Sparta – Plzeň 1:3 (kon.) | Motor ČB – Zlín 1:4 (kon.) | Litvínov – Olomouc 4:3 (2:1 po s.n.)
Mladá Boleslav – K. Vary 11:4 (kon.) | Kometa Brno – Vítkovice 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Třinec 0:3 (kon.)
Pardubice – Liberec 1:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
HC Oceláři Třinec
Úterý 24.11.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Vítejte v salónu republiky na soutoku Labe s Orlicí, v metropoli východních Čech, Hradci Králové. Právě zde, v místním hokejovém stánku s názvem ČPP Aréna, se odehraje dohrávka 9. kola Tipsport extraligy, v níž se střetnou dva celky z popředí tabulky. Domácí Mountfield HK okupuje čtvrté místo, hosté HC Oceláři Třinec jsou s jednobodovým náskokem na Hradec druzí. Nutno ale podotknout, že Slezané odehráli o dva zápasy méně.
     
    Mountfield HK

    Hradecký hokejový klub vstoupil do letošní sezóny parádně a po pěti výhrách od začátku okupoval čelo tabulky. Po vynucené pauze způsobené karanténou a následným přerušení soutěže však oslnivá forma Lvů lehce opadla. Ti začali střídat výhry s porážkami, tuto bilanci se podařilo zvrátit až v posledních dvou kolech. V nich předvědčivě vyřídili týmy ze dna tabulky, když si nejprve s přehledem poradili s úhlavním rivalem z Pardubic v poměru 5:2, poté na domácím ledě přejeli po famózním úvodu Vervu 4:1.

    V tomto týdnu ale čeká na svěřence Vladimíra Růžičky mnohonásobně tvrdší oříšek. Postaví se totiž dvěma největším aspirantům na titul, jednomu z nich dokonce dvakrát. Nabušený Třinec nejprve vyzvou doma, na stejném místě se pak v pátek střetnou s hvězdami napěchovanou Spartou. No a duel s Oceláři si pak zopakují v neděli v Třinci před televizními kamerami.

    Největší hvězdou Mountfieldu je bezpochyby královéhradecký odchovanec a zadák Detroitu Red Wings Filip Hronek. Ten během 12 zápasů jen čtyřikrát nebodoval a má na kontě 5 gólů a 8 asistencí. S +13 body vládne ligové tabulce pravdy, s 67 pokusy je druhým nejčastěji střílejícím bekem ligy. stihl už i v bitce sežezat karlovarského Martina Kadlece a v Pardubicích zaskočil za gólmana parádním a obětavým skokem do brankoviště. S ním na ledě Hradec inkasoval jen šestkrát! Zkrátka obránce k pohledání.

    Poslední zápasy Hradce:
    Hradec – Litvínov 4:1
    Pardubice – Hradec 2:5
    Hradec – K. Vary 0:4
    Hradec – Olomouc – 4:0
    Liberec – Hradec 4:1

    Nejproduktivnější hráči Hradce:
    1. Filip Hronek 13 b (5+8)
    2. Vladimír Růžička 11 b (5+6)
    3. Jakub Orsava 10 b (2+8)
    4. Radek Smoleňák 9 b (5+4)
    5. Lukáš Cingel 7 b (1+6)
     
    HC Oceláři Třinec

    Třinec vletěl do letošní sezóny ve velkém stylu. V létě ovládl letní pohár, v jehož finále předčil pardubické Dynamo. A v lize? Devět výher v řadě, jediný ztracený bod a stanovení nového extraligového rekordu v počtu výher v řadě od začátku sezóny. Právě Pardubice po famózním obratu z 3:6 na 7:6 dokázaly na nepříliš koncentrované Oceláře vyzrát, až na desátý pokus. Druhý zápas východočeského tripu ukáže, zda se třinecká mašina zasekla, nebo jestli jen najela na výmol.

    Třinec letos válcuje kohokoliv, kdo mu přijde do cesty. Slezané sedmkrát z deseti případů nasázeli pět branek a víc, šestkrát vyhráli třígólovým náskokem nebo vyšším. Body jim zatím sebraly jen trápící se celky, jeden uzmula Kometa, dva po zmíněném obratu Pardubice. Ani na Oceláře ale v nadcházejícím týdnu nečeká lehký los. Dvojzápas s Mountfieldem je prověří po všech stránkách, a Liberec? Ten patří každý rok ke špičce ligy. Třinec čeká týden pravdy.

