Magnitogorsk – Omsk 3:0 (kon.) | Riga – Jaroslavl 2:3 (0:2 po s.n.) | Jokerit – CSKA Moskva 5:2 (kon.)
Kazaň – Chabarovsk 4:0 (kon.) | Soči – Petrohrad 1:4 (kon.) | Spartak Moskva – Barys 2:3 (po pr.)
Viťaz – Jekatěrinburg 3:4 (kon.)
konec
HK Soči
1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
SKA Petrohrad
Středa 14.10.2020, 18:30 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Petrohradu, který svého soupeře porazil výsledkem 4:1. Třetí perioda nám pro změnu přinesla poměrně vyrovnanou podívanou, přičemž se domácí snažili o vyrovnávací branku. Místo ní však přišla třetí branka Petrohradu, kterou obstaral Marčenko. Petrohrad si v závěru zápasu zahrál ještě jednu přesilovou hru, kterou dokázal zužitkovat, díky čemuž odskočil na rozdíl tří branek. (20:48:16)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 30:30.
    Zblokované střely – 11:9.
    Vyloučení – 5:5.
    Využití přesilovek 1/5 – 2/5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Již nám běží poslední minuta tohoto zápasu, na změnu skóre to v tomto případě nevypadá. Soči se snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, což se nedaří.
     
    57:44
    Na opačné straně si po delší době připsal zákrok také brankář Hellberg, kterého zkoušel překonat obránce Sedov. Švédský brankář nakonec ukryl puk do lapačky.
    56:23 Joonas KEMPPAINEN - 1:4
     
    56:23
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Další využitá přesilová hra hostujícího celku, o vítězi je tak rozhodnuto! Kameněv nabízel nahrávku od levého kruhu ke vzdálenější tyči, kde se k volnému kotouči jako první dostal JOONAS KEMPPAINEN, který ho dokázal dostat za ležícího brankáře Treťjaka.
    Asistence: Kirill Marčenko, Vladislav Kameněv.
     
    56:06
    Vyloučení v týmu HK Soči (David Rundblad – 2 min., hákování).
     
    55:12
    Domácí Galimov nedokázal dojet prudkou nahrávku z vlastního obranného pásma, hra se tak přestěhuje na druhou stranu, neboť se jednalo o zakázané uvolnění.
     
    54:24
    Ketov schytal další tvrdý hit, při kterém v pádu narazil do zadního hrazení. Hlavní sudí okamžitě přerušil hru, hostující kapitán totiž stále leží na ledové ploše.
     
    53:14
    Do konce tohoto zápasu zbývá necelých šest minut hry, Petrohrad momentálně vede o dvě branky. V tuto chvíli sledujeme poslední komerční přestávku zápasu.
    52:09 Kirill MARČENKO - 1:3
     
    52:09
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Nápor hostujícího celku nakonec končí třetím zásahem! Petrohrad totiž poměrně dlouho obléhal pásmo soupeře, kde se kolem protihráče dokázal protáhnout Dyblenko, který přesnou nahrávkou našel u levého kruhu KIRILLA MARČENKO, jehož dělovka putovala přesně pod břevno branky.
    Asistence: Lukas Bengtsson, Jaroslav Dyblenko.
     
    52:04
    Bengtsson se zapojil do útočného výpadu svého celku, jenomže jeho střela byla zablokována vysoko do ochranné sítě. Před malým momentem zakončil také Ruděnkov.
     
    51:02
    Menší zdravotní problémy má hostující kapitán Ketov, který se doslova doplazil na hostující střídačku. Tam probíhá ošetření, na nic vážného to ale nevypadá.
     
    50:11
    Strömwall zřejmě mohl od levého kruhu sám zakončovat, nicméně zbytečnou nahrávkou ještě zkoušel situaci vyšperkovat na Karjalainena, který nevypálil.
     
    49:13
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Danila Galeňuk – 2 min., podrážení).
     
    49:08
    V pádu se sice povedlo zakročit hostujícímu Timkinovi, avšak ten spíše prodloužil míč do jízdy na Kolgotina, který z velké vzdálenosti prověřil připravenost Hellberga.
     
    48:12
    Tokranov musel s rozehrávkou od mantinelu hodně spěchat, dotíral totiž na něj napadající Šmeljov. Petrohrad se kostrbatě dostal směrem do opačného pásma.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 15. Karjalainen (Miromanov, Nilsson) – 26. Antipin (Burdasov, Kuzmenko), 39. Bengtsson (Kameněv), 53. K. Marčenko (Bengtsson, Dyblenko), 57. Kemppainen (K. Marčenko, Kameněv)


    HK Soči: Treťjak (Lassinantti) – Pogorišnyj, Miromanov, J. Alexandrov, Soljannikov, Rundblad, Batyršin, Sedov – Nilsson, Karjalainen, Strömwall – Šmeljov, Točickij (A), Ruděnkov (C) – Kolgotin, Kukštel, Ogirčuk – A. Galimov, Apalkov (A), Padakin – Garajev.
    SKA Petrohrad: Hellberg (Berdin) – Dyblenko, Bengtsson, Tokranov, Antipin, Chafizullin, Ožiganov, Galeňuk – Trenin, Vey, K. Marčenko – Burdasov, Kuzmenko, Ketov – Kemppainen (C), Timkin (A), Podkolzin (A) – Ivan Morozov, Švec-Rogovoj, Chusnutdinov – Kameněv.

    Rozhodčí: Naumov, Hribik – Zacharenkov, Černyšov

    Diváci: 2131
    thejrc.org