Kometa Brno – Motor ČB 4:3 (2:0 po s.n.) | Litvínov – Sparta 1:3 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
1:3 (1:1, 0:2, 0:0)
HC Sparta Praha
Neděle 11.10.2020, 17:20 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:20.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Ten se od pondělního dne na minimálně dva týdny odmlčí, kvůli vládním nařízením totiž dojde k přerušení všech profesionálních i amatérských soutěží. Dnes tak uvidíme duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Sparta Praha v rámci extraligy.
     
    HC VERVA Litvínov

    Hokejisté litvínovské Vervy vzhledem k probíhající pandemii byli už dvakrát v karanténě a nějaké zápasy jim byly odloženy i ze strany soupeře. Zatím tedy sehráli dva duely a v tabulce se nacházejí na posledním, čtrnáctém místě. Oba zápasy prohráli. Nejprve 2:4 s Mountfieldem a poté 3:6 s Třincem. Dnes by rádi poprvé zvítězili a na duel se Spartou se velmi těší, neboť se do zápasového tempa vracejí po dvou týdnech. Uvidíme, zda se jim dnes povede poprvé v nové sezóně bodovat.

    Nejproduktivnější hráči

    Jan Ščotka 1+2
    Richard Jarůšek 1+1
    František Lukeš 1+1
    Patrik Zdráhal 1+1
     
    HC Sparta Praha

    Hosté jsou na tom mnohem lépe, když jsou zatím na čtvrtém místě. Po šesti odehraných utkáních mají na svém kontě devět bodů, když třikrát vyhráli a třikrát pak odešli z ledu jako poražený tým. Sparťané po prohře v Liberci pak dvakrát po sobě zabrali a získali šest bodů. Doma oplatili porážku Bílým Tygrům a porazili je 3:0. Následoval pak úspěch v Karlových Varech, kde Pražané sebrali tři body po těsné výhře 3:2. I dnes by hráči Sparty rádi uspěli, na sever Čech tak jedou s cílem bodovat.

    Nejproduktivnější hráči

    Roman Horák 3+3
    Lukáš Rousek 0+5
    Michal Řepík 2+2
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé sezóně se oba celky utkaly čtyřikrát a pokaždé se z výhry radovala Sparta Praha. Litvínov tak má dnes svému soupeři co vracet.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Honzík (Godla) – Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Kudla, Štich (A), Demel – P. Zdráhal, Mahbod, Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Myšák, M. Hanzl (A), Zygmunt – Petružálek, Gerhát, M. Havelka.

    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Kalina, M. Jandus, T. Pavelka, Jeřábek, Tomáš Dvořák (A), Mikliš, J. Pohl – Rousek, Horák, Řepík (C) – Zikmund, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Kudrna – Dvořáček, Říčka, Forman.

    Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Ganger, Klouček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Po nepřesné střele Patrika Zdráhala šla Sparta do rychlého protiútoku a proti Rouskovi se pak David Honzík prezentoval přesným zákrokem.
     
    00:55
    A hned na to musel domácí brankář zasahovat znovu a nyní hru přerušil. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    01:17
    Další závar před litvínovskou klecí. Sparťané od úvodních minut hodně napadají v pásmu soupeře a nyní z toho byla další střela, která končí na Davidu Honzíkovi.
     
    01:43
    Až nyní se Litvínovští vymanili z dalšího tlaku pražské Sparty a snažili se dostat puk na opačnou stranu. Ale nestalo se tak, souhra končí ve středním pásmu.
     
    02:12
    První střela na branku Sparty, která ohrozila Matěje Machovského. Irvingova rána z pravého kruhu končí u hostujícího gólmana a ten nechává hru plynout.
     
    02:32
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Martin Jandus – 2 min., držení).
     