    Slezané mají v kádru nejproduktivnějšího hráče ligy Martina Růžičku (5+15), který velmi netypicky spíš sbírá nahrávky, než přesné rány. Také v jejich soupisce nalezneme nejlepšího kanonýra soutěže Matěje Stránského s 11 zásahy, kterému tam letos spadne opravdu všechno, čeho se jen letmo dotkne. A nejproduktivnější extraligový bek? Slovenský reprezentant Martin Gernát (3+11), seznamte se. Ofenzivní síla Třince je neskutečná, o čemž svědčí i průměr pět gólů na zápas!

    Poslední zápasy Třince:
    Pardubice – Třinec 7:6p
    Třinec – Plzeň 3:1
    Třinec – Č. Budějovice 6:3
    Třinec – Zlín 5:2
    Třinec – Olomouc 5:2

    Nejproduktivnější hráči Třince:
    1. Martin Růžička 20 b (5+15)
    2. Matěj Stránský 17 b (11+6)
    3. Martin Gernát 14 b (3+11)
    4. Petr Vrána 10 b (5+5)
    5. Lukáš Jašek 9 b (2+7)
     
    Loni Oceláři ve vzájemných duelech vládli. Vždy bodovali, třikrát vyhráli a jediná porážka přišla pod Bílou věží po bezgólové remíze a triumfu Hradce na nájezdy. Lvi dokonce v hrací době třikrát nevstřelili Třinci ani gól! Dvakrát se proti Mountfieldu loni prosadili bratři Kovařčíkové, povede se jim to i dnes? Nebo se ukáže parádní forma Vladimíra Růžičky, který ve dvou posledních zápasech nastřádal 5 bodů? To se ukáže už krátce po osmé hodině, kdy už budeme znát výsledek.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Zámorský, Nedomlel (A), Hronek, Čáp, F. Pavlík (A), Šalda, R. Pilař – Smoleňák (C), Cingel, Kelly Klíma – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Lev, Kevin Klíma – R. Pavlík, Koukal, Jergl.

    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kořenář) – D. Musil, M. Doudera, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Chmielewski, Marcinko, Zadina – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Dravecký (A), Roman, Hrehorčák – Kurovský.

    Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Lučan, Kis.
     
    Hvězdná obrana Třince dnes nehraje v plné síle, ze soupisky vypadl nejproduktivnější bek soutěže Martin Gernát, nenastoupí ani lotyšský pořízek Guntis Galvinš. Místo nich povolali Oceláři mladíky Mariána Adámka a Jana Zahradníčka. Útočné lajny zůstaly neměnné, jako třináctý forvard je připraven Daniel Kurovský.
     
    Hradec dnes nemůže počítat s Bohumilem Jankem, který byl za faul kolenem z minulého klání suspendován na tři zápasy. Zraněný je nadále i Jéremie Blain a gólmanská jednička Marek Mazanec. Do obrany tak musel přesídlit univerzál Radek Pilař. Z útoku vypadl Matěj Chalupa, se kterým už v Hradci zatím nepočítají, dle vyjádření na klubovém Twitteru. Místo něj se do první linie posunul Kelly Klíma. Na křídlo čtvrté lajny se vrátil po několikazápasové absenci Radovan Pavlík, Mountfield může počítat i se službami druhého z dvojčat Klímových, který se vrátil po zranění.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Čtveřice arbitrů, kteří budou dohlížet na dodržování pravidel, už jsou na ledové ploše. Za malou chvíli je budou následovat oba celky.
     
    Tradiční nástupní song Dragula od Roba Zombie vítá hradecké hokejisty na ledové ploše, v uctivém odstupu za nimi, dle hygienických nařízení, vjíždějí na led Oceláři, oděni v bílém.
     
    Předzápasové rituály mají hráči za sebou, na ledě zůstává desítka vyvolených, která dnešní mač zahájí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Cingel vyhrál buly a Hradec zahajuje první akci.
     
    00:41
    Ke střele na branku se však nedostal a po ztrátě za brankou Štěpánka oba týmy střídají.
     
    01:08
    Druhá hradecká letka se na chvíli uhnízdila v pásmu, ale kloudná střela z toho znovu nebyla.
     
    01:25
    To na druhé straně bylo první ohrožení Lukešovy klece hned nebezpečné. Chmielewski zavezl po pravém křídle a předložil puk Jaroměřskému, který s ním ujel do přečíslení. Mířil mezi betony, Lukeš si škvíru pohlídal svou holí. Důležitý zákrok.
     
    01:50
    Pro přihrávku rukou je další postup Hradce vpřed zastaven píšťalkou rozhodčích.
     
    02:18
    Perret nejprve dostal tvrdý zásah pukem, po chvíli si ale najel na průnikový pas od Filipa Pavlíka a kdyby ho lépe zpracoval, mohl ujet do úniku.
     
