Přerov – Slavia 4:2 (kon.) | Kolín – Kadaň 2:3 (kon.) | Šumperk – Benátky n/J 2:3 (kon.)
Frýdek-M. – Kladno 3:5 (kon.) | Vrchlabí – Prostějov 2:5 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
HC Dukla Jihlava
Sobota 10.10.2020, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • Juniorská liga akademií • 18. kolo
Partner:
     
    58:26
    Dukla otočila hru a Daniel Piskač vypálil od modré čáry. Daniel Král prudkou ránu vyrazil betonem a pak se natáhl přes brankoviště, aby soupeře nenechal dorážet!
     
    55:59
    Martin Böhm nyní v těžké situaci trošku zazmatkoval na útočné modré čáře. Mohla z toho být velká šance na vyrovnání, Jihlavští totiž ujížděli ve třech na jednoho! V nezáviděníhodný moment ale nezvládli přechod do útočné třetiny a píská se ofsajd.
     
    53:42
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Dvořák – 2 min., podrážení).
     
    53:42
    Velká škoda pro Liberec! V ponechané výhodě se k dorážce dostal Szymon Bieniek, jehož střela rozvlnila síť. Rozhodčí už ovšem přerušil hru.
     
    49:19
    Miloslav Adamec si najel do útočného pásma a z poměrně ostrého úhlu zkusil štěstí. Maláčovi v zákroku zřejmě pomohla tyčka!
     
    48:45
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši si berou zpět ztracený náskok! Martin Böhm vypálil od modré čáry a před brankou hlídkující ADAM MĚCHURA tečoval puk tak šikovně, že Filip Maláč nestihl zaregovat. 3:2! Asistence: Martin Böhm.
     
    47:43
    Dukla právě vstřelila branku!
    Celek z Vysočiny nečekal s odpovědí vůbec dlouho a začínáme znovu od nuly! Vítězslav Brož využil volného prostoru a najel si až před Krále. Proti Brožovi ještě liberecký gólman dokázal zakročit, na dorážku MIROSLAVA JUDY už však neměl nárok! Asistence: Vítězslav Brož.
     
    46:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři udeřili z brejku a dokonávají obrat. Michael Drábek z pravého kruhu vystřelil chytře po ledě. Filip Maláč puk vyrazil jen před sebe, kde byl první Jakub Hujer. Tomu se ještě skórovat nepodařilo, avšak puk propasíroval alespoň do brankoviště, odkud jej do sítě doklepl ADAM MĚCHURA! Asistence: Jakub Hujer, Michael Drábek.
     
    43:23
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Rossmy – 2 min., podrážení).
     
    39:06
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Dvořák – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Gajda – 2 min., hrubost).
     
    38:22
    Dva Jihlavští spadli, což se mohlo při hře čtyři na čtyři ukázat jako fatální. Škoda pro Liberec, že Hujer s Bieniekem nadějně vyhlížející akci překombinovali a první jmenovaný nakonec nedokázal zakončit.
     
    37:32
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Brož – 2 min., sekání).
     
    37:02
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Drábek – 2 min., sevření puku rukou).
     
    35:41
    Petr Gajda se objevil sám před Filipem Maláčem! Jihlavský brankář svůj tým podržel také teď, když se stihl přesunout proti bekhendové kličce.
     
    33:54
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Macek – 2 min., podrážení).
     
    30:50
    Tohle ale Dukla sehrála pěkně, Dvořákovo povedené nahození tečoval Juda. Král měl co dělat, aby stihl sklapnout mezírku mezi betony!
     
    29:37
    A málem přišlo to, co tak trošku viselo ve vzduchu. Liberec nebyl daleko od dalšího gólu v oslabení, když se Adam Měchura parádní kličkou zbavil posledního bránícího hráče a na dlouhou hůl jen těsně nedostrkal kotouč za Maláčovy betony!
     
    26:57
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Zajíček – 5 min., podrážení + osobní trest do konce utkání, podrážení).
     
    23:58
    Hostující celek propadl ve středním pásmu a Jan Cikhart jel dnes už podruhé sám na bránu! Tentokrát však ruce nad hlavu nezvedl, protože jej ramenem vychytal Maláč.
     
    21:06
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Bieniek – 2 min., podrážení).
     
    14:16
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Vyvial – 2 min., sekání).
     
    09:57
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hujer – 2 min., napadení).
     
    08:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno, Severočeši udeřili ve čtyřech! Jihlavský Vyvial tentokrát chyboval, když na modré čáře nedokázal zkrotit puk. Pohotový JAN CIKHART ho o něj připravil a v samostatném úniku uspěl přesnou střelou pod Maláčovu rukavici! Bez asistence.
     
    07:33
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vomáčka – 2 min., držení).
     
    07:06
    Neuvěřitelný Filip Maláč! Tygři na něj najížděli v akci dvou proti jednomu. Adam Měchura připravil téměř jasný gól Michaelu Drábkovi, proti kterému se Maláč úžasně přemístil a zkazil mu radost.
     
    06:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Krátce po konci přesilovky se hosté prosazují a ujímají se vedení! JOSEF VYVIAL byl odměněn za aktivní výkon v úvodních minutách, když se z levé strany v rychlosti prosmýkl až před Královu branku a i s trochou štěstí procedil puk mezi jeho betony až za čáru. Asistence: Marek Melenovský, Matěj Kravec.
     
    04:28
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hladík – 2 min., podrážení).
     
    04:28
    Sledujeme pořádně svižný úvod! V ponechané výhodě významně zahrozila také Jihlava. Jan Nevšímal prostrčil puk na Josefa Vyviala, jehož střelu z mezikruží s cinknutím odrazila tyč!
     
    03:30
    A znovu byli domácí blízko. Tomáš Kollert si sjel až před Filipa Maláče, jenže po Strnadově pobídce zakončil zblízka pouze do gólmana.
     
    02:54
    První Cikhartovu střelu zblokoval Kerber, avšak liberecký útočník se ke kotouči dostal znovu a z pravého kruhu ve velké šanci přestřelil branku!

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 9. Cikhart, 47. Měchura (Hujer, Drábek), 49. Měchura (Böhm) – 7. Vyvial (Melenovský, Kravec), 48. Juda (Brož)


    Bílí Tygři Liberec: Král – Kollert, Adamec (A), Bieniek, Hladík, Patzelt, Böhm – Hujer, Vomáčka, Cikhart, Jansa, Strnad, Měchura, Drábek, Nezbeda (C), Rossmy, Zajíček, Gajda, Putz.
    HC Dukla Jihlava: Maláč (Krejčí) – Piskač, Kerber, Dvořák, Zeman, Rašín, Macek – Brož (A), Melenovský, Zdarsa, Vyvial, Nevšímal, Juda (C), Rauš (A), Malenovský, Doležal, Kravec, Pavelec.

    Rozhodčí: Battěk – Špůr, Bosák.
    thejrc.org