    02:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí dostali výhodu přesilové hry, ovšem okamžitě inkasují. Ve vlastním oslabení sprintoval Horák s Petružálkem do pásma Litvínova. Rychlejší byl hostující útočník, který poté nabil do mezikruží MICHALU ŘEPÍKOVI, jenž svižnou ránou propálil Honzíka – 0:1. Asistence: Roman Horák.
    02:43 Michal ŘEPÍK - 0:1
     
    03:24
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Moc dlouho se ale hosté neradovali, ještě v téže přesilové hře Vervy je vyrovnáno. Hübl přenechal puk MARTINU HANZLOVI, který nabral rychlost a v těsné blízkosti pak pověsil puk za Machovského záda – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Viktor Hübl.
    03:24 Martin HANZL - 1:1
     
    04:28
    Litvínovští ožili a hned se dostali znovu do pásma soupeře, avšak jejich další pokus končí jen na obraně pražské Sparty. Nicméně Litvínov se stále drží před Machovským.
     
    05:22
    Jandus srazil puk do ochranné sítě nad Honzíkem a hra je pozastavena. Vhazování proběhne po pravé ruce domácího brankáře a hosté tak v pásmu Vervy zůstanou.
     
    05:43
    Matúš Sukeľ protlačil kotouč do pásma Litvínova, ale obránci domácího celku ho získali zpět a opět otočili hru před Machovského. Žádnou střelu však na něho nevyslali.
     
    06:29
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Matúš Sukeľ – 2 min., sekání).
     
    06:29
    Následuje první komerční přestávka zápasu.
     
    06:37
    Jakub Petružálek byl ve velké šanci před Machovským, ale brankář hostů vytasil další zákrok a svůj tým podržel. Sparta se záhy osvobozuje a vyhazuje puk až před Davida Honzíka.
     
    07:14
    Irving od svého brankáře zakládal další akci Litvínova, ten se usadil před brankou Pražanů a rozvinul další přesilovkovou akci. Irvingova rána pak skončila na rozkleku Machovského.
     
    08:21
    Další výhoz puku hostů až před domácí klec a zdá se, že tohle oslabení Sparta zvládne bez úhony.
     
    08:29
    Sparta Praha je v plném počtu.
     
    08:59
    Sparťané se dostali o útočného pásma a Honzík se musel mít na pozoru. Nakonec pak střílel z pravé strany Tomášek, ale jeho pokus betonem vyrazil Honzík do bezpečí.
     
    10:07
    Další Tomáškova rána končí mimo tři tyče a Verva vyhazuje puk do neutrální zóny. Následně pak jde vystřídat a pošle na led čerstvé síly.
     
    10:55
    Pech si nabruslil do útočného pásma, dostal přihrávku od Kudrny, ale tu dobře nezpracoval a rázem tak skončil další náznak sparťanské akce.
     
    11:35
    Balinskis obral hosty o puk, ti si ho vrátili hned zase zpátky a zblízka střílel Martin Jandus. David Honzík se stihl vrátit a zapsal další přesný zákrok.
     
    12:20
    Hosté mají další závar před litvínovskou klecí, Honzík puk na pravé straně vykopl mimo a Verva ho pak posílá znovu do neutrální zóny.
     
    12:56
    Honzík znovu v plné pohotovosti, Sparta v tlaku neustává a prahne po vedoucím gólu. Obrana Litvínova však zakročila a otáčí hru před branku Sparty.
     
    13:34
    Mikliš z úhlu poslal puk na Ladislava Zikmunda před brankou Litvínova, ale druhý jmenovaný se netrefil a kotouč tak za Davida Honzíka neposlal.
     
    14:26
    Irving zablokoval hokejku Buchtelemu a následně pak zavezl puk do útočného pásma. Tam ale Verva Machovského branku neohrozila.
     
    15:08
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Aaron Irving – 2 min., nedovolené bránění).
     
    15:08
    Následuje další komerční přestávka. Po ní si první přesilovou hru v utkání zahraje Sparta.
     
    15:27
    Ladislav Zikmund dostal přihrávku od modré čáry k levému kruhu a jeho pohotová střela skončila na Honzíkovi, kterému dost výrazně pomohla také obrana Litvínova.
     
    16:00
    Po Pavelkově střele se ohnal lapačkou David Honzík a znovu svůj tým podržel.
     
    16:09
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Oskars Cibulskis – 2 min., podrážení).
     
    16:15
    Krušné chvíle pod Krušnými Horami. Verva hraje ve třech proti pěti hostům a ti mají velkou šanci strhnout vedení opět na svou stranu.
     