    02:45
    Střela od modré dovolila aktivnímu Hrehorčákovi ještě dvakrát dorážet, Lukeš ale přimáčkl beton k zemi a nepovolil puku projít za čáru.
     
    03:07
    Na druhé straně se připomněla čtvrtá řada a navrátilec Radovan Pavlík, který nejprve tečoval střelu od modré a pak ještě dorážel.
     
    03:07
    Při snaze ubránit hradeckého rychlíka si Vrána pomohl hokejkou a odpyká si trest za hákování.
     
    03:45
    Obrovská šance zůstává nevyužita. Po nahození od modré se puk po líznutí Vladimíra Růžičky odrazil před prázdnou kasu, ale ani Orsava ani Filip Pavlík ho nedokázal zasáhnout. Štěpánek následnou skrumáž ustál a přerušil hru.
     
    04:28
    Hradeckým se přesilovka moc nedaří, za celou dobu se pořádně nedokázali rozestavět v pásmu.
     
    05:02
    Vše vyřešil Cingel střelou zdálky tak, aby Štěpánek musel puk podržet a alespoň vybojoval pro Hradec pásmo.
     
    05:13
    Jen co se vrátil Vrána na led, vyzkouší si jeho tým rovněž přesilovou hru. Koukal putuje na trestnou za podrážení, i když se mu verdikt rozhodčích moc nelíbí.
     
    05:40
    Eminentní nebezpečí pro hradeckou branku! Martin Růžička nádherně krosem uvolnil Vránu, ale mrštný Lukeš se parádně přemístil a zastavil puk svým betonem.
     
    06:06
    Ohrožení branky Mountfieldu nadále trvá, jenže tentokrát už to Růžička přehnal a místo aby uvolnil někoho ze svých spoluhráčů, ještě si dovolil kličku a puk ztratil.
     
    06:40
    Střelu z nápřahu v podání Jaška Lukeš v klidu pokryl a přesilovka Třineckých se pomalu chýlí ke konci.
     
    07:15
    Hradec už je v pěti, moc dlouho to ale nevydrží, je ponechána výhoda.
     
    07:50
    Orsava v souboji u mantinelu nechal hůl mezi nohama soupeře a poslal ho k zemi. Další dvě minuty pro Hradec.
     
    07:53
    Buly se několikrát opakovalo, po úspěšném vhazování potáhl z frustrace Martin Růžička soupeře hokejkou a síly na ledě se vyrovnávají. Menší trest za hákování pro třineckého snajpra.
     
    08:16
    Hra ve čtyřech by mohla sedět Hradci, který má v kádru několik excelentních bruslařů.
     
    08:38
    Ani tento počet hráčů na ledě ale nevydržel moc dlouho. Musil mimo hru atakoval jednoho z protihráčů a fasuje další menší trest za napadení. Přesilovka 4 na 3 pro Hradec.
     
    08:47
    Hronek zastavil puk na modré a udržel pro domácí pásmo, jenže napodruhé už se mu to proti prudkému vyhození od Kundrátka nepovedlo.
     
    09:13
    Hronek při dalším pobytu v pásmu vyslal svou obávanou jedovku, puk letěl při zemi a zastavil se o Štepánkovy betony.
     
    09:39
    Po nahození zápěstím od Vladimíra Růžičky neudržel gólman Třince puk a Smoleňák ze své obvyklé pozice na hranici brankoviště dorážel, první gól však neslaví.
     
    10:05
    Hradec si otevřel střelnici a vysílal na Štěpánka jeden puk za druhým. Tvrdé rány ale povětšinou mířily mimo, nebo je dokázali zblokovat obětaví třinečtí beci.
     
    10:36
    Pěkná kombinace mezi Kellym Klímou a Zámorským skončila na holi Cingela, ten už se ale do svých kliček zamotal a nakonec ho Miloš Roman poslal k zemi.
     
    11:07
    Nahození od Hronka se od betonu Štěpánka odrazilo vysoko nad branku, puk ale naštěstí pro něj dopadl do rohu, dokud pro něj nehrozilo nebezpečí od dorážejícího Jergla.
     
    11:32
    Další postup Mountfieldu zastavuje postavení mimo hru.
     
    11:49
    Nedomlel netypicky založil akci a vyjel s pukem až k útočné modré, tam ale Lvy znovu zastavuje píšťalka čárového, který signalizuje ofsajd.
     
    12:03
    V nastalé komerční pauze můžeme poznamenat, že poprvé od svého angažmá v Detroitu se jako protihráči utkávají Filipové Zadina a Hronek. Kdo souboj vyhraje?
     
