Přerov – Slavia 4:2 (kon.) | Kolín – Kadaň 2:3 (kon.) | Šumperk – Benátky n/J 2:3 (kon.)
Frýdek-M. – Kladno 3:5 (kon.) | Vrchlabí – Prostějov 2:5 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
HC Dukla Jihlava
Sobota 10.10.2020, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • Juniorská liga akademií • 18. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! V rámci předehrávky 18. kola juniorské ligy akademií budeme společně sledovat utkání mezi týmy Bílí Tygři Liberec a HC Dukla Jihlava.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Liberečtí junioři se dostali do velice dobré formy a v přepočtu získaných bodů na zápas se aktuálně řadí mezi nejlepší celky soutěže. Ze sedmi duelů hned pět ovládli v řádném hracím čase. Severočeši mají na kontě tři výhry v řadě, přičemž tu nejčerstvější si připsali včera, když na domácím ledě po úporném boji přetlačili Slavii. Potvrdí roli favorita?
     
    HC DUKLA JIHLAVA

    To na Vysočině se vstupem do soutěže panovat spokojenost rozhodně nemůže. Z deseti utkání slavila Jihlava pouze jednu výhru základní hrací době a prozatím nasbírala osm bodů. Největším trnem v patě je pro Duklu rozhodně defenzivní činnost, průměr 4,5 inkasované branky na zápas by potřebovala podstatně stlačit. Zabere po třech porážkách právě v Liberci?
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Král – Kollert, Adamec (A), Bieniek, Hladík, Patzelt, Böhm – Hujer, Vomáčka, Cikhart, Jansa, Strnad, Měchura, Drábek, Nezbeda (C), Rossmy, Zajíček, Gajda, Putz.

    HC Dukla Jihlava: Maláč (Krejčí) – Piskač, Kerber, Dvořák, Zeman, Rašín, Macek – Brož (A), Melenovský, Zdarsa, Vyvial, Nevšímal, Juda (C), Rauš (A), Malenovský, Doležal, Kravec, Pavelec.

    Rozhodčí: Battěk – Špůr, Bosák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Liberec se krátce po úvodní buly nahnal do útočného pásma a hned byl k vidění zajímavý souboj za bránou. Vítězslav Brož se zpevnil a odrazil nápor Benneta Rossmyho, který skončil na ledě.
     
    01:01
    Kollertovo nahození od levého mantinelu bylo tečováno jedním z hostů. Kotouč prolétl přes brankoviště, Maláč nicméně zasahovat nemusel.
     
    01:48
    Severočeši se od první minuty drží v ofenzivě. Ačkoliv jejich tlak pomalu stoupá, zatím si žádnou šanci nevypracovali.
     
    02:27
    Jako první tak nakonec musel zakročit na druhé straně Daniel Král, když jej svižným nahozením od modré čáry uvedl do provozní teploty Daniel Piskač.
     
    02:54
    První Cikhartovu střelu zblokoval Kerber, avšak liberecký útočník se ke kotouči dostal znovu a z pravého kruhu ve velké šanci přestřelil branku!
     
    03:30
    A znovu byli domácí blízko. Tomáš Kollert si sjel až před Filipa Maláče, jenže po Strnadově pobídce zakončil zblízka pouze do gólmana.
     
    04:28
    Sledujeme pořádně svižný úvod! V ponechané výhodě významně zahrozila také Jihlava. Jan Nevšímal prostrčil puk na Josefa Vyviala, jehož střelu z mezikruží s cinknutím odrazila tyč!
     
    04:28
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hladík – 2 min., podrážení).
     
    05:20
    Piskačův pokus od modré zpomalil Zajíček. Kotouč přesto projel do nebezpečného prostoru, kde už si ho domácí našli a vyhodili.
     
    05:57
    Dukla operuje v pásmu, zatím bez střelby.
     
    06:10
    Josef Vyvial od modré lajny prostřelil dvojici blokujících hráčů Liberce a Daniel Král musel jeho střelu hbitě vykopnout pravým betonem.
     
    06:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Krátce po konci přesilovky se hosté prosazují a ujímají se vedení! JOSEF VYVIAL byl odměněn za aktivní výkon v úvodních minutách, když se z levé strany v rychlosti prosmýkl až před Královu branku a i s trochou štěstí procedil puk mezi jeho betony až za čáru. Asistence: Marek Melenovský, Matěj Kravec.
     