    16:51
    Verva se zatím velmi dobře brání a zastavuje střely soupeře. Nicméně Sparta je před Davidem Honzíkem hodně nebezpečná a znovu hrozí před domácí klecí.
     
    17:08
    Irving je na ledě, Litvínov je tedy ve čtyřech hráčích a to nejhorší už má za sebou.
     
    17:53
    Stejný hráč zachytil puk v obranném pásmu a velmi rychle ho odpálil až před branku Matěje Machovského. Verva se tak znovu ubránila a už to zvládne.
     
    18:09
    Litvínov je v plném počtu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:26
    Jan Myšák obešel Dvořáka a poté vystřelil. Čerstvě draftovaný mladý litvínovský útočník Montrealem Canadiens ale svou střelu poslal mimo tři tyče.
     
    19:46
    Litvínov to ještě zkoušel v pásmu soupeře, Balinskis vyslal jedovatou střelu, Matěj Machovský s ní však neměl sebemenší problém.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Hodně živá první třetina mezi Litvínovem a Spartou je minulostí. V ní se hosté ujali vedení, a sice ve vlastním oslabení, když se před Honzíkem prosadil Michal Řepík. V téže početní výhodě však Verva srovnala, když se mezi tři tyče trefil Martin Hanzl. Do konce prvního dějství se už nic nestalo a poprvé do kabin se tak šlo za stavu 1:1. Uvidíme, co nám oba týmy nabídnou v prostřední části hry, která začne přibližně v 18:11.
     
    Střely na branku: 11 – 15
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Horák získal puk na Mahbodovi a akce Sparty pokračovala dále. Nakonec pak Irving kotouč zachytil a poslal do středního pásma.
     
    20:46
    Po nepřesné akci Litvínova unikli hosté do útoku a střela Zikmunda nešla mezi tři tyče. Následoval další pokus, Tomáškova teč ale znovu neúspěšná.
     
    21:48
    Další závar před brankou domácích Litvínov zvládl a na druhé straně pak střílel Jan Myšák, kterého Machovský vychytal a nakonec i hru přerušil.
     
    22:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    Smolný gól Litvínova a hosté vedou. JAN BUCHTELE střílel z levé strany a Patrick Kudla ve snaze kotouč zastavit holí, ho poslal mezi betony Davida Honzíka – 1:2. Asistence: Lukáš Pech.
    22:19 Jan BUCHTELE - 1:2
     
    23:36
    Mahbod s Jarůškem zakombinovali před Machovským, ale tato souhra nevyšla a k vrovnání nevedela. Domácí ale stále operují před jeho brankou.
     
    24:25
    Ladislav Zikmund si sjel před Davida Honzíka, ale jeho pokus byl nepřesný.
     
    25:07
    Tomáš Pospíšil dostával přihrávku od Jana Ščotky, puk litvínovskému útočníkovi ale jen projel pod čepelí a skončil na zakázaném uvolnění.
     
    25:29
    Jan Buchtele z levé strany švihl do kotouče a David Honzík sklapl pravý beton a puk zachytil. Následně pak ho dostal do rukavice a zastavil hru.
     
    26:16
    Robert Říčka se dostal do nebezpečného zakončení před Davidem Honzíkem, do jeho pokusu vložil hůl Jan Ščotka a brankáři Vervy tak hodně pomohl. Hra je opět zastavena a následuje další komerční přestávka.
     
    26:20
    Další pokus Litvínova o srovnání stavu skóre nevyšel a Tomáš Dvořák dostal puk k sobě a následně ho poslal do neutrální zóny.
     
    27:32
    Jandus zablokoval pokus domácích a Sparta se tak menšímu tlaku soupeře ubránila. Nicméně stále Verva drží útočné pásmo a kombinuje před Machovským.
     
    28:38
    Zakázané uvolnění Sparty stěhuje hru před Davida Honzíka a Verva zadarmo získala útočné pásmo.
     
    28:50
    Irving chtěl tečovat puk před hostující brankou, místo toho do pokusu hrábl jeden z beků Sparty a dostal kotouč do bezpečí. Útočit tak míří znovu Sparta.
     