    12:25
    Hradci chyběl tlak do branky, a tak mohl Štěpánek po lehčích střelách v klidu sám rozehrát.
     
    12:45
    Třinec se po delší době dostal s pukem až před branku Hradce, ale zavezl puk jen do rohu, kde o něj záhy přišel. Oceláři zatím nepřipomínají ofenzivní mašinu, která dává pět gólů za zápas.
     
    13:20
    Jašek se rozjel podél hrazení a napřáhl k dělovce, ta však prolétla hodně mimo Lukešovu bránu.
     
    14:01
    Rychlonožka Jordann Perret zabránil icingu, nepřihrál však přesně a šance z toho nebude.
     
    14:19
    Martin Růžička pod tlakem od obránce předvedl ukázkový blafák a zasunul puk za Lukeše. Situaci ale ještě musí posvětit rozhodčí, kteří vedou bouřlivou diskuzi s oběma kapitány. Hradec reklamuje ofsajd.
     
    14:19
    Třinec právě vstřelil branku!
    Gól platí a Třinec jde do vedení! Hradecká lavička i hráči dlouho reklamovali ofsajd, ale hraniční situaci rozhodčí pustili a nechali MARTINA RŮŽIČKU předvést své umění. Ten si Lukeše položil, stihl si puk přendat na forhend a nádherným blafákem otevírá skóre a znovu navýší náskok v čele produktivity soutěže. Asistence: Petr Vrána, Matěj Stránský
    14:19 Martin RŮŽIČKA - 0:1
     
    15:09
    Hradec může rychle odpovědět, Tomáš Kundrátek totiž sundal soupeře u mantinelu nedovoleně a obdržel dvě minuty za podrážení.
     
    15:30
    První pobyt v pásmu střelu Hradce nepřinesl a Adámek v klidu vyhodil.
     
    15:58
    To samé se mladému obránci podařilo i o chvíli později, nikým neatakovaný si mohl podržet puk na holi a bez problémů osvobodit svůj tým.
     
    16:35
    Rána jako z děla od Zámorského trefila jen prvního bránícího hráče, kterým byl Michal Kovařčík.
     
    17:03
    Kelly Klíma si vybruslil mezi kruhy a zkusil vystřelit do protipohybu brankáře, vůbec ale prostor mezi tyčemi netrefil.
     
    17:23
    Festival vyloučení pokračuje. Jaroměřský si v souboji pomohl hokejkou a odsedí si menší trest za hákování. Hradec ale v přesilovkách moc nebezpečný není.
     
    17:47
    Orsava krásně na útočné modré přešel přes Douderu a po prknech poslal puk na Filipa Pavlíka.
     
    18:14
    O té doby ale Mountfield honí puk po mantinelu a nedokáže si vypracovat střeleckou příležitost. Trenér Růžička se na střídačce chytá za hlavu.
     
    19:01
    Z téhle přesilovky, zdá se, nic nebude. Třinec trpělivě brání a odražené puky okamžitě posílá až za Lukeše.
     
    19:29
    Kevin Klíma našel najetého Perreta, ten ale pas z rohu nasměroval jen na hůl bránícího Doudery.
     
    19:58
    Milan Doudera už s pukem počká za brankou a jeho tým první třetinu vyhraje.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Hradec měl sice v první periodě územní převahu, jenže ta mnohdy nic neznamená. Domácí si nevypracovali takřka žádné gólové příležitosti, a nedokázali zužitkovat ani jednu ze čtyř přesilovek. Naopak Třinec dvě obrovské šance spálil a jednu proměnil. O úvodní branku se postaral nejproduktivnější hráč ligy Martin Růžička, který se v polosamostatném úniku dostal před beka, položil si brankáře a forhendovou kličkou poslal Třinec do vedení. Uvidíme, co přinese druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50.
     
    Vše se schyluje k úvodnímu buly druhé třetiny, hradecký celek už se vrací na místo činu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Tentokrát úvodní buly ovládl Vrána a do útoku jako první přešel Třinec.
     
    20:36
    Moc tam toho ale nevymyslel, na druhé straně Smoleňák odevzdal puk, aby mohla jeho lajna vystřídat.
     
    21:05
    Druhá třetina se drží zajetých kolejí a nedisciplinovanosti. Orsava je dnes podruhé na trestné, tentokrát za nedovolené bránění.
     
    21:09
    A Hradec jde okamžitě do tří! Koukal si nepohlídal hokejku a podrazil soupeře.
     
    21:25
    Martin Růžička vyzval ke střele od modré Zadinu, ten ale napálil jen výstroj Lukeše.
     