    07:06
    Neuvěřitelný Filip Maláč! Tygři na něj najížděli v akci dvou proti jednomu. Adam Měchura připravil téměř jasný gól Michaelu Drábkovi, proti kterému se Maláč úžasně přemístil a zkazil mu radost.
     
    07:33
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vomáčka – 2 min., držení).
     
    08:02
    Vyvialův projektil od modré skončil jen na plexiskle za brankou.
     
    08:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno, Severočeši udeřili ve čtyřech! Jihlavský Vyvial tentokrát chyboval, když na modré čáře nedokázal zkrotit puk. Pohotový JAN CIKHART ho o něj připravil a v samostatném úniku uspěl přesnou střelou pod Maláčovu rukavici! Bez asistence.
     
    09:07
    Jihlavští po obdržené brance pořádně zabrali a v přesilovce sevřeli soupeře. Daniel Král měl kromě několika zákroků i štěstí, že Brož po hezké kombinaci těsně přestřelil.
     
    09:57
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hujer – 2 min., napadení).
     
    10:11
    Po nepřesvědčivé rozehrávce celku z Vysočiny se o další direkt v oslabení pokoušel Vomáčka, bekhendem však puk za gólmanovy betony neprocpal.
     
    10:50
    Také v další fázi oslabení se domácí v pohodě brání.
     
    11:17
    Josef Vyvial prudkou ranou od modré trefil jen spoluhráče Nevšímala. Ten se před brankou snažil plácnout do puku, protihráč byl však pohotovější.
     
    12:15
    Liberec už je kompletní a vydává se do útoku.
     
    12:38
    Filipu Jansovi se otevřel prostor na pravé straně, místo střely se ale ještě rozhodl jít do kličky, což se nakonec ukázalo jako chyba.
     
    13:18
    Böhmovo nahození do pásma se od výstupku v mantinelu odrazilo přímo mezi jihlavské kruhy. Obránci hostů museli rychle zaregovat.
     
    14:00
    Bílí Tygři jsou momentálně více na kotouči, jenže teď se provinili proti pravidlům. Po zakázaném uvolnění nás čeká buly po levici Krále.
     
    14:16
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Vyvial – 2 min., sekání).
     
    14:34
    Po pár přihrávkách otevřel domácí přesilovku pokusem od modré čáry Szymon Bieniek. Maláč našel puk v lapačce, hra je přerušena.
     
    15:00
    Nepřesná Rossmyho přihrávka končí až ve střední třetině.
     
    15:30
    Hosté přesušili soupeřovu kombinaci a nasměrovali puk až k brance Daniela Krále.
     
    16:04
    Bílým Tygrům se druhá polovina početní výhody příliš nevydařila, nedokázali se pořádně udržet v pásmu. Jihlava bude za okamžik v pěti.
     
    17:14
    V závěru první části se doposud divoký obrázek hry trošku zklidňuje, oba týmy hrají opatrněji a obrany si mohou vydechnout.
     
    17:49
    Po ofsajdu Dukly se bude vhazovat ve střední zóně.
     
    18:07
    Jakub Hujer si hezky pokryl kotouč před dojíždějícím Zemanem. Z úhlu jej nahrnul do betonu Maláče, načež chyběl Drábkovi k dorážce jen kousek.
     
    18:49
    Miroslav Juda zkusil překvapit gólmana z nulového úhlu. Král si ale bližší kličku dobře hlídal a nenechal se zahanbit.
     
    19:42
    Petr Gajda táhl rychlý protiútok Tygrů. Situaci vzal na sebe a nebezpečnou střelou z levého kruhu přiměl Filipa Maláče k ještě jednomu zákroku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvod zápasu se nesl ve znamení spousty šancí na obou stranách. Jihlava se prosadila jako první, jenže poté chybovala při vlastní přesilovce a usnadnila Tygrům cestu za vyrovnáním. Postupem času se hra malinko zklidnila, uvidíme, jak bude vypadat ve druhé části.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Martin Böhm výborným pozičním zákrokem zhatil nebezpečnou akci Dukly hned v úvodu třetiny.
     
    21:06
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Bieniek – 2 min., podrážení).
     
