalším zápase si zastřílel do sítě Ústí nad Labem a zvítězil 5:2.

    Poté následovala série trablů. Nejprve koronavirus a karanténa, poté nehoda na dálnici, která nepustila autobus s fotbalisty do Třince. V dalších zápasech prohráli v Líšni a remizovali s Blanskem. Po koronavirové přestávce dokázali zvítězit na půdě Varnsdorfu.

    Pouze tři zápasy stačily Marku Červenkovi na dva góly. Stejný počet gólů zaznamenal také velmi dobře technicky vybavený Lucas Dias. Kromě těchto dvou hráčů by si domácí měli dát pozor na Rumla, Bredu a Jandu.
     
    Třinec má velký problém. Po pěti odehraných zápasech má na svém bodovém kontě velkou nulu. Nepomohla ani koronavirová přestávka, ani změna trenéra. Svatopluka Habance nahradil před přestávkou František Straka, ale jeho premiéru nejprve odložil nezdar ve Vlašimi a poté pozitivní test v třineckém i žižkovském týmu.

    Nyní, v době reprezentační přestávky, čekají Slezany dva zápasy. Kromě dnešního duelu s Vlašimí v neděli cestují do Prahy k zápasu proti Žižkovu.

    Co je příčinou neúspěchu týmu z východu republiky? Třinec se trápí nejen v obraně, kde hráči pozdě přistupují k soupeřům a nechávají volná okénka, ale i v ofenzívě, kde nedokážou dotáhnout akci do finální fáze a zápasy končí s minimem střeleckých příležitostí.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Pastornický – Celba, Ngimbi, Janoščín (C), Hýbl – R. Vaněk I., Habusta – Weber, Stáňa, Javůrek – Attah.
    Náhradníci: Ciupa – Zlatohlávek, Bolf, Akulinin, Šteinhübel, Cienciala.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Řehák – Daniel Kozel, Sváta, Zukal, Broukal, V. Svoboda (C) – Průcha, Blecha, Dias – Červenka, Diamé.
    Náhradníci: Vliegen – Ogiomade, Sklenička, Firbacher, Zinhasović.

    Rozhodčí: Denev – Melichar, Vejtasa.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned v úvodní minut pocítil tvrdost zápasu domácí Weber, který po souboji s protihráčem zůstal ležet na trávníku. Rozhodčí povolal na hřiště lékaře.
     
    3
    Weber je zpátky na hřišti.
     
    5
    Nepřesný nákop Průchy do pokutového území prolétl kolem Pastornického až za třineckou bránu.
     
    7
    Javůrek svou aktivní hrou na levé straně vybojoval první rohový kop zápasu.
     
    7
    Weber poslal míč od rohového praporku do pokutového území, kde zaúřadovali vlašimští hlavičkáři. Míč odvrátili mimo šestnáctku, kde se do balónu opřel Stáňa, ale tvrdou střelou k levé tyči netrefil bránu.
     
    10
    Nepříjemná střela Diase z hranice šestnáctky, Pastornický se natáhl k pravé tyči a balón vyrazil vedle branky!
     
    11
    Rohový kop z kopačky Průchy ještě někdo na přední tyči tečoval, na zadní tyči se snažil hlavičkovat Blecha, ale přes třineckého Vaňka balón nedostal do brány.
     
    13
    Polovysoký míč vypustil do třinecké šestnáctky krajní obránce Kozel a jen kousek chybělo Červenkovi, aby před vyběhnutým Pastornickým usměrnil balón do brány.
     
    16
    Diamé hledal z pravé strany zpětnou přihrávkou Svobodu, ten zkusil z první vystřelit, ale trefil jen nohy třineckého protihráče.
     
    17
    Z následného rohového kopu si hosté šanci nevypracovali, hra se stěhuje do středu pole.
     
    18
    Attah schytal tvrdý úder od jednoho z vlašimských zadáků. Rozhodčí celou situaci viděl a odpískal faul.
     
    18
    Třinec právě vstřelil branku!
    Javůrek vykouzlil z pravé strany krásný centr, na který si naběhl JAKUB HABUSTA a přesnou hlavičkou k pravé tyči nedal Řehákovi šanci! Vlašimský gólman se natahoval marně – 1:0!
     
    21
    Diamé získal trochu prostoru na hranici pokutového území, otočil se k bráně a z kroku vystřelil vedle Pastornického pravé tyče.
     
    22
    Žlutou kartu inkasoval domácí Christian Attah.
     
    23
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Hostům se podařilo vyrovnat. Průcha si na levém kraji hřiště pohrál s obráncem, odcentroval před malé vápno, kde míč tečoval Diamé přímo do prostor, kam si naběhl MAREK ČERVENKA a bratr bývalého hokejového reprezentanta v pádu srovnal na 1:1!
     
    25
    Domácí zahrávali rohový kop. Po centru Javůrka se míč odrazil k Celbovi, ale ten v záklonu vystřelil do horní části ochranné sítě za vlašimskou brankou.
     