    21:47
    A další kvalitní zákrok hradeckého gólmana, tentokrát vytáhl lapačku proti střele Marcinka.
     
    22:08
    Znovu secvičená situace Třince. Rychlá předávka puku za brankou, pas na Zadinu, který si sjel na ránu z první od modré na kruh. Marcinko se snažil clonit, Lukeš byl znovu připraven.
     
    22:57
    Oceláři to teď zkusili ještě naposledy kombinací na krátko, ale ani ta jim nevyšla a přesilová hra zřejmě zůstane nevyužita.
     
    23:19
    Hradec je v plném počtu, Nedomlel po skrumáži v brankovišti ještě umravňoval Jaška a důrazně mu vysvětlil, že jestli nepřestane do jeho gólmana šťourat, se zlou se potáže.
     
    23:35
    Třinci přišla dvojitá přesilovka k duhu, vůbec nepustí Hradec za polovinu hřiště.
     
    23:43
    Cingel si tak musel znovu pomoct faulem, když vysekl Kundrátkovi hokejku. Horké chvilky pro Mountfield.
     
    23:49
    Bombu od modré v podání Doudery zablokoval Nedomlel a zvýší si tak své Radegast index skóre.
     
    24:12
    Třiinečtí dvakrát selhali při přechodu do útoku a Hradec se celkem zadarmo dvakrát osvobodil a mohl vystřídat.
     
    24:54
    Po pasu Doudery Martin Růžička na jeden dotek hledal mezi kruhy Stránského, jeho pokus o přihrávku ale zablokoval Filip Pavlík.
     
    25:22
    Z téhle přesilovky nic nebude a i když je Třinec hraje lépe než soupeř, využít je zatím také nedokázal.
     
    26:03
    Hradec je kompletní, zatím si ale ve druhé periodě nepřipsal střelu na branku.
     
    26:24
    A nějakou dobu se tak asi nestane, po odevzdání puku bude hrát znovu hostující tým.
     
    26:49
    Slezané operovali s pukem u hrazení za Lukešovou brankou, když ho ale z rohu vydolovali, přihráli si jej rukou a hra je přerušena.
     
    26:55
    Perret nepřebruslil Adámka a třinecký bek puk sice s obtížemi, ale vyhodil.
     
    27:23
    A další trest pro Lvy! To už nevydržel Smoleňák a vyjel si za rozhodčím pro vysvětlení. To musel sudí předat i hlavnímu kouči Mountfieldu, verdikt ale platí. Dvě minuty pro Lva za napadení.
     
    27:48
    Štěpánek si poprvé sáhl na puk až po malé domů od Doudery, zatím nemá jediný zákrok ve druhé periodě.
     
    28:10
    To Lukeš se musel činit po ráně z nápřahu od Stránského, ale znovu se perfektně přesunul.
     
    28:35
    Třinec hraje v útočném pásmu docela lehkovážně, čehož využil Sklenář, který čistě odzbrojil svého soka.
     
    28:59
    Lukeš měl po další střele dost času, aby vytřepal puk z výstroje a sám ho poslal obloučkem až ke svému protějšku. Slušná práce holí.
     
    29:33
    Až v polovině třetiny první zákrok pro Štěpánka a hned klíčový. Lev vyjel z trestné, dostal ideálně načasovaný pas, ale s únikem nenaložil dobře. Zvolil střelu mezi betony, třinecký gólman si tento prostor pohlídal a drží svůj tým ve vedení.
     
    30:10
    Hradec se těžko prodírá hustou obranou soupeře a když mu nic jiného nezbylo, Hronek alespoň tvrdě vypálil od modré. Štěpánek a jeho levý beton připraven.
     
    30:50
    Hraje se dlouho bez přerušení, ale bez výraznějších šancí.
     
    31:25
    To se snažil změnit Kevin Klíma, který svou střelu ještě ze vzduchu dorážel, ale Štěpánek stihl natáhnout svou lapačku včas.
     
    31:52
    Kevin Klíma pak znovu nechal hokejku někde ve výstroji soupeře, ten se skácel k zemi a rozhodčí vylučuje Klímu za hákování.
     
    32:35
    Rána z první od Vrány se znovu stala jenom kořistí dobře postaveného Lukeše. Ten se zatím rozchytává do parádní formy.
     
    33:10
    Kombinace podél mantinelů pro Třinec nikam nevedla a Koukal dokázal puk vyšťouchnout z pásma.
     
    33:45
    Hradec obětavě ubránil prostor před brankovištěm a z nepřehledné situace vydoloval puk Pilař, který ihned osvobozuje svůj tým.
     