    21:28
    Miroslav Juda vjel Rašínovi do útočného pásma příliš brzy, hosté byli tedy rozhodčími vykázání do neutrální zóny.
     
    21:51
    Liberečtí zatím tohle oslabení zvládají s přehledem. Když už to vypadalo, že by se Jihlava mohla usadit v pásmu, rychle ji domácí vyvedli z omylu.
     
    22:47
    Chytré nahození Patrika Rašína viděl brankář Král na poslední chvíli, přesto stihl zareagovat svojí vyrážečkou.
     
    23:30
    Bílí Tygři už hrají v plném počtu. Petr Gajda po pravé straně vedl nadějnou akci, kterou zhatila až malá nepřesnost v přihrávce na Vomáčku, jenž si sjížděl mezi kruhy.
     
    23:58
    Hostující celek propadl ve středním pásmu a Jan Cikhart jel dnes už podruhé sám na bránu! Tentokrát však ruce nad hlavu nezvedl, protože jej ramenem vychytal Maláč.
     
    24:49
    Obléhání jihlavské klece zakončil od modré čáry Filip Patzelt. Jeho jmenovec Maláč si do statistik může připsat další úspěšný zákrok.
     
    25:43
    Tygři se poněkud krkolomně, ale přesto účelně, prokombinovali z vlastního obranného pásma. Michael Drábek se pak protáhl až na úroveň brankové čáry, odkud ještě nepřesně nabízel puk před Maláče.
     
    26:31
    Už to vypadalo, že se Miroslav Juda prožene do velké šance. Dva protihráči jej ale společnými silami v úprku zastavili už za modrou čarou.
     
    26:57
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Zajíček – 5 min., podrážení + osobní trest do konce utkání, podrážení).
     
    27:28
    Liberec má před sebou pětiminutové oslabení, zatím jej zvládá dobře.
     
    27:48
    A nyní se Dukla připravila o pásmo sama.
     
    28:21
    Ne, přesilovky zatím nejsou jihlavskou předností. Také teď si v ní počínají hodně nejistě a prakticky se ani nemohou dostat do útočné třetiny.
     
    29:05
    Šelmy kotouč znovu odesílají až za Maláčovu bránu.
     
    29:37
    A málem přišlo to, co tak trošku viselo ve vzduchu. Liberec nebyl daleko od dalšího gólu v oslabení, když se Adam Měchura parádní kličkou zbavil posledního bránícího hráče a na dlouhou hůl jen těsně nedostrkal kotouč za Maláčovy betony!
     
    30:09
    Jihlavští nemohou najít správný rytmus, znovu budou muset začínat až zpoza vlastní klece.
     
    30:29
    Až teď, po třech a půl minutách přesilovky, musel Daniel Král předvést první zákrok. Nejednalo se však o nic závažného.
     
    30:50
    Tohle ale Dukla sehrála pěkně, Dvořákovo povedené nahození tečoval Juda. Král měl co dělat, aby stihl sklapnout mezírku mezi betony!
     
    31:47
    Po Piskačově vyražené střele se na brankovišti natahoval po puku Dvořák, Tygři už ale oslabení přečkají.
     
    32:17
    Drábek se obtočil okolo jihlavské brány a z úhlu mířil na bližší tyčku, kde úřadoval spolehlivý Filip Maláč.
     
    32:38
    Zakázané uvolnění Jihlavy.
     
    33:06
    Gajdovi najížděl před branku Miloslav Adamec. Gajda se mu pokoušel bekhendem přihrát přes obránce, který jeho snahu překazil.
     
    33:54
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Macek – 2 min., podrážení).
     
    34:40
    Bennet Rossmy dobře vystřelil ze clony jihlavského hráče. Filip Maláč měl i trošku štěstí, že ho černá guma trefila do připravené vyrážečky.
     
    35:28
    Liberečtí otáleli se střelbou. Drábek krásnou žabičkou našel Petra Gajdu před brankou, jenže včas k němu přispěchal obránce a bylo po šanci.
     
    35:41
    Petr Gajda se objevil sám před Filipem Maláčem! Jihlavský brankář svůj tým podržel také teď, když se stihl přesunout proti bekhendové kličce.
     
    36:31
    Dukla už je v plném počtu, dále se však musela bránit. Další snahu Liberce zhatil ofsajd.
     
