Přerov – Slavia 4:2 (kon.) | Kolín – Kadaň 2:3 (kon.) | Šumperk – Benátky n/J 2:3 (kon.)
Frýdek-M. – Kladno 3:5 (kon.) | Vrchlabí – Prostějov 2:5 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
HC Oceláři Třinec
Sobota 10.10.2020, 16:15 • Tipsport arena (Praha - Holešovice) • Juniorská liga akademií • 19. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
     
    Sparta má na kontě devět odehraných zápasů, ve kterých klopýtla pouze dvakrát. Svěřenci Richarda Žemličky patří v aktuálně sezoně k týmům z vyšších pater v tabulce a svoji pozici budou chtít potvrdit také v následujícím duelu proti Ocelářům z Třince. Naposledy však Pražané nestačili na plzeňskou Škodovku, které nakonec podlehli po velkém dramatu rozdílem 1:3.
     
    Třinec odehrál oproti svému dnešnímu soupeři o dva duely méně a jeho zápasová bilance je o něco horší. Slezané zatím dokázali zvítězit v pouhých dvou duelech, tříbodové vítězství ovšem brali jen jednou, když porazili v gólové přestřelce Zlín. V dosavadním posledním duelu Oceláři bodovali také na ledě Litvínova, kterému podlehli až v nastavení. Zvítězí Třinečtí na horkém ledě Sparty?
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Juniorská liga akademií dnes pokračuje a my budeme společně sledovat duel mezi domácí Spartou a třineckými Oceláři. Utkání startuje přesně v 16:15, všem přeji příjemnou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Krbeček (Čazimi) – David, Tomov, Tůma, Kulhánek (C), Chvátal (A), Tomek – Hašek, Čermák, Klimo (A) – Krupička, Straka, Zembol – D. Vitouch, Mácha, Hauser – Konečný, Vágner, Theimer.

    HC Oceláři Třinec: Švehlák (Halouzka) – Kyselý, Kareš, Bujak, Kubíček, Hrůzek, Homola, J. Marcinko – Moškoř, Wardas (A), Petrovský – Pětník, Geidl, Pindel – Przybyla, Čmiel (C), Matěj – Jobánek, Procházka.

    Rozhodčí: Micka – Hradil, Hnát.
     
    Ještě jednou přeji všem krásné sobotní odpoledne. Utkání mezi Spartou a třineckými Oceláři začne přesně v 16:15 a my Vám z něj budeme přinášet nejdůležitější informace včetně změn stavu. Níže si můžete prohlédnout sestavy dnešních soupeřů.
     
    Hráči už jsou nachystáni ve středovém kruhu, utkání startuje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    11:08
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané krátce po uplynutí úvodních deseti minut odskakují do jednobrankového vedení! Zembolovu přihrávku zužitkoval ERIK ČERMÁK, jehož zásluhou domácí vedou o jednu branku. Asistence: Jakub Zembol, Tomáš Kulhánek.
     
    13:58
    Domácí hokejisté se budou muset na chvíli bránit, jelikož obránce Tomáš Kulhánek (SPA) se provinil podrážením a míří na dvě minuty k časoměřičům.
     
    15:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí se prosazují rovněž ve vlastním oslabení! Theimer našel svou holí útočníka PETRA HAŠKA, který přesnou střelou nedal Švehlákovi šanci na zákrok a posílá Spartu do vedení o dvě branky. Třinečtí musí zabrat. Asistence: Oto Theimer.
     
    17:07
    Sparťané mají velkou šanci navýšit svůj náskok. Antonín Kareš (TRI) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení a už poslušně usedá na lavici hanby.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství přineslo hned dvě branky, a to na domácí straně Sparty. Pražané se prosadili na startu dvanácté minuty zásluhou Erika Čermáka a skóre na 2:0 navýšil svou akcí Petr Hašek. Do druhé třetiny domácí půjdou s dvoubrankovým náskokem. Podaří se Třinci vyrovnat?
     
    Oba týmy už krouží po ledové ploše, druhá třetina může odstartovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    23:21
    Třinečtí hokejisté se budou muset krátce po začátku druhé třetiny znovu bránit. Dvouminutový trest za napadení tentokrát inkasuje bek Patrik Bujak (TRI).
     
    25:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se však obdobně jako sparťané v první třetině prosazují ve vlastní početní nevýhodě! Do protiútoku se dostal JONÁŠ JOBÁNEK, který svou střelou pokořil brankáře Krbečka poprvé v tomto duelu. Domácí vedou už jen o gól. Bez asistence.
     