    34:10
    Hradec je kompletní a nevyužité přesilovky by mohly Třinecké mrzet. Zatím ale stále vedou a ve druhé třetině soupeře k ničemu kromě faulů nepouští.
     
    34:57
    A platí to i nadále, když Jaroměřský krásně odzbrojil ve středu hřiště Orsavu a otočil hru.
     
    35:26
    Třinecký pobyt v pásmu trval dlouho, ale nepřinesl ani střelecký, natož gólový efekt.
     
    35:38
    Kurovský toho dnes jako třináctý útočník moc neodehrál, teď si odsedí dvojnásobný trest za nebezpečnou hru vysokou holí. Po jeho ataku se totiž ve Sklenářově tváři objevila krvavá stopa.
     
    35:53
    Dělovku od modré v podání Hronka se snažil dorážet jak Orsava, tak Smoleňák, Štěpánek se ale roztáhl na čáře a udržel puk někde pod sebou.
     
    36:10
    Vladimír Růžička křižným pasem nabil dělostřelci Filipu Pavlíkovi, ten ale tentokrát z nápřahu minul.
     
    36:33
    Největší šance Hradce na vyrovnání! Parádní pas Smoleňáka uvolnil najetého Filipa Pavlíka, ale fantastický Štěpánek předvedl svižný přesun a skvělý rozklek a puk zastavil. Neskutečný sejv.
     
    36:35
    Smoleňák se snažil překvapit třineckého brankáře nahozením z rohu, ale netrefil ho tak, jak chtěl, aby se od výstroje Štěpánka mohl puk odrazit do branky.
     
    37:09
    V oslabení unikl po pravém mantinelu Hrehorčák, jeho pokus švihem Lukeš spolehlivě uzmul svoji lapačkou.
     
    37:26
    Hradci se delší čas nedaří přejít do útoku, Třinec brání střední pásmo i ve čtyřech precizně.
     
    38:01
    Hronkovi rána po pasu Filipa Pavlíka nesedla, dostal ji mezi nohy a nemohl se do ní pořádně opřít.
     
    38:17
    Smoleňák z bezprostřední blízkosti nabral puk na čepel a trefil tyč!
     
    38:29
    Miloš Roman ujel obraně úplně sám, Lukeš se ale v brankovišti dobře roztáhl a znovu využil své betony k zastavení puku.
     
    38:36
    Hronek tvrdě sundal u mantinelu Hrehorčáka, který chvíli nehybně ležel na ledě, pak se ale přeci jen zvedl a otřesený odjel na střídačku.
     
    39:03
    Lev trefil Štěpánka ranou z první do masky, další zmařená přesilovka domácích.
     
    39:33
    Dvouminutový trest si odsedí i druhé dvojče Kelly Klíma, který u mantinelu zbytečně podrazil soupeře.
     
    39:59
    Druhá třetina se dohraje ve středu hřiště, Třinec si do té třetí odnese téměř celou přesilovku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina přinesla znovu velmi nedisciplinovaný výkon na obou stranách, početní výhody ale zatím zůstávají pohříchu nevyužity. Třinec měl i díky vyloučením půl třetiny takovou převahu, že nenechal Hradec ani vystřelit. Mountfield pak ale zabral a spálil minimálně dvě tutové příležitosti, navíc Smoleňák trefil tyčku. Mimo to chytají skvěle oba brankáři, i proto je zatím stav stále pouze 1:0 pro Oceláře.
     
    Hráči se naposledy vrací na ledovou plochu, Třinec začne v pěti proti čtyřem.
     
    Hradec bude bránit s dvojicí Pavlíků, Nedomlelem a Koukalem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Třinec vyhrál vhazování a okamžitě přešel do útočného pásma s pukem na holi.
     
    40:45
    Koukal skvěle odrazil a zblokoval Růžičkův pas na Douderu, ten puk neudržel na modré a Třinec musí opustit útočné pásmo.
     
    41:10
    Rychle se do něj ale vrátil a Růžička švihem trefil zakleknutého Šaldu.
     
    41:29
    Tvrdá rána vyletěla z hole Musila hned po úspěšném buly Marcinka. Lukeš ji vyrážečkou poslal do ochranné sítě.
     
    41:40
    Hradec je v plném počtu a bude se konečně snažit dostat soupeře pod soustavný tlak.
     
    42:10
    To se mu ale zatím nedaří a stále musí svého soupeře nahánět. A když už Kelly Klíma puk získal, vystavil se Smoleňák do ofsajdu.
     
    42:39
    Kevin Klíma nabral rychlost, v útoku ho podpořil Zámorský. Ten dostal od Klímy pas, kličkou oklamal bránícího Jaroměřského, ale jeho bekhend neměl razanci na to, aby Štěpánka vystrašil.
     