    26
    Přímý kop Javůrka prolétl až do malého vápna, kde vylétl gólman Řehák a vyboxoval míč daleko od brány.
     
    28
    Faul Vlašimi na Javůrka zhruba dva metry za šestnáctkou. Zajímavá příležitost pro Slezany.
     
    29
    Javůrek překvapil všechny a střelou v době, kdy rozhodčí Denev stavěl zeď, orazítkoval levou tyč vlašimské brány. Sudí Denev ukázal třineckému hráči žlutou kartu.
     
    31
    Pokutový kop pro Třinec, poté co jeden z hráčů Vlašimi zahrál v šestnáctce rukou.
     
    32
    Třinec právě vstřelil branku!
    JAN JAVŮREK střelou do pravé poloviny brány proměnil pokutový kop! Slezané znovu vedou – 2:1!
     
    34
    Dias neprošel středem hřiště přes Habustu, následný nákop třineckého hráče nenašel hlavu Attaha.
     
    35
    Weber se nejprve snažil vymyslet kolmici na spoluhráče, ale trefil pouze soupeře. Vzápětí se míč vrátil k třineckému hráči, který po pár krocích vystřelil zhruba metr nad břevno vlašimské brány.
     
    37
    Centr Vaňka z pravé strany mířil na zadní tyč, jenže ten prostor ovládli vlašimští hráči.
     
    39
    Dias se s míčem protančil kolem dvou hráčů, až po střetu s Habustou upadl. Třinecký hráč se mu za pád vysmál a požadoval po rozhodčím žlutou kartu, ale Denev kartónek z kapsičky nevytáhl.
     
    41
    Dlouhý balón Diase na pravou stranu se snažil dohnat Červenka, ale o fous dřív se k míči dostal Janoščín, který balón odkopl ke středové čáře.
     
    44
    Javůrek tvrdě zajel do Sváty, který zakřičel bolestí. Na trávník vyrazili zdravotníci obou celků.
     
    45
    Oba dotyční opustili hřiště a může se hrát.
     
    45
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Průcha zahrál přímý kop před malé vápno, kam si naběhl DAVID BROUKAL, který přesnou hlavičkou k pravé tyči nedal Pastornickému žádnou šanci na úspěšný zákrok – 2:2!
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavil dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    V úvodním dějství jsme viděli čtyři branky, bohužel fotbal není moc pohledný. Třinec dvakrát vedl, ale Vlašimi se v obou případech podařilo vyrovnat, když si domácí hráči nepohlídali zakončujícího hráče.

    Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas. V mrazivém počasí by to chtělo něco na zahřátí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    49
    Po faulu na Celbu uviděl žlutou kartu vlašimský kapitán Svoboda.
     
    49
    Přímý kop Javůrka skončil v rukavicích brankáře Řeháka.
     
    51
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Parádní akce Vlašimi! Svoboda se proběhl kolem soupeřů jako Ledecká kolem branek v olympijském sjezdu, přihrál k pravé tyči, kde si sklouzl DANIEL KOZEL a uklidil balón do třinecké brány – 2:3!
     
    53
    Centr Celby z pravé strany obrana Vlašimi odvrátila a poradila si i se střelou Javůrka, kterou nohama odrazil Svoboda.
     
    55
    Po akci Webera z pravé strany míč končí u gólmana Řeháka.
     
    56
    Po pravé straně se dral do zajímavé příležitosti Kozel, ale byl faulován Hýblem. Třinecký obránce byl oceněn žlutým napomenutím.
     
    58
    Dvojité střídání na třinecké straně. Ngimbi a Stáňa dohráli, jejich místa zaujali Cienciala s Akulininem.
     
    60
    Nákop Javůrka z levé strany mířil na zadní tyč, kam si nabíhal Cienciala, ale balón před ním prsy sklepl vedle brány vlašimský Sváta.
     
    61
    Po rohovém kopu hlavičkoval v pokutovém území Attah, jeho gólovou šanci ale na brankové čáře zastavil gólman Řehák!
     
    62
    Po dalším centru z levé strany je tady rohový kop pro Třinec.
     
    62
    Ani druhý roh v krátkém sledu gól nepřinesl. Hosté si s centrem poradili, stejně tak s akcí Habusty, který kličkoval ve vápně a z velmi těžkého úhlu vystřelil do boční sítě.
     
    64
    Třinečtí vyrovnali, když nákop Javůrka dotlačil do brány Attah, ale v souboji s gólmanem Řehákem si pomohl faulem.
     
    64
    Střídání na obou stranách. Josefa Celbu nahradil Jakub Bolf a ve vlašimském týmu Adamu Diamého vyměnil Filip Firbacher.
     
    66
    Cienciala se proběhl po pravé straně a centrem hledal někoho ze spoluhráčů, jenže našel jen síť za vlašimskou brankou.
     
    68
    Třinečtí tlačí, centr Bolfa z pravé strany našel hlavu Attaha, ale po jeho prodloužení se míče zmocnili vlašimští stopeři.
     