    37:02
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Drábek – 2 min., sevření puku rukou).
     
    37:32
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Brož – 2 min., sekání).
     
    37:48
    Patrik Zeman měl při hře ve čtyřech na obou stranách dost času, aby si připravil puk na vrcholku pravého kruhu. Daniel Král jeho střelu ukryl ve výstroji.
     
    37:57
    Nyní kotouč vylétl až na prázdnou tribunu Svijanské arény, následuje buly.
     
    38:22
    Dva Jihlavští spadli, což se mohlo při hře čtyři na čtyři ukázat jako fatální. Škoda pro Liberec, že Hujer s Bieniekem nadějně vyhlížející akci překombinovali a první jmenovaný nakonec nedokázal zakončit.
     
    39:06
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Dvořák – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Gajda – 2 min., hrubost).
     
    39:27
    Michael Drábek svojí pumelicí sestřelil Miroslava Judu, který se rychle vyškrábal zpátky na nohy a s bolestivou grimasou ve tváři pokračuje v bránění domácí přesilovky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dvacetiminutovka herně patřila Liberci. Bílí Tygři si ale zatím tupí drápy na skvěle chytajícím Maláčovi, stále tedy platí skóre, které je už od 9. minuty neměnné – 1:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:29.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:10
    Filip Maláč vyrazil Hladíkův pokus od modré vysoko nad sebe, puk se posléze snesl do rohu ledové plochy.
     
    41:46
    Na druhé straně vložil do Kerberovy střely hůl jeden z Libereckých, Daniel Král zasahovat nemusel.
     
    42:16
    Teď už se však Král do akce zapojil. Patrik Rašín napřáhl na modré lajně a tvrdou dělovkou donutil maskovaného muže přerušit hru.
     
    42:40
    Vítězslav Brož se nerozpakoval a vystřelil bez přípravy zpoza levého kruhu. Rána si cestu skrz těla v předbrankovém prostoru nenašla.
     
    43:23
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Rossmy – 2 min., podrážení).
     
    43:46
    Brož dostal nabito do kruhu, odkud jen těsně minul bránu přesouvajícího se Krále.
     
    44:30
    Jan Cikhart se schovával za jihlavskými zády. Spoluhráč se jej snažil najít chytrým obloučkem, který fantastickým zákrokem rukavicí zmařil Juda.
     
    45:06
    Liberec toto oslabení zatím zvládá.
     
    45:24
    Souběžně s návratem Rossmyho na led přejel Václav Macek modrou čáru a švihem orazítkoval zadní mantinel. Hraje se znovu pět na pět.
     
    46:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři udeřili z brejku a dokonávají obrat. Michael Drábek z pravého kruhu vystřelil chytře po ledě. Filip Maláč puk vyrazil jen před sebe, kde byl první Jakub Hujer. Tomu se ještě skórovat nepodařilo, avšak puk propasíroval alespoň do brankoviště, odkud jej do sítě doklepl ADAM MĚCHURA! Asistence: Jakub Hujer, Michael Drábek.
     
    46:56
    Ofsajd Severočechů.
     
    47:43
    Dukla právě vstřelila branku!
    Celek z Vysočiny nečekal s odpovědí vůbec dlouho a začínáme znovu od nuly! Vítězslav Brož využil volného prostoru a najel si až před Krále. Proti Brožovi ještě liberecký gólman dokázal zakročit, na dorážku MIROSLAVA JUDY už však neměl nárok! Asistence: Vítězslav Brož.
     
    47:59
    Dukla se hned chtěla pokusit o vytvoření další šance, čárovému rozhodčímu ale neuniklo, že se provinila postavením mimo hru.
     
    48:26
    Jakub Hujer si povyjel od mantinelu a prozkoušel Maláčovu pozornost. Jihlavský brankář si připisuje další z mnoha úspěšných zákroků.
     
    48:37
    Szymon Bieniek nahodil na Maláče a hned se vydal do jeho brankoviště, aby maskovaného muže nenechal rozehrát. Čeká se na buly v útočném pásmu Bílých Tygrů.
     
    48:45
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši si berou zpět ztracený náskok! Martin Böhm vypálil od modré čáry a před brankou hlídkující ADAM MĚCHURA tečoval puk tak šikovně, že Filip Maláč nestihl zaregovat. 3:2! Asistence: Martin Böhm.
     
