Ukrajina – Německo 1:2 (kon.) | Španělsko – Švýcarsko 1:0 (kon.)
konec
Ukrajina
1:2 (0:1)
Německo
Sobota 10.10.2020, 20:45 • NSK Olimpijs'kyj • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 4
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězství Německa, které svého soupeře dokázalo porazit výsledkem 2:1. Německo mělo navrch i v úvodu druhého poločasu, přičemž se díky chybě brankáře Buščana dostalo do dvoubrankového vedení. Němci nebyli daleko ani od třetí trefy, avšak tu se jim vsítit nepovedlo. Místo toho přišla pořádná zápletka, neboť se Ukrajině povedlo proměnit pokutový kop, což vedlo ke kontaktní brance. Domácí reprezentaci se ovšem už vyrovnat nepovedlo. (22:36:35)
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 3:13. Střely mimo: 5:4. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:17.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Serge Gnabry, přichází Kai Havertz.
     
    90+3
    Ani v nadcházejících vteřinách se obrázek hry moc nezmění. Německu se pro změnu povedlo roztáhnout hru na pravou stranu, kde se nacházel Goretzka.
     
    90+2
    Již nám běží druhá minuta nastaveného času. Německu se daří držet míč na polovině soupeře, který se tak nedostává na dostřel brankáře Neuera.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Lukas Klostermann, přichází Emre Can.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, zcela určitě se ještě dočkáme nastaveného času. Očekávat se dají další německá střídání.
     
    88
    Neuer se tak postaral o přízemní rozehrávku od své branky, kterou na jistotu poslal na vedle stojícího Süleho. Německo musí dávat pozor na další chybu.
     
    87
    Po autovém vhazování se kousek před pokutovým územím dokázal protáhnout do zakončení aktivně hrající Malinovskyj, jehož rána levačkou nebyla přesná.
     
    84
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Serhij Sydorčuk, přichází Jevhen Makarenko.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Matthias Ginter (Německo).
     
    83
    Sydorčuk šel do souboje s protihráčem hodně agresivně, čehož si pochopitelně všiml také hlavní sudí. Před malým momentem navíc fauloval Ginter.
     
    82
    Gnabrymu dnes není přáno! Hostující ofenzivní hráč se dostal do další vynikající šance, jenomže Buščan i tentokráte odhadl směr letu střely.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu nám zbývá posledních deset minut, ve kterých nás jistě čeká ještě zajímavá podívaná. Ukrajina je totiž zpět ve hře, povedlo se jí snížit.
     
    80
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Julian Draxler, přichází Timo Werner.
     
    79
    Domácí reprezentace najednou ožila. Po dobré kombinaci se totiž v pokutovém území dostal k míči Marlos, který místo zakončení ještě zkoušel nahrát.
     
    78
    Draxler si dokázal poradit s prudkou nahrávkou, avšak před pokutovým územím narazil do jednoho z protihráčů. Ukrajina okamžitě přenášela hru vpravo.

    David Suchý

    Branky: 76. Malinovskyj (pen.) – 20. Ginter (Rüdiger), 49. Goretzka

    Karty:   41. Malinovskyj (UKR) – 53. Kroos (GER), 84. Ginter (GER)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 3:13. Střely mimo: 5:4. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:17.
    Ukrajina: Buščan – O. Karavajev, Zabarnyj, Mykolenko, Sobol – Malinovskyj, Sydorčuk (84. Makarenko) – Kovalenko (77. Šaparenko), Jarmolenko (C) (69. Marlos), Jaremčuk – Cygankov (69. Zubkov).
    Náhradníci: Riznyk, M. Ševčenko – Zubkov, Šepeljev, Šaparenko, Marlos, Plastun, Mychajličenko, Makarenko, Konoplja, Charatin, Čeberko.

    Německo: Neuer (C) – Ginter, Süle, Rüdiger – Klostermann (90. Can), Kimmich, Kroos, Halstenberg – Goretzka, Draxler (80. Werner) – Gnabry (90+4. Havertz).
    Náhradníci: Leno, Trapp – Brandt, Can, Koch, Neuhaus, Tah, Waldschmidt, Werner, Gosens, Havertz.

    Rozhodčí: Grinfeld – Hassan, Yarkoni (všichni Izrael)
    thejrc.org