    29:54
    Patrik Zdráhal poslal puk Balinskisovi, jenž střílel z pravé strany. Matěj Machovský pak zakročil a hned na to hru přerušil. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    30:19
    Dvořák nahodil puk před domácí branku, ale tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů, kdo by ho tečoval před Davidem Honzíkem.
     
    31:03
    Ladislav Zikmund udržel puk v pásmu Litvínova, hosté se ale nedostali k žádnému zakončení před domácí brankou.
     
    31:56
    Balinskis tečoval puk, který Machovský vyrazil. A poté vyrazil i pokus Martina Havelky. Následně pak Sparta dostává kotouč do středního pásma.
     
    32:26
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Martin Jandus – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    32:33
    Střela Jakuba Petružálka skončila na obraně Sparty, která pak okamžitě puk vyhodila až před Davida Honzíka.
     
    33:10
    A Jakub Petružálek se nyní dobelhal na střídačku, v souboji totiž podklouzl, narazil na mantinel a přisedl si nohu. Doufejme, že bude v pořádku.
     
    33:47
    Roman Horák ve vlastním oslabení dostal nabito od Michala Řepíka do mezikruží a prvně jmenovaný pak vystřelil. Nebezpečí ale uhasil David Honzík.
     
    33:57
    Jakub Petružálek je v pořádku a už je zpět na střídačce připraven pokračovat ve hře.
     
    34:26
    Sparta se ubránila a už je v plném počtu.
     
    35:10
    Tomáš Pospíšil střílel z prostoru mezi kruhy, trefil však pouze obránce Sparty a Matěje Machovského tedy neohrozil. Následně pak hosté dostali kotouč do středního pásma.
     
    36:18
    Samson Mahbod vyslal pohotovou střelu z pravé strany a Matěj Machovský ji pokryl dalším přesným zákrokem a zastavil hru. Vhazování proběhne po jeho levé ruce.
     
    36:46
    Další pokus Samsona Mahboda, který končí na Matěji Machovském. Buly po jeho levici se tedy bude opakovat v krátkém sledu po sobě znovu.
     
    37:26
    Rousek nahodil kotouč před Davida Honzíka, ale žádný jeho spoluhráč tam nebyl na dorážku.
     
    37:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté domácím odskakují na rozdíl dvou branek. Tomáš Pavelka poslal puk pro RADKA JEŘÁBKA a ten poté od modré čáry vyslal projektil, který se zastavil až za Honzíkovými zády – 1:3. Asistence: Tomáš Pavelka.
    37:41 Radek JEŘÁBEK - 1:3
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:30
    Hosté jsou znovu v pásmu Litvínova a hrozí před Honzíkem, obrana Vervy ale kotouč poslala do neutrální zóny.
     
    39:50
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Michal Řepík – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhé dějství je minulostí. Sparťané v něm svému soupeři odskočili na rozdíl dvou branek a mají tak dobře vykročeno k výhře v tomto duelu. Ovšem domácí se ještě nevzdávají a pokusí se ještě něco s utkáním udělat. Uvidíme, zda se jim to poveden. Třetí třetina začne přibližně v 19:04.
     
    Střely na branku: 24 – 25
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Irving pálil na branku Sparty, hůl do ní vložil Lukeš, ale kotouč za zády Machovského nekončí. Hosté se poté osvobozují.
     
    41:13
    Hosté se dostali na kotouč v obranném pásmu a hned puk poslali až před Davida Honzíka. Své oslabení tak zatím hrají velmi dobře.
     
    41:50
    Sparta je už v plném počtu.
     
    42:35
    Jan Myšák se dostal k dobré střele na branku hostů, tu ale betonem zastavil Matěj Machovský.
     
    43:08
    David Štich zachytil puk v obranné třetině a poslal ho do středního pásma. Hosté si ho dojeli a vrátili rychle hru před Davida Honzíka. Ten se už chystá ve svém brankovišti.
     
    44:23
    Sparťané drží puk v útočném pásmu a snaží se své vedení pojistit. Ale obrana Vervy byla proti a zakročili proti střele Michala Řepíka.
     
    45:21
    Ondřej Mikliš střílel bez přípravy, ale branku domácích minul. Nicméně Sparta je stále před brankou domácích a hrozí dalšími pokusy.
     