    49:19
    Miloslav Adamec si najel do útočného pásma a z poměrně ostrého úhlu zkusil štěstí. Maláčovi v zákroku zřejmě pomohla tyčka!
     
    49:47
    Patzeltovu jedovatou dělovku Maláč lehce přizvedl nad břevno. Domácí junioři jsou teď v ráži.
     
    50:30
    Bieniek vytvořil střeleckou pozici pro Cikharta, jehož pokus z pravého kruhu na bližší tyčku vychýlil Maláč mimo prostor brány.
     
    51:29
    Piskačův pozdrav od modré Král dobře viděl.
     
    51:44
    Nyní už to měl Daniel Král složitější, proti dalšímu kotouči si totiž musel vyhlédnout zpoza clonícího Daniela Pavelce. Dá se očekávat, že teď bude Král často zaměstnáván.
     
    52:53
    Severočeši šetřili čas v útočném pásmu, které jim pohotovým obranným zákrokem udržel dobře hrající Adamec.
     
    53:42
    Velká škoda pro Liberec! V ponechané výhodě se k dorážce dostal Szymon Bieniek, jehož střela rozvlnila síť. Rozhodčí už ovšem přerušil hru.
     
    53:42
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Dvořák – 2 min., podrážení).
     
    54:13
    Nezbeda odváděl potřebnou černou práci na brankovišti, i přes jeho clonu ale Maláč úspěšně vyrazil svižnou střelu z hole Filipa Jansy.
     
    55:06
    Liberečtí obehráli situaci až na Michaela Drábka, jenž si kotouč v pravém kruhu zpracoval, udělal si oblouk na osu kluziště a zaměstnal Maláče.
     
    55:59
    Martin Böhm nyní v těžké situaci trošku zazmatkoval na útočné modré čáře. Mohla z toho být velká šance na vyrovnání, Jihlavští totiž ujížděli ve třech na jednoho! V nezáviděníhodný moment ale nezvládli přechod do útočné třetiny a píská se ofsajd.
     
    56:41
    Puk se odrazil od rozhodčího přímo na hůl Benjamina Vomáčky, který hned hledal Cikharta u brankoviště. Ten ale na kotouč nedosáhl.
     
    57:43
    Nástřel Filipa Jansy tečoval Bennet Rossmy příliš vysoko. Puk skončil až v ochranné síti, vhazovat se bude v neutrální třetině.
     
    58:00
    Začínají poslední dvě minuty řádné hrací doby, Tygři operují v útočném pásmu.
     
    58:26
    Dukla otočila hru a Daniel Piskač vypálil od modré čáry. Daniel Král prudkou ránu vyrazil betonem a pak se natáhl přes brankoviště, aby soupeře nenechal dorážet!
     
    59:20
    Tohle Liberci vyhovuje, puk je zašlápnutý daleko od jeho brány.
     
    59:46
    Jihlava to ještě zkouší v šesti, ale ani s výhodou muže v poli se nemůže prokombinovat blíže ke Královi.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí části se skóre měnilo hned třikrát. Bílí Tygři si nakonec připisují vcelku zasloužené tři body, ani Jihlava však rozhodně nepředvedla špatný výkon. Hrdinou domácích dnes byl dvougólový Adam Měchura.
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký večer. (18:05:22)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 9. Cikhart, 47. Měchura (Hujer, Drábek), 49. Měchura (Böhm) – 7. Vyvial (Melenovský, Kravec), 48. Juda (Brož)


    Bílí Tygři Liberec: Král – Kollert, Adamec (A), Bieniek, Hladík, Patzelt, Böhm – Hujer, Vomáčka, Cikhart, Jansa, Strnad, Měchura, Drábek, Nezbeda (C), Rossmy, Zajíček, Gajda, Putz.
    HC Dukla Jihlava: Maláč (Krejčí) – Piskač, Kerber, Dvořák, Zeman, Rašín, Macek – Brož (A), Melenovský, Zdarsa, Vyvial, Nevšímal, Juda (C), Rauš (A), Malenovský, Doležal, Kravec, Pavelec.

    Rozhodčí: Battěk – Špůr, Bosák.
    bahis siteleri