    69
    Poprvé v zápase se vyznamenal brankář Pastornický, který lapil gólovou střelu Diase z levé strany šestnáctky!
     
    71
    Zajímavou kombinaci Vlašimi zkusil vyšperkovat Dias přihrávkou ke vzdálenější tyči, ale žádný z jeho spoluhráčů tam nedoběhl.
     
    72
    Vlašimští zkoušejí útočit do rozevřené obrany, střela Blechy zpoza šestnáctky prolétla nad břevnem třinecké brány.
     
    73
    Cienciala hledal centrem z pravé strany Akulinina, který si dělal prostor v pokutovém území. Při snaze dostat se k míči upadl, penalta se nepíská.
     
    75
    Třinec právě vstřelil branku!
    Na stadionu Rudolfa Labaje je potřetí vyrovnáno! Rohový kop Vaňka našel v pokutovém území LEONIDA AKULININA. Hlavička ukrajinského útočníka zamířila do prostor, kde byl obránce Kozel, který však gólu nedokázal zabránit.
     
    76
    Střídání na třinecké straně. Hýbla nahradil Gáč a Attaha Zlatohlávek.
     
    76
    Velká šance domácích! Centr z pravé strany našel v pokutovém území Akulinina, který hlavou jen těsně minul vlašimskou bránu.
     
    77
    Změna na hostující straně. Skončil Dias, nastoupil Zinhasović.
     
    82
    Svoboda hledal přihrávkou z levé strany na přední tyči čerstvého Zinhasoviće, který se k balónu dostal, ale odrazem o soupeře míč poslal vedle branky.
     
    83
    Rohový kop Vlašimi Třinečtí přežili.
     
    85
    Přímý kop Webera našel v pokutovém území hlavu Gáče, jeho střela zamířila vedle brány. Gáč ještě reklamoval teč, ale rozhodčí ho za to odměnil žlutou kartu.
     
    87
    Zlatohlávek byl faulován zhruba 35 metrů od soupeřovy brány, přímý kop domácích a centr Vaňka hlavou odvrátil Sváta.
     
    88
    Další standardní situace končí nepřesností. Weberův pokus o přihrávku byl zablokován, třinecký hráč navíc fauloval.
     
    89
    Nad třineckým stadionem se stmívá, Průchu nalezli spoluhráči na hranici šestnáctky, zkušený vlašimský hráč se opřel do míče, ale prudkou střelou přestřelil bránu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí ještě prodloužil zápas o tři minuty.
     
    90+3
    Zápas už se dohrává.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Třinečtí fotbalisté získali svůj první bod v sezóně. Po pěti prohrách remizovali na domácí půdě s Vlašimí 3:3. V první půli dvakrát vedli po gólech Habusty a Javůrka z pokutového kopu, ale rytíři dokázali v obou případech vyrovnat.

    Šmejkalovi hoši byli na začátku druhé půle blíž k vítězství, když na zadní tyči domácí nepokryli Kozla a Vlašim vedla. Trenér Straka ukázal šťastnou ruku, do hry poslal Akulinina, který se mu odměnil vyrovnávacím gólem. Stejný hráč mohl vstřelit i vítěznou branku, ale druhá hlavička proletěla vedle brankové konstrukce.
     
    Slezané se ziskem bodu posunuli v tabulce o skóre před Vyšehrad, posun výš zaznamenala také Vlašim, která poskočila přes Jihlavu a Táborsko na deváté místo.

    Tým trenéra Františka Straky čeká další zápas v neděli, kdy je v Praze v Proseku bude hostit žižkovská Viktorka. O dva dny později se dočká také Vlašim, která doma hostí Prostějov.
     
    To je z téměř mrazivého Třince pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek čtvrtečního dne. (17:02:48)

    Igor Mainka

    Branky: 18. Habusta, 32. Javůrek (pen.), 75. Akulinin – 23. Červenka, 45. Broukal, 51. Daniel Kozel

    Karty:   22. Attah (TRI), 29. Javůrek (TRI), 56. Hýbl (TRI), 85. Gáč (TRI) – 49. V. Svoboda (VLA)


    FK Třinec: Pastornický – Celba (64. Bolf), Ngimbi (58. Cienciala), Janoščín (C), Hýbl (76. Gáč) – R. Vaněk I., Habusta – Weber, Stáňa (58. Akulinin), Javůrek – Attah (76. Zlatohlávek).
    Náhradníci: Ciupa – Zlatohlávek, Bolf, Akulinin, Šteinhübel, Cienciala, Gáč.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Řehák – Daniel Kozel, Sváta, Zukal, Broukal, V. Svoboda (C) – Průcha, Blecha, Dias (77. Zinhasović) – Červenka, Diamé (64. Firbacher).
    Náhradníci: Vliegen – Ogiomade, Sklenička, Firbacher, Zinhasović.

    Rozhodčí: Denev – Melichar, Vejtasa.
    bahis siteleri