    46:26
    Forman se protlačil skrze obranu Litvínova až k zakončení před Honzíkem, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    47:34
    Po další nepřesné akci Litvínova hosté otočili hru a před Honzíkem znovu zahrozili. Domácí brankář musel zastavit hru, když si zapsal další zákrok.
     
    48:05
    Svižná střela Viktora Hübla skončila na betonu Matěje Machovského, který notně svůj tým podržel. Následně pak jeho spoluhráči otáčejí hru.
     
    49:16
    Miroslav Forman poslal kotouč na levou stranu, kde střílel David Tomášek, ale David Honzík si poradil a jeho pokus zastavil. Nechal hru plynout a touš poslal svým spoluhráčům.
     
    50:10
    Necelých deset minut mají domácí na to, aby se zápasem ještě něco udělali. Hosté své vedení brání a nechtějí připustit drama.
     
    51:15
    Lukeš si vyměnil puk s Pospíšilem a druhý jmenovaný pak netrefuje sparťanskou branku.
     
    52:24
    Michal Řepík střílel z otočky, ale netrefil se. Poté se ještě hosté zdrželi před Honzíkem, ale už na něho nevystřelili. Litvínov se tak pokouší dostat puk na druhou stranu.
     
    53:17
    Jandus zastavil puk v obranném pásmu a hosté se poté dostali do útoku, ale před Honzíkem se jim nevedlo, jak by si přáli.
     
    53:48
    Machovský nyní zastavil tvrdou ránu Patrika Zdráhala a domácím se stále nedaří dostat se soupeři na kontaktní branku.
     
    54:38
    Dvořák dostal nabito a pálil na branku Litvínova, jeho pokus pak obrana Vervy srazila do bezpečí a ještě drží naději.
     
    55:05
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Tomáš Dvořák – 2 min., podrážení).
     
    55:05
    Následuje poslední komerční přestávka.
     
    55:30
    Slibně se rodící akci Litvínova zastavilo postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma. Za malý okamžik se zde bude vhazovat.
     
    55:50
    Pospíšil pálil z levé strany a Jeřábek jeho pokus vytěsnil mimo. Následně pak se Sparta osvobozuje a vyhazuje puk až před Davida Honzíka.
     
    56:44
    Hosté se znovu dostali na puk a poslali ho daleko od své branky. Znovu tak své oslabení zvládají velmi dobře.
     
    57:04
    Ve vlastním oslabení zahrozili hosté a Jan Buchtele nedokázal zasunout puk do odkryté klece Litvínova! Pokud by se tak stalo, asi by bylo hotovo.
     
    57:05
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    57:47
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Oskars Cibulskis – 2 min., podrážení).
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:28
    Rousek si našel lepší pozici ke střele a z levého kruh pak poslal pozdrav na Davida Honzíka, jenž jeho pokus vytěsnil mimo tři tyče.
     
    59:10
    Michal Řepík poslal puk na Ladislava Zikmunda, který ale jeho přihrávku špatně zpracoval. Verva se záhy osvobozuje a posílá puk až před Matěje Machovského.
     
    59:47
    Cibulskis je na ledové ploše a to znamená, že je Litvínov v plném počtu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Třetí třetina už žádnou branku nepřinesla, domácím se nepovedlo vsítit kontaktní branku a nevrátili se tak zpět do zápasu. Ve třetím odehraném duelu v sezóně tak odejdou z ledu znovu bez zisku jediného bodu. Sparta si z Litvínova odveze všechny body.
     
    Střely na branku: 30 – 39
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:43:15)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 4. M. Hanzl (V. Hübl) – 3. Řepík (Horák), 23. Buchtele (Pech), 38. Jeřábek (T. Pavelka)


    HC VERVA Litvínov: Honzík (Godla) – Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Kudla, Štich (A), Demel – P. Zdráhal, Mahbod, Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Myšák, M. Hanzl (A), Zygmunt – Petružálek, Gerhát, M. Havelka.
    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Kalina, M. Jandus, T. Pavelka, Jeřábek, Tomáš Dvořák (A), Mikliš, J. Pohl – Rousek, Horák, Řepík (C) – Zikmund, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Kudrna – Dvořáček, Říčka, Forman.

    Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Ganger, Klouček
    thejrc.org