    33:18
    Slezané se po chvilce provinili nedovoleným zákrokem, jelikož Matouš Čmiel (TRI) sekl jednoho z protihráčů na domácí straně a půjde pykat. Sparta hraje přesilovku.
     
    35:04
    Sparťanská přesilovka trvala necelé dvě minuty a nyní putuje na trestnou lavici Erik Čermák (SPA). Sparťanský útočník dostal od sudích trest za nesportovní chování.
     
    35:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ani to však sparťany nezastavilo v cestě za dalším vstřeleným gólem! Po přihrávce Hausera skóruje talentovaný forvard DAVID VITOUCH, který vrací svému týmu náskok dvou branek. Asistence: Petr Hauser, Tomáš Kulhánek.
     
    38:16
    Třinečtí krátce po inkasovaném gólu budou muset znovu do oslabení, jelikož obránce Patrik Bujak (TRI) podrazil jednoho z domácích hráčů a už míří na trestnou lavici.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední třetina nabídla další dvě branky po jedné na každé straně. V šestadvacáté minutě se trefil Jonáš Jobánek, ale krátce před začátkem druhé přestávky vrátil zpět svému týmu dvoubrankový náskok David Vitouch. Zdramatizují Oceláři zápas ve třetí části?
     
    Hráči se už vrátili ze svých kabin, třetí třetina může začít.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    42:12
    Na začátku třetí části jdou Oceláři znovu do čtyř, jelikož útočník Petr Kubíček (TRI) se provinil podrážením a stráví následující okamžiky na trestné lavici.
     
    45:09
    Za totožný prohřešek míří na trestnou lavici také útočník domácích David Vitouch (SPA), jenž vyfasoval od sudích dvě trestné minuty za podrážení. Prosadí se Oceláři?
     
    45:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí využívají svou početní výhodu a dotahují se zpět na rozdíl jediného gólu! Po Matějově přihrávce se puk dostal na hokejku TOMMYHO WARDASE a třinecký útočník překonal brankáře Krbečka dnes podruhé. Asistence: Pavel Matěj.
     
    50:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané však střílí důležitý gól, který je může posunout k dalším třem bodům! Krupička nahrál PETRU HAUSEROVI a zkušený útočník domácích nedal Švehlákovi šanci zasáhnout. Třinečtí musí opět dotahovat ztrátu. Asistence: Jan Krupička.
     
    50:47
    V téže minutě putuje domácí útočník David Straka (SPA) na trestnou lavici za podrážení a oslabuje svůj tým na dvě minuty. Vrátí se Třinečtí zpět do zápasu?
     
    55:05
    Nakonec se bude znovu vylučovat. Útočník Jan Moškoř (TRI) dostává dvě trestné minuty za nebezpečnou hru vysokou holí. Domácí hrají další početní výhodu.
     
    59:28
    V poslední minutě utkání tu máme další vyloučení, tentokrát na každé straně. Za hrubost míří za katr útočník Jakub Konečný (SPA) a Filip Hrůzek (TRI).
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání dovršilo do úspěšného konce! Třinečtí nejprve zásluhou Tommyho Wardase snížili zpět na rozdíl jediné branky, ale posléze si své vedení sparťané upevnili, když se prosadil Petr Hauser. Svěřenci Richarda Žemličky dokráčeli k tříbodovému vítězství, naopak třinečtí hráči pocestují domů s prázdnou.
     
    To bylo již ode mě vše, já se s Vámi na nějakou dobu loučím a věřím, že Vás co nejdřív budu moci přivítat u dalšího online textového přenosu. Do té doby se mějte hezky, na počtenou! (18:27:04)

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 12. Čermák (Zembol, Kulhánek), 16. Hašek (Theimer), 36. D. Vitouch (Hauser, Kulhánek), 51. Hauser (Krupička) – 26. Jobánek, 46. Wardas (Matěj)


    HC Sparta Praha: Krbeček (Čazimi) – David, Tomov, Tůma, Kulhánek (C), Chvátal (A), Tomek – Hašek, Čermák, Klimo (A) – Krupička, Straka, Zembol – D. Vitouch, Mácha, Hauser – Konečný, Vágner, Theimer.
    HC Oceláři Třinec: Švehlák (Halouzka) – Kyselý, Kareš, Bujak, Kubíček, Hrůzek, Homola, J. Marcinko – Moškoř, Wardas (A), Petrovský – Pětník, Geidl, Pindel – Przybyla, Čmiel (C), Matěj – Jobánek, Procházka.

    Rozhodčí: Micka – Hradil, Hnát
    thejrc.org