    43:07
    Hra se chvíli přelévala pásmy bez jakéhokoliv efektu.
     
    43:42
    Orsava je potřetí na trestné, to asi v kabině schytá. Tentokrát si znovu odsedí menší trest za podrážení.
     
    44:14
    Střelu Doudery čepelí lízl Vladimír Růžička a vychýlil ji do rohu.
     
    44:51
    Marcinko zaváhal za brankou a zbytečně prudkým pasem na Douderu vyhání Třinec z pásma. Bek Ocelářů na tento puk nemohl dosáhnout.
     
    45:27
    Parádní práce Nedomlela v obraně. Ten nejprve zaklekl proti kličce Zadiny, pak si lehl do jeho zakončení.
     
    45:50
    Hradec je kompletní, Ocelářům hodně klesne procento využívání přesilových her.
     
    46:06
    Komerční pauzu využil Vladimír Růžička starší k taktické poradě, snad svým svěřencům vnukl nějaký nápad, jak překonat Jakuba Štěpánka. Zatím jsou směrem dopředu dost jaloví.
     
    46:25
    Smoleňák se obtočil kolem Kurovského a napálil puk do pásma, tam u něj ale dřív byli Třinečtí a obrací hru.
     
    46:48
    Přečíslení na druhé straně řešil Chmielewski potažením puku na střed a střelou po ledě. Lukeš znovu bezchybný.
     
    46:48
    Po jeho zákroku se to na ledě začalo mlít, Kurovský i Stránský byli hodně aktivní ve snaze vydolovat puk zpod Lukeše. Smoleňák reklamoval sekání, rozhodčí tentokrát zůstali v klidu.
     
    47:16
    Po tvrdém střetu u hrazení si měli co vysvětlovat Orsava s Ondřejem Kovařčíkem, vše se ale obešlo bez dalšího konfliktu i díky včasnému zásahu čárových.
     
    47:28
    Tvrdá dělovka od modré čáry, kterou měl na svědomí Filip Pavlík. Jenže Sedláček i přes clonu zareagoval skvěle a v klidu i takto tvrdou ránu pokryl lapačkou.
     
    47:42
    Jergl nedosáhl na Šaldovo vyhození a hra se stěhuje po icingu před Lukeše.
     
    47:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Neskutečná práce MATĚJE STRÁNSKÉHO! Ten se dokázal prokličkovat přes nepříliš důrazného Šaldu, rychle si přehodil puk na čepeli a na jedné brusli ho nezištně a s notnou dávkou štěstí poslal Lukešovi mezi nohama. První linie Třince je znovu nezastavitelná a Stránský si upevní první místo v tabulce střelců. Asistence: Martin Růžička
    47:59 Matěj STRÁNSKÝ - 0:2
     
    49:01
    Kdyby Jakub Orsava hrál ve čtvrté lajně, měl by menší ice-time, než pobyt na trestné lavici. Dnes na ní sedí už počtvrté, z toho minimálně potřetí za podrážení.
     
    49:25
    Perret čekal na přihrávku od Kevina Klímy marně. Jeho parťák se rozhodl v přečíslení vystřelit, což Štěpánek přečetl a puk pokryl.
     
    50:10
    Zadina krásně přebruslil obranu a bekhendem se snažil hledat Marcinka. Filip Pavlík ale zasáhl holí na poslední chvíli a puk zblokoval.
     
    50:54
    Přesilovka rychle uplynula a ani čtvrtý Orsavův trest nedokázali Oceláři přetavit v branku. Asi jim to ale příliš nevadí, devět minut před koncem vedou o dva góly.
     
    51:32
    Souboj v roku vyzněl lépe pro Smoleňáka, který vyslal po křídle Kellyho Klímu. Ten ale narazil do Kundrátka a po střetu a výměně názorů putují oba na trestnou.
     
    51:50
    Protože si to oba vyřizovali i ručně, Kundrátek i Kelly Klíma obdrželi dvojky za hrubost a hraje se ve čtyřech.
     
    52:30
    Je sympatické, že ani jeden tým nevypouští souboje a neustále se ozývají rány u mantinelu při dohrávání. Oba gólmani ale v posledních minutách příliš mnoho práce neměli.
     
    53:15
    Hra rychle plyne, to samozřejmě hraje do karet zejména hostům.
     
    53:39
    Zadina pěkně odzbrojil Nedomlela o puk a jeho následnou ránu umně tečoval Vrána. Bez gólového efektu.
     
    54:04
    Hradec by dnes klidně mohl hrát s permanentně otevřenými vrátky a ušetřit tak práci jednomu z činovníků, který je v jednom kuse musí otevírat. I když za něj Nedomlel orodoval u rozhodčích, Zámorský si přeci jen odsedí menší trest za sekání. Je to už dvanáctý trest pro Mountfield, to je hrůzostrašná bilance.
     
    54:34
    Třinec se nikam nežene a v klidu kombinuje podél levého mantinelu.
     
    54:55
    Vrána se jako jediný člen první třinecké letky ještě neprosadil, teď mu to málem umožnil minelou Nedomlel. Místo, aby rychle vyhodil, ještě s pukem zakvedlal a Vrána mu ho uzmul. Zblízka ale proti Lukešovi pokusem na bližší tyč neuspěl.
     
    55:30
    Tvrdou ránu Jaška od modré ještě stihl dobře tečovat Marcinko, Lukeš na ni jen stěží dokázal zareagovat!
     
    56:08
    Hradec je kompletní a hodně si vylepší svá čísla při bránění oslabení. To je ale zatím to jediné, co ho může dnes těšit.
     
    56:48
    Jinak se totiž absolutně nedokáže soustředit, což potvrdil Hronek. Ten po jednom ze zákroků už startoval na Romana a chtěl ho stejně jako pár dní zpátky Martina Kadlece vyzvat na souboj. Rozhodčí mu to nedopřáli.
     
    57:01
    21. dnešní trest obstaral Miloš Roman, který si vysloužil dvouminutovku na trestné za sekání.
     
    57:35
    Na čestný úspěch či zdramatizování zápasu to ale zatím ze strany Hradce nevypadá. Smoleňákův oblouček lapil Štěpánek bez problémů do lapačky.
     
    57:40
    Mountfield si bere oddechový čas! Poslední šance, jak se zápasem ještě něco udělat.
     
    57:40
    Zbytek přesilovky odehraje Mountfield v šesti, Lukeš už trůní na střídačce.
     
    57:59
    Na ledě je to nejzkušenější, co má Vladimír Růžička k dispozici.
     
    58:24
    Ani této šestici se ale zatím nedaří branku Třince byť jen ohrozit.
     
    58:42
    Filip Pavlík nabral rychlost ze tří kroků a opřel se do volného puku, ten ale zblokoval zalehnutím David Musil a vysloužil si obdiv třinecké střídačky.
     
    59:03
    Třinec už je v pěti, vypadá to na desátou výhru Ocelářů v sezóně a první nulu pro Jakuba Štěpánka.
     
    59:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    A teď už je alespoň o prvním tvrzení jasno. TOMÁŠ MARCINKO neváhal a ze středu hřiště poslal puk do opuštěné hradecké klece. Třinec si z Hradce odveze všechny body. Asistence: Jan Jaroměřský, Tomáš Kundrátek
    59:16 Tomáš MARCINKO - 0:3
     
    59:51
    Hradec už chce dohrát zápas v klidu a spíš už se vidí v šatně.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Nepublikovatelná slůvka létají z úst hradeckých hráčů, což znamená jediné. Po dvou skalpech a jasných výhrách dnes odevzdali všechny body svému soupeři z Třince. Ten dokázal ve třetí třetině zdvojnásobit náskok díky parádní brance nejlepšího střelce ligy Matěje Stránského, vítězství pak stvrdil ranou do prázdné branky Tomáš Marcinko. Oba celky odehrály přes 40 minut čistého času v nerovnovážném počtu hráčů na ledě, což svědčí o obrovské nedisciplinovanosti na obou stranách. Hradec loni třikrát nevstřelil Třinci ani gól a nepovedlo se mu to ani dnes. Jakub Štěpánek se těší z první letošní nuly a Oceláři zůstávají jediným týmem, který letos zatím vždy bodoval.
     
    Z utichlé ČPP Arény se s vámi loučím, ale zvu vás ke sledování dalších našich textových přenosů z Tipsport extraligy. (20:22:38)
    Marken.cz

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 15. Martin Růžička (P. Vrána, M. Stránský), 48. M. Stránský (Martin Růžička), 60. Marcinko (Jaroměřský, Kundrátek)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Zámorský, Nedomlel (A), Hronek, Čáp, F. Pavlík (A), Šalda, R. Pilař – Smoleňák (C), Cingel, Kelly Klíma – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Lev, Kevin Klíma – R. Pavlík, Koukal, Jergl.
    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kořenář) – D. Musil, M. Doudera, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Chmielewski, Marcinko, Zadina – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Dravecký (A), Roman, Hrehorčák – Kurovský.

    Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Lučan, Kis

    Diváci: 0.
    